Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

To τρίπτυχο της διαφθοράς


Άκρως αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την οποία οι επιστήμονες προσπάθησαν να προσεγγίσουν το ζήτημα της διαφθοράς (της δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών) και τον τρόπο αντιμετώπισής της.

Το βασικό συμπέρασμα: «Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκτιμά ως εκτενή τη διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, με κορυφαία ωστόσο την περίπτωση των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η εικόνα της κοινής γνώμης για τα επίπεδα διαφθοράς των πολιτικών επιδεινώθηκε κατά την περίοδο 2009-2013.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!


Π ριν λίγο Αρβανιτιά!!φανταστείτε αυτή την γιγάντια μέδουσα,αν ανοίξει πλοκάμια ,φτάνει το ένα μέτρο!όσο για την Αρβανιτιά σήμερα !!πολλά σκουπίδια στους κάδους 
!αξίζει το άρθρο εδώ να διαβασετε
Απο ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΑ
Αρβανητιά, η αγαπημένη μας πλαζ.
Σήμερα με αίτηση της η εταιρία "Αργολικός ήλιος" πού έχει μισθώσει το ξεν. Ναυπλία Παλλάς, ζήτησε από τη ΔΕΥΑΝ τη διακοπή νερού στη πλαζ διότι έληξε η σύμβαση της. Ετσι από σήμερα το κόστος της υδροδότησης αναλαμβάνει ο Δήμος μας! Επομένως του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε καινούριο διαχειριστή της Αρβανητιάς, ελπίζουμε να είναι και πιο "νοικοκύρης" και να της δώσει ξανά τη χαμένη της αίγλη! Γιατί είναι καταπληκτικός τόπος, μέσα στη πόλη και θα μπορούσε να λειτουργεί από το πρωί ως το βράδυ, πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες. Οψόμεθα!


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Προκαταρκτική εξέταση για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών

Προκαταρκτική εξέταση για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά.

Για την υπόθεση αυτή επέδειξε ενδιαφέρον ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος απέστειλε το σχετικό δημοσίευμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να προβεί με τη σειρά της στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

θα ήθελα πολύ να μένω στην όμορφη πόλη σας!"


Anna Manta
 με την γερμανίδα υπουργό στο Ναύπλιον. "-Τί ωραία πού είναι εδώ! σήμερα στη Στουτγάρδη βρέχει συνεχώς.Οταν πάρω σύνταξη, θα ήθελα πολύ να μένω στην όμορφη πόλη σας!"

Η υπουργός του γερμ. κρατιδίου της Ρηνανίας- Βεστφαλίας, Ευρωπαίκών Υποθέσεων και ΜΜΕ, Dr.Angelica Schwall-Dueren, προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. 
Στη συνάντηση εργασίας στη Τρίπολη, συζητήθηκαν οι τομείς συνεργασίας των 2 περιφερειών, κυρίως η ανάδειξη των πελοποννησιακών προιόντων και ο τουρισμός, με έμφαση στον περιηγητικό- περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, πού ιδιαιτέρως αγαπούν οι γερμανοί.


Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μια συνέντευξη ποταμός με τη συγγραφέα του βιβλίου «Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου» Χαρά Αυγερινού,


Απόσπασμα από την εκπομπή ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ της ΕΡΤ3
Ζητώ συγγνώμη για τη σκληρότητα κάποιων εικόνων, 
όμως και τα ίδια τα ναρκωτικά είναι ΣΚΛΗΡΑ!!!
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Προτού δείτε την συνέντευξη που μας εδωσε.. να πω ότι δίνει δύναμη Ζωής σε όλους μας,(είναι πραγματική ιστορία)και ειδικά με την ερώτηση που της έκανα .........

Τι  μήνυμα θέλεις να περάσεις με το βιβλίο σου;
θα την βρείτε στην σελίδα της
http://hara-avgerinou.blogspot.com/

 Μια συνέντευξη ποταμός  με τη συγγραφέα του βιβλίου «Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου» Χαρά Αυγερινού,
όπως χαρακτηριστικά λέει στην εισαγωγή του βιβλίου ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης « το βιβλίο αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος των ναρκωτικών, χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά. Ένα νέο ξεκίνημα με άρωμα ζωής». 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


28 ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

georgoi
Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.
Ωστόσο, την δυσκολία στην ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι αγρότες έρχεται να λύσει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την τόνωση της αγροτικής ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΗΤΡΗ


Όσοι ήξεραν τον χαμογελαστό Δημήτρη ,έπεσαν από τα σύννεφα
ούτε το συζητούν για αυτοκτονία
πολλά ερωτηματικά για το θάνατο του γελαστού παιδιού,που πιστεύουμε να βρουν απαντήσεις
δεν θα γράψουμε διθυράμβους
απλά σιωπή για το χαμογελαστό παιδί!
αν όντως είναι αυτοκτονία  ,πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι τις απόψεις μας !μαζί με τις χιλιάδες άλλες !!για την Ζωή που χάνεται!
αν όχι θα το βρει πιστεύουμε η άξια αστυνομία
θα επανέλθουμε,όταν η σιωπή μας θα ξεπεράσει το πένθος !και τον πόνο
καλό ταξίδι Δημήτρη!