Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

http://www.amnesty.org.gr/

Η Διεθνής Αμνηστία εργάζεται για να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από τη δράση καθημερινών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε ένα ιστορικό πραγματικών επιτυχιών. Κρατούμενοι συνείδησης απελευθερώνονται. Καταδίκες σε θάνατο μετατρέπονται σε ποινές κάθειρξης. Βασανιστές οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης. Κυβερνήσεις πείθονται να αλλάξουν τη νομοθεσία και την πρακτική τους.

Κάποιες φορές είναι η αλληλεγγύη μας που κρατάει ζωντανή την ελπίδα. Η ελπίδα είναι ένα πολύτιμο όπλο για τους κρατούμενους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, για τους συγγενείς που προσπαθούν να δικαιωθούν ή για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεχίζουν με θάρρος τη δουλειά τους παρά τους κινδύνους και την απομόνωση που υφίστανται.

Οι άνθρωποι που έχουμε προσπαθήσει να βοηθήσουμε συχνά μας ενημερώνουν ότι η πίεση που ασκήσαμε έφερε αποτελέσματα και βελτίωσε την κατάστασή τους। Μερικές από τις ιστορίες τους αναφέρονται εδώ. Οι ιστορίες αυτές δείχνουν ότι, όσο άσχημη κι αν είναι η κατάσταση, η δράση των μελών και υποστηρικτών της Διεθνούς Αμνηστίας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

http://www.amnesty.org.gr/shop/index.htm

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

έστειλαν πυροσβέστες στο σημείο της φωτιάς οι οποίοι δούλευαν 22 συνεχόμενες ώρες και έπεσαν στο γκρεμό

Με χτυπήματα στο κεφάλι, στην ωμοπλάτη και τα πλευρά ανασύρθηκαν δυο πυροσβέστες από γκρεμό, τα ξημερώματα, την ώρα που πήγαιναν με όχημα της πυροσβεστικής από την Τρίπολη προς την περιοχή Μετόχι Τροιζήνας στην Αργολίδα, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Πρόκειται για δυο εποχικούς πυροσβέστες ηλικίας 27 και 38 ετών οι οποίοι εργάζονταν από τις εφτά το πρωί του Σαββάτου. Κι ενώ η βάρδιά τους τελείωνε στις δέκα το βράδυ, τους ζητήθηκε από ανώτερο να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τροιζήνα όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά μέσα σε χαράδρα δασικής έκτασης.

Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα οι δυο πυροσβέστες μαζί με έναν δόκιμο κατευθύνονταν προς τη φωτιά σε αρκετά δύσβατη περιοχή. Αν και δούλευαν 15 συνεχόμενες ώρες οι πυροσβέστες υπάκουσαν στον ανώτερό τους και έσπευσαν προς την περιοχή για να συμμετάσχουν στην κατάπαυση της φωτιάς. Την ώρα που συμπλήρωναν 22 ώρες εργασίας, ο εξαντλημένος οδηγός, προφανώς, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να βρεθεί στο γκρεμό, πέφτοντας από μεγάλο υψόμετρο. Όπως όλα δείχνουν, οι τρεις επιβαίνοντες δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο 38χρονος οδηγός χτύπησε στο κεφάλι χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του. Ο 22χρονος πυροσβέστης υπέστη χτυπήματα στα πλευρά και στην ωμοπλάτη, ενώ ο δόκιμος πυροσβέστης δεν υπέστη κανένα τραυματισμό.