Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010


Και δήλωση στήριξης του ανεξάρτητου υποψηφίου από τον Στ. Μπένο



Σαφές προβάδισμα τουΠέτρου Τατούλη έναντι όλων των ενδεχόμενων αντιπάλων του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτυπώνει δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων που συνεργάζεται με τη ΝΔ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τηςαυτοδιοίκησης gr, η συγκεκριμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιουλίου από ιδιώτη και όχι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αποτυπώνει πρόθεση ψήφου, ωστόσο είναι εμφανές ότι ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης ξεκινάει από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τους πιθανούς αντιπάλους του.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης  
Τέτοιες ώρες είναι εύκολο να κυλήσεις στον συναισθηματισμό. Είναι εύκολο να χαθείς και στο φόβο. Να φτάσεις στο σημείο να πιστεύεις πως η ασφάλειά σου είναι ο φόβος σου. Να ζεις σαν σκια που φοβάται σκιές. Αν κάνω το πρώτο θα είναι λάθος, ενώ αν κάνω το δεύτερο δεν θα σέβομαι τον εαυτό μου και το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια. Αυτό στο οποίο ο ίδιος έπεσε νεκρός. Ο Σωκράτης με πήρε τηλέφωνο πριν από δέκα μέρες για να βγω στην εκπομπή του στο «Θέμα». «Κανόνισε την βδομάδα αυτή να βρεθούμε για να ξεκινήσεις μια εκπομπή στο ραδιόφωνο» είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο. «Καλά ρε Σωκράτη μη βιάζεσαι, δεν πρόκειται να χαθούμε» του απάντησα. Χαθήκαμε τελικώς. Ο Σωκράτης χάθηκε. Από τα χέρια κάποιων που αυτοαπακολούνται «Σέχτα Επαναστατών». Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα βγάλουν και μία προκήρυξη όπου θα λένε διάφορα. Αν έχεις την ικανότητα να σκοτώνεις ανθρώπους έχεις σίγουρα και αυτή να δημιουργείς αιτίες.\

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αργολίδα και Κορινθία


Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Σάμου και Χίου.
 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται απο τις αρμόδιες αρχές οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης. Π. Μπρούσαλη http://enomenoiblogers.blogspot.com