Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Έρχεται ο πιο κρύος Δεκέμβριος της τελευταίας 7ετίας


Ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010 σε όλη την Ευρώπη, διαμηνύουν οκτώ μετεωρολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloombegr, το οποίο επισημαίνει ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Γηραιάς Ηπείρου είναι μεν επαρκή, θα μπορούσαν ωστόσο να δοκιμαστούν από την έλευση πρωτοφανούς ψύχους.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αναδημοσιεύει το Bloomberg, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα κρύο, προτού οι θερμοκρασίες επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Όπως υποστηρίζουν το "ρεκόρ" ψύχους, οφείλεται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.
Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύματα και τα αποθέματα φυσικού στην Ευρώπη είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους. Προειδοποιούν ωστόσο ότι μια παρατεταμένη περίοδος έντονου ψύχους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε αυτό το επίπεδο.


Κι ενώ στην Ελλάδα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν εκ νέου τον υδράργυρο, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν συμβαίνει το ίδιο. Ήδη στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες θα καταγράψουν τα χαμηλότερα επίπεδα για φέτος αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και στην Τσεχία αναμένεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν.
Το έντονο κρύο θα εξαπλωθεί από τη Νορβηγία μέχρι τη Νοτιοδυτική Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί.
Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού προς τα μέσα του μήνα, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αναμένουν ωστόσο νέα κύματα ψύχους προς τα τέλη του μήνα, αυτή τη φορά στη Νότια Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: