Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση για τις 17 Νοέμβρη

 
Πόσο επίκαιρο μπορεί να είναι το “Πολυτεχνείο του 1973” το 2017, μπορεί να το δει κανείς μέσα από τα τότε συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Απεργία Γενική», «Λαέ πείνας-Μην τους προσκυνάς», «Ζήτω οι εργατικές επιτροπές πάλης φοιτητών και εργαζομένων», “Απόψε πεθαίνει ο φασισμός” τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και σημερινά.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει οδηγήσει υπό το βλέμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ σε εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες.

Η “παιδεία” στενάζει κάτω από τους πειραματισμούς της κυβέρνησης στρέφοντας ξανά χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό.

Οι πλειστηριασμοί κατοικιών, οι επιβολή φόρων κυρίως στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, ο τρομονόμος για να κάμπτονται οι δίκαιες αντιδράσεις των πολιτών και η επιβολή ακραίας κρατικής βίας, έχουν περιορίσει ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες του πολίτη. Οι φυλακές ασφυκτιούν από συντρόφους, αγωνιστές της ελευθερίας, με αστείες κατηγορίες.
 

Οι υπαίτιοι της κρίσης μένουν ατιμώρητοι. Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα για να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη του. Η ΝΔ ξεχνά τις σχέσεις της με την διαπλοκή και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επιστροφή της στην εξουσία ακόμα κι αν χρειαστεί την βοήθεια των εξωγήινων. Το ΚΚΕ αναπολεί τον Στάλιν στρεφόμενο κατά των κινήσεων που δεν μπορεί να ποδηγετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ μας διδάσκει πόσο είναι συνδεδεμένη η αριστερά με το κράτος και την καταστολή και επέρχεται μεθόδους χαμαιλέοντα προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία.
Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης έχουν αντικαταστήσει τον προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά και μας βομβαρδίζουν με φοβικές ειδήσεις προκειμένου να στραφούμε υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της πολιτικής συμπαιγνίας είναι το τάισμα του τέρατος της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, της ομοφοβίας, του φασισμού. Τα ερπετά του Ναζισμού αλωνίζουν την “αστική δημοκρατία” βρίσκοντας φωλιά στο κοινοβούλιο στρωμένη με πατριδοκαπηλία, φανατισμό, υποδούλωση στον κάθε Φύρερ.

Απέναντι σε όλα αυτά το μοναδικό όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας θα συνεχίσει να φωτίζει τον δρόμο μας, όσο το κρατάμε επίκαιρο.


Όχι στον Φασισμό
Ναι στην Ελευθερία
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ σε πείσμα των καιρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: