Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είναι Συριζα!!Απλά θεσούλα θέλει και ότι κάτσει!Αυτό εννοεί!:


Ο γυρολόγος Βουδούρης που θα ενώσει τις αριστερές δημοκρατικές τσέπες, 

Την άποψη πως η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο μια ευρύτερη συνεργασία των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ Fm.

Ο κ. Βουδούρης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά του κυρίως στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, για μια πρόταση θα υπηρετήσει τον κοινό στόχο της ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης και της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ διευκρίνισε πως ο ίδιος, ως πολιτικό πρόσωπο, είναι πλέον μέλος της “Κοινωνίας Πρώτα”, του νέου πολιτικού φορέα που ακριβώς στοχεύει στο να γίνει ο καταλύτης μιας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας στην κοινωνία.




Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο ο κ. Βουδούρης τόνισε πως την Τετάρτη θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο της “Κοινωνία Πρώτα”, ώστε να εξεταστεί και να εγκριθεί και τυπικά η πρόταση για την υποψηφιότητά του. Ο ίδιος τόνισε πως στόχος της “Κοινωνία Πρώτα” είναι να εξετασθεί μια ευρύτερη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με όλα τα αριστερά, προοδευτικά κόμματα και κινήματα, ώστε να διαμορφωθεί μια πλειοψηφούσα τάση και να καταστεί εφικτή η συνεργασία σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Ξεκαθάρισε μάλιστα στο σημείο αυτό πως ο ίδιος δεν είναι, ούτε θα γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την πρόταση, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βουδούρης τις τοποθέτησε στη βάση μιας εσωτερικής αντιπαράθεσης δύο απόψεων: η μία που λέει να περιχαρακωθεί το κόμμα και η άλλη, η πλειοψηφούσα, η οποία “βλέπει” πως για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΖΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοίξει σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις και σε κάθε έναν που θέλει να αγωνισθεί για την ανατροπή της υφιστάμενης πολιτικής λιτότητας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ θεωρώ πως αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας υγιής εσωκομματικός διάλογος. Η απόφαση που ελήφθη πάντως μας δεσμεύει όλους: Μένω στην απάντηση Λαφαζάνη πως τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί...”

Στην ερώτηση: “Πως αισθάνεστε που σας κατηγορούν ότι δώσατε ψήφο στο Πρώτο Μνημόνιο κι ήσασταν άνθρωπος του Παπανδρέου;” ο κύριος Βουδούρης απάντησε: “Κι εγώ διαφωνώ με πολλά του Λαφαζάνη. Αλλά κοινός στόχος όλων μας είναι να ανατραπεί η τρέχουσα κατάσταση. Εγώ θα μείνω απόλυτα πιστός στις δεσμεύσεις των πολιτών που με ψήφισαν: Το 2010 δεν υπήρχε περίπτωση να βγούμε από το τέλμα χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή. Δεν μετανιώνω για το ότι ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο. Αλλά μετά διαφώνησα με την τροπή και τη διαχείριση και γι' αυτό διαγραφηκα”.

Κατέληξε δε λέγοντας: “Όποιος θέλει να ανοίξει συζήτηση για τις θέσεις που είχε στο παρελθόν και τώρα τις έχει αλλάξει εγώ συμπεραίνω πως αυτός είναι που δεν θέλει τώρα να συμπράξουμε, που θέλει να οδηγηθούμε σε αντιπαράθεση και να μην συνεργαστούμε. Εγώ συνεχίζω να υποστηρίζω τις θέσεις μου από το 2009! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξει τις πόρτες του σε δυνάμεις που μπορεί στο παρελθόν να διαφωνούσαν αλλά τώρα συγκλίνουν προς ένα κοινό στόχο, τότε καλώς. Εγώ υπερασπίζομαι την πολιτική μου πορεία που συνίσταται στην πτώση του υφιστάμενου συστήματος με όρους πολιτικούς. Επιδιώκω ένα προγραμματικό πλαίσιο με όλες τις δυνάμεις προοδευτικές και αριστερές για να εφαρμοστεί μετά τις εκλογές ό,τι αποφασίσουμε πριν τις εκλογές. Δεν με απασχολεί αν κάτω από το ψηφοδέλτιο θα γράφει ΣΥΡΙΖΑ αλλά να υπάρχει μια ευρύτερη συμμαχία στο χώρο της Αριστεράς. Το τι θα γράφει από κάτω θα το δούμε ...
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: