Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό Δημόσιο: 60 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει το 2013 για ενοίκια!



Η σπατάλη είναι απίστευτη και γίνεται εξοργιστική αν αναλογισθεί κανείς σε τι συνθήκες ζούμε. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως, παρ' ότι η συζήτηση για τα ενοίκια του Δημοσίου έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια , οι μειώσεις τόσο στα ποσά που πληρώνει το Δημόσιο, όσο και στα κτήρια που χρησιμοποιεί είναι ελάχιστες!
 

  Και, βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η σπατάλη αυτή είναι εντελώς αδικαιολόγητη, αφού ακριβώς δίπλα πολλές φορές στο κτήριο που μισθώνεται, υπάρχει κάποιο άλλο, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που δεν χρησιμοποιείται καν. Με ένα σχετικά μικρό κόστος, δηλαδή, για τη μετακόμιση, θα μπορούσε το κράτος να γλιτώσει εκατομμύρια κάθε χρόνο από τα παρανοϊκά νοίκια που πληρώνει.
 

,ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ....για γκίνες απο ένα Ναυπλιώτη


60 έλξεις σε 46 δευτερόλεπτα.Μία μεγάλη επίδοση αφιερωμένη σε όλους. — στην τοποθεσία Παραλία Αρβανιτιάς,Ναύπλιο.
ΤΙΜΟΣ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
δείτε το βίντεο εδώ 

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΣΩΣΤΕ το Μπούρτζι

η ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σώστε το Μπούρτζι!!!
Καλή η αφύπνιση αν και λίγο καθυστερημένη! όταν πριν 10-12 χρόνια έδειξε ενδιαφέρον να το μισθώσει η Μαντωνανάκη μαζί με τα Ξενία, δεν θέλαμε τους...ιδιώτες και θεωρήθηκε επιτυχία που έμεινε στο Δήμο, λες και μπορεί ο Δήμος να κάνει τον μανατσερ και να συντηρήσει ένα τέτοιο κοστοβόρο έργο! Αλλά μήπως είναι μόνο το Μπούρτζι? 
 ΤΟ  Μπούρτζι θα είχε συντηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια.Σίγουρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. ¨ Όσο για τα Ξενία, υπάρχουν πολλοί λόγοι, γραφειοκρατίας  αρχαιολογίας  κλπ κλπ! Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν τέτοια ξενοδοχεία να μην επιτρέπεται να διαχειρίζονται και την πλαζ της αρβανιτιάς, που είναι τελείως εγκαταλελειμμένη, γεμάτη γύφτους και τους ...μόνιμους λίγους φανατικούς της λουόμενους! το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της πόλης, ...
.
H ΣΕΛΙΔΑ ΛΕΕΙ
σε αυτή τη σελίδα διαμαρτυρόμαστε για το ΜΠΟΥΡΤΖΙ, αλλά και το ΠΑΛΑΜΙΔΙ, τα Μουσεία μας, τις Μυκήνες, την Τίρυνθα, την Επίδαυρο ... 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για δεν θέλουμε να βλέπουμε εγκαταλελειμμένα όλα όσα έρχονται από το παρελθόν μας, μας φωτίζουν σήμερα και δίνουν ανάπτυξη και ελπίδα στα παιδιά μας...

ΣΩΣΤΕ το Μπούρτζι

που θα βρείτε τόσα πολλά κελιά για να χώσετε μέσα όλους αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν;



Βγήκε, λέει, ο νέος "τσάρος της οικονομίας" και προανήγγειλε το αμερικάνικο σύστημα της είσπραξης της φοροδιαφυγής(;).

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης
Να υποχρεώνεται ο "φοροφυγάς" έπειτα από τη σύλληψή του να προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλών καταβάλλοντας ποσό έναντι (που ακόμη δεν έχει αποφασισθεί το ύψος του) ώσπου γίνει το δικαστήριο και εφόσον αρνείται τον διακανονισμό να οδηγείται στη φυλακή.
Αλήθεια κύριε Στουρνάρα, συμφωνώ κάποια... στιγμή θα πρέπει να μπει μια τάξη, γιατί δεν μας λέτε και όλα τα υπόλοιπα;
Ή μήπως δεν τα γνωρίζετε;
Δεν γνωρίζετε πως ο χρόνος για την εκδίκαση των φορολογικών υποθεσέων μπορεί να διαρκέσει και πάνω από τέσσερα- πέντε χρόνια;

Μεζεδόκηπος


πήγαμε και εμείς εχτές και μας άρεσε πολύ
φανταστικό κλίμα,προπάντων ζεστό και φιλικό,
Μαζί με τους Mesogeios Live
που τραγουδάνε κάθε Πέμπτη,με απίστευτο ρεπερτόριο από παλιά του Νταλάρα,έως ρεμπέτικα
αξίζει να πάτε
ο κύριος Γιώργος ,που είναι καταστηματάρχης , ευγενικότατος και φιλικός με όλους

Φανταστικό σουβλάκι,μπιφτέκι  στα κάρβουνα... Και φυσικά λαχταριστοί μεζέδες... Όλα από την κα Ιωάννα...

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ληστεύοντας πάμπτωχους πολίτες και χαϊδεύοντας τα μεγαλοαρπακτικά

ένα καυστικό άρθρο από ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ
ΠΑΛΙΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 1500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ

καθαρά μόνο από τον μισθό μου.. οφείλω στην εφορία ένα ποσό μαζί με προσαυξήσεις γύρω στα 1500 ευρό
μου έστειλαν ένα χαρτί,με ρητή εντολή , ότι αν δεν πληρώσω το χρέος θα μου κάνουν κατάσχεση μισθού,ή συντάξεως αν είμαι συνταξιούχος
ΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ


Ελάτε και πάρτε τα ΟΛΑ.
Έτσι κι αλλιώς δεν είναι δικά μας πια.
Σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα, ΤΙΠΟΤΑ πια δεν μας ανήκει.
Εδώ παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων έχοντας διαλύσει τα πάντα στην υγεία.
Στα αυτοκίνητα και στα ακίνητα θα κολλήσετε;
Καθημερινά εκτοξεύετε άμεσα και έμμεσα απειλές προκειμένου να εισπράξετε και άλλα, και άλλα….Τόσα χρόνια τρώγατε (που στο λαιμό να σας κάτσουν) με εκατό μασέλες εσείς και οι παρατρεχάμενοι σας.
Απειλείτε τον απλό κοσμάκη γιατί δεν τολμάτε να απειλήσετε τα μεγαλοαρπακτικά που τόσα χρόνια σας στήριζαν και ξέρουν όλα τα άπλυτα σας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Εν Άργει Διονύσια 2013


"ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ" Μουσική σκηνή
Ο Χρήστος Λέκκας (πιάνο) και ο Ηλίας Δημόπουλος (τρομπέτα) μας ταξιδεύουν μουσικά στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο. Γνωστές μελωδίες της σκοτεινής αίθουσας διασκευασμένες για πιάνο και τρομπέτα.
Διασκευή, ενορχήστρωση: Χρήστος Λέκκας

Εν Άργει Διονύσια 2013
Πολυχώρος πολιτισμού Στρατώνων Καποδίστρια
Αίθουσα Τέχνης Περσέας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ




απειλεί ευθέως Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΗΣ 
 όποιος δεν καταβάλλει φόρους και χαράτσια θα οδηγείται στη φυλακή, ακόμα και για οφειλές 1.000 ευρώ.
συλλαμβάνεσαι και φυλακίζεσαι
είναι γεμάτες υπουργέ!
Προβλέπεται να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα, προκειμένου οι ποινές να καθορίζονται ανεξάρτητα και να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος δεν καταβάλλει φόρους και χαράτσια θα οδηγείται στη φυλακή, ακόμα και για οφειλές 1.000 ευρώ.
H ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΟ

Έρχονται 3700 προσλήψεις στους δήμους



Εφόσον έχουν ελλείψεις γιατί διώχνουν τόσο κόσμο από τους Δήμους ; Ανακύκλωση απασχόλησης κάνουν;;
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. Με αυτή τη διάταξη ανά χείρας, οι δήμοι αναμένεται να προκηρύξουν 3.700 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι θα προσληφθούν για τον τομέα καθαριότητας καθώς γι’ αυτούς θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

«Αξιοκρατία» στο Δημόσιο και άλλα καθρεφτάκια για ιθαγενείς


Παλιά το έλεγαν «δυσμενή μετάθεση», σήμερα το βάφτισαν «κινητικότητα»…

Πολλοί ενοχλήθηκαν από τον διορισμό των προϊσταμένων στις ΔΟΥ με «κομματικά κριτήρια» (αν και μάλλον το «μονοκομματικά» τούς ενόχλησε κυρίως…), λίγοι όμως ασχολήθηκαν με το ότι αυτό δεν αποτελεί την «εξαίρεση» αλλά τον κανόνα, και μάλιστα κανόνα κατοχυρωμένο με διαδοχικούς νόμους! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Μεσούσης της άνοιξης του 2010, με τυμπανοκρουσίες και τις συνήθεις μεγαλόστομες δηλώσεις περί «μεταρρύθμισης» του δημόσιου τομέα, ο (τότε) αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης παρουσίασε το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο: ο γραπτός διαγωνισμός που θα διεξαγόταν από το ΑΣΕΠ (Ν. 3839/2010), ερχόταν να αντικαταστήσει το προηγούμενο σύστημα μοριοδότησης μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου. «Αξιοκρατία! Αξιοκρατία!» ανέκραξε ανακουφισμένη η κοινή γνώμη, που –ορθώς– έχει μπουχτίσει από την προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να τοποθετούν τα «δικά» τους παιδιά σε θέσεις ευθύνης. Χρειαζόταν βαθιά γνώση του δημόσιου τομέα και πάνω απ” όλα ευρεία γνώση της αέναα μετασχηματιζόμενης προσπάθειας ελέγχου του από το πολιτικό σύστημα, για να διακρίνει κανείς τη φάκα πίσω από ένα τόσο «αντικειμενικά» σερβιριζόμενο τυρί.

γοργόνα βούτηξε στο ενυδρείο της Κρήτης


Την τελετή, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι, που εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα.
Ο δύτης έπιασε τον σταυρό κολυμπώντας ανάμεσα σε δεκάδες ψάρια, κάνοντας τα φλας να αστράφτουν.
Δείτε:

Τατούλης: «Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά όχι άκριτα»


άλλα λόγια να αγαπιόμαστε
η κωλο..τουμπα .. το λαϊκό σπορ των πολιτικων   δεν έχει τελειωμό
ο Τατούλης: αριστερός με θητεία σε ΝΔ και στήριξη του ΠΑΣΟΚ για να εκλεχθεί κάνει τον χρησμό της Πυθίας
Τη στήριξή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά «όχι άκριτα» εξέφρασε κατά τη σημερινή πρώτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο έτος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
«Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, στηρίζουμε την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, όχι όμως άκριτα. Διατηρούμε ισχυρό το δικαίωμα της δικής μας κριτικής και έχουμε την τόλμη να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις», τόνισε ο Π. Τατούλης και πρόσθεσε: «Για να σωθούμε χρειάζεται πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και, προπαντός, προσπάθεια εξάλειψης του λαϊκισμού».
προσέξτε τι είπε ο ποιητής σαν άλλη Πυθία
«Οποιεσδήποτε άλλες λαϊκίστικες προσεγγίσεις για ταύτιση με μνημονιακές πολιτικές και μνημονιακούς στόχους αποτελούν πανάκεια για ορισμένους που θέλουν να κρύψουν τις ιδεοληψίες τους»;;;;;;;;;;;;;;;
κανενας μεταφραση;
ε ρε γλέντια
να τον χαιρόμαστε
όλη η δήλωσή του εδω

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΚΑΡΥ ΒΟΥΤΗΞΕ..Η ..ΤΟΝ ΒΟΥΤΗΞΑΝ..


Με εννέα ριψοκίνδυνους νέους ΣΥΝ τον αναποφάσιστο που έπεσε τελευταία στιγμή Γκαργκασουλα
(φήμες θέλουν να τον έσπρωξαν)
να πέφτουν στα παγωμένα νερά της πηγής του Κεφαλαρίου τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός των υδάτων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής απο τον π.Μιχαηλ Μετζάκης, παρουσία πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές.

Σημεία και τέρατα στη Δικαιοσύνη! Οι αντισυνταγματικές και παράνομες επιχειρήσεις φίμωσης του διαδικτύου συνεχίζονται!


PetraSkandalou-Ρεπορτάζ (Το πάρτι τώρα αρχίζει...)
http://petraskandalou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1022.html
Φαίνεται ότι μερίδα δικαστών που ο λαός τους εμπιστεύτηκε την υπόθεση ελληνική «δικαιοσύνη» έχουν βαλθεί να προκαλούν την ελληνική κοινωνία με την στάση και την συμπεριφορά τους.

Παρά την αντίθετη ελληνική και ξένη νομοθεσία και αντίθετα με το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, αυτοί συνεχίζουν το κυνήγι μαγισσών προσπαθώντας να φιμώσουν το μόνο ελεύθερο μέσο έκφρασης των πολιτών: το διαδίκτυο.

Το πρώτο που θα όφειλαν να πράξουν θα ήταν να σέβονται το μέσο που οδήγησε στην αποκάλυψη όλων των σκανδάλων κατά την τελευταία δεκαετία. 

Αντίθετα, με... γνωμοδοτήσεις εισαγγελέων που είναι αντίθετες με το νόμο επιχειρούν τον εκφοβισμό και την φίμωση. 

Επειδή η στήλη γνωρίζει για υποθέσεις που εμπλέκονται και πολιτικοί, εμείς θα θέσουμε σε πρώτη φάση στους ταγούς της δικαιοσύνης κάποια ερωτήματα, ζητώντας ως πολίτες απαντήσεις: 

Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές


Η κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές της χώρας αντικειμενικά κρίνεται άκρως
απογοητευτική και επικίνδυνη. Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες που έχουν γίνει, επί
του πρακτέου ελάχιστα ζητήματα έχουν επιλυθεί και το νέο έτος προμηνύεται για τον χώρο
μας εξαιρετικά αβέβαιο ακόμα και για την επιβίωσή μας.
Οι ελπίδες των κρατουμένων και εμάς των ιδίων για μέτρα που θα συνέβαλλαν στην
αποσυμφόρηση των φυλακών, στην ορθότερη λειτουργία τους, στις παρεμβάσεις για τις
άδειες κοκ δυστυχώς αποδεικνύονται «φρούδες» και ενώ αντιμετωπίστηκαν θετικά από την
πολιτική ηγεσία, στην πράξη ελάχιστα έχουν γίνει.
Ως εργαζόμενοι αισθανόμαστε οργισμένοι καθώς οι οφειλόμενες και απαραίτητες
θεσμικές παρεμβάσεις που επανειλημμένως έχουμε προτείνει είτε έχουν μείνει στα λόγια
είτε έχουν περιπέσει στη λήθη. Οι υποσχέσεις έχουν προ πολλού κουράσει και η ελπίδα για
την υλοποίησή τους έχει πλέον εξανεμιστεί.