Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία βιντεο


Το θέμα δεν είναι η μια συγκεκριμένη περίπτωση ή, για την ακρίβεια το θέμα είναι πολύ - πολύ μεγαλύτερο από τη μια συγκεκριμένη περίπτωση με τα όποια ειδικά χαρακτηριστικά της (στην οποία μας ανάγκασαν να σταθούμε ορισμένοι δικολάβοι της πλάκας που επιχείρησαν άτιμα να μιλήσουν περί "αξιοπιστίας" και "εγκυρότητας"). Το θέμα είναι τα σπίτια των εκατομμυρίων χρεωμένων. Οχι οι βίλες, τα σπίτια! Και είναι τόσο μεγάλο το θέμα (μια ματιά σε Αμερική και Ισπανία αρκεί για να φανεί πόσο) που δεν μπορεί να επαφίεται στις "συμφωνίες κυρίων" με τους τραπεζίτες, ούτε στην "πάγια" τακτική του Δημοσίου να κατάσχει και να εκπλειστηριάζει σπίτια, σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές απ' ό,τι πριν την κρίση. Και στο ζήτημα αυτό δεν χωράνε τα συνήθη ψέματα των εκάστοτε κυβερνώντων. Προστασία των σπιτιών του κόσμου, λοιπόν, των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, όλων των λαικών στρωμάτων - θυμάτων της κρίσης, χωρίς όρους και χωρίς προυποθέσεις!


Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία της, το υπόγειο 43 τ.μ., για χρέος 15.000 ευρώ, όπως είπε η ίδια στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".Συνολικά 15.000 ευρώ είναι το χρέος της Ζάνας Μπεμπόνη στην εφορία. Οι 2.000 εξ αυτών οφείλονται σε λάθος της Εφορίας. Η σύνταξή της είναι 588, 26 ευρώ και παρά το ότι μπαίνει σε ακατάσχετο λογαριασμό, κατάσχεται.
Αυτό είναι το οικονομικό προφίλ της συνταξιούχου, της οποίας η πρώτη κατοικία, ένα υπόγειο διαμέρισμα 43τμ στου Γκύζη βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.
Όπως εξήγησε η ίδια στο Καλημέρα Ελλάδα, το χρέος της στην Εφορία είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι 5.000, ενώ οι 2.000 ευρώ είναι από λάθος της Εφορίας, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί και δεν έχει σβηστεί το χρέος.
Να σημειωθεί ότι, η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 20.000 ευρώ.
Παράλληλα, όπως δήλωσε η ίδια η συνταξιούχος, γίνονται κρατήσεις από τη σύνταξή της, η οποία πιστώνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: