Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Έναν 50χρονο με καταγωγή από την Αργολίδα ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. ως τον δράστη της χυδαίας, φραστικής επίθεσης στη μητέρα του Παύλου Φύσσα


Το… κίτρινο πουκάμισο, η ευτραφής σωματοδομή του και η αναγνώριση της πονεμένης Μάγδας Φύσσα, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του 50χρονου, που τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσα στο Εφετείο Αθηνών, προκλητικά της είπε: «Που είναι ο Παύλος σου τώρα;».
 Από την έρευνα των αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας και την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητάς του, ενώ η Μάγδα Φύσσα φαίνεται να αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που απευθύνθηκε με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο εναντίον της. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος είναι κάτοικος Άργους και στις 14 Φεβρουαρίου 2017, βρέθηκε στην αίθουσα του Εφετείου και προέβη στις συγκεκριμένες ενέργειες. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το όνομά του δεν υπήρχε στην κατάσταση των εισερχομένων στην δικαστική αίθουσα.  Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εξύβριση και προσβολή μνήμης νεκρού και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος δεν αποκλείεται να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Εκείνη τη μέρα επρόκειτο να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.



Η έκρηξη και τα επεισόδια εντός δικαστικής αίθουσας ξεκίνησαν όταν στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την Έδρα να αποχωρεί. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν στο Εφετείο, ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας, φωνάζοντας «πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» με πρωτοστάτη τον 50χρονο κατηγορούμενο, απευθυνόμενοι στη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Εκείνη φαινόταν να συγκρατείται με δυσκολία από τους αστυνομικούς για να μην ορμήξει σε εκείνους που αμαύρωναν την μνήμη του νεκρού παιδιού της.
Η Μάγδα Φύσσα είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων και ζήτησε τον εντοπισμό του δράστη. Από τότε η μητέρα του Παύλου Φύσσα είχε σημειώσει ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει το πρόσωπο του δράστη, κάτι που έκανε πριν από μερικές ημέρες.
Σημειώνεται ότι εκείνη τη μέρα η αίθουσα θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με πολίτες να προσπαθούν να προστατευθούν. Σπασμένες καρέκλες, αναποδογυρισμένα γραφεία, τα πάντα άσπρα από τους πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και κηλίδες αίματος το πάτωμα, μπουκάλια, ξύλα και πολλά άλλα αντικείμενα ήταν το σκηνικό που σε τίποτα δεν θύμιζε δικαστήριο. Η δίκη είχε αναβληθεί τότε.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: