Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Έλεος κ. Μανιάτη
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από το υπερχρεωμένο Ελληνικό Κράτος για το σιδηροδρομικό δίκτυο από Κόρινθο προς Ναύπλιο, χωρίς να αλλάξει το πλάτος των γραμμών και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του προαστιακού προς Άργος και Ναύπλιο. Πλέον οι πάντες ομολογούν ότι ο σχεδιασμός του έργου ήταν εσφαλμένος και έτσι σήμερα το τρένο καταργήθηκε. Παρά ταύτα ο κ. Μανιάτης πολλές φορές θριαμβολόγησε για το έργο αυτό και ακόμα το πράττει.
Το έργο του Αναβάλου σχεδιάζεται σε λάθος βάση. Το θέμα δεν είναι να πάει το νερό όσο το δυνατόν πιο μακριά έστω και σε μικρές ποσότητες. Το ζητούμενο είναι να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός, ώστε το νερό να φθάνει στα χωράφια με φυσικές ροές και όχι με δεύτερες και τρίτες κινήσεις και με τεράστια έξοδα που δεν μπορούν να καλύψουν οι αγρότες και τα ΤΟΕΒ. Οι αγρότες δεν θέλουν και δεν μπορούν να πληρώνουν πανάκριβα το ωερό. Χρειάζονται νερό ανά πάσα στιγμή και σε φθηνή τιμή χωρίς να πρέπει να πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα για αντλίες. Αντί γι΄αυτό προκρίνεται μια π΄ροχει λύση της δεκαετίας του 70 και να στείλουν μικρές ποσότητες νερού στην Ερμιονίδα, που δεν είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής και θα δημιουργήσουν τεράστιες προστριβές μεταξύ των αγροτών.
Ένα φαραωνικό έργο δαπάνης είκοσι τόσων εκατομμυρίων σχεδιάζεται για την κατασκευή ενός δρόμου που θα σπάσει το βουνό και θα συνδέσει τα Εκκλησιαστικά με την Εθνική οδό και θα συντομέψει την απόσταση κατά πέντε το πολύ λεπτά.
Την ίδια ώρα πανελλαδικά το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων λόγω της οικονομικής κατάστασης συνεχώς περικόπτεται. Αντί λοιπόν να προκρίνουμε έργα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα έχουν πολλαπλασιαστικές ευεργετικές επιδόσεις, προκρίνουμε φαραωνικά και μεγαλεπήβολα έργα μηδαμινής ή και αρνητικής απόδοσης.
Το πτωχευμένο λοιπόν Ελληνικό Κράτος με πρωτοβουλία του κ. Μανιάτη σχεδιάζει διυλιστήριο νερού στον Ανάβαλο!! Έλεος. Να κατασκευάσουμε διυλιστήριο ενώ έχουμε πτωχεύσει; Το θεωρείτε λογικό; Και την ίδια στιγμή οι ποσότητες που βγάζει η Λέρνα σε εξαιρετικό νερό επαρκούν όχι μόνον για τις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους. Όχι μόνον για τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, αλλά για όλη την Αργολίδα. Και όχι μόνον για την Αργολίδα αλλά και για την Κορινθία, ίσως και για όλη την Αρκαδία. Και την ίδια στιγμή γύρω από την πηγή της Λέρνας εκατοντάδες γεωτρήσεις αντλούν από ογδόντα έως και 120 κυβικά η κάθε μία. Ο παραλογισμός της διαχείρισης των νερών. Αντί οι άνθρωποι να ποτίζουν με νερό Αναβάλου, κάτι το πανεύκολο, αφού ο αγωγός περνάει μέσα από την περιοχή, αντλούν νερό από τις φλέβες της Λέρνας που δίνει πόσιμο νερό. Και την ίδια στιγμή, κάποιοι έχουν ξεφύγει τελείως προτείνοντας διυλιστήριο στον Ανάβαλο. Έλεος.
Την ίδια στιγμή η Αργολίδα έχει τεράστιες ανάγκες για έργα απαραίτητα, για δράσεις αναγκαίες. Όλα εγκαταλείπονται και την ίδια στιγμή για άγνωστους λόγους προωθείται η κατασκευή του διυλιστηρίου νερού στον Ανάβαλο!! Κατονομάζω μερικά που πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται. Αγκυροβόλιο (μαρίνα) τουριστικών σκαφών στο Ναύπλιο. Εκβάθυνση της εισόδου του λιμανιού του Ναυπλίου για να μπορούν να εισέρχονται κρουαζιερόπλοια. Προγράμματα εξοικονόμησης ύδατος αρδευτικού και υδρευτικού. Ανακύκλωση απορριμμάτων. Δημιουργία ΚΔΑΥ που είναι αναγκαίο για την ανακύκλωση. Δημιουργία Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Πάρκου. Μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και σε πολιτικό για πτήσεις τσάρτερ. Έργα στα ιστορικά μας μνημεία και στους αρχαιολογικούς τόπους. Πάταξη του παραεμπορίου. Επαναλειτουργία του τρένου, έστω και έτσι όπως σχεδιάσθηκε. Ενοποίηση των νοσοκομείων και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας (ο νομός δεν διαθέτει όχι μονάδα εντατικής, αλλά ούτε καν και μονάδα αυξημένης φροντίδας). Βελτίωση της χάραξης του δρόμου στη Νεμέα για ασφαλή διάβαση.
Κύριε Μανιάτη είμαι βέβαιος ότι είστε ένας άριστος επιστήμονας και εξαιρετικός καθηγητής πανεπιστημίου। Μάλλον θα είστε εξαιρετικά χρήσιμος για τους φοιτητές. Σκεφτείτε το. Άλλωστε δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική κάποιος να εκλέγεται βουλευτής για πάνω από δύο τετραετίες.
http://airetika.blogspot.com/
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου