Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στο Ναύπλιο συνεχίζονται οι εργασίες της Συνόδου Πρυτάνεων


ΣΤΟ Ναύπλιο και συγκεκριμένα  στο ξενοδοχείο Ναυπλία Παλλάς  μεταφέρονται σήμερα-από τη Βυτίνα-οι εργασίες της  Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων , στη διάρκεια των οποίων θα τεθούν επί τάπητος μείζονα θέματα  που αφορούν τη λειτουργία  των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι εργασίες της συνόδου θα ολοκληρωθούν αύριο ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία στις 8 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπως και οι εκπρόσωποι των Πρυτάνεων.

Πληροφορίες λένε ότι γονείς και μαθητές αναμένεται να τα ψάλλουν στην υπουργό..

Σάλος με το φάντασμα του καβαλάρη στην Αιγύπτο! Δες το βίντεο


Η λέξη περίεργο είναι η λιγότερη που μπορεί να χαρακτηρίσει το βίντεο που θα παρακολουθήσεις. Προβλήθηκε πρώτη φορά στο δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου euronews.

Η λέξη περίεργο είναι η λιγότερη που μπορεί να χαρακτηρίσει το βίντεο που θα παρακολουθήσεις. Προβλήθηκε πρώτη φορά στο δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου euronews.

Καθώς προβάλλονταν οι ταραχές και οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, ξαφνικά εμφανίστηκε στο video μία μορφή μέσα στο πλήθος, που έμοιαζε με καβαλάρη πάνω σε άλογο και πετούσε πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών και σιγά-σιγά εξαφανίστηκε...

Δεν είναι λίγοι μάλιστα που κάνουν λόγο για σημείο της αποκάλυψης και στον 4ο καβαλάρη, λόγω της ωχρότητας που είχε ο καβαλάρης με το άλογο και σημειώνουν πως αυτός είναι και ο πρόδρομος του τέλους στην γη.


Οι τέσσερις ιππείς της αποκάλυψης, είναι οι δυνάμεις της ανθρώπινης καταστροφής που περιγράφονται στην Βίβλο, στο έκτο κεφάλαιο.

Οι τέσσερις ιππείς ονομάζονται παραδοσιακά βάσει των δυνάμεων που αντιπροσωπεύουν: Πόλεμος (κόκκινο άλογο), Πείνα (μαύρο άλογο), Λοιμός (άσπρο άλογο) και Θάνατος (χλωμό/ωχρό άλογο).

Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που προσπαθούν να δώσουν μια πιο λογική εξήγηση σε ό,τι συνέβη λέγοντας πως πρόκειται για μία α΄λή αντανάκλαση που έχει να κάνει και με τους καπνούς της περιοχής.

Τα συμπεράσματα δικά σου αφού δεις το βίντεο..

Η λαϊκή εξέγερση έρχεται σιγοβράζοντας…


Η τελευταία λύση πριν γίνουμε Τυνησία και Αίγυπτος: «Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη»!
Σε καθυστέρηση ένα στα πέντε καταναλωτικά  δάνεια!

Είναι Εθνική ανάγκη: «Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη»!
1.      «Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων από 3 μήνες που είναι τώρα σε 9 μήνες (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες) είναι το πιο σημαντικό».
2.      μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους  και
3.      Χρονική επιμήκυνση της αποπλήρωσης όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,

 Λευτεριά στους νεοσκλάβους των ληστρικών τραπεζιτών – νεοφεουδαρχών!!
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία, και η χώρα από την εξέγερση που έρχεται!
Να ψηφιστεί νέος νόμος «ρύθμισης οφειλών» των πολιτών, συμπληρωματικά του νόμου Κατσέλη!
Ακριβαίνουν τα δάνεια! Οι τράπεζες µετακυλίουν στις δόσεις το υψηλό κόστος χρήµατος
Βλέπουμε  το κακό να έρχεται κατά πάνω μας  με δρασκελιές!
Οι δανειολήπτες ασφυκτιούν και έχουν μετατραπεί σε σκλάβους των τραπεζιτών με ανεξέλεγκτες μελλοντικές εξελίξεις (τύπου Τυνησίας, Αιγύπτου).
Υπάρχει λύση:
1.      Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης δανείων και ρυθμίσεων από 3 μήνες που είναι τώρα σε 9 μήνες (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες) είναι το πιο σημαντικό
2.      μείωση του συνόλου των δόσεων στο 1/3 του μηνιαίου μισθού τους  και
3.      Χρονική επιμήκυνση της αποπλήρωσης όλων των δανείων, με χαμηλό επιτόκιο,

Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία!
Είναι Εθνική Ανάγκη για να αποφευχθεί το «μακελειό» που έρχεται, να ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών».  Στο νέο νομοσχέδιο να  μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών, που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και  με υπέρογκο επιτόκιο!!
Νέα Σεισάχθεια 2010, Οικονομική Πράσινη Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή!!!
Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες!! Να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια και όχι η παραποιημένη, εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) άχθος (βάρος, χρέος)
Σε νέο νομοσχέδιο «διακανονισμού οφειλών», θα μπορούσε να περιληφθεί:
Α. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνειο με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
Β. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία ρύθμιση με υψηλότερο επιτόκιο του υπάρχοντος!
Γ. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά. Αφού δούμε συνολικά όλες τις οφειλές του πολίτη μέσω Τειρεσία, να υπάρξει διακανονισμός ούτως ώστε να μην πληρώνει μηνιαίες δύσεις στο σύνολο των οφειλών του προς όλες τις τράπεζες, οι οποίες θα καταμερίζονται αναλογικά σε όλα τα δάνεια ή τράπεζες που χρωστάει που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη..
Δ. «Ρύθμιση δανείων» επιτρέπεται ανά έτος,  ανάλογα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη. Επιτρέπεται μη καταβολή 3  δόσεων ανά έτος, λόγω οικονομικής κρίσης (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο, ως εξισορρόπηση από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού).
Ε. Επιμήκυνση του χρόνου καταγγελίας της σύμβασης, από τους 3 μήνες στους 6 μήνες ή στο 1/3 της συνολικής οφειλής των δανείων και ρυθμίσεων  (η οποία περιπλέκει την πίεση στους δανειολήπτες).
Ζ. Θετικός, αλλά ανεπαρκής, o Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ 130/Α/03.08.2010) "ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις", αλλά μερικές σημαντικές βελτιώσεις, τροποποιήσεις της ασάφειας και χρονοβόρας διαδικασίας μπορεί να γίνουν, προς όφελος του Πολίτη!. Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε 4 φάσεις:
Α’ φάση, Εξωδικαστικός συμβιβασμός (ο οποίος είναι έωλος και χρονοβόρος).
Β’ Φάση, Αίτηση στο Ειρηνοδικείο.
Γ’ Φάση, Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου.
Δ’ Φάση, Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός
Με την Νέα Σεισάχθεια θα επικεντρωθούμε στον «εξωδικαστικό συμβιβασμό», που θα είναι αυτόματος και θα έχει κανόνες συγκεκριμένους και όχι ως τώρα γενικούς, χρονοβόρους και αφηρημένους. Αυτό θα είναι και προς όφελος των πολιτών, αλλά και των τραπεζιτών Με αυτές τις απλές διατάξεις θα επωφεληθούν δέκα εκατομμύρια πολίτες και δεν θα καταφύγουν στη πολυδαίδαλη, μακροχρόνια και αμφίβολη  «δικαστική ρύθμιση» του νόμου «υπερχρεωμένων νοικοκυριών!
Οφέλη και κινδύνους διαβλέπει η αγορά στο νέο νομοσχέδιο για τη «διαχείριση οφειλών προς τις τράπεζες», ωστόσο όλοι αποδέχονται ότι το έργο της είσπραξης γίνεται δυσκολότερο. Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν τα χρήματά τους από τους κακοπληρωτές πελάτες τους θα επιφέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ρυθμίσει τη σχέση μεταξύ των εσωτερικών τμημάτων και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και των οφειλετών.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα, ενώ οι τράπεζες θα λαμβάνουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση τα οφειλόμενα ή θα αναγκάζονται να τα διαγράφουν. Και ο κίνδυνος αυτός παραμονεύει, καθώς το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση των τηλεφωνημάτων που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η τράπεζα ή η εταιρεία προς τον κακοπληρωτή πελάτη σε ένα ή το πολύ δύο το μήνα. Και μάλιστα στο δεύτερο τηλεφώνημα αν ο οφειλέτης δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να ξαναενοχληθεί, τότε η τράπεζα θα
 είναι υποχρεωμένη να υπακούσει και να μην τον ξανακαλέσει. Το πρόβλημα δεν είναι πόσα τηλέφωνα θα κάνει η τράπεζα αλλά πόσο θα είναι το ύψος των μηνιαίων δόσεων του πολίτη!

Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου, γνήσιου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός κατάρρευσε παρά τα πρόσκαιρα υποστυλώματα.  Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση των τραπεζών τους και όχι ο λαός (το κράτος). Περίπου 8.500.000 ΄Ελληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000
 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι υπάλληλοι των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!!
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…  και οι πολίτες να σωθούν από την αυτοκτονία, και η χώρα από Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ αύξηση παρατηρήθηκε στο λόγο των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των δανείων και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό σε σύγκριση με το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2010. Το Σεπτέμβριο του 2010 τα δάνεια σε καθυστέρηση ανήλθαν στο 10% του συνόλου, από 7,7% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009.
   Παρατηρείται η μεγαλύτερη επιδείνωση στον τομέα της καταναλωτικής πίστης. Ειδικότερα, στον τομέα αυτό, στο σύνολο της αγοράς, τα δάνεια σε καθυστέρηση έφθασαν το 18,4% τον Σεπτέμβριο του 2010, από 13,4% τον Δεκέμβριο του 2009. Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη σε μερικές τράπεζες το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 20%.
   Στην στεγαστική πίστη τα δάνεια σε καθυστέρηση προσεγγίζουν πλέον το 10%, ανήλθαν στο 9,7% τον Σεπτέμβριο του 2010, έναντι 7,4% τον Δεκέμβριο του 2009. Στην επιχειρηματική πίστη τα δάνεια σε καθυστέρηση φθάνουν πλέον το 8,5% τον Σεπτέμβριο του 2010, από 6,7% τον Δεκέμβριο του 2009.  Όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, η σημαντική επιδείνωση- λόγω του αντίξοου μακροοικονομικού περιβάλλοντος― της χρηματοοικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αναπόφευκτα επηρέασε δυσμενώς την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των
 τραπεζών.
   Το ποσοστό κάλυψης, όπως επισημαίνει η ΤτΕ, ωστόσο χρειάζεται να αυξηθεί περαιτέρω, αν ληφθεί υπόψη η σημαντική άνοδος (δηλαδή η επιδείνωση) του λόγου των "καθαρών" καθυστερήσεων (δηλαδή της διαφοράς μεταξύ των δανείων σε καθυστέρηση και των συσσωρεμένων προβλέψεων για τον πιστωτικό κίνδυνο) προς το σύνολο των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων, καθώς και το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος και της χρηματοοικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
   Για τους ανωτέρω λόγους επιβάλλεται οι τράπεζες να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση του αποθέματος των προβλέψεών αυτών. Ανάγκη εξεύρεσης από τις τράπεζες εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων. Ιδιαίτερες πιέσεις δέχθηκε η ρευστότητα, καθώς κατά την υπό εξέταση περίοδο οι ελληνικές τράπεζες ήταν αποκλεισμένες από τις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων. Η εξέλιξη αυτή ήταν συνέπεια των συνεχών υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος, που αναπόφευκτα συμπαρέσυραν και τις αξιολογήσεις των τραπεζών.
 Την ίδια περίοδο, επιπρόσθετες πιέσεις στη ρευστότητα άσκησε η σταδιακή εκροή καταθέσεων, η οποία μάλιστα συνεχίστηκε μέχρι και τα τέλη του 2010.
   Ως αντιστάθμισμα στις ανωτέρω πιέσεις λειτούργησαν τα μέτρα ενίσχυσης για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και η παροχή ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.
   Όπως όμως επισημαίνει η ΤτΕ, πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι και οι δύο αυτές πηγές κεφαλαίων αποτελούν προσωρινή μόνο λύση των προβλημάτων ρευστότητας των τραπεζών. Για το λόγο αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαία η εξεύρεση από τις τράπεζες εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων. Μικρές θετικές ενδείξεις στην κατεύθυνση αυτή παρείχε η άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές από δύο τράπεζες μετά το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ υπάρχει πρόθεση και άλλων τραπεζών να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις τους πρώτους μήνες του 2011.
 Ικανοποιητική παραμένει η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών και των ομίλων τους, η οποία εμφάνισε μάλιστα μικρή άνοδο.
Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Το μέλλον άδηλον εστί! Και ας μην ξεχνάμε...μετά τον Σόλωνα ήρθε ο τύραννος Πεισίστρατος! Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7
Πεύκη 152 21 Αθήνα
Τηλ. 6936369717
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φυλακές μπουντρούμια


Για απάνθρωπη και ατιμωτική μεταχείριση εις βάρος κρατουμένου στις φυλακές Ιωαννίνων καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Η απόφαση NISIOTIS c. GRECE (Προσφυγή Νo 34704/08) της 10ης Φεβρουαρίου 2011 αφορά στην περίοδο 2008-09, για την οποία ο προσφεύγων κρατούμενος δήλωσε, ότι διαβιούσε σε χώρο 50 τ.μ. μαζί με ακόμη 30 συγκρατούμενους, χωρίς εξαερισμό, όπου μόνος προσωπικός χώρος ήταν η επιφάνεια του κρεβατιού του, καθώς δεν υπήρχε ούτε μία καρέκλα ή τραπέζι.
Στη φυλακή Ιωαννίνων, που σχεδιάστηκε για 80 αλλά την περίοδο εκείνη φιλοξενούσε 220 κρατούμενους, όπως αναφέρεται, δεν υπήρχε δυνατότητα δημιουργικής αναψυχής και απασχόλησης, ενώ  πολλοί κρατούμενοι έπασχαν από μεταδοτικές ασθένειες, χωρίς να τους παρέχεται θεραπεία, με κίνδυνο μετάδοσης και στους υπόλοιπους.
“Η απόφαση αυτή για πρώτη φορά αναδεικνύει τα χρόνια προβλήματα που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές φυλακές ύστερα από έλεγχο ενός διεθνούς δικαιοδοτικού οργάνου των κανόνων εσωτερικού και διεθνούς δικαίου που ρυθμίζουν τις προδιαγραφές συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων”.
“Η απόφαση αυτή ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της άθλιας κατάστασης που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές φυλακές”, δήλωσε ο κ. Κ. Τσιτσελίκης, δικηγόρος του κρατουμένου και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογραμμίζοντας:
“Τα παραπάνω δεν αντικρούστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προέταξε το επιχείρημα ότι η κατάσταση είναι γενικευμένη και ότι δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους βελτίωσης των συνθηκών”.

Η θέα από πίσω

 
Δύο κορίτσια τοποθέτησαν κρυφές κάμερες στα... οπίσθιά τους θέλοντας να καταγράψουν τις -αναμενόμενες- αντιδράσεις των ανδρών, αλλά και των γυναικών, στη θέα των ζουμερών γλουτών τους. Απολαύστε το βίντεο
Η Τζέσιε Γκουρούναθαν και η Ρεανιν Τζοχάνικ, θέλοντας να αποδείξουν ότι ένα ωραίο σώμα τραβά πάντα τα βλέμματα αποφάσισαν τοποθετώντας την κάμερα να δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τις συμπεριφορές του κόσμου όταν τις βλέπει από πίσω.
Οι άνδρες κυρίως τις βλέπουν  σαν "ξερολούκουμα" όταν ντυμένες με προκλητικά κολάν που τονίζουν τους γλουτούς τους  ανεβαίνουν σκάλες, περπατούν στο δρόμο, αθλούνται. Οι δύο γυναίκες όμως μαγνήτισαν τα βλέμματα και των γυναικών!

Βίντεο σοκ στην Τουρκία

 Βίντεο σοκ στην Τουρκία
Σε θανάσιμο κίνδυνο εξέθεσε Τούρκους στρατιώτες ένας λοχαγός στην Τουρκία.
Τους τοποθέτησε δίπλα από στόχο και πυροβόλησε πέντε φορές με πραγματικά πυρά.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία βίντεο που δείχνει λοχαγό να θέτει σε κίνδυνο Τούρκους στρατιώτες, χωρίς λόγο και αιτία.
Ο λοχαγός, κατά τη διάρκεια άσκησης, βάζει τους άνδρες του δίπλα σε στόχο και πυροβολεί με πραγματικά πυρά, με κίνδυνο να τους τραυματίσει ή να τους σκοτώσει
. Όπως θα δείτε στο βίντεο, απευθυνόμενος στους φαντάρους φωνάζει "όποιος είναι δειλός να φύγει" και στη συνέχεια πυροβολεί.
Η επίδειξη όμως δεν τελειώνει εκεί. Ο λοχαγός γυρίζει ανάποδα και πυροβολεί σημαδεύοντας ανάμεσα από τα πόδια του.
Ευτυχώς οι βολές του βρίσκουν όλες στόχο.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Σίρνακ στην νοτιοανατολική Τουρκία και το κατέγραψε με το κινητό του, ένας Τούρκος στρατιώτης.
Την ώρα που ο λοχαγός Μετίν Γκιουρτζάν, ετοιμαζόταν να ρίξει με πλάτη στον στόχο, ακούγεται η φωνή του στρατιώτη, ο οποίος λέει ότι οι άνδρες δίπλα από τον στόχο τρέμουν.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

 ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ
mykines1@yahoo.gr

κοιταξτε την φωτο και βγαλτε τα συμπερασματα σας
Μένω στην οδό Ηρακλέους στο Άργος εδώ και χρόνια
Για όσους είναι κάτοικοι θα ξέρουν ότι εγκυμονεί πολλούς κινδύνους
Από αυτό τον στενό δρόμο, τροφοδοτείται όλη η κίνηση από Αθήνα, εδώ και καιρό σπάνε όλες οι αντλίες ύδρευσης, κάτι που βέβαια είναι από καιρό και δεν  φταει η σημερινή τοπική αρχή ,για το πεπαλαιωμένο δίκτυο.Το  κακό είναι ότι μετά τις εκσκαφές ο δρόμος είναι γεμάτος λακκούβες ειδικά όταν βρέχει κινδυνεύουν άνθρωποι να σκοτωθούν ειδικά  τα δικυκλα
Εδώ και καιρό κρούουμε τον κωδωνα του κινδύνου για τυχόν ατυχήματα
Προτείνουμε να μπουν σαμαρακια    όπως στην παραλία Ναυπλίου για να κόβουν ταχύτητα οι οδηγοί
Είναι δολοφονικό να αναπτύσσουν κάποιοι ταχύτητες 80 χιλιομέτρων σε αυτό το στενό δρόμο
Ένα παιδί μπορεί κάλλιστα να εγκλωβιστεί αφού δεν μπορεί να ξεφύγει και ούτε υπάρχουν πεζοδρόμια
Έκκληση προς δήμο τροχαία και όποιες άλλες αρχές να κάνουν κάτι,   προτού έχουμε χειρότερα

Για τη φιέστα Σκανδαλίδη στην Τρίπολη για την αγροτική ανάπτυξη

Μια ακόμα «φιέστα» η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την Αγροτική Ανάπτυξη
Vincent Van Gogh, «Wheatfield with Crows»
Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με θέμα την αγροτική ανάπτυξη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη στην Τρίπολη. Στο πρώτο μέρος της τοποθέτησής του, ο υπουργός αναφέρθηκε στα «δυο πανίσχυρα διαχρονικά όπλα» απέναντι στην κρίση που ζούμε που είναι «η επανεκκίνηση της ανάπτυξης και η ανασύνταξη της δημοκρατίας». Βέβαια, μόνο σαν κακόγουστο αστείο  μπορεί να ληφθεί η επίκληση της δημοκρατίας όταν αυτή ακολουθείται από απαγόρευση κινητοποιήσεων και της «απόπειρας συναθροίσεων» αγροτών στον Προμαχώνα.
.
Ο υπουργός υπέρ της απόσυρσης του κράτους από την αγροτική πολιτική
Ο κ. Σκανδαλίδης κατόπιν επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις για δημοπρατήριο αγροτικών τιμών σε κάθε Περιφέρεια, για καλάθι αγροτικών προϊόντων με βάση το οποίο θα διαμορφωθούν επιχειρησιακά σχέδια με ορίζοντα δεκαετίας, για διατροφικές συμπράξεις κατά περιφέρεια στις οποίες θα συμμετέχουν η περιφέρεια, οι Δήμοι, οι παραγωγοί, οι συσκευαστές, οι μεταποιητές, οι ξενοδόχοι, οι καταναλωτές, οι έμποροι αγροτικών προϊόντων και εφοδίων με στόχο την προώθηση των προϊόντων και τη συμβολαιακή γεωργία.
Συνολικά, η τοποθέτηση του υπουργού διαπνεόταν από την κεντρική αντίληψη της απόσυρσης του κράτους από την αγροτική πολιτική και της «περιφερειοποίησής» της. Φράσεις όπως «Ελλάδα των περιφερειών», «αποκέντρωση της ευθύνης», «η περιφέρεια θ’ αποφασίσει την αγροτική ανάπτυξη και ο Δήμος θα την εξειδικεύσει», ή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απευθυνόμενος προς το περιφερειακό συμβούλιο, σχετικά με το αγροτικό καλάθι της περιφέρειας: «Εσείς αποφασίζετε. Εμείς προτείνουμε, από κοινού προωθούμε. Εξειδικεύουν και ενισχύουν τα Δημοτικά Συμβούλια. Το Υπουργείο αναλαμβάνει ως υποχρέωση να διευκολύνει τη χρηματοδότηση, να υποστηρίξει τον παραγωγό.» δείχνουν την προσπάθεια μετάθεσης της αγροτικής πολιτικής στις Περιφέρειες και τους Δήμους ενώ το κράτος απλά …προτείνει και διευκολύνει. Έτσι η κυβέρνηση, με μια «καλλικράτεια» τρίπλα, αποποιείται των ευθυνών σχεδιασμού, χρηματοδότησης υλοποίησης της εθνικής αγροτικής πολιτικής και πετάει το μπαλάκι στις, ανεπαρκείς από κάθε πλευρά, περιφέρειες και στους Δήμους. Η συγκεκριμένη πρόθεση δεν θα μπορούσε να μη συσχετιστεί με τις συζητήσεις στην Ε.Ε. για απευθείας σύνδεση με τις Περιφέρειες, οδηγώντας στον κατατεμαχισμό του εθνικού αγροτικού χώρου και στην πλήρη ευθυγράμμιση της γεωργικής ανάπτυξης με τις ευρωενωσιακές επιταγές.
Όσον αφορά ήδη ανακοινωμένα εγγειοβελτιωτικά έργα κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι ενώ έχουν ενταχθεί έργα ύψους 1,3 δις ευρώ το ταμείο έχει μόνο 500 εκατομμύρια. Να, λοιπόν, η νέα αρμοδιότητα που βρήκε για τις Περιφέρειες και τους Δήμους, να επιλέξουν ποια έργα θα κοπούν: «Εδώ λοιπόν θα πούμε σε κάθε περιφέρεια τι είναι αυτό που θα μπορούσε να γίνει και να αποφασίσετε εσείς σε συνεργασία με τους Δήμους να οριοθετήσετε τους στόχους. Αυτή είναι η ευθύνη και η συνευθύνη.».
.
Οι τράπεζες θα αναλάβουν την χρηματοδότηση των επενδύσεων
Σε βασικό πυλώνα χρηματοδότησης επενδύσεων στον αγροτικό χώρο αναδεικνύονται οι τράπεζες, οι οποίες με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου θα πάρουν δάνεια από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και θα παρέχουν χαμηλότοκο δανεισμό. Το επονομαζόμενο «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» θα έχει πόρους που θα προέρχονται κατά το 1/3 (150 εκ. ευρώ) από το δημόσιο και κατά 2/3 (300 εκ. ευρώ) από τις τράπεζες. Η εμπλοκή των τραπεζών, μετατρέπει τις τελευταίες σε καθοριστικό παράγοντα αξιολόγησης των υποψήφιων επενδύσεων στον αγροτικό χώρο ενώ η αναφορά του υπουργού ότι τα δάνεια θα κατευθυνθούν «κυρίως σε μεταποιητικές επιχειρήσεις» μαρτυρά ότι η πίτα για τους αγρότες/κτηνοτρόφους θα είναι εξαιρετικά μικρή και η πρόσβαση δύσκολη.
Σχετικά με την αγροτική έρευνα οι σχεδιασμοί του υπουργείου για συγχώνευση των ΕΘΙΑΓΕ-ΟΓΕΕΚΑ-ΟΠΕΓΕΠ οδηγεί την έρευνα σε πλήρη υποβάθμιση και την μετατρέπει σε επιστημονικό βοηθό πιστοποιήσεων και καταρτίσεων. Επομένως, μόνο ως προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μπορεί να εκληφθεί η φιλοδοξία που διατύπωσε ο υπουργός για διαμόρφωση σε κάθε περιφέρεια «κέντρων καινοτομίας και τεχνολογίας».
.
Μια «φιέστα» μακριά από τις ανάγκες των αγροτών
Η «φιέστα» της Τρίπολης στάθηκε μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες με τις εξευτελιστικές τιμές σε βασικά προϊόντα (πορτοκάλι, λάδι, κ.ά.) και τις τάσεις εγκατάλειψης να μονιμοποιούνται και να διευρύνονται. Λίγοι θα περίμεναν κάτι διαφορετικό αφού η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει το «ενδιαφέρον» της για τους αγρότες: αύξηση του κόστους παραγωγής (ακριβό πετρέλαιο, αυξήσεις στη ΔΕΗ, νέες αυξήσεις στα λιπάσματα), ανασφάλεια στους παραγωγούς λόγω της απώλειας του κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΛΓΑ και της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (πιο ακριβές εισφορές, μείωση καλυπτόμενων ζημιών, ισοσκελισμός εσόδων εξόδων εις βάρος των ζημιωθέντων παραγωγών), αποφυγή στοιχειώδους προστασίας των παραγωγών με τη θέσπιση κατώτατων τιμών των προϊόντων που να καλύπτουν το κόστος καλλιέργειας και αξιοπρεπή διαβίωση.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την υπόκλιση στους νόμους της αγοράς και της ΚΑΠ. Το καλάθι του κυρίου Σκανδαλίδη μπορεί να χωρέσει πολλά προϊόντα, δεν χωρά όμως από ότι φαίνεται τις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες των παραγωγών.
Δ. Κοδέλας
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς, τεύχος 52, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011
http://kdrasi.wordpress.com/2011/02/14/fiesta_skandalidi_tripoli/#more-989

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ρακομελα

Ρακομελα,κρασομελα και φαγητο θα
εχει το μενου...και να μην ξεχασω τις 2 καταπληκτικες φωνες και τον
πιανιστα μας...σας περιμένουμε...σε μία νύχτα διαφορετική απο τις άλλες..BE ALL THERE !!!
στις 9:30 μ.μ. - Παρασκευή
Πλατεία Δερβενακίων
ΑΡΓΟΣ 
SENSO Espresso Bar - ARGOS

"ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ"ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Επειδή λίγο πολύ όλοι θα έχετε ευχηθεί να πάτε σε ένα πιτζάμα πάρτυ, αλλα αυτοί οι κακοί γονείς σας..το απαγόρευαν..κάτι οι κακές παρέες κάτι τα ύποπτα ποτά..αποφασιστικά και δυναμικά, σας δίνουμε τη λύση.Κυρίες,Κύριοι,παιδιά, σας προσκαλούμε στο Πιτζάμα Πάρτυ που..θα γίνει την Παρασκευή 18Φεβ και ώρα 8μ.μ γ...ια να λανσάρουμε τις καινούριες πιτζάμες μας και να περάσουμε τέλεια μέχρι πρωίας
KAI ΣTO FACEBOOK

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜUST FM TON ΠOΙΟ MUST ΣΤΑΘΜΟ


Τρελές Απόκριες
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ,ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ,ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ,ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ....ΚΡΑΣΙ..ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ..ΧΟΝΝΤΟΓΚ...ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ...ΜΟΥΣΙΚΗ...ΧΟΡΟΣ...
ΠΑΝΙΚΟΣ. 
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ.
.ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΙΣ 5μ.μ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

mustfm@knet.gr
http://www.mustfm.eu/

Η επανάσταση των περιπτεράδων Πηγή:www.capital.gr


Μετά τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε αρμόδιο κρατικό και μη φορέα δίχως όμως απτά αποτελέσματα, τα σωματεία που μετέχουν στην Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος αποφασίζουν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Από χθες, με απόφαση του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης, τα τσιγάρα στο νησί πωλούνται ακριβότερα κατά 10 λεπτά, ως αντίμετρο στη σημαντική μείωση που επέφεραν τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα στο περιθώριο κέρδους τους από την πώληση καπνικών προϊόντων.

Όπως εξηγεί η κα Ελένη Χαιρέτη, πρόεδρος του Σωματείου της Κρήτης, η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη έπειτα από 12 μήνες αγώνων και υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν για τη διασφάλιση ενός νόμιμου ποσοστού βιωσιμότητας. “Είμαστε τα θύματα των αυξήσεων στην τιμή των τσιγάρων. Εάν διατηρούταν το ποσοστό κέρδους μας, θα έπρεπε η τιμή του πακέτου να αυξάνονταν στα 5 και 6 ευρώ. Σύμφωνα με υπολογισμούς μας, το πραγματικό κόστος του πακέτου στοιχίζει στις καπνοβιομηχανίες περίπου 2% από την αξία στην οποία τελικά πωλείται στον καταναλωτή”, αναφέρει η κα Χαιρέτη.


Βάσει στοιχείων της Ομοσπονδίας, το περιθώριο κέρδους των περιπτερούχων στα καπνικά προϊόντα έχει συρρικνωθεί στο 3,6% από 7,5% ένα χρόνο πριν. Το ερώτημα που τίθεται, ωστόσο, είναι κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θεωρείται νόμιμη. “Η αναγραφόμενη τιμή στα καπνικά προϊόντα είναι ενδεικτική με βάση την διάταξη του άρθρου 100 του τελωνειακού κώδικα όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υποχρεούμαστε να πουλάμε με την αναγραφόμενη τιμή πώλησης. Βάσει νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφοροποιώντας το πακέτο εξωτερικά τοποθετώντας μια ειδική ετικέτα (πολύχρωμη και ανάμεσα τα αρχικά του σωματείου το ποσόν των +0,10 ευρώ) φτάνουμε στα νόμιμα ποσοστά βιωσιμότητας. Ούτε φορολογικό ζήτημα τίθεται, αφού χτυπάμε στην ταμειακή μηχανή το επιπλέον ποσό”, σημειώνει.

Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση στην τιμή του πακέτου δεν επιβάλλεται στους καταναλωτές αφού όποιος επιθυμεί δεν καταβάλλει τα επιπλέον 0,10 λεπτά. "Η αποδοχή που έχει η απόφασή μας στους καταναλωτές από χθες το πρωί είναι μεγάλη. Μας ρωτάνε, η αύξηση είναι για τους περιπτεριούχους ή για την καπνοβιομηχανία; Τους απαντάμε για εμάς και μας τα δίνουν με μεγάλη ευχαρίστηση". Στην Κρήτη λειτουργούν 2.500 περίπτερα που μαζί με τα κατα­στήματα ψιλικών φθάνουν τα 7 χιλιάδες σημεία πώλησης.

Είναι πιθανό το παράδειγμα της Κρήτης να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Σωματεία, 18 στον αριθμό, σε ολόκληρη την Ελλάδα δημιουργώντας “πονοκέφαλο” σε κυβέρνηση (σ.σ. η οποία και ήταν ενήμερη εδώ και 10 ημέρες για τις αποφάσεις του σωματείου στην Κρήτη) και καπνοβιομήχανους.

Οι τελευταίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και ανήσυχοι για το ενδεχόμενο επιβολής αυξήσεων από τους περιπτερούχους στο σύνολο της χώρας. Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης για το περιθώριο κέρδους των περιπτερούχων με νέα νομοθετική ρύθμιση καθώς, όπως ανέφεραν, μετά τις αλλαγές στη φορολογία καπνών ζητήθηκε από τις καπνοβιομηχανίες να αυξηθούν τα ποσοστά των λιανοπωλητών, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Όπως έχει αναφέρει η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, μεγάλο μέρος των περιπτερούχων έχει ήδη βάλει "λουκέτο" και η συντριπτική πλειονότητά τους αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης από τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας καπνού εν μέσω της οικονομικής κρίσης, καθώς τα προϊόντα καπνού αντιπροσωπεύουν το 70 με 80% του συνολικού τζίρου.



Πηγή:www.capital.gr

Σκορπιοί της Μυκηναϊκής εποχής από το Αργος

Τοιχογραφία στην οποία εικονίζονται
 δύο σκορπιοί
 (λείπουν τα κεφάλια τους)
ζωγραφισμένοι με κίτρινο χρώμα
Σκορπιοί, φίδια και πουλιά, θαλάσσια πλάσματα, όπως χταπόδια, σουπιές, αργοναύτες, ψάρια αλλά και ανθρώπινες μορφές, όλα κατ΄ ευθείαν από τη Μυκηναϊκή εποχή αποκάλυψαν οι τοιχογραφίες που βρέθηκαν σε ένα οικόπεδο της σύγχρονης πόλης του Αργους. Ειδικά μάλιστα η αναπαράσταση των σκορπιών χαρακτηρίζεται ως μοναδική στις Αιγαιακές τοιχογραφίες. 

Μέσα από χιλιάδες σπαράγματα προέκυψαν αυτές οι εικόνες, την οποίες ανασύνθεσαν η κυρία Ιφιγένεια Τουρναβίτου, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η δρ. Χαρίκλεια Μπρεκουλάκη, αρχαιολόγος-ερευνήτρια του Κέντρου Ελληνορωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τις παρουσίασαν για πρώτη φορά στο συνέδριο για τις «Μυκηναϊκές τοιχογραφίες», που οργανώθηκε πριν από λίγες μέρες από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (και συγκεκριμένα τον καθηγητή κ. Τζάκ Ντέιβις), από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (Σάρον Στόκερ) και το το ΚΕΡΑ.

Σε ένα μυκηναϊκό κτίριο του 14ου π.Χ. αιώνα, πιθανώς διώροφο στον τύπο του μεγάρου, ανήκαν οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες μαρτυρώντας με την ύπαρξή τους, ότι δεν επρόκειτο απλώς για την κατοικία ενός ευκατάστατου ιδιώτη, αλλά ενός υψηλά ιστάμενου προσώπου στην ηγεμονική ιεραρχία της πόλης. Και, παρ΄ ότι είχαν έρθει στο φως από το 1973 από τις ανασκαφές της αρχαιολόγου Ευαγγελίας Δεϊλάκη, παρέμειναν μέσα σε μεγάλα αποθηκευτικά συρτάρια του Μουσείου Αργους για περισσότερα από είκοσι χρόνια έως ότου ο πρόσφατα εκλειπών αρχαιολόγος Γιάννης Σακελλαράκης ενδιαφέρθηκε για τη μελέτη τους, μαζί με τη σύζυγό του αρχαιολόγο κυρία Εφη Σαπουνά - Σακελλαράκηχωρίς όμως η προσπάθεια να τελεσφορήσει. Γι΄ αυτό και η τωρινή μελέτη και δημοσίευση αυτών των τοιχογραφιών του Αργους είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Με παχειά κίτρινη βαφή, ελαφρώς ανάγλυφη και σε μπλε βάθος απεικονίζονται οι δύο σκορπιοί σε υπερφυσικό μέγεθος. Κατά πόσον όμως η παρουσία τους είχε συμβολική σημασία, όπως στην Μινωική εικονογραφία ή ήταν τμήμα μίας συγκεκριμένης ιστορίας είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ειπωθεί, όπως ανέφεραν οι δύο μελετήτριες. Αλλο κομμάτι τοιχογραφίας απεικονίζει ένα εξίσου μοναδικό θέμα, ένα φίδι και ένα πουλί και πάλι στο ίδιο μπλέ βάθος. Με μισάνοιχτο στόμα, όρθιο, ελαφρώς λικνιζόμενο σε στάση επιφυλακής, όπως ακριβώς πριν από επίθεση, το φίδι αποδίδεται με λευκό χρώμα και πάλι ελαφρά ανάγλυφο. Από πάνω του βρίσκεται ένα μεγάλο πουλί με μακρύ λαιμό, το οποίο αποδίδεται με κίτρινη βαφή. Κι εδώ η σκηνή, μοιάζει αφηγηματική. Αλλα κομμάτια τοιχογραφιών εξάλλου απεικονίζουν διάφορα είδη ζώων, κυρίως ελάφια και πουλιά.

Μοναδική σύνθεση αποτελεί και η θαλασσογραφία στην οποία παρουσιάζονται τα θαλάσσια πλάσματα να κολυμπούν σε μπλε βάθος, που χωρίζεται σε δύο οριζόντιες ζώνες με ανοιχτότερο και πιο σκούρο χρώμα. «Σε αυτή τη σύνθεση ο καλλιτέχνης προσφέρει στον θεατή μία εγκάρσια άποψη της θάλασσας, μία τομή κατά κάποιο τρόπο, ενώ με τη σταδιακή αλλαγή του χρώματος του νερού, πιθανώς ο καλλιτέχνης επιχειρεί να δείξει την διαφάνεια και την αίσθηση κίνησης στην επιφάνειά του», λένε η κυρία Τουρναβίτου και η κυρία Μπρεκουλάκη.

Τα πόδια τριών ανδρικών μορφών -δυστυχώς μόνον αυτά σώζονται- βρίσκονται σε μία άλλη τοιχογραφική σύνθεση. Μάλιστα οι δύο τουλάχιστον από τις μορφές φορούσαν κλειστές λευκές μπότες με μαύρα κορδόνια! Κι επειδή εικονίζονται σε γαλάζιο φόντο θεωρείται ότι πιθανόν βάδιζαν στα ρηχά νερά ενός ποταμού. Μία άλλη ανδρική μορφή, ξυπόλητη αλλά με μακρύ χιτώνα, πιθανώς ιερατική, που βαδίζει μέσα στο ίδιο γαλάζιο βάθος ίσως να ανήκε στην ίδια σκηνή, που φαίνεται ότι ήταν μία πομπή. Γυναικείες μορφές εξάλλου εικονίζονται σε άλλη ομάδα σπαραγμάτων, η μία εξ αυτών μάλιστα σε προφίλ, κάτι που επιτρέπει να ξεχωρίζει το κρεμαστό σκουλαρίκι της. Τέλος μία ακόμη μορφή που διακρίνεται όμως ελάχιστα -μόνον τα χέρια της- ερμηνεύεται ως ένας ηνίοχος πάνω σε άρμα με δύο άλογα, τα οποία καλπάζουν με ταχύτητα.

«Στο υλικό από το Αργος οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν την βασική τριάδα λαμπερών ή πιο ήπιων τόνων του κίτρινου, του μπλέ και του ερυθρού ενώ οι μορφές, ανθρώπων και ζώων, αποδίδονται με την τεχνική «impasto», η οποία βασίζεται στην επίθεση διαδοχικών στρωμάτων βαφής που έχει ως αποτέλεσμα την ελαφρά ανάγλυφη όψη της τοιχογραφίας»,σημειώνουν οι μελετήτριες. Οσον αφορά την τεχνική θεωρούν ότι μάλλον πρόκειται για ξηρογραφίες -απαντάται επίσης στις Μυκήνες και στην Τίρυνθα- και όχι για πραγματικές νωπογραφίες, όπως πιστευόταν ως τώρα. Οσο για το μπλε βάθος προέρχεται από το λεγόμενο «αιγυπτιακό μπλέ», ένα ιδιαίτερα εξωτικό και πολυτελές υλικό.

«Η ποιότητα της ζωγραφικής, παραπέμπει σε εξαιρετικά ταλαντούχο και καλά εκπαιδευμένο καλλιτέχνη ή εργαστήριο πλήρως εξοικειωμένο με τις πρακτικές των μεγάλων ανακτορικών κέντρων, όπως της Τίρυνθας και των Μυκηνών», λένε η κυρία Τουρναβίτου και η κυρία Μπρεκουλάκη καλώντας σε μία αναθεώρηση των απόψεων για το μυκηναϊκό Αργος, το οποίο εμφανίζεται όπως επισημαίνουν μέσα από αυτά τα ευρήματα ως ένα μείζον οικιστικό κέντρο, πιθανώς ανακτορικό.

Η συστηματική μελέτη των τοιχογραφιών πάντως θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Αργους με τη συνεργασία της Δ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων.





Πηγή: Μαρία Θέρμου, Εφημερίδα "Τα Νέα"

Εικόνες - σοκ από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Εικόνες - σοκ από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Οι φωτογραφίες του 2009 με τα δεμένα χέρια των παιδιών, πρακτική που δεν είναι μυστικό στο ΚΕΠΕΠ, προκαλούν πραγματικά σοκ...
Δημοσιεύουμε σήμερα ένα συγκλονιστικό κείμενο, καταστάλαγμα των εντυπώσεων μιας εθελόντριας του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, από το διάστημα που έμεινε στο ίδρυμα παρέχοντας φροντίδα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί.
Μια νεαρή φοιτήτρια από το εξωτερικό, βρέθηκε μαζί με άλλους εθελοντές το 2009 στο ΚΕΠΕΠ, προσφέροντας εθελοντική εργασία για περίπου έξι μήνες. Όπως και οι άλλοι εθελοντές που έκαναν μια συνολική έκθεση για αυτά που είδαν και έζησαν εκεί, έτσι και η φοιτήτρια (το όνομά της για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύεται) παραθέτει τις εντυπώσεις της, μέσα από τις οποίες βγαίνει ένα κυρίαρχο συμπέρασμα: πολλά μπορούν να αλλάξουν στο ΚΕΠΕΠ αρκεί να ενδιαφερθούν εκείνοι που πρέπει.

Μαζί με το άρθρο της μας έστειλε και κάποιες φωτογραφίες με παιδικά χέρια δεμένα στα κάγκελα των κρεβατιών – κλουβιών, εικόνες που πραγματικά σοκάρουν. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο που μας έστειλε, παρακινούμενη από  προηγούμενες δημοσιεύσεις του iliatora.gr σχετικά με την έκθεση των συναδέλφων της εθελοντών.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Προσωπικά, νομίζω, ότι την ευθύνη τη μοιραζόμαστε όλοι μας. Η στάση της ελληνικής Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας για τα άτομα με αναπηρία καθιστά τη ζωή τους πολύ δύσκολη.

Πολλά παιδιά (όχι όλα βέβαια) είναι στο ΚΕΠΕΠ γιατί οι οικογένειές τους τα απέρριψαν. Δεν είναι επειδή δεν έχουν αρκετό εισόδημα για να φροντίζουν το παιδί τους. Είναι επειδή δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό: είναι ντροπή να έχουμε ένα τέτοιο παιδί στο σπίτι ...

Αυτά τα παιδιά, όταν οι συγγενείς τους τα επισκέπτονται κατά καιρούς, δείχνουν πιο ευτυχισμένα και ήρεμα. Όμως για πολλά παιδιά κανείς δεν έρχεται ποτέ... Η οικογένειά τους τα έστειλε σ’ αυτό το ίδρυμα και προσπαθεί να τα ξεχάσει.

Τα άτομα με διανοητικές αναπηρίες είναι στο περιθώριο της κοινωνίας μας. Δεν νιώθουμε άνετα να τα δούμε στους κινηματογράφους, στα καφέ, περπατώντας στο πάρκο ή να απολαμβάνουν άλλες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Δεν θέλουμε το δικό μας «φυσιολογικό» παιδί να παίζει με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Κρίνουμε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να είναι καλύτερα να απομονωθεί σε κάποια ιδρύματα με ψηλό φράχτη, μακριά από τα μάτια μας.

Έτσι, πολλοί εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ έχουν την ίδια νοοτροπία όπως και η υπόλοιπη κοινωνία. Δεν νομίζουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά με διανοητική αναπηρία, ως ανθρώπινα όντα. Η δουλειά τους είναι απλά να τα κρατήσουν ζωντανά...
Θα ήθελα να μοιραστώ μια από τις αναμνήσεις μου από την εθελοντική θητεία μου στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Ήταν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2009. Ήρθα με ποδήλατο στο ΚΕΠΕΠ το πρωί (περίπου 8.30) και παρατήρησα κάποιο λεωφορείο και μια σχολική ορχήστρα στην αυλή. Τα παιδιά εισήλθαν στην αίθουσα και άρχισαν να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αλλά στα μάτια μου ήταν τελείως λάθος... Υπήρχαν μόνο δύο παιδιά να παρατηρούν την συναυλία αυτή, δύο από τα πιο ικανά, που μπορούν να περπατήσουν και να καταλάβουν πολλά πράγματα. Και κάποιο τρίτο παιδάκι προσπαθούσε να φύγει από την αίθουσα παιχνιδιού για να δει πού είναι ο ήχος που ακουγόταν.

Ένα από αυτά, λόγω των προβλημάτων υγείας του, έχει το στόμα του πάντα ανοιχτό και το σάλιο στάζει. Προσπαθούσε να διαφύγει από τον χώρο που ονομάζεται playroom, αλλά οι νοσοκόμες τον κυνηγούσαν, αυτός ούρλιαζε όμως οι νοσοκόμες τον τραβούσαν ουρλιάζοντας πιο δυνατά (το playroom δεν έχει οπτική επαφή με το σαλόνι όπου βρισκόταν η ορχήστρα). Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν ακόμη σε μια διαδικασία αλλαγής πάνας ή στα κρεβάτια ή κλουβιά τους, ή απλά στο πάτωμα...

Υποθέτω ότι μπορείτε να φανταστείτε τώρα τι εντύπωση πήραν τα παιδιά της ορχήστρας. Είδα τρόμο στα μάτια τους. Υποψιάζομαι ότι θα αποφεύγουν πλέον την επαφή με άτομα με αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν ήταν προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν μια τέτοια δύσκολη κατάσταση, έτσι ήταν συγκλονισμένα. Θα ήθελα να ρωτήσω τον αρχηγό της ορχήστρας: «Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της παράστασης; Για να κάνετε μια καλή πράξη πριν από τα Χριστούγεννα και να πάρετε ένα συν στον ουρανό;».

Αν ήθελαν να κάνουν μια καλή πράξη, θα έπρεπε να προετοιμάσουν τα παιδιά για το τι επρόκειτο να δουν, θα έπρεπε να οργανώσουν την εκδήλωση μαζί με το ίδρυμα, έτσι ώστε τα περισσότερα από τα παιδιά - άτομα με ειδικές ανάγκες να είναι έτοιμα αυτό το απόγευμα και να μπορούσαν να δουν την παράσταση. Θα μπορούσαν επίσης να αφήσουν τα παιδιά της ορχήστρας να έχουν φυσική επαφή με μερικά από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, απλά για να καταλάβουν, ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι επικίνδυνα και απρόβλεπτα όντα...

Πολλοί "κανονικοί" άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν, πως αναπηρία δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι «φυτό», ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Πολλά από αυτά τα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ είναι σε θέση να κάνουν πράγματα που δεν θα πιστεύετε: ένα αγόρι, το οποίο είναι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του, φαίνεται ότι είναι σε θέση να περπατήσει, ή να οδηγήσει μια αναπηρική καρέκλα πολύ καλά (ειδικά προς τα έξω από την πόρτα). Αλλά δεν του επιτρέπεται, καθώς το ίδιο εξακολουθεί να περιμένει (για περίπου δύο χρόνια) εξέταση για την ασθενή καρδιά του. Ένα κορίτσι είναι σε θέση να ζωγραφίσει (παρ 'όλο που δεν μπορεί να ελέγξει τα χέρια της είναι πολύ καλά) και αυτό της αρέσει πολύ. Δύο επτάχρονα κορίτσια με αυτιστικό σύνδρομο μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι και να φάνε με το κουτάλι, όμως, τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους... 


να ενδιαφέρεται.
«Η δουλειά τους είναι απλά, να τα κρατήσουν ζωντανά...»
ΦΡΙΚΗ...(ΦΩΤΟ



Πολλά από τα παιδιά φαίνονται αποκρουστικά, αλλά δεν είναι δικό τους λάθος: κανείς δεν νοιάζεται να τα ντύσει με ρούχα του μεγέθους τους, καθαρά και χωρίς σχισίματα, να κόψει τα μαλλιά τους στην ώρα τους, να τα βοηθήσει να πλύνουν τα δόντια τους, να βάλουν κάποια ενυδατική λοσιόν στα πόδια και τα χέρια, να κάνουν ντους όταν χρειάζεται... Το νοσηλευτικό προσωπικό βάζει την υπηρεσιακή στολή του, μόνο όταν έρχεται κάποια επιθεώρηση από το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη γνώμη μου, όσο η στάση της κοινωνίας δεν θα αλλάζει, θα έχουμε τέτοια ιδρύματα, όπως το ΚΕΠΕΠ με όλα αυτά τα προβλήματα. Για μια ακόμη φορά θέλω να επαναλάβω, ότι δεν είναι αυτό σφάλμα των άλλων... Είναι δικό μας... Αλλά και εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούν να το αλλάξουν αυτό...».

http://iliatora.gr/news_details.php?id=3801

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου Άργους και εν όψη των αποκριών ,πέρα ότι τα νέα τα μάθαμε στόμα με στόμα χωρίς  καμιά επίσημη ανακοίνωση  η αφίσα, πήγαμε να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση στην γειτονιά μας τον αι Γιάννη
Ηρθαν παιδιά και μας ρώταγαν
Θα μας δώσουν σουβλάκια;
Από ντροπή πήγαμε και τους αγοράσαμε μπας και σώσουμε κάτι από αυτή την αγνή ψυχή των π[παιδιών
Πέρα ότι δεν είδαμε τον δήμαρχο στην εκδήλωση, ρωτήσαμε τους χορηγούς και μας είπαν ότι μας ενημέρωσαν τελευταία στιγμή
Τουλάχιστον ας μας έλεγαν εμάς τους κατοίκους της συνοικίας να γίνουμε εμείς χορηγοί
Αλλά αυτή η ξεφτίλα χωρίς να ξέρουμε τίποτα, που μας έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων μας άφησε με μια γεύση πικρίας να μαζέψουμε να αμάζευτα
Σίγουρα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες δεν ήξεραν τίποτα;

Το πρώτο αθώο θύμα από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα

 Ένα μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας.

Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.


Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.

Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.

Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών.

Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα. Όποια απόφαση κι αν πάρουν τελικά οι δύο χαροκαμένοι γονείς, να γνωρίζουν απλά ότι όλη η πόλη της Κερατέας και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής θα είναι μαζί τους, συμπαραστάτες.
Κουράγιο φίλοι μας.
http://lavreotiki.com/archives/760

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ελευθεροχαφιεδοτυπίας

Και ενώ η Ελλάδα καίγεται ο έγκριτος αριστεριστής Κουλογλου  αφου Δεν  μπορεί να τα χώσει στις τράπεζες διότι τον χρηματοδοτούν, ούτε στους μεγαλοεργολάβους 
.......
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και ζητάμε να μάθουμε ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:
Στενοχωρήθηκε , που ένα κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά, δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί σαν Ιός και το αναμεταδίδει στη σελίδα του
@θέλει  η που........  να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει@
Και τι λέει;
Χλευάζει τον Μικη Θεοδωράκη και τον κατηγορεί για ακροδεξιές τάσεις και αντισημιτισμό (ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ; ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΝ)
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:
"...Δεν είχαμε απαίτηση από τον Μίκη Θεοδωράκη να παίζει στα δάχτυλα το διαδίκτυο..."
Ο κύριος Δημήτρης Ψαρράς που ξέρει όληηηη τη ...νομοθεσια του ιντερνετ...  ακόμα να εξηγήσει στους εκατοντάδες ανώνυμους και επώνυμους bloggers, πως κατόπιν εντολής που παραδέχεται και ο ίδιος, αίρει την ανωνυμία ενός πολίτη, ταυτοποιώντας ένα ανώνυμο blog, αυθαίρετα και κατά παράβαση κάθε Εσωτερικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, με συγκεκριμένη δικαστή, την κα Μαριάνθη Παγουτέλη, χωρίς το blog να έχει καν κατηγορηθεί ότι έχει διαπράξει κακούργημα που επιτρέπει την άρση του απορρήτου του  και εμπλέκει στη μέση και προσωπικές αντιδικίες της δικαστή με τη δικηγόρο της Εφημερίδας του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και δίκη (της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας με τον Πλεύρη) που είναι και ο ίδιος ο κ. Ψαρράς, μάρτυρας,,,,… Οποίααα αμεροληψία και αντικειμενικότηταααα!!!.., 
 ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΕΔΩ
και τώρα επιδίδεται σε κυνήγι χλευασμού ενός ογκόλιθου του πνεύματος και της τέχνης, που στα 85 του τόλμησε να αντισταθεί στην παγκοσμιοποίηση των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων που κατέλαβαν την Ελλάδα και έφεραν ξανά τη Γερμανική Κατοχή!
Η σελίδα εδώ αναρωτιέται
Αυτοί οι εραστές της «εξέγερσης» γιατί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους μπροστά στην ιμπεριαλιστική θηριωδία του Ισραήλ και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων; Το ερώτημα είναι ρητορικό, γιατί όλοι γνωρίζουμε τους ακατάλυτους «δεσμούς» των «Ιών» με το κράτος του σιωνισμού ...;
Και ένας σχολιαστής στην ανάρτηση του TVXS λέει:
Υποβλήθηκε από κ.κ. στις 12. Φεβρουάριος 2011 - 14:25. #473123
"Εσείς κύριε Ψαρρά να ασχοληθείτε καλύτερα με την δική σας την τιμή, την υπόληψη και τις παρέες σας, μια και επί εικοσαετίας αρθρογραφούσατε σε περίοπτη θέση στη μεγαλύτερη και πιο ύπουλη – λόγω του δήθεν αριστερού προφίλ της, στο σχηματισμό του οποίου είχατε κύρια συμβολή – Πασοκοφυλλάδα, που επί δεκαετίες λιβάνιζε αναφανδόν το θεάρεστο έργο του αρχιερέα της διαπλοκής, του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και της μπίζνας των Ολυμπιακών, Σημίτη, τα εξοπλιστικά πακέτα με τις ανάλογες μίζες του μεγάλου Άκη, τον Γιωργάκη Παπανδρέου που στήριξε με τα χίλια σε όλες του τις εκλογικές αναμετρήσεις, και όλη την Πασοκοαλητεία που μας ξεπουλάει αυτή τη στιγμή.  Να είστε λοιπόν το ίδιο σχολαστικός με τον εαυτό σας, όσο για το ποιος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, τι συμβολίζει και τι εκπροσωπεί, είναι γραμμένο στις μνήμες μας, στις ιστορίες που διηγούνται οι γονείς και οι παππούδες μας για την κατοχή, την αντίσταση, τον εμφύλιο, τις εξορίες και τις φυλακές, τους Λαμπράκηδες, τη χούντα, το Πολυτεχνείο, την ελληνική δημοκρατία".
ΥΓ
Ο Μικης είχε δηλώσει
«Για όλους αυτούς που ψήφισαν αυτό τον μεσαιωνικό νόμο προτείνω να στηθεί στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος μια μαρμάρινη πυραμίδα με όλα τα ονοματεπώνυμά τους γραμμένα με μαύρα γράμματα και να ονομαστεί Στήλη της Ντροπής’»
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕ ΤΩΝ "ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ" ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ:

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ANTI-SEMITISM AND ZIONISM

GoPetition