Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι - Ξεκινούν την Τετάρτη οι πλειστηριασμοίΤων Νένας Μαλλιάρα - Παναγιώτη Στάθη 
Την αναστολή της αποχής του με ψήφους 158 υπέρ, αποφάσισε στη σημερινή επαναληπτική γενική του συνέλευση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Κατόπιν αυτού, μεθαύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα γίνουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, οι περισσότεροι μέσω φυσικού τρόπου στα Ειρηνοδικεία και οι 18 πρώτοι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τα γραφεία των συμβολαιογράφων. 
Ειδικότερα, η απόφαση για την αναστολή της αποχής συνοδεύεται με την επιφύλαξη ότι οι συμβολαιογράφοι θα παρακολουθήσουν την τήρηση των υποσχέσεων που έλαβαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για την τήρηση των δεσμεύσεων που αφορούν στην ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών, αλλά και στη λειτουργία των Επιτροπών που θα παρακολουθούν τη διαδικασία, αναβαθμίζοντας το πλαίσιό της, στην κατεύθυνση όσων είχαν θέσει ως αιτήματα οι συμβολαιογράφοι όταν αποφάσισαν την αποχή τους στη γενική συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου.

Η απόφαση των συμβολαιογράφων θα επανεξεταστεί βάσει των ανωτέρω σε νέα γενική συνέλευση πριν την ετήσια τακτική γ.σ. του Συλλόγου και το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο 2018. Τότε, η γενική συνέλευση θα εγκρίνει και τις αποφάσεις της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης για την οποία υπήρξαν αιτιάσεις από μέλη του Συλλόγου ότι ήταν παράτυπη.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, επί της Γ. Γενναδίου 4, στο κέντρο της Αθήνας,πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου υπέβαλαν την παραίτησή τους και αποχώρησαν. Ωστόσο, η γ.σ. συνεχίστηκε, καθώς υπήρχε απαρτία. Όπως προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου, τα 5 παραιτηθέντα μέλη θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες, ώστε να διαμορφωθεί το νέο 13μελές διοικητικό συμβούλιο. 
Σημειώνεται ότι οι 5 παραιτηθέντες εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που οδήγησαν τους συμβολαιογράφους, μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών, μέσα  και έξω από τα Ειρηνοδικεία, να καλούνται  σήμερα να πάρουν  θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της  αξιολόγησης.  Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι: Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.​

Δεν υπάρχουν σχόλια: