Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

έχει ανάγκη ένας 10χρονος μαθητής από την Παιανία.

ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ http://hamomilaki.blogspot.com/
Τη συμπαράσταση και τη συμβολή όλων στον δύσκολο αγώνα που δίνει ενάντια στην επάρατη νόσο έχει ανάγκη ένας 10χρονος μαθητής από την Παιανία.
Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας τα τελευταία δύο χρόνια, πρόβλημα το οποίο καθυστέρησε σημαντικά να διαγνωσθεί λόγω της σπάνιας μορφής του.
Από τα οκτώ του χρόνια, όταν οι γιατροί εντόπισαν την ασθένεια, ο μικρός μαθητής σταμάτησε να φοιτά στο σχολείο και υποβάλλεται κάθε εβδομάδα σε θεραπευτική αγωγή στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Παράλληλα, μεταβαίνει συχνά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Γερμανίας, προκειμένου να συμπληρώσει τη θεραπευτική αγωγή. Η διαδικασία για να ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες στο εξωτερικό υπήρξε εξαιρετικά χρονοβόρα, ενώ οι τελευταίες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο μικρός Γιώργος έδειξαν επέκταση της νόσου. Έξοδα Η οικογένεια αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα υπέρογκα έξοδα που προκύπτουν από τη νόσο αλλά και τις καθημερινές ανάγκες της 4μελούς οικογένειας, δεδομένης και της ασθένειας του πατέρα του, ο οποίος πάσχει από καρδιολογικό νόσημα, ενώ η μητέρα του είναι άνεργη. Η περίπτωση είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία από τον Μάιο του 2007 και η αντίδραση όλων υπήρξε άμεση.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στην οικογένεια, απευθύνει έκκληση σε όποιον θα μπορούσε να συνδράμει οικονομικά, προκειμένου οι γονείς του Γ. Αντωνόπουλου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουν.
Για τον λόγο αυτόν έχουν ανοιχτεί οι εξής λογαριασμοί:
Στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό 161/762262-78 και στην ALPHA ΒΑΝΚ με αριθμό 282-002101-041607.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

3η Δεκεμβρίου μέρα αφιερωμένη στην Αναπηρία

δεν θα ΚΑΝΩ ΥΜΝΟΥΣ ουτε ΠΟΛΛΑ σχόλια ΕΞΑΛΛΟΥ μ ΑΡΕΣΟΥΝ οι ΠΡΑΞΕΙΣ Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι. Χρόνια τώρα τέτοιες μέρες,λαμβάνω με το ταχυδρομείο, χριστουγεννιάτικες κάρτες από μια “ομάδα ανάπηρων καλλιτεχνών οι οποίοι από αρρώστια ,ατύχημα ,είτε εκ γενετής δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας……… Ο στόχος είναι να μπορέσουμε παρά την αναπηρία μας να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι,να μην επιβαρύνουμε τους δικούς μας και το κοινωνικό σύνολο….” 16 eυρω και αν δεν τις θέλουμε τις γυρνάμε πίσω Αξίζει για την προσπάθεια των συνανθρώπων μας,απέναντι στην άρνηση της ελεημοσύνης. αυτοί είναι οι άνθρωποι που αντί να ζητιανεύουν κακομοίρικα, προσφέρουν κάτι στην Κοινωνία ΕΝΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 31, 114 75 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο: 2106452947 FAX: 2106457898 Email: mfp@otenet.gr πηγη http://zouri1.wordpress.com/

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ & AIDS

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ AIDS ΣΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

Η πρόληψη είναι το κλειδί για να μειωθούν οι ρυθμοί μετάδοσης και να νικηθεί το AIDS

Τα Κράτη μπορούν να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του AIDS με σχετικά χαμηλό κόστος επενδύοντας στην πρόληψη και προσφέροντας στους νέους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο την ενημέρωση και την υποστήριξη που χρειάζονται για να μην γίνουν θύματα του AIDS και αυτοί.

Η έκθεση "ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ & AIDS" που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF, σε συνεργασία με την UNAIDS και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προτείνει μια στρατηγική για την πρόληψη του AIDS που αποτελείται από 10 βήματα:

  1. Τέρμα στη Σιωπή το Στιγματισμό και την Ντροπή Ο φόβος του στιγματισμού και οι βαθιά ριζωμένες διακρίσεις κάνει τους νέους να αποφεύγουν να μιλήσουν για το AIDS ή να παίρνουν άλλα προφυλακτικά μέτρα.
  2. Παροχή γνώσης και ενημέρωσης στους νέους Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από το AIDS αν δεν γνωρίζουν τα απαραίτητα. Πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το AIDS τόσο πριν γίνουν ενεργοί σεξουαλικά, όσο και μετά.
  3. Παροχή δεξιοτήτων στους νέους Η συμπεριφορά δεν αλλάζει μόνο με τη γνώση. Χρειάζονται ικανότητες όπως η κριτική σκέψη, η επίλυση συγκρούσεων, η επικοινωνία κ.ά., που βοηθούν τους νέους να κάνουν πράξη αυτά που γνωρίζουν.
  4. Υπηρεσίες Υγείας Φιλικές προς τους νέους Υπηρεσίες υγείας στελεχωμένες με άτομα στα οποία οι νέοι θα μπορούν να μιλήσουν, που δεν θα τους πατρονάρουν, ώστε να μιλήσουν ελεύθερα και να δεχθούν ενημέρωση, συμβουλές και άλλες υπηρεσίες.
  5. Εθελοντική και εμπιστευτική παροχή συμβουλευτικής και ελέγχου για τον HIV (τεστ για AIDS) Εννέα στους δέκα ανθρώπους δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί και όσοι το γνωρίζουν χρειάζονται ειδική ενημέρωση και φροντίδα ώστε να μην μολύνουν και άλλους. Σε πολλές χώρες λιγότεροι από τους μισούς νέους γνωρίζουν που μπορούν να κάνουν ένα τεστ για AIDS.
  6. Συνεργασία με τους νέους, προώθηση της συμμετοχής τους Η ανάμειξη των νέων στις προσπάθειες πρόληψης είναι ουσιαστική. Οι νέοι με την κατάλληλη εκπαίδευση γίνονται οι καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί φορείς επικοινωνίας, κυρίως για τους συνομηλίκους τους.
  7. Χρησιμοποίηση νέων που ήδη ζουν με το AIDS Το AIDS μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Η εμπειρία ατόμων που ζουν με την ασθένεια είναι πολύτιμη. Μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενημέρωση για την πρόληψη και στην απομυθοποίηση του στίγματος του AIDS.
  8. Δημιουργία ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος Η παροχή ενημέρωσης και δεξιοτήτων χωρίς την εξασφάλιση ενός αισθήματος ασφάλειας και υποστήριξης στην κοινωνία, το σχολείο, το σπίτι, θα ήταν ανεπαρκής. Τα κράτη πρέπει να φροντίσουν (νομοθετικά) για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κάθε μορφής.
  9. Βοήθεια προς τους νέους που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο Ιδιαίτερα δύσκολο αλλά ζωτικής σημασίας, τόσο για να προστατευθούν και να βοηθηθούν ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. τοξικομανείς, ιερόδουλες, ομοφυλόφιλοι) όσο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
  10. Ενίσχυση συνεργασιών και παρακολούθηση της προόδου Είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί ένα τέτοιου μεγέθους πρόβλημα από ένα μονάχα τμήμα της κοινωνίας. Ισχυρές και ευρείες συνεργασίες απαιτούνται καθώς και συνεχής συλλογή πληροφοριών και παρακολούθηση της προόδου.