Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Τραμπουκισμοί, βρισιές και βία στο δημοτικό συμβούλιο Άργους


Aνακοίνωση της δημοτικής παράταξης Άργους-Μυκηνών, ‘Άλλος Δρόμος’
Η ανακοίνωση
Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε για μια ακόμη φορά άδοξο τέλος.
Η παράταξή μας, συνοδευόμενη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποχώρησε από την αίθουσα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης,η οποία δυστυχώς διεξήχθη σε πολεμικό κλίμα υπό την ανοχή του προέδρου κ. Μπέγκου και του δημάρχου κ. Καμπόσου.
Υπαίτιος, ποιος άλλος, ο ‘’συνήθης ύποπτος’’ κ. Γκαβούνος ο οποίος εξαπέλυε ύβρεις και απειλές σε κάθε τοποθέτηση συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η συζήτηση αφορούσε την ΚΕΔΑΜ (γιατί άραγε;). Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν σηκώθηκε από το έδρανό του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Δημήτρη Νικητόπουλου, βρίζοντάς τον χυδαία και κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ενημερωθεί για το γνωστό περιστατικό του τροχαίου ατυχήματος με το αυτοκίνητο του δήμου, στις 7 Σεπτεμβρίου. 2017, χωρίς να έχει-κατά τη γνώμη του βέβαια-το δικαίωμα.


Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποχώρησή μας ήταν η μόνη λύση.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα εξής:
α.Καταδικάζουμε το «έλλειμα δημοκρατίας» που υπάρχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
β. Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στο δήμαρχο ότι οφείλουν να διαφυλάσσουν την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων αυτών.
γ. Τονίζουμε απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας ο έλεγχος και η κριτική της δημοτικής αρχής, με μοναδικό κριτήριο το όφελος των πολιτών.
δ. Όσον αφορά το τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητο του δήμου,η παράταξή μας θα τοποθετηθεί δημόσια,μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει αν ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε άδεια να οδηγήσει το συγκεκριμένο όχημα και ημερήσια διαταγή πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: