Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Γιορτή για τη φιλία δύο πόλεων στο Ωδείο του Άργους



Πριν 20 χρόνια με πρωτοβουλία ομάδας κατοίκων της Abbeville, συστάθηκε στην αδελφή πόλη ο σύλλογος Abbeville Argos Amitié με Πρόεδρο την κ. Elizabeth Sacquépée (σημερινή Αντιδήμαρχο στον τομέα της εκπαίδευσης).
Η κίνηση αυτή και οι πολυάριθμες δραστηριότητες του συλλόγου από τότε μέχρι σήμερα (ανταλλαγές παιδιών και νέων στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επισκέψεις ομάδων στην περιοχή μας, αλλά κυρίως η ελληνική εβδομάδα που διοργανώνει κάθε χρόνο με σκοπό να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Abbeville το Άργος και γενικότερα την Ελλάδα του χθες και του σήμερα) συνιστούν την πραγμάτωση της έννοιας της αδελφοποίησης.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το ποδήλατο και οι καφέδες


Του Βασίλη Καπετάνιου *
-Μήτσοοοο ορέ Μήτσοοοο έλα κάτω. ( Η φωνή του ταβερνιάρη ηχητικό σπαθί έσπασε την σιωπή του μεσημεριού και η «μύτη» του  χτύπησε με μικρό αντίλαλο πάνω στον βράχο που καθόταν ο νεαρός.)
-Έρχομαι μπάρμπα….
Ο Μητσάρας κραδαίνοντας το μπαστούνι «σπαθί»  κατέβαινε βουρητός συννεφοσκονιστής την πλαγιά πίσω από την ταβέρνα του χωριού. Ο ταβερνιάρης ήταν  μακρινός θείος του και άτυπος κηδεμόνας του. Τα γρήγορα ποδάρια του με ένα αναστενάρικο βαδισμό κάνοντας ένα ρυθμό γκαπ γκούπ σαν κάρβουνα που σπάνε στην γκρι πορεία τους δονούσαν το άγριο μονοπάτι και σήκωναν ένα κατολισθητικό σταχτί σύννεφο σκόνης. Μια σταχτιά ημιδιαφανής κατρακυλούσα  μπάλα μέσα στην οποία φαινόταν ότι κυλούσε και ο Μητσάρας. Ο εικαστικός συνδυασμός σκόνης και ήχου διακόπηκε όταν ο Μητσάρας χρησιμοποιώντας το μπαστούνι του σαν ατομικό χειρόφρενο σταμάτησε την τρεχαλητή του πορεία στο πλακόστρωτο του χωριού. Φουριόζος μπήκε στην ταβέρνα σαν καλός υπασπιστής έβαλε το μπαστούνι «σπαθί» σε θέση προσοχής και περίμενε διαταγές.
-Μήτσο ο κυρ Γιώργης που σου έλεγα, χρειάζεται ένα βοηθό για το τρυπάνι του.

"Το κέρμα". Ελεύθερα για ανάγνωση τα τρία πρώτα κεφάλαια τ


Καλά τα πήγαμε μέχρι τώρα, ενημέρωση και διαφήμιση από τη μεριά μου, αρκετό ενδιαφέρον από εσάς, που μάλλον δεν περίμενα, και προχωράμε.

Χωρίς χορηγούς, χωρίς κρυφή ή φανερή διαφήμιση από τους επαγγελματίες του είδους, έπρεπε να καλύψω και αυτό το κομμάτι μόνος μου.

Έτσι, ελπίζω να αξίζει το ότι μπορεί και να σας κούρασα με συνεχείς αναρτήσεις και μηνύματα.

Ήθελα όμως να είμαι και ειλικρινής, ήθελα από την αρχή να ξέρετε τι ακριβώς είναι αυτό που έχω γράψει, χωρίς φυσικά να φανερώνω την πλοκή, τη δράση, την ίδια την ιστορία.


Από την περασμένη βδομάδα, το μυθιστόρημα "Το κέρμα" έχει κατατεθεί σε Συμβολαιογράφο για τα πνευματικά δικαιώματα και από χθες έχει πάρει αριθμούς ISBN για την έντυπη και ηλεκτρονική μορφή από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μουσική βραδιά από την “Αλληλεγγύη” με ζωντανή μουσική και χορό



Η καλή παρέα, η μουσική και το τραγούδι στηρίζουν τους ανθρώπους και στα καλά και στα άσχημα και επειδή στο σύλλογό μας ξέρουμε ότι, όσοι έχουμε αντιμετωπίσει τον καρκίνο, επιλέγουμε να διεκδικούμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή, σας προσκαλούμε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 20:00, στο εστιατόριο “Γραμμές” στους Μύλους σε μια μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική και χορό.
Τιμή συμμετοχής για τα μέλη μας 10€ και για τους ασθενείς δωρεάν.
Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου, για τον καλύτερο προγραμματισμό μας
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ.: 27510-68858 (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-8 το απόγευμα), 6944219646 & 6973596544.