Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

μη με μαζεύεις απ' το δρόμο ακόμα μάνα


Δυστυχώς μεγαλώσαμε γεμίσαμε κωδικούς,κινητά,pin,άγχος,αποξένωση,κοινωνικούς διαχωρισμούς,,και εγκλωβισμένα παιδιά ,που τώρα για παιχνίδια τους είναι ηλεκτρονικά!!
και των μεγάλων η farma στο facebook
τότε που μόνιμα με μια μπάλα,ήμασταν αλάνα,και η μάννα μας ,
όταν νύχτωνε μόνο ,κάτι σαν κωδικός,θα μας αναζητούσε
Εκεί στο Επαρχείο,που ντριμπλαραμε ακόμα και τα δένδρα,και βγήκαν και καλοί ποδοσφαιριστες
 και όλο το καλοκαίρι με τις ξαδέρφες στο ΤΟΛΟ,όλη μέρα στη θάλασσα,να μας κυνηγάει η θεία να φάμε!
κι οι δρόμοι γίνανε χλωμοί
κι η μοναξιά τόσο πυκνή
που δεν μπορείς να περπατήσεις

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω
κι αν με γυρέψετε είμαι ακόμα στην αλάνα
ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω
μη με μαζεύεις απ' το δρόμο ακόμα μάνα

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΎΝΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ!

Άρθρο της
Μελίνας Τσιλιμίγκρα

Λίγες ημέρες πριν ο Ιούλιος μήνας φτάσει στο τέλος του, είχα την ευχαρίστηση να υποδεχτώ στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος δυο φίλους μου. Είχα ένα άγχος το οποίο είχε ως ζητούμενο το αν θα μπορούσα μέσω της ξενάγησης που θα κάνω να αποδώσω έστω και λίγο την λαμπρή εικόνα που είχα δημιουργήσει στο μυαλό τους για αυτήν την πόλη θρύλο!

Αρχίσαμε από τον γύρο της Αρβανιτιάς. Βρεθήκαμε λοιπόν στις Μπανιέρες όπου παρά τις προσπάθειες μου να επιστήσω την προσοχή τους στη θέα και στα ιστορικά στοιχεία της ξενάγησης, τη ματιά τους δυστυχώς απέσπασαν τα κτίσματα φαντάσματα (πρώην εστιατόρια- μπαρ)που ασχημίζουν με την αποσυντιθεμενη παρουσία τους το τοπίο, χωρίς να υπάρχουν εξηγήσεις σαφείς για την κατάντια τους...

TITANIKOS από τη Νάγια


Συνέχισε φίλη μας να τραγουδάς υπέροχα
Ειδικά για ένα Τιτανικό που ζούμε 4 χρόνια και εμείς
ΧΑΛΑΡΑ!!
σίγουρα απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων !!4 χρόνια τώρα ,εκθειάζουμε τον εγωισμό ,και την απέραντη ματαιοδοξία μας

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

επείγον αιμα!!


Aύριο ο φίλος μας ο Σπύρος θα κάνει για ακόμα μια φορά χειρουργείο και θα χρειαστεί 6 φιάλες αίμα. Όποιος μπορεί και θέλει να δώσει αίμα να πάει στο νοσοκομείο της περιοχής του και να δηλώσει ότι πρόκειται για τον Σπύρο Φωτιάδη του Δημητρίου που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών στην Ορθοπεδική Δ'. Παρακαλώ όσοι πάνε να δώσουν αίμα να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της ΦΙΛ.Μ.Α. Σταυρόπουλο Γιώργο στο 6972036966 γιατί αν βρεθούν οι 6 δεν θα χρειαστούν παραπάνω άτομα. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

AYTH ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ


Το δελτίο ακτινοβολίας ...μας έκαψε!
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Αρβανιτιά-Καραθώνα: η διαδρομή


πρόκειται για μια ωραιότατη διαδρομή μήκους 2,5 χλμ περίπου, που εξελίσσεται ανάμεσα στα ριζά του βράχου του Παλαμηδίου (αριστερά) και στη θάλασσα (δεξιά), με τερματισμό το μικρό λιμανάκι της Καραθώνας. Αν σας αρέσει η πεζοπορία ή το τζόγκινγκ θα τη λατρέψετε.  Ξεκινήστε τη βόλτα σας νωρίς το πρωϊ ή αργά το απόγευμα, γιατί όταν ο ήλιος περάσει πάνω από το βουνό η ζέστη γίνεται έντονα αισθητή. Βέβαια, θα βρείτε πολλές καβάτζες με σκιά κάτω από τα πεύκα. Για τους πιο μερακλήδες υπάρχουν και δυο-τρεις μικρές παραλιούλες για μπάνιο, μακριά από την πολυκοσμία.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

κίνδυνος πυρκαγιών την Τετάρτη στην Αργολίδα

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας)

- Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας

- Νότια Εύβοια

- Σποράδες

- Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία τον σκουπιδότοπο στην Ν.Κίο


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ 
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ 
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Σας καλούμε στην «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ» που διοργανώνουμε, για το τεράστιο πρόβλημα από τη ύπαρξη και τη φωτιά της χαβούζας στη θέση «ΜΠΟΜΠΕΙΚΑ – ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ».
Η Συγκέντρωση πραγματοποιείται τη Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 και ώρα 8,30μμ, στη Πλατεία της Νέας Κίου Αργολίδας.

«Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩN
(THΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6937 162 210 & 27510 51 670)

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Σύλλογο Υπάλληλων Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου


Δελτίο τύπου 

 Μετά τις τελευταίες παραλαβές νεοεισερχόμενων Κρατουμένων εξαντλήσαμε εντελώς τα όρια μας και από άποψη δύναμης Κρατούμενων που μπορούμε να φιλοξενούμε στα πατώματα του Κατάστημα Κράτησης μας και από άποψη υπομονής. Το πρόβλημα του Υπερπληθυσμού στο Κατάστημα μας το οποίο διαιωνίζετε τα τελευταία 4 έτη ακόμα δεν έχει βρει λύση. 

Τα Αστυνομικά Τμήματα μας απαντούν ‘’είστε υποχρεωμένοι βάση Νόμου να παραλαμβάνετε και βρείτε τα με το Υπουργείο σας’’ , και το Υπουργείο μας δεν έχει δώσει καμιά ουσιαστική λύση ή απάντηση , επαναλαμβάνουμε εδώ και 4 χρονιά. Σεβόμαστε και εφαρμόζουμε τους Νόμους, απλά πλέον αυτό ξεπερνά κάθε λογική και γίνεται εγκληματικό . Διπλά εγκληματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι εργαζόμαστε μετά την εξέγερση και για 6 μήνες χωρίς ούτε τον βασικό για την φύλαξη υλικοτεχνικό εξοπλισμό ο οποίος και είχε καταστραφεί . 

Αγιασμος, παρουσιαση νεων παικτων & 1η προπονηση του Παναργειακου

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, στις 6:00 μ.μ. έχει προγραμματισθεί να γίνει στο ΔΑΚ Άργους η πρώτη προπόνηση του Παναργειακού. Θα προηγηθεί Αγιασμός και θα γίνει η παρουσίαση των νέων παικτών.
Διατίθενται και τα εισιτήρια διαρκείας που κοστίζουν 100 ευρώ τα απλά και 200 ευρώ των επισήμων. Στων επισήμων προσφέρονται νερό, καφές και μαξιλαράκι σε κάθε αγώνα.
Καλή χρονιά στους “Λύκους”!

ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ




ΑΠΟ ότι είδαμε είναι σοβαρό

μηχανή μεγάλου κυβισμού ,προφανώς πλαγιοκοπηθηκε από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην πόρτα του οδηγού

αναμένουμε λεπτομέρειες

εν τω μεταξύ στην Αρβανιτιά,κάτι άρχισε να κινείται!!

συνέργεια άρχισαν βαψίματα στις πορτες από τις καμπίνες επισκεπτών!!


Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ντοκυμαντέρ: Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων



Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των... από infowar

η ταινία γυρίστηκε με τη συνεργασία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Infowar Productions.
το σκουπίδι είναι ο σύγχρονος χρυσός. αποφέρει τεράστια κέρδη σ' αυτόν που τον διαχειρίζεται. το ενδιαφέρον από εργολάβους είναι μεγάλο. πρέπει όμως να έλθει στα χέρια ιδιωτών που νοιάζονται μόνο για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία, τη στιγμή που οι δήμοι και η κοινωνία είναι υπεύθυνοι και έπρεπε να το διαχειρίζονται; ήδη η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση είναι στα χέρια ιδιωτών. οι πιέσεις είναι μεγάλες. ας μην χάσουν εργαζόμενοι και η κοινωνία και αυτήν την μάχη

http://iridizon.blogspot.gr