Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Π. Τατούλης: Επικερδής αγορά και σημαντικός τουριστικός προορισμός η Πελοπόννησος

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική, και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Greek Forum 2011 στην Πύλο το διήμερο 27-28 Απριλίου, συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν tour operators και δημοσιογράφοι από τη Ρωσία।

http://www.aftodioikisi.gr/

Δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της περιφέρειας, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε σε λύσεις, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πύκνωση των πτήσεων και η επέκταση του οδικού δικτύου, ενώ -όσον αφορά το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής- δήλωσε ότι την επόμενη πενταετία θα υπάρξει μεγάλη βελτίωσή των μονάδων, με προοπτική την ανταγωνιστικότητα των τιμών για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημαντικό εργαλείο στον τομέα αυτό θα αποτελέσει ο νέος νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση της τουριστικής κατοικίας.

Επέκταση της τουριστικής περιόδου

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έδωσε βαρύτητα ο κ. Τατούλης είναι η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο, με την παροχή κινήτρων προς τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις.

Το Διαδίκτυο στην υπηρεσία του τουρισμού

Η δημιουργία, τέλος, του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού θα αποτελέσει ένα νέο φορέα Διαδικτύου, ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις διευκολύνσεις στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους δημοσιογράφους, ενώ θα συντελέσει καθοριστικά στο άνοιγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε νέες αγορές.

Μεσογειακή διατροφή

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της μεσογειακής διατροφής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της περιφέρειας να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει εδώ και 4.000 χρόνια περίπου, όπως, για παράδειγμα, το λάδι, το κρασί, τα σύκα κτλ.

Greek Forum 2011

Όσον αφορά στο συνέδριο, Ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη διεξαγωγή του από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, και αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία (Ορλοφικά, ναυμαχία Ναβαρίνου κ.λπ.).

Πάνω σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να σχεδιαστούν έξυπνες εμπειρίες για τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλο αλλά και την Πελοπόννησο, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την πολυμορφία της περιφέρειας που προσφέρει το συνδυασμό φυσικού κάλλους με ειδικές εμπειρίες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα τα στοιχεία ιδιαίτερης μοναδικότητας της Πελοποννήσου που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση όπως τα 1.500 χιλιόμετρα ακτογραμμών, με όμορφες παραλίες και εξαιρετικές αμμουδιές, τις 26 περιοχές Natura, τις 15 περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, τα 14 μνημεία της φύσης και τους περίπου 40 βιοτόπους.

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον ήρωα Λάκη Σάντα

Έφυγε ένα μήνα πριν τα 70 χρόνια από τη νύχτα που κατέβασαν τη σβάστικα από τον Ιερό Βράχο με το Γλέζο - Πολέμησε τους Γερμανούς, εξορίστηκε και φυλακίστηκε ενώ πάντα έμενε μακριά από τη δημοσιότητα - "Είχαν στήσει τη σημαία τους στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στο Παρίσι (...) Μα εδώ είναι Ελλάδα", είχε πει.

O άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.Nοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Σωτηρία.

Γεννήθηκε στις 22/2 του 1922 στην Πάτρα, με καταγωγή από τη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, κατέβασε, μαζί με το φίλο του Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης. «Ήταν η πρώτη ανάσα της αντίστασης», είπαν στη Βουλή, τιμώντας τον Λάκη Σάντα και το Μανώλη Γλέζο, το Νοέμβριο του 2008. «Δύο δεκαοκτάχρονα που έπαιξαν με την ιστορία, είδαν ένα σύμβολο και αποφάσισαν να γίνουν σύμβολα οι ίδιοι». Το 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ και βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, στη Φθιώτιδα και στην Αττικοβοιωτία και το 1944 τραυματίστηκε. Το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία, το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια, απ’ όπου το 1948 στέλνεται στην Μακρόνησο. Θα διαφύγει στην Ιταλία και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Καναδά, όπου θα ζήσει μέχρι το 1962. Το 1963 θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, "ανώνυμοι"» έλεγε. Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της σημαίας στον Ηλία Πετρόπουλο, είχε πει: «Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε... το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη. Να τι πρέπει να τους κάνομε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο. Την είχαν στήσει αυτήν την ίδια την πολεμική τους σημαία οι Ναζί θριαμβευτικά ως τότε στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στην Αμβέρσα, στη Νορβηγία, στο Παρίσι και στο Βελιγράδι και απειλούσαν να τη στήσουν σε όλο τον κόσμο τότε. Μα εδώ είναι Ελλάδα. Είναι η μικρή χώρα που απ' αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας». Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Θ.) του νοσοκομείου "Σωτηρία", που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν. Δήλωση Γλέζου Συγκινημένος ο Μανώλης Γλέζος έκανε λόγο για το φίλο του με τον οποίον είχαν κοινή πορεία και δεν χώρισαν ποτέ, από τη νύχτα εκείνη της ηρωικής τους πράξης. "72 χρόνια μαζί, είχαμε τους ίδιους στόχους, μοιραστήκαμε τους ίδιους αγώνες και δεν χωρίσαμε ποτέ" ανέφερε.
Η σημαία που κατέβασαν Γλέζος και Σάντας - Η πράξη έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη και προκάλεσε το θαυμασμό για τους Έλληνες Η σημαία που κατέβασαν Γλέζος και Σάντας - Η πράξη έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη και προκάλεσε το θαυμασμό για τους Έλληνες
http://www.newsit.gr

Τα blogs κ. Μπεγλίτη δεν απειλούν τη δημοκρατία μας, αλλά μόνον την ασυδοσία σας!!

ΣύνδεσμοςΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ Mήπως μπορείτε να μας πείτε κ. Μπεγλίτη, από τη ζούγκλα του Κοινοβουλίου ποιός θα μας σώσει εμάς? Εσείς με την ομπρέλα της βουλευτικής σας ασυλίας, την οποία εξασφαλίσατε με τη δική μας ψήφο (μη το ξεχνάτε αυτό), θεσπίσατε για τους εαυτούς σας την ελευθερία να βρίζετε και να συκοφαντείτε όλα τα μπλογκ γενικά και αόριστα, ως στυγνούς εκβιαστές και συκοφάντες και με τη φασιστική γενίκευση ότι όλοι λειτουργούμε με σκοπό να κατασυκοφαντήσουμε τους "εθνοπατέρες" μας, ανοίγετε πόλεμο εναντίον των ελεύθερων, ενεργών πολιτών αυτού του τόπου που τολμούν να αρθρώνουν ελεύθερη πολιτική σκέψη!! Μεγάλο λάθος σας κ. Μπεγλίτη. Χάσατε την ψυχραιμία σας και σε λίγο θα χάσετε και το όποιο τυχόν δίκιο είχατε. Γιατί όλοι ξέρουν να διαβάζουν τι λέει το http://korinthix.blogspot.com/ και επομένως το ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι δεν χρειάζεται να μας το πουν οι εισαγγελείς και οι συνάδελφοι υπουργοί σας!! Κόπτεστε δήθεν για την κατασυκοφάντηση του απλού πολίτη γι' αυτό "ουρλιάζετε" και παραλληρείτε αποκαλώντας τους πάντες κουκουλοφόρους και εκβιαστές!! Εκκλιπαρείτε δεξιά και αριστερά γλύφοντας και απειλώντας, να συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο, τρέχετε σε υπουργούς και παραϋπουργούς, κινείτε κρατικούς φορείς και παράγοντες (αρχηγό της ΕΛΑΣ, Εισαγγελέα Κορίνθου, στρατηγούς και αντιστράτηγους), με την άνεση και τη δύναμη του ισχυρού πολιτικού και την πρόφαση της συνωμοτικής δήθεν έγνοιας σας ότι η ελευθερία και η ανωνυμία των μπλογκ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία μας!! Αλήθεια απορούμε: ένας απλός πολίτης έχει άραγε τη δυνατότητα να κινήσει άμεσα τόσους ισχυρούς μηχανισμούς για να "βρει το δίκιο" του?? Τα μπλογκ κ. Μπεγλίτη δεν απειλούν τη δημοκρατία μας!! Απειλούν μόνον την ασυδοσία σας!! Κάνετε μέγα λάθος !! Η μπλογκόσφαιρα δεν έχει κανένα λόγο να τα βάλει με τον απλό Έλληνα πολίτη... και μη παριστάνετε ότι πασχίζετε για την προστασία του! Για τη δική σας προστασία και των ομοίων σας πασχίζετε!! Τα δικά σας συμφέροντα θέλετε να προστατεύσετε, φιμώνοντας όλο τον κόσμο για να μη σας κρίνει, να μην αποκαλύπτει, να μη ρωτά και να μη βροντοφωνάζει τις πομπές σας!!! Εσείς ψηφίσατε το μνημόνιο και στη συνείδηση των Ελλήνων θα περάσετε ως ένας από τους προδότες του Ελληνικού λαού!! Και αυτό δεν αλλάζει όσους εισαγγελείς, υπουργούς και στρατηγούς κι αν επιστρατεύσετε εναντίον των bloggers!! Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ
Οι Ενωμένοι Μπλόγκερ στέκονται δίπλα στο korinthix

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΝ ..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Βλέποντας αυτό το βίντεο από τον υπουργό που εκλέχτηκε απο τους Κορίνθιους καταλαβαίνουμε οτι ο υπουργός εχει πρόβλημα με ένα blog συνεχίζοντας την γκαιμπελιστικη τακτική του κυρίου Πάγκαλου, τυχαίο; δεν νομίζω,γενικεύει και λέει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει απο τα blogs
και οτι θα απαιτήσει την φίμωση τους σε πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο
μάλλον η δημοκρατία κινδυνεύει απο εσάς που ψηφίσατε το μνημόνιο,που δεν ξέρατε τι υπογράψατε όπως είπατε αλλά έχετε λυσαξει με τα blogs έχετε δικαίωμα να καταγγείλετε κάποιον ,αλλά η γενίκευση ειναι φασισμός η διεθνης νομοθεσία που διέπει τα blogs ΕΔΩ
μου θύμισε κάτι απο τον αείμνηστο Παπαδόπουλο
η ΕΛΛΑΣ κινδυνεύει απο τον κομουνισμό..
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΦΙΜΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΥΠΟΥΛΑ..ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ.. ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΟΧ Ι ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ μήπως οτι ολόκληρος αραβικός λαός έχει εξεγερθεί απο το ίντερνετ σας φοβίζει σε κάτι; η εχθροπάθεια είναι τα blogs;

ΚΑΤΩ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ;

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ,,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ..ΣΧΟΛΕΙΑ..ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ..ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ,ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το τελευταίο  νομοσχέδιο για αποσυμφόρηση των  φυλακών «πέρασε και δεν ακούμπησε» από το Κ.Κ. Ναυπλίου όπως και όλα  τα προηγούμενα άλλωστε. Το κατάστημά  μας προσομοιάζει περισσότερο σε μεταγωγών παρά σε φυλακή, αφού διακινεί πάνω από 120 κρατούμενους εβδομαδιαίως και προφυλακίζει σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Απορίας άξιον είναι βέβαια πώς καταφέρνετε τις ιδιαίτερες μέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα να το φέρνετε στα όριά του με σχεδόν 530 τροφίμους. Έχουμε κουραστεί  πλέον να επαναλαμβανόμαστε ζητώντας αποσυμφόρηση για όλους τους συγγενείς λόγους και να ενημερώνουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ακούει κανείς;;;;;;;;;
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ο Τζέσι λατρεύει να κάνει δουλειές στο σπίτι

"Η σχέση μας", λέει η ιδιοκτήτρια, "βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη". Κάθε φορά που κάνει κάτι ο Τζέσι ανταμοίβεται γι' αυτό (λιχουδιές) και του αρέσει πολύ να μαθαίνει κανούρια πράγματα. 'Οταν δεν κάνει δουλειές, ο Τζέσι παίζει με τα άπειρα παιχνίδια του, σκάβει στον κήπο κολυμπάει ή κάνει βόλτες με την αφεντικίνα του. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

κάτι σαν παιδότοπο-τσίρκο που εμφανίστηκε εδώ και αρκετό καιρό

Οι αξιότιμοι Άρχοντές μας έχουν κάθε δικαίωμα στην προσωπική τους ζωή να κάνουν ότι θέλουν. Την πόλη όμως στην οποία έχουν τη τιμή να είναι εκλεγμένοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να την υποβαθμίζουν και να την προσβάλουν. Αναφέρομαι στο κάτι σαν παιδότοπο-τσίρκο που εμφανίστηκε εδώ και αρκετό καιρό στον πεζόδρομο Ωνάση στην παραλία πίσω από τα σχολεία σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ναυπλίου.
Δεν είναι δουλειά μου να αναφερθώ σε παρανομίες που προφανώς υπάρχουν, όμως ρωτάω έτσι απλά: - Ποιος έδωσε άδεια σε αυτό το "πράγμα" και πιο είναι το αντίτιμο; - Η Αρχαιολογία δεν το έχει δει ακόμα για να επέμβει;
Λόγω της ημέρας είμαι ευπρεπής στις εκφράσεις μου, απλά μεταφέρω την απορία κατοίκων και κυρίως πολλών επισκεπτών που είδα να μειδιούν με ύφος λυπημένο για το πως καταφέρνουμε τα πλεονεκτήματά μας να τα κάνουμε μειονεκτήματα. Υπάρχει απάντηση από τους υπευθύνους ή πάει και αυτό στο "έλα μωρέ σιγά μην απαντήσουμε σε ένα blog". Αυτό είναι το κακό, δεν τους απασχολεί η ευθύνη αλλά το αν θα απαντήσουν σε ένα τρελαμένο blogger। http://prefadoros-nafplio.blogspot.com

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ

Μια άγρια πάλη αρχίζει να εξελίσσεται ανάμεσα στους πρόσφυγες, που έχουν εξαγριωθεί από την μακρά λιμοκτονία, και τους κατοίκους τού χωριού. Μια ιστορία με πολύ σύγχρονους απόηχους. Αυτό το επικό μυθιστόρημα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957) επανατοποθετεί την ουσία τού ευαγγελικού μηνύματος στην καρδιά τής εποχής μας.»
ENA XΩΡΙΟ ΜΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ; Συγκλονιστικός ο Καζαντζάκης που αποτύπωσε τον ρόλο του αγνού ιερέα και του βολεμένου σαπιοκοιλια Πάλι σας θυμίζει κατ αυτό περί μαζί τα φάγαμε; Μήνυμα εξέγερσης χρόνια πριν......από ενα τέρας της λογοτεχνίας που πήγαν να τον αφορίσουν... αφορίστε μας κύριε ΠΑΓΚΑΛΕ αλλά η αδικία ,η πείνα ,η εξαθλίωση σημαίνει οτι πάντα ο Χριστός θα ξανασταυρωνεται 
αλλά πάντα θα ανασταίνεται μετα απο εξεγέρσεις
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι