Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων προχώρησαν σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθήνων-Κορίνθου

Σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, 2 χιλιόμετρα περίπου πριν τα διόδια Ισθμού, προχώρησαν το πρωί κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

To σημείο του αποκλεισμού της εθνικής οδού - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολλά αυτοκίνητα σε ουρά χιλιομέτρου και προς στιγμήν επιράτησε πανδαιμόνιο, όταν οι αγανακτισμένοι οδηγοί ήρθαν στα χέρια με τους διαδηλωτές.
Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Νικολάου δήλωσε ότι, ''είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο. Η περιοχή είναι κορεσμένη δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν κι άλλες βιομηχανίες και μάλιστα τόσο επικίνδυνες, να το καταλάβει και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης''.
Η Soussaki Logistics θα αποθηκεύει περίπου 5.000 τόνους επικίνδυνων χημικών, μεταξύ των οποίων: Στυρένιο: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως προκαλεί μια σειρά από μόνιμες βλάβες στον άνθρωπο (καρκίνο στους λεμφαδένες, λευκαιμία, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, γενετικές μεταλλάξεις) αλλά και άμεσα συμπτώματα (δερματοπάθειες, ερεθισμό στα μάτια και στο αναπνευστικό, βήχα, νευρικά συμπτώματα, ίλιγγο, τάση εμετού, πονοκέφαλο, αδυναμία, την λεγόμενη «ασθένεια του στυρενίου», πνευμονικό οίδημα, λιποθυμίες, κώμα, καρδιακές αρρυθμίες κ.α. Οξεικό Αιθυλεστέρα: Είναι άκρως τοξικός και συγκεκριμένα προκαλεί σπαστική παράλυση, μυϊκή ατονία, ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ξηροδερμία και ρωγμές στο δέρμα, βλάβες στα μάτια, μείωση της ακοής και άλλα πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: