Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η Θεο-μηνία και η ανθρωπο-βλακεία


http://www.prefadoros-blog.com
Δεν θα αναφερθώ στον τραγικό χαμό της Σέρβας φίλης μας, που πλήρωσε τόσο άδικα στην ξενιτιά, την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής, με καλύπτουν απόλυτα τα κείμενα του Γιώργου Δελαστίκ, εδώ και του Λευτέρη Μπαρδάκου, εδώ, άλλωστε δεν χρειάζονται μνημόσυνα.

Θα αναφερθώ στις ατέλειωτες ανακοινώσεις, γραπτές και τηλεοπτικές του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, που εμβρόντητος από το κακό που τον βρήκε και του χάλασε την εικόνα του σούπερμαν, άρχισε με παραληρηματικό λόγο να δικαιολογεί και να δικαιολογείται μπλέκοντας λέξεις και φράσεις χωρίς νόημα.

Η θεομηνία, ο Θεός να μας σώσει, οι πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς συνθήκες, η φύση που μας έφερε βροχές διπλάσιες από τις κανονικές, τα ποσοστά βροχής, από τρεις μεριές ήρθε η βροχή, τα δυο ποτάμια δεν άντεχαν τα νερά, ο Νιαγάρας έπεφτε από τη Λάρισα, ήρθαν τρεις Υπουργοί την ίδια μέρα, να μας φτιάξετε τους αγροτικούς δρόμους που χάλασαν, σώσαμε τον παπά χάθηκε το αυτοκίνητο, όλα τα παιδιά ήταν στους δρόμους, δεν έβρεξαν τα παντελόνια τους, βγάζανε ανακοινώσεις από τον καναπέ, μη μας ξεχνάτε κ. Καμπουράκη, όλη τη νύχτα ήμουν έξω και συντόνιζα, τα φρεάτια ήταν ανοιχτά, μπρίκια και λεκάνες... σταματάω.

Από πότε ο Θεός και η φύση έγιναν εχθροί του Άργους κ. Καμπόσο; Ένα απλό φυσικό φαινόμενο ήταν σε μεγαλύτερη ένταση, εδώ και εκατομμύρια χρόνια συμβαίνει και θα συμβαίνει μέχρι αυτός ο κόσμος να τελειώσει.

Σε αυτά τα εκατομμύρια χρόνια, η ροή των νερών έχει διαμορφώσει και κάποιες διεξόδους προς τη θάλασσα για τα νερά που δεν μπορούν να απορροφηθούν άμεσα.

Σοφή η φύση, άμυαλοι οι άνθρωποι, που κλείνουν και μπαζώνουν τις φυσικές ροές, ρέματα ή ξεριάδες τα λέμε, που ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια στις κοίτες των ποταμών, που χτίζουν δίπλα στα ρέματα, που φτιάχνουν μαϊμού γέφυρες που γκρεμίζονται με λίγο νερό παραπάνω.

Ψέματα είναι αυτά; Έβλεπα την κομμένη γέφυρα και γέλαγα, είναι δυνατόν τέτοια ανευθυνότητα, τέτοια ληστεία; Εδώ και χιλιάδες χρόνια στέκονται γέφυρες από τους προγόνους μας με μόνο υλικό την πέτρα που απλά στηρίζει η μία την άλλη.

Εντάξει γι΄αυτά δεν φταίει ο Καμπόσος, ναι αλλά για να δούμε τις ευθύνες του, που σαν Δήμαρχος τριών ετών αναμφισβήτητα πλέον έχει.

Με κάθε ευκαιρία υπερηφανεύεται για 5, 6, 7 και βάλλε εκατομμύρια Ευρώ που έχει στην Τράπεζα, μάλιστα, τι ακριβώς είναι ένας Δήμαρχος; Επενδυτής; Μέτοχος; μήπως προσδοκά κάποιο κέρδος να το μοιράσει στους φτωχούς συμπολίτες του;

Τα χρήματα αυτά που υπάρχουν, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αντιπλημμυρικά έργα στο Άργος και σε όλο το Δήμο, σε έργα υποδομής και βελτίωσης των δρόμων, γεφυριών, καθαρισμού ρεμάτων και ότι άλλο χρειάζεται και γνωρίζουν οι κάτοικοι και οι Τεχνικές Υπηρεσίες;

Πρότεινε κάποιο σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης από φυσικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης; Οργάνωσε κάποιο κεντρικό όργανο συντονισμού αντί να τρέχουν πέρα δώθε μέσα στα νερά χωρίς κατεύθυνση; Όλα αυτά τα φερτά υλικά που έφτασαν μέχρι τη θάλασσα που ήταν πριν; Υπάρχουν ευθύνες για τα σκουπίδια και τα μπάζα που ο καθένας ρίχνει όπου θέλει; Ο Δήμος τι έκανε γι΄αυτό;

Ο κ. Καμπόσος πρωτοστάτησε και έκανε αγώνα να αποκτήσει τη μισή Αργολίδα σε έκταση και κατοίκους, (του) τα έδωσαν, επομένως έχει πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις από το να προσπαθεί να κάνει το Άργος πρωτεύουσα του Νομού σε βάρος της διπλανής πόλης.

Επειδή κ. Καμπόσο κανείς μέχρι τώρα δεν σας το έχει πει και δεν σας το έχει επισημάνει, δεν ξέρω γιατί, ο Prefadoros σας το λέει δημόσια, κατάμουτρα.

Είναι προσβολή και βαθιά υποτίμηση της Ιστορίας, της πόλης και των κατοίκων της, του Ναυπλίου, όταν αρνείστε να προφέρετε το όνομα της.

Αυτά τα "γειτονική πόλη" να τα πείτε, αν σας επιτρέπουν, για το χωριό σας, η γειτονική πόλη έχει όνομα, το ίδιο ένδοξο με της πόλης που είστε Δήμαρχος.

Αλλά δεν είναι η προσβολή του ονόματος μόνο, ακόμα και τον Επίσκοπο εμφανίσατε στο Άργος με τη δήθεν δεύτερη ενθρόνιση και δεν παρουσιαστήκατε ο ίδιος στην επίσημη ενθρόνιση στο Ναύπλιο, ούτε στείλατε έστω εκπρόσωπο.

Κομπάζετε για μια Λυκειακού επιπέδου Επαγγελματική Σχολή, πολύ ενδιαφέρουσα για κάποια παιδιά που μαθαίνουν μια τέχνη χρήσιμη για το μέλλον τους, την οποία έχετε αναγάγει περίπου ως Πανεπιστημιακή Σχολή, αυτή που στην ουσία το Τολό άφησε να φύγει και το Ναύπλιο δεν ενδιαφέρθηκε να κρατήσει.

Να πάμε όμως και στα συμφέροντα που θίγονται εξ΄αιτίας της συμπεριφοράς σας, συμφέροντα των πολιτών της γειτονικής πόλης του Άργους, του Ναυπλίου.

Τι έγινε με τον αγωγό φυσικού αερίου κ. Καμπόσο; Που βρίσκεται το θέμα μετά τις ηρωικές αντιδράσεις σας και την επαναχάραξη; Πότε τελειώνει το έργο; Θα έρθει και πότε, το αέριο στο Ναύπλιο; Αν έρθει, πόσο επιπλέον θα στοιχίσει λόγω της αλλαγής που έγινε;

Σπεύσατε κ. Καμπόσο να προσφέρετε ένα κτίριο στο κέντρο του Άργους στο Δημόσιο για να στεγάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ναυπλίου, τη στιγμή που πληρώνετε ενοίκια για να στεγάσετε τις δικές σας Υπηρεσίες.

Ο λόγος προφανής, αλλά ευθέως αντίθετος με τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών του Ναυπλίου.



Να το ξεπεράσουμε και αυτό κ. Δήμαρχε; Να το καταπιούμε;

Για ένα μπορώ να σας διαβεβαιώσω, εγώ αλλά και πολλοί συμπολίτες μου θα απαντούν σε θέματα που θίγετε και αφορούν την πόλη μας και τα συμφέροντα της, όχι από τοπικιστικούς σωβινισμούς και άλλες μικρότητες, σαν αντίδραση στη μισαλλοδοξία και τον μεγαλοϊδεατισμό σας που δηλητηριάζουν ότι πολυτιμότερο μας έχει απομείνει.

Τις σχέσεις των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γειτόνων.

Prefadoros

Υ.Γ. Δημήτρης Καμπόσος: "Όταν ήμουν διευθυντής στο Λύκειο αρνήθηκα να πάω «περίπατο τους μαθητές σε γειτονική πόλη. Τους πήγα στην πλατεία και τώρα πηγαίνουν μόνοι τους!"

Άξιος.

Παρατήρηση Prefadorou, κάπως έτσι μερικά Αργειτόπουλα δεν θα ερωτευτούν στα σοκάκια τ΄Αναπλιού, δεν θα μυρίσουν το ιδιαίτερο άρωμα, δεν θα απολαύσουν το χρώμα, την αύρα στην παραλία, όπως χιλιάδες παιδιά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Όσο για τους δάσκαλους που δεν πάνε τα Ναυπλιωτάκια στο Άργος, το ίδιο "έγκλημα" με το συνάδελφο τους διαπράττουν.

Prefadoros

Δεν υπάρχουν σχόλια: