Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Καμπόσου για το Άργος και η καταστροφή της πόλης


του Δημήτρη Πειρούνη, Δικηγόρου
Κύριε Καμπόσο σε άρθρο σας τον Ιανουάριο του 2010 με τίτλο «Ολοκληρώνει την καταστροφή η Δημοτική Αρχή Μπούρη», γράφατε στον επίλογο του:
«Δηλώνω υπεύθυνα ότι θα κάνω ότι χρειάζεται, αν ο λαός του Δήμου Άργους … μου εμπιστευθεί την Δημαρχία, για να αποκατασταθούν όλα αυτά τα εγκλήματα που μειώνουν, ταλαιπωρούν και προσβάλλουν την πόλη μας».
Θεωρώ ότι θα τηρήσετε την υπόσχεση σας, ακόμα και εάν χρειαστεί να θυσιαστείτε εσείς ο ίδιος, διότι φοράτε παντελόνια. Άλλωστε το δηλώνετε υπευθύνως.
Αλλά σε ποια εγκλήματα αναφερόσαστε τότε ως υποψήφιος Δήμαρχος;

«Γλυπτά» από πορτοκάλια στη Γαλλία, εκδρομούλες και μαραθωνο-μπλουζάκια στην Αργολίδα


του Γιώργου Νικολόπουλου
Η Μεντόν είναι μια πόλη 30.000 κατοίκων στη γαλλική Ριβιέρα, δίπλα στα γαλλο-ιταλικά σύνορα. Ίσως, ούτε ο Γιώργος Τσούρνος να θυμάται ότι το 1996 είχε αδελφοποιηθεί με το Ναύπλιο.
Από το 1934, κάθε Φλεβάρη, στη μικρή πόλη διοργανώνεται ένα μεγάλο φεστιβάλ, το οποίο συνδυάζει τις Απόκριες με την προώθηση των τοπικών προϊόντων: των εσπεριδοειδών.
Το «Φεστιβάλ του Λεμονιού» (La Fête du Citron), προσελκύει περισσότερους από 160.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς. Για τρεις εβδομάδες στους δρόμους τοποθετούνται γλυπτά από πορτοκάλια και λεμόνια, άρματα εσπεριδοειδών.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΖΩΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΓΙΑΛΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ



Η νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Μεργιαλή ; Μουσικοί Ιχνηλάτες με τίτλο "ΖΩΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ" κυκλοφορεί από την εταιρεία "Μικρός Ήρως"
Παρουσίαση των ''ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΙΩΝ'' θα γίνει απ' τη φιλόλογο Καλποδήμου Καλλιόπη.


Περιέχει 10 νέα τραγούδια εκ των οποίων τα 2 είναι μελοποιημένα ποιήματα της Μαρίας Παναγιωτίδου από τη συλλογή της "Εικονοπλασίες"
Συμμετέχουν φιλικά : Βασίλης Καζούλλης, Γιάννης Μήτσης , Παναγιώτης Μπερλής.
Ο δίσκος  της Μαρίας Παναγιωτίδου ονομαζεται''αρλεκίνοι'' και έχει μέσα 5 τραγούδια απ' το βιβλίο της! να)και υπάρχουν 2 ποιήματα απ'τις Εικονοπλασίες
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 21:30. Θα προλογήσει η πρόεδρος συγγραφέων -λογοτεχνών Αργολίδας κ. Παπαδριανού Κατερίνα κάνοντας αναφορά στη μελοποιημένη μου ποίηση με απαγγελία ποιημάτων.


Μια ιστορία με μαυραγορίτες στο Άργος της Κατοχής (από τον Φοίβο)


Στο βιβλίο «Οι Ιταλογερμανοί στην Αργολίδα», που εκδόθηκε το 1946, ο Ανδρέας Χ. Χριστόπουλος (Φοίβος) παρουσιάζει με ιδιαίτερα λογοτεχνική γραφή, αληθινές ιστορίες από την Κατοχή, στο Αργος και τα χωριά.

Δημοσιεύουμε μία από αυτές, με τον τίτλο «Ξεπούλημα», η οποία γράφτηκε τον Αύγουστο του 1942 και αναφέρεται στο ξεπούλημα αντικειμένων και κοσμημάτων στους μαυραγορίτες για ένα πιάτο φαϊ. Διαβάζοντας την ιστορία, ίσως αναγνωρίσετε ανάλογες καταστάσεις στη σημερινή εποχή…

——————-
Το παλιό αρχοντικό σπίτι στην κεντρική δημοσιά ξεθώριασε. Τα παράθυρά του σκευρωμένα, τα χρυσοπόμολα στις πόρτες μαυρισμένα, τα κρουστάλλινα τζαμόφυλλα συντριμμένα, τ” ανθοκήπι κατάξερο, σκουπιδιασμένο, σκελετωμένο. Όλα γύρω του μυρίζουν θάνατο και η Λουλού, το πιστό σκυλί της αρχόντισσας, κατσουφιασμένο, αδύναμο, νεκρωμένο, τρεκλίζοντας παίρνει τις ώρες του σούρουπου τη θέση του στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού.

Η κυρά του παλιού ευτυχισμένου καιρού αγνώριστη. Ο κύριος τα ίδια. Το μικρό κοριτσάκι τους κι εκείνο, χλωμιασμένο, αδυνατισμένο, εξαϋλωμένο, μόλις στέκεται στα πόδια του. Το σπίτι μέσα, ρημαγμένο ολότελα. Τα βελούδινα γκρενά στορ πήραν το δρόμο του ξεπουλήματος εδώ και κάμποσο καιρό. Το πράσινο βαριά επιπλωμένο σαλόνι τα ίδια. Το πιάνο πήρε την άγουσα για κάποιο χωριατόσπιτο της Αργολίδας.