Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Δύσκολοι καιροί για ηγέτες και για επαίτες

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Είδατε φίλοι μου; Άμα πέφτουν οι ηγέτες με τόσο χρήμα και τόσο πετρέλαιο πίσω τους, πόσο να αντέχουν οι δικοί μας της ψωροκώσταινας; Δύσκολοι καιροί για ηγέτες! Από το ρετιρέ και το παλάτι βρίσκεσαι ξαφνικά στο ισόγειο, μπορεί και στο υπόγειο στο μπουντρούμι αλυσοδεμένος! Και αναλόγως των διαθέσεων των μεγαλύτερων ηγετών του κόσμου, έρχεται και ο ανάλογος χαρακτηρισμός σου, προς τα επάνω η προς τα κάτω… Για κοιτάτε τον Καντάφι , και όχι μόνο! Άλλες αποχές ήταν ο επαναστάτης ηγέτης, άλλες ο συνταγματάρχης, ο πρόεδρος, ο σοσιαλιστής, ο κυβερνήτης και άλλα πολλά. Άμα άκουσες να τον αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης και οι Αμερικανοευρωπαίοι δικτάτορα. πάει σωθήκανε τα ψωμιά του και τα πετρέλαια του! Μπορεί να είχε τεράστιες διαφορές με Ισραηλινούς και Αμερικανούς και Τούρκους η Συρία! Ήταν όμως η κυβέρνηση της Συρίας! Όταν ακούς «το καθεστώς της Συρίας», κάπου εκεί κοντά είναι και αυτών η ώρα τους … Φυσικά εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι οι αλλαγές και οι εξεγέρσεις ήρθαν απότομα, μόνο από τη δυσαρέσκεια του λαού! Απλά κάτι χάλασε στη μοιρασιά και κάτι πρέπει να αλλάξει μαζί με τις ισορροπίες και κυβερνήσεις και τα ρέστα! Χαϊβάνια δεν είμαστε, κάτι καταλαβαίνουμε! Και ο Σαντάμ και Μπιν Λάντεν και ο Μιλόσεβιτς , ο Καντάφι, ο Άσαντ , όλοι αυτοί ξαφνικά μια μέρα τους μπήκε ο σατανάς και έγιναν κακοί; Τα ίδια πάντα κάνανε και οι ίδιοι πάντα ήτανε, αλλά αφού συνέφερε να υπάρχουν, υπήρχαν! Κάποιοι κουβεντιάζουν και για πιο πολλά! Ότι και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις που εκλέγονται με ψηφοφορίες σαν τη δική μας , και αυτές κερδίζουν όταν θέλουν κάποιοι! Ίσως. Δύσκολες εποχές όμως για ηγέτες και για ικέτες. Δεν είδατε ολόκληρος Ομπάμα με ηγετικό προφίλ και με προσόντα και ατού, κλυδωνίζεται από την οικονομική δυσπραγία και κρίση! Άσε τους Ευρωπαίους ηγετίσκους… Σας θυμίζουν τίποτε αυτοί από ηγέτες γηραιάς ηπείρου; Αυτοί φίλοι μου, μου θυμίζουν δημόσια υπηρεσία ελληνική! Κάνε μια αίτηση, να δούμε, δεν ξέρουμε, τράβα στον προϊστάμενο, στο άλλο γραφείο, πάρε μια υπογραφή από το διευθυντή, όχι σήμερα, περιμένουμε ένα έγγραφο από το υπουργείο, να το υπογράψουμε ή θα μας πούνε τίποτε αργότερα; Και όλος ο κόσμος να καίγεται, ο φόβος της ευθύνης να τους κόβει τα πόδια και να μην μπορούν να πάρουν μια στιβαρή και γενναία απόφαση! Όλα μεσοβέζικα και κουτσουρεμένα! Καλά άσε τη δική μας χώρα! Ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε δανεικός είναι και αυτός. Τίποτε δεν είναι δικό μας! Σπίτια, αυτοκίνητα, κτήματα, ρολόγια, ρούχα, όλα δανεικά! Και τα όργανα της αναπαραγωγής μας και αυτά δεν είμαι σίγουρος αν μας ανήκουν ολοκληρωτικά ή θα έρθουν καμιά μέρα να μας κατασχέσουν και το Γιακουμ … Δύσκολοι καιροί για ηγέτες και για επαίτες …

η Διαύγεια λεει ως δημοσιογράφοi πληρώθηκαν για ένα μήνα 4,388,43 ευρώ

η Διαύγεια λεει ως δημοσιογράφοi πληρώθηκαν για ένα μήνα 4।388,43 ευρώ η ερευνα εγινε απο τη σελιδα Tα χαλια

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

http://enomenoiblogers.blogspot.com
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ...
ΟΛΟΙ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
TO BINΤEO ΕΙΝΑΙ Από http://real-democracy.gr/ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Εμείς απλά προσθέσαμε στην εισαγωγή από την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το τραγούδι που ζητήσατε Είναι του Μανου Χατζιδάκι απο το δίσκο 15 εσπερινοί Νυχτερινός Περίπατος!
αλήθεια μέσα σε 6 χρόνια απο τότε τι απέγινε η Ελλάδα;
γιατί δεν μιλάει κάνεις για τα ολυμπιακά ακίνητα; πόσο μπήκαμε μέσα; ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο PETER ΕΔΩ Τώρα, έπειτα από 168 χρόνια, στις 3 του Σεπτέμβρη και πάλι, πρέπει να βγούμε στις πλατείες, όχι αγανακτισμένοι, αλλά αποφασισμένοι αυτή τη φορά, ξανά με το ίδιο αίτημα, όπως και τότε: ΣΥΝΤΑΓΜΑ για Άμεση Δημοκρατία. ΣΥΝΤΑΓΜΑ για κατάργηση της κληρονομικής ολιγαρχίας στη χώρα και άνοιγμα της Δημοκρατίας στους πολίτες. ΣΥΝΤΑΓΜΑ για συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που μας αφορούν και καθορίζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Τη μέθοδο της «προσωπικής διαφοράς» επέλεξαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να μην θίξουν τους ήδη υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους, μεταφέροντας στην ουσία το δόγμα των προκατόχων τους «ίσηαμοιβή για ίση εργασία», άρα και την έννοια «Ενιαίο ή Γενικό Μισθολόγιο», στο απώτερο μέλλον. Κι αυτό γιατί το 90% όσων υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο παρά την κατάργηση των επιδομάτων τους μέσω του νέου μισθολογίου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές μέσω της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή, της διαφοράς που θα έχει ο μισθός που λαμβάνουν σήμερα και αυτός που θα πρέπει να λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περίπου 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι (σχέδον το 10% του συνόλου των υπηρετούντων σήμερα στο Δημόσιο) που λαμβάνουν πολύ υψηλούς μισθούς, όπως είναι υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπαλληλοι που υπηρετούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις ΔΟΥ και στα Τελωνεία, οι αποδοχές των οποίων αναμένεται να «κουρευτούν».

Άλλωστε, η κυβέρνηση μετά το θόρυβο που δημιούργησαν οι πληροφορίες για συμφωνία κάτω από το τραπέζι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με τους εφοριακούς για διατήρηση των αμοιβών τους και με το νέο μισθολόγιο, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας στην ουσία ότι το «μοντέλο των εφοριακών» θα εφαρμοσθεί για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όλα τα παραπάνω αποφασίσθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

Όπως μάλιστα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, «στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημόσιων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου. Σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά), θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί.

»Το ανώτατο επίπεδο (plafond) της προσωπικής διαφοράς θα προσδιοριστεί με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας. Το ζήτημα όμως αυτό, στην πράξη, δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα (90% περίπου) των υπηρετούντων υπαλλήλων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

Το σχέδιο νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα, του Υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα καταστεί αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης.

Το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο είναι μία βασική διαρθρωτική αλλαγή που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση μίας ορθολογικής και δίκαιης κατάστασης, βασισμένης στην αξιοκρατία, τη διαρκή αξιολόγηση, την κινητικότητα και την κινητοποίηση των πολύ αξιόλογων δυνάμεων που υπάρχουν μέσα στη δημόσια διοίκηση. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απελευθερωθούν προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές προς όφελος του δημοσίου αλλά κυρίως των πολιτών.

Το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο υπηρετεί παράλληλα και δημοσιονομικούς στόχους που, ώς ένα βαθμό, έχουν αντιμετωπιστεί με τις ρυθμίσεις που ήδη έχουν ψηφιστεί για τη μισθολογική ωρίμανση και τα επιδόματα.

Στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου. Σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσω μεταβατικών ρυθμίσεων (προσωπική διαφορά), θα ενταχθεί το προσωπικό που υπηρετεί.

Το ανώτατο επίπεδο (plafond) της προσωπικής διαφοράς θα προσδιοριστεί με ορθολογικό, διαφανή και δίκαιο τρόπο, με βάση τα πλήρη στοιχεία της σημερινής μισθολογικής μεταχείρισης και μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων της χώρας. Το ζήτημα όμως αυτό, στην πράξη, δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητα (90% περίπου) των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Για την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ κάντε κλικ εδώ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Δεν θα γινόμασταν «Δανία του Νότου», αλλά… Φινλανδία του Νότου!

Η πικρή αλήθεια για τις (φινλανδικές) εγγυήσεις
24/08/2011
Της Σοφίας Βούλτεψη
Και να θέλουν να μας ξεχάσουν και να μας αφήσουν στην ησυχία μας να δούμε τι θα κάνουμε με τη χώρα, όπως την καταντήσαμε, είναι αδύνατον. Δεν προλαβαίνει να κλείσει ένα θέμα και ανοίγει ένα άλλο. Μια απίστευτη κατάσταση, ένα πρωτοφανές μπλέξιμο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μόνιμης κυβερνητικής αδυναμίας να προβλέπει τις εξελίξεις, αποδεχόμενη κάθε φορά με το καλημέρα σας ό,τι της σερβίρουν στα διάφορα Eurogroupμ και τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια. Το τελευταίο σίριαλ συνδέεται με την περίφημη υπόθεση των εγγυήσεων. Από τη στιγμή που ετέθη το θέμα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η «συμφωνία» (λέμε τώρα) του κ. Βενιζέλου με τη Φινλανδία (προσοχή, όχι της Ελλάδας με τη Φινλανδία, διότι η Ελλάς, όπως και ο απατημένος σύζυγος, τα μαθαίνει πάντα τελευταία), ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου νέα περιπέτεια. Οι διεθνείς οίκοι προειδοποίησαν αμέσως ότι σε περίπτωση που επεκταθούν οι διμερείς συμφωνίες, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ολοσχερώς. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτου (IIF), με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών διατείνεται ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή, αποφαίνεται πως η υπόθεση των εγγυήσεων μπορεί να δυναμιτίσει και την άλλη (τραγική) υπόθεση της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος – για την οποία επίσης, ως… απατημένοι σύζυγοι, ελάχιστα γνωρίζουμε. Η Αυστρία κάνει αντιπροτάσεις. Η Ολλανδία βρίσκει τις αντιπροτάσεις της Αυστρίας μη εφαρμόσιμες και περίπλοκες. Η Σλοβακία δηλώνει ότι θα κυρώσει τελευταία τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου – εκεί κατάντησε και η Ελλάδα και η Ευρώπη με τις διευρύνσεις-εξπρές που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Αυστρία επανέρχεται, δια του καγκελαρίου της, Βέρνερ Φάιμαν, με νέα πρόταση για έκδοση κοινών ομολόγων (δηλαδή ευρωομολόγων που θα εκδοθούν μόνο για την αφεντομουτσουνάρα μας). Αλλά την ίδια ώρα… ξυπνάει (ο καγκελάριος) και λέει πως η πρότασή του αποτελεί… θεωρητική συζήτηση, διότι αν όλες οι χώρες αποφάσιζαν να εκδώσουν κοινά ομόλογα, θα προέκυπτε το θηριώδες ποσό των τεσσάρων τρισεκατομμυρίων ευρώ! Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας ζήτησε να βάλει η Ελλάδα ως εγγύηση τα αποθέματά της σε χρυσό – και καλά κάνει, αφού δεν της είπε κανείς πως το μόνο που δεχόμαστε είναι να βάλουμε ως εγγύηση το κατοχικό δάνειο που η Γερμανία δεν αποπλήρωσε ποτέ. Μύλος! Και γιατί παρακαλώ; Διότι έχει πέσει τέτοιος πανικός και υπάρχει τέτοια ανικανότητα διαπραγμάτευσης με όλους αυτούς που πετάνε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, που μετά το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, τώρα και το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου δεν μπορεί να σκεφθεί το αυτονόητο. Δεν σκέφτονται. Τους λένε κάτι και σπεύδουν. Στο νου τους έχουν μόνο την προπαγάνδα. Δεν σκέφτονται τι θα πουν και τι θα κάνουν όσο βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά τι θα πουν όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα! Και πάνω απ’ όλα, το μόνο που τους απασχολεί είναι να πλήξουν τους αντιπάλους τους. Μα όταν, αντί να σκεφθείς τι θα πεις στη Μέρκελ, προσπαθείς να βρεις ένα ευφυολόγημα, μια κακία, μια κατηγορία για να την εκτοξεύσεις στο εσωτερικό της χώρας σου, είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να πας πουθενά αλλού – εκτός από το λάθος. Χθες, ο Φιλανδός πρωθυπουργός Κατάινεν εμφανίσθηκε ανοικτός σε αλλαγή της «συμφωνίας» (όταν ο κ. Βενιζέλος με την ομοϊδεάτισσά του Φιλανδή υπουργό των Οικονομικών λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο) μεταξύ Αθήνας και Ελσίνκι. Πρόκειται για την απόδειξη ότι επρόκειτο για λάθος χειρισμό. Ο κ. Βενιζέλος μας επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες, μετά το φιάσκο των εγγυήσεων, ότι συμφώνησε με την κυρία, διότι διαφορετικά η Φινλανδία δεν δεχόταν να συμμετάσχει στο νέο πακέτο της βοήθειας προς την Ελλάδα. Αλήθεια; Τότε γιατί ο Φιλανδός πρωθυπουργός, αμέσως μόλις είδε την εμπλοκή, άλλαξε ρότα; Πιθανολογώ ότι οι συνομιλίες και η «συμφωνία» με την Φινλανδία έγιναν χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη το πολιτικό τοπίο στην χώρα αυτή. Και χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα επιχειρήματα. Όπως, για παράδειγμα, ότι η Φινλανδία, μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου διακήρυξε την βούλησή της να λάβει μέρος στα πακέτα διάσωσης – και για τον λόγο αυτό στην νέα κυβέρνηση συνασπισμού αρνήθηκαν να λάβουν μέρος οι «Αληθινοί Φιλανδοί», παρά το γεγονός ότι η κάλπη τους ανέδειξε σε τρίτη δύναμη. Επομένως, η Φινλανδία δεν είναι αρνητική στα πακέτα διάσωσης – και αυτό ήταν ένα το κρατούμενο για την διαπραγμάτευση. Όχι μόνο αυτό. Ο πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του Εθνικού Συνασπισμού Γιούρκι Κατάινεν (44 έδρες) συμφώνησε με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (42 έδρες) για το σχέδιο στήριξης της Πορτογαλίας και βάσει αυτού σχημάτισαν μαζί κυβέρνηση, αφήνοντας έξω τους άκαμπτους «Αληθινούς Φιλανδούς». Η συμφωνία επετεύχθη στις 12 Μαΐου και ανακοινώθηκε επισήμως από τον κ. Κατάινεν, Στις 25 Μαΐου το φιλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο στήριξης της Πορτογαλίας ύψους 78 δις ευρώ, με τους «Αληθινούς Φιλανδούς» να υφίστανται συντριπτική ήττα κατά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Επομένως, είχαμε και δεύτερο κρατούμενο – την ευρεία πλειοψηφία στην φινλανδική Βουλή. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 137 ψήφοι υπέρ του πορτογαλικού πακέτου διάσωσης, 49 κατά, 7 αποχές και 6 απόντες. Πώς ήταν, λοιπόν, τόσο βέβαιο ότι δεν θα περνούσε – με την κατάλληλη προετοιμασία – και το δεύτερο ελληνικό πακέτο; Επειδή το έλεγε η ομόλογος και ομοϊδεάτισσα του κ. Βενιζέλου; Μάλιστα, η ψηφοφορία της 25ης Μαΐου, με το ευνοϊκό αποτέλεσμα για τη Πορτογαλία, επιτεύχθηκε πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση συνεργασίας στη Φινλανδία. Τι λέτε; Τώρα που έχουν κυβέρνηση, δεν θα μπορούσαν να πείσουν οι δύο αρχηγοί τους βουλευτές τους; Προφανώς και μπορούσαν. Απλώς ο κ. Βενιζέλος δεν μπορούσε να πείσει την αρχηγό των Φιλανδών Σοσιαλδημοκρατών, Γιούτα Ουρπιλάινεν. Και δεν φρόντισε να της κόψει τον βήχα όταν ήδη στις 19 Ιουνίου έλεγε πως το Ελσίνκι θα ζητήσει εγγυήσεις. Ουσιαστικά, εξέφραζε τις απόψεις του δικού της κόμματος, που τις έθετε ως όρο στον αρχηγό του φιλελεύθερου κόμματος Κατάινεν. Δεν της έκοψε τον βήχα κανείς της Φιλανδής υπουργού Οικονομικών ούτε όταν στις 5 και στις 6 Ιουλίου δεν έκανε άλλη δουλειά από το να περιγράφει τι είδους εγγυήσεις θα ζητούσε από την Ελλάδα. Έφθασε στο σημείο να ζητά ως εγγύηση μετοχές σε ελληνικές κρατικές εταιρίες – στη ΔΕΗ, για παράδειγμα - και να εξηγεί στην φινλανδική κρατική τηλεόραση πως θα… διαλέξει από το «καλάθι» των αποκρατικοποιήσεων και πως αυτό θα είναι εύκολο αφού τα προς πώληση ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα βρίσκονται στη δικαιοδοσία ενός ανεξάρτητου από την κυβέρνηση Ταμείου! Της πέρασε δηλαδή από το μυαλό της σοσιαλίστριας, πως θα μπορεί να παίρνει ό,τι εγγύηση θέλει μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο, κατά τη γνώμη της, θα βρισκόταν εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου και… άλλων μπελάδων. Και αντί να παραδεχθεί ο κ. Βενιζέλος ότι απλώς δεν μπόρεσε να πείσει την ομοϊδεάτισσά του, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Ο κ. Βενιζέλος, όπως πολύ σωστά εντόπισε το ιστολόγιο «Έχω μάτια και βλέπω» (http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html), στις 19 Αυγούστου, μετά την αποκάλυψη της γκάφας, μιλώντας στην «Πρωινή Γραμμή» του ραδιοφώνου του Σκάι και στον Β. Λυριτζή, επέλεξε ως καλύτερη άμυνα την επίθεση. Και ιδού τι είπε: «Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η Νέα Δημοκρατία είναι μια χρυσή ευκαιρία τώρα να βοηθήσουν τη χώρα, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας που ανήκει στο ίδιο κόμμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τον κ. Σαμαρά, που υπεδέχθη τον κ. Σαμαρά στην τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι… Να αντιληφθεί και η φιλανδική κυβέρνηση ότι δε μπορεί να δημιουργεί τέτοιου είδους ευρύτερα προβλήματα στη λειτουργία της ευρωζώνης». Αλλά το πρόβλημα, όπως περίτρανα αποδείχθηκε χθες από τις δηλώσεις Κατάινεν, δεν είναι ο ομοϊδεάτης του κ. Σαμαρά, αλλά η ομοϊδεάτισσα του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου. Και επομένως, αποτελεί διαστροφή της πραγματικότητας να εγκαλείς τον Σαμαρά επί ανυπάρκτου θέματος, την ώρα που το υπαρκτό θέμα αφορά την δική σου πολιτική ομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Και επιπλέον, το κόμμα του κ. Βενιζέλου θεωρεί τη Φινλανδία χώρα – πρότυπο – ως τέτοια την ανέφερε στο βιβλίο του «Η Κρίση» ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Ναι, αλλά η Φινλανδία παραμένει η καλύτερη χώρα να ζει κανείς όποιο κόμμα κι’ αν βρίσκεται στην εξουσία. Και δεν υπάρχει λόγος να μεταθέτει κανείς τις ευθύνες σε έναν πολιτικό όπως ο Κατάινεν, που ήδη από το 2008, στα 37 του χρόνια, θεωρήθηκε ως ο ταχύτερα ανελισσόμενος Ευρωπαίος πολιτικός. Ποιος είναι ο Κατάινεν, στον οποίο ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να ρίξει τις ευθύνες για να κατηγορήσει μέσω αυτού τον Α. Σαμαρά; Υπουργός των Οικονομικών μέχρι τις τελευταίες εκλογές, κεντροδεξιός, υπέρμαχος του κράτους κοινωνικής πρόνοιας και υποστηρικτής της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά και της μεγαλύτερης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία. Ως υπουργός των Οικονομικών, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα θέματα της Παιδείας – τομέα που η Φινλανδία πρωτεύει – εφαρμόζονται ένα σχέδιο συγκέντρωσης ιδιωτικών κεφαλαίων από τα φιλανδικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ανάλογα με το ποσό που κάθε ίδρυμα κατόρθωνε να συγκεντρώσει, ο ίδιος ως υπουργός των Οικονομικών το αυγάτιζε πολλαπλασιάζοντάς το επί 2,5! Είναι τέτοιος πολιτικός ο Κατάινεν – και φάνηκε από την χθεσινή συμβιβαστική δήλωσή του – που όταν έγινε στη χώρα του δημοσκόπηση με ερώτημα αν οι Φιλανδοί θέλουν να θεσμοθετηθεί σύστημα φοροαπαλλαγών, το 50% απάντησε αρνητικά, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο (οι… φοροαπαλλαγές) θα έπληττε την εθνική οικονομία της χώρας τους! Και βέβαια, στην προσπάθειά του να μεταθέσει το πρόβλημα στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υποδοχή που ο κ. Κατάινεν επιφύλαξε στον κ. Σαμαρά, κατά την τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι. Αλλά ξέχασε την ψυχρή υποδοχή που επεφύλαξε στον κ. Παπανδρέου, στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου, η τότε πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάρι Κιβινιέμι, αρχηγός του Κεντρώου Κόμματος. Θυμάστε; Ήταν τότε που αλλάξαμε γνώμη: Δεν θα γινόμασταν «Δανία του Νότου», αλλά… Φινλανδία του Νότου!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Συγκίνηση για τον ηρωικό πυροσβέστη

Από εγκαύματα, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, προήλθε ο θάνατος του άτυχου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθές, σε ώρα καθήκοντος στο Βαθύ Λακωνίας.

Ο Αντιπύραρχος κηδεύτηκε το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη Λακωνίας με τιμές αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Το παρών έδωσε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο αξιωματικών, εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνάδελφοί του, καθώς και η μπάντα της Πυροσβεστικής.

Πως έχασε τη ζωή του Ο αξιωματικός κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα, από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.
Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους. Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι πολύ πιθανόν ο αξιωματικός να λιποθύμησε εξαιτίας των πυκνών καπνών, της ζέστης και της άπνοιας και «η φωτιά να πέρασε από επάνω του». Ο ιατροδικαστής ζήτησε και ιστολογικές εξετάσεις, αφού στην έκθεσή του εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση που ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.
Το γραφείο του άτυχου διοικητή ΦΩΤΟ EUROKINISSI Το γραφείο του άτυχου διοικητή ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ। Χρήστου Παπουτσή κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. http://www.newsit.gr/

πήγαν να προπηλακίσουν bloger γατί κατέγραφε το δημοτικό συμβούλιο ΝΑΥΠΛΙΟΥ

http://enomenoiblogers.blogspot.com
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ,ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΙ BLOGGERS
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΕΝΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 6 ΛΕΠΤΟ ΕΙΔΙΚΑ Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Τσιόδρας ενοχλείται από τη βιντεοσκόπηση από πολίτη της συνεδρίασης (αγνοεί φαίνεται ότι οι συνεδριάσεις των περισσοτέρων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων αναμεταδίδονται απευθείας στο διαδίκτυο) και διατυπώνει την απαξία του για τα blogs
Η κυρία δημοσιογράφος που "ελέγχεται" από το ΕΣΡ διαμαρτύρεται για τα blogs.
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ..ΕΙΠΑΤΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΈΓΧΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ BLOGGERS ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ σε έρευνα που κάναμε η σελίδα .prefadoros γράφει Ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αναγνωσταρά ο κ. Μιχάλης Καζάς, που πληρώνουν οι Δημότες, έχει ιστοσελίδα στην οποία αναρτά video από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (αυτός έχει δικαίωμα κ. Πρόεδρε;) αλλά και από άλλες εκδηλώσεις, αποκλειστικά μάλιστα, του Δήμου. Έτσι πρόσφατα είδαμε στην ιστοσελίδα του, την argonafplia.gr, την επιχείρηση καθαριότητας στο Μπούρτζι με αποκλειστικό video στο οποίο παρέπεμπε η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, εδώ. ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ BLOGGERS ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΔΩ αναίτια κόπηκαν τέσσερα υγιέστατα πεύκα αφαιρώντας μας το οξυγόνο και τη σκιά τους .Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ BLOGER ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΟΥΝ http://argolidafree.blogspot.com/

έχασε τη ζωή του ηρωικός πυροσβέστης απο Σπάρτη

Από εγκαύματα, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, προήλθε ο θάνατος του άτυχου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθές, σε ώρα καθήκοντος στο Βαθύ Λακωνίας.

Ο αξιωματικός κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα, από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς. Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους. Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι πολύ πιθανόν ο αξιωματικός να λιποθύμησε εξαιτίας των πυκνών καπνών, της ζέστης και της άπνοιας και «η φωτιά να πέρασε από επάνω του». Ο ιατροδικαστής ζήτησε και ιστολογικές εξετάσεις, αφού στην έκθεσή του εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση που ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια. Ο Αντιπύραρχος θα κηδευτεί σήμερα στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη Λακωνίας με τιμές αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρών θα είναι ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο αξιωματικών, εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνάδελφοί του, καθώς και η μπάντα της Πυροσβεστικής.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ψάχνουν στα σκουπίδια

Αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που αναζητούν στους μπλε κάδους αντικείμενα που μπορούν να πωληθούν। Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τα χαμένα έσοδα του συστήματος ανακύκλωσης

Ομάδες με καροτσάκια σαρώνουν τους κάδους ανακύκλωσης σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ανεύρεση αντικειμένων που θα μπορούσαν να πουληθούν.

Η οικονομική κρίση, η φτώχεια και η ακρίβεια, έχουν οδηγήσει πολλούς μετανάστες και Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια και να ανταγωνίζονται με τους παραδοσιακούς ρακοσυλλέκτες.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες με μεγάλο αριθμό ανθρώπων να ψάχνουν στους γαλάζιους κάδους οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί.

Αναζητούν κυρίως μέταλλα, καθώς λόγω και της αύξησης των τιμών τους, πουλώντας τα σε μάντρες, εξασφαλίζουν ικανοποιητικό μεροκάματο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η δραστηριότητα των "πειρατών των κάδων" δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην πόλη.

Πρώτον, επειδή συνήθως ψάχνοντας για αντικείμενα αξίας διασκορπίζουν τα σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά στον δρόμο.

Δεύτερον, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Φ. Κυρκίτσος, λόγω της δράσης των "πειρατών", το σύστημα ανακύκλωσης χάνει πόρους, καθώς μετά τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, αυτά προωθούνται προς πώληση.

Τα έσοδα αξιοποιούνται για την αντιμετώπιση του κόστους της ανακύκλωσης.

Ο πρόεδρος της ΟΕΑ, ζητά άμεσα μέτρα από την Πολιτεία και προσθέτει ότι αναζητούνται τρόποι "κλειδώματος" των μπλε κάδων, αλλά και ένταξης των ρακοσυλλεκτών στο δημόσιο σύστημα ανακύκλωσης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος τέλος προωθεί τη δημιουργία του λεγόμενου "Πράσινου Σημείου", όπου θα συγκεντρώνονται έναντι αμοιβής καλώδια με χαλκό από ρακοσυλλέκτες, ώστε η καύση τους για την αφαίρεση του μετάλλου να γίνεται οργανωμένα και όχι σε κατοικημένες περιοχές.

Καλό θα είναι πάντως πέρα από το σύστημα ανακύκλωσης, να ληφθεί μέριμνα και για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να στραφούν στα σκουπίδια για να μπορέσουν να επιζήσουν από μέρα σε μέρα.