Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ २० % ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΙΟΥΛΙΟΥ

p class="MsoNormal"> ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ 20% ΣΤΙΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δώσε στον κοσμάκη να καταλάβει.

Κοιτάξατε τι παρακαλεί η Greenpeace ΤΗΝ ΔΕΗ

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Πως θα αντιμετωπιστούν οι πρόσφατες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ; Με μια πολύ απλή λύση: ζητάμε από τη ΔΕΗ να χαρίσει σε κάθε νοικοκυριό 2 λάμπες εξοικονόμησης. Θα είναι ταυτόχρονα επωφελές για τη ΔΕΗ, τους καταναλωτές αλλά και για το περιβάλλον! Δεν το πιστεύετε; Διαβάστε παρακάτω...

Αν η ΔΕΗ χαρίσει σε κάθε νοικοκυριό από δύο λαμπτήρες εξοικονόμησης, τότε εξοικονομούνται άμεσα 960 εκατ. κιλοβατώρες ετησίως ή αλλιώς το 5,5% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, δηλαδή... όσο περίπου και η πρόσφατη μεσοσταθμική αύξηση που καλείται κάθε νοικοκυριό να πληρώσει στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Υπάρχει και συνέχεια όμως:

Χαρίζοντας 2 λαμπτήρες εξοικονόμησης σε κάθε νοικοκυριό, δηλαδή περίπου 8 εκατ. λαμπτήρες, θα κοστίσει στη ΔΕΗ 20 με 25 εκατ. €. Όμως, η ΔΕΗ με αυτό τον τρόπο, αποφεύγει την κατασκευή ενός νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 530 MW περίπου, ο οποίος θα κόστιζε από 265 εκατ. € (αν έκαιγε φυσικό αέριο) έως 800 εκατ. € (αν ήταν λιγνιτικός). Καθαρό κέρδος κάπου 240 με 775 εκατ. €!!!

Διαβάστε κι άλλα:

Από την αντικατάσταση των λαμπτήρων (που θα κοστίσουν είπαμε 20 με 25 εκατ. €) αποφεύγεται η έκλυση 920.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Με σημερινές τιμές στα διεθνή χρηματιστήρια ρύπων, αυτοί αποτιμώνται σε πάνω από 20 εκατ. €. Δεδομένου ότι οι λαμπτήρες έχουν χρόνο ζωής 10 χρόνια περίπου και οι τιμές ρύπων θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, το όφελος της ΔΕΗ θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. € στη δεκαετία.

Η ΔΕΗ μπορεί να διεκδικεί αυξήσεις στα τιμολόγιά της χωρίς να επιβαρύνονται τα νοικοκυριά, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον.

Η Greenpeace περιμένει από τη ΔΕΗ να υιοθετήσει την απλή αυτή πρόταση. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΔΕΗ οφείλει να εξηγήσει στους καταναλωτές γιατί αρνείται να υιοθετήσει μια λύση που αποφέρει οφέλη σε όλους.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΆΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η GREENPEACE
ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 22:00, στην ΕΤ1
Μετά από 13 χρόνια συνεχούς τηλεοπτικής παρουσίας, το Ρεπορτάζ Χωρίς
Σύνορα «κλείνει τον κύκλο του» στην ελληνική δημόσια τηλεόραση. Ο
Στέλιος Κούλογλου, παρέα με τους συντελεστές της εκπομπής,
παρουσιάζει ένα ειδικό επετειακό αφιέρωμα, με αφορμή τα ξεχωριστά
αυτά γενέθλια: μια ιστορική αναδρομή με αποσπάσματα από τα
ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης εκπομπής.

AΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

ΕΛΛΑΔΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

visitor stats