Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Αγρότες σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Νεστάνης!


Εκατοντάδες αγρότες με λεωφορεία, τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατέφτασαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής στα διόδια της Νεστάνης για να προχωρήσουν σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία.
Όπως διαβάζουμε στο kalimera-arkadia, αγρότες από όλη την Πελοπόννησο (μέχρι και από την Πάτρα) πήγαν στα διόδια της Νεστάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολόγηση του αγροτικού τους εισοδήματος, για την οποία ισχυρίζονται ότι μετατρέπεται σε σχέδιο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη.
Αντιδρούν επίσης στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, νόμος που τους βρίσκει εντελώς απροετοίμαστους όπως λένε.
Σήμερα, βρέθηκαν εκεί 6 μπλόκα από τη Λακωνία, από την Αργολίδα, το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, την Ένωση Κορίνθου, Αρκαδίας και από το σύλλογο Μαντινείας.
Οι διερχόμενοι οδηγοί δήλωσαν ότι είναι μαζί τους, θεωρού δίκαιο τον αγώνα τους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή.

Αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν απλώσει πανό στα διόδια που γράφουν: «Βουλευτές ξυπνάτε οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν», «Όχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Όχι στην Εξαθλίωση».
Στο σημείο υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας κι έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταση, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά με χαμηλές όμως ταχύτητες, γιατί οι αγρότες έχουν αρχίσει να μοιράζουν φυλλάδια και πορτοκάλια σε συσκευασίες.
Κάποια στιγμή, οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες των διοδιών για να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: