Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για το ταξίδι ελπίδας της μικρής Νεφέλης



Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και των γονιών της δεκάχρονης Νεφέλης (φωτό), η οποία διαγνώστηκε με σάρκωμα, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση και τη νοσηλεία της μικρής μαθήτριας σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού!
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, το απαιτούμενο ποσό βρέθηκε και κατόπιν αυτού η δεκάχρονη θα μεταβεί κανονικά στην Μπολόνια της Ιταλίας: «Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της» τονίζει ο ΙΣΑ, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της οικογένειας, κοινοποίησε το πρόβλημα, ώστε να καταφέρει να κάνει το ταξίδι της ελπίδας η δεκάχρονη.


Η περιπέτεια της μικρής Νεφέλης άρχισε όταν διαγνώστηκε τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης.
Ο έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων άρχισε όταν οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ απέρριψαν το αίτημα της οικογένειας της δεκάχρονης να αποζημιώσει ο οργανισμός το αναγκαίο ταξίδι στο εξωτερικό. Υστερα, όμως, από την τελευταία, ευχάριστη εξέλιξη η εισαγωγή της Νεφέλης στο ιταλικό νοσοκομείο θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί για τη 1 ή τις 2 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: