Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δήλωση των βουλευτών Δ. Κοδέλα, Ε. Σωτηρίου Β. Χατζηλάμπρου -


Με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, το βάθεμα του “καθεστώτος αποικίας χρέους” της χώρας και την κατάργηση / μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ένας κύκλος. Η κυβέρνηση και το Μαξίμου γκρέμισαν τις προσδοκίες για μια άλλη πορεία της χώρας.
Είναι προφανές από τη στάση μας ότι δεν στηρίζουμε ούτε τα μνημόνια, ούτε τη συνέχιση των μνημονιακών λογικών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, με τις ευλογίες των δανειστών – εκβιαστών, βασικό στόχο έχουν την εμπέδωση του μνημονιακού καθεστώτος και τη διάσωση, αναπαραγωγή και αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού που θα το υπηρετήσει.
Περισσεύουν η φαυλότητα, η μικροπολιτική και οι τακτικισμοί, σε ευθεία αντίθεση με την ανάγκη διεξόδου του λαού μας και της επιβίωσής του, τη στιγμή που στην κοινωνία έχει απλωθεί η απογοήτευση, η σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός.

Ο ποιητής Ανδρέας Χριστόπουλος (Φοίβος)


Ο αιφνίδιος θάνατος του ποιητή και η αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας είχαν σαν αποτέλεσμα την οριστική, μάλλον, απώλεια του ανέκδοτου έργου του
Ο ποιητής Ανδρέας Χριστόπουλος (Φοίβος) γεννήθηκε το 1899 στο Άργος, Έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Το 1928 δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή «Σκόρπιες δοξαριές», το 1930, σε συνεργασία με τον Γεώργιο Λογοθέτη, εξέδωσε το «Αργειακόν Ημερολόγιον», ενώ το 1946 το χρονικό «Οι Ιταλογερμανοί στην Αργολίδα». Το 1948 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Απλά Τραγούδια»[1], το 1953 τα «Λυρικά Πεζοτράγουδα», το 1955 την ποιητική συλλογή με φολκλορικό χαρακτήρα «Αργείτικα» και, τέλος, το 1968 τα «Βλάχικα», μια ποιητική συλλογή κατά τον «τρόπον» του Κώστα Κρυστάλλη, αφιερωμένη στη ζωή της ορεινής Αργολίδας.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ένα όμορφοτραγούδι για τη γενέτειρά του, το Άργος έχει γράψει και τραγουδά ο Γιώργος Καβάλας


Ένα όμορφο χορευτικό (σε νησιώτικο ρυθμό) τραγούδι για τη γενέτειρά του, το Άργος έχει γράψει (στίχους και μουσική) και τραγουδά ο Γιώργος Καβάλας που ζει στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Ο μουσικός Γ. Καβάλας μέσα από το τραγούδι «Άργος» αναφέρεται στην επιθυμία του Αργείτη μετανάστη να ξαναμυρίσει τις πορτοκαλιές, να ξαναδεί τις συμπατριώτισσές του, απογόνους της θεάς – προστάτιδας Ήρας, να αισθανθεί το άρωμα από τις πορτοκαλιές, να κάνει τάμα στον Άγιο Πέτρο.


Οι φονιάδες της Υδρας είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου |


Τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου εκμεταλλεύτηκαν οι φονιάδες του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί, όταν συνέλαβαν τους δύο από τους επτά Γεωργιανούς, βρήκαν τα αποφυλακιστήρια στις τσέπες τους.

Ο ένας είχε αποφυλακιστεί στις 14 Ιουλίου και ο άλλος στις 9 Ιουνίου. Ο πρώτος βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για κλοπές και ο δεύτερος στο κατάστημα των Τρικάλων για κλοπές και ληστείες. Και τους δύο τους συνόδευε υποσημείωση πως παρουσίαζαν βίαιη συμπεριφορά.

Οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές και δεν είχαν μόνιμη κατοικία.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ας ελπίσουμε στα θαύματα, ας ελπίσουμε στη ζωή!


O κ. Θανάσης είναι κωφάλαλος, καρδιακός και με πρόβλημα στα πόδια. Δεν θέλει μεγαλεία, θέλει τα πολύ-πολύ βασικά στη ζωή του. Ένα απλό δωμάτιο με μια τουαλέτα, έστω και εξωτερική, έστω και ημιυπόγειο, έστω και χωρίς θέρμανση. Έτσι ζει πολλά χρόνια τώρα... Δεν θέλει ούτε κουζίνα, ούτε καν 2ο δωμάτιο. Μπορεί να διαθέσει 100 ευρώ το μήνα, γιατί ο κος Θανάσης πληρώνει κανονικά το ενοίκιο του!! Δεν πίνει. Δεν κάνει φασαρίες. Είναι καθαρός ο χώρος του. Πλέον, είναι άστεγος, στο δρόμο..... Δεν υπάρχει ολόκληρο Άργος, μια ανοίκιαστη αποθήκη; Ένα σπίτι παλιό; Ένα ανοίκιαστο μικρό μαγαζί;
Όλο το Άργος τον ξέρει, τι ήσυχος και καλός άνθρωπος είναι. Δεν του αξίζει αυτό που περνάει...Κι αν,

Δεν έκανε ούτε μία εκδήλωση ολόκληρο το καλοκαίρι


Δεν έκανε ούτε μία εκδήλωση ολόκληρο το καλοκαίρι
Δεν πάνε και πολλά χρόνια από τα καλοκαίρια των παχειών αγελάδων της ΚΕΔΑΜ: Ήταν το 2012, εν μέσω και τότε κρίσης, που για δύο μήνες, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα διοργάνωνε ακριβές εκδηλώσεις. Mάλιστα διέθετε και 18.000 ευρώ για σύμβουλο επί των πολιτιστικών.

Πέρυσι, αρκέστηκε στη διοργάνωση 4 παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο (εννοείται πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις όχι μόνο δεν έχουν κόστος για τη Δημοτική Επιχείρηση, αλλά μπορούν να φέρουν και κέρδος). Α, ξέχασα: Διοργάνωσε και μια συναυλία με ντεμοντέ ποπ σταρ και την επιχορήγησε με 5.000 ευρώ!

Φέτος, το απόλυτο μηδέν: Tί-πο-τα. Ούτε καρέκλες και εξέδρα δεν παραχώρησε σε τοπικό σύλλογο, ή έστω έναν δημοτικό χώρο για να εμφανιστεί ως «συνδιοργανωτής». Ούτε ένα ευρώ δεν έβαλε από τα ταμεία της...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

το Circulo Cooperativa απαντά με την μεγαλύτερη αυτό-οργανωμένη μουσική απόδραση και του φετινού καλοκαιριού.


Το βράδυ της Παρασκευής, στην Καραθώνα θα βρίσκονται και δύο από τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές της περιοχής περιμένοντας τη συμπαράσταση του κοινού: To Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους και η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους άπορους κρατούμενους των Φυλακών Ναυπλίου.

Για τo Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής. Για τους άπορους φυλακισμένους, είδη ατομικής υγιεινής και τηλεκάρτες.
ην Παρασκευή 21 Αυγούστου, το Circulo Cooperativa, παρουσιάζει την «5η Γιορτή Circulo Cooperativa» στην ελεύθερη προς το παρόν (πριν πουληθεί σε ιδιώτες) παραλία της Καραθώνας.

Τρέξε με τα πατίνια!


Τρέξε μικρή στα σοκάκια του Ναυπλίου.
Τρέξε και ζήσε την ελευθερία.
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ....Δεν αξίζει να είναι λυπημένο το χαμόγελό σου
Τρέξε μικρή στα σοκάκια του Ναυπλίου. με τα πατίνια της ελευθερίας
Όταν Μεγαλώσεις ΘΑ Λες ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ .ΠΛΟΙΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΤΡΕΝΑ,περιμέναμε μια ζωή ..για χαμένες ελπίδες όνειρα έρωτες.
Τρέξε μικρή με τα πατίνια της ελευθερίας.. όσο προλαβαίνεις
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ σβήνεται σε ένα πατίνι ελευθερίας
φώτο από Φάνης Τσίρος Περπατώ Ναύπλιο..Φωτογραφίζω Ναύπλιο

Υπέροχη διαδρομή..και στο τέλος γλέντι


Υπέροχη διαδρομή..και στο τέλος γλέντι.
Η επιβράβευση ότι όλα στην ζωή μας είναι δρόμος
Ο πολιτιστικός αγροτουριστικός  σύλλογος γυναικών Δημητσάνας (artεμείς), σας προσκαλεί τη Τρίτη 25 Αυγούστου, να απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή στο φαράγγι του Λούσιου και να γλεντήσουμε όλοι μαζί στο τέλος της διαδρομής μας, στην αρχ. Γόρτυνα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Αγγελική Μπίρη 6944338547 και Πετροπούλου Δήμητρα 6977234813
κόστος συμμετοχής: 5ευρώ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Θαυμάστε την Δημοτική Νεοκλασική Αγορά Άργους


Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίσματα της πόλης του Άργους. Κτίστηκε το 1889 επί Δημαρχίας του γιατρού Σπήλιου Καλμούχου,
Τα σχέδια εκπόνησε ο αρχιτέκτονας (γεωμέτρης) Πάνος Καραθανασόπουλος
Πλήρης εγκατάλειψη των κτηρίων με αδιάσειστο στοιχείο τις φωτο

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Το άλλοθι που επικαλέστηκε η 38χρονη «μαύρη χήρα» της Ερμιονίδας αποδείχθηκε σαθρό


Το άλλοθι που επικαλέστηκε η 38χρονη «μαύρη χήρα» της Ερμιονίδας, ότι την ώρα της δολοφονίας του συζύγου της περιεργαζόταν στο σπίτι της κάποια βραχιόλια που είχε παραλάβει ταχυδρομικώς, αποδείχθηκε σαθρό και
έδωσε τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να της βάλουν άλλου είδους... βραχιόλια!
Η 38χρονη «μαύρη χήρα» της Ερμιονίδας έξω από το γραφείο του ανακριτή Παρόλο που επί οκτώ ολόκληρους μήνες η Δήμητρα Βούλγαρη ήταν προσεκτική αλλά και λεπτομερής στα λεγόμενά της, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες, μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια στην κατάθεσή της έγινε αιτία να δέσουν την υπόθεση εις βάρος της οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Το καθοριστικό στοιχείο αφορούσε το δέμα με τα βραχιόλια που είχε χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για να αποδείξει ότι δεν δολοφόνησε εκείνη τον 42χρονο Θανάση Λάμπρου στο σπίτι κοινού τους φίλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε στην κατάθεσή της:

Ένα κλεμμένο ποδήλατο


Η υπέροχη φωτο από Εύα Γιαννίρη
Στέρεο Νόβα : Ένα κλεμμένο ποδήλατο
Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο
και θα 'ναι πιο όμορφα κι από ένα όνειρο
γιατί μια καινούρια αγάπη θα χύνεται σα μέλι
κι από ένα σημείο τής Γης αυτός ο ήλιος θ' ανατέλλει
πιο όμορφος από ποτέ / σα στρογγυλό χρυσάφι
θα λάμψει στο βλέμμα σου σα μεγάλο διαμάντι
Κι εγώ που κάνω όνειρα χωρίς να κοιμάμαι
περνάω μέσα από ένα κρύσταλλο χωρίς να φοβάμαι
γιατί τα όνειρα που κάνω όταν περπατώ στο δρόμο
είναι πιο έντιμα απ' αυτά που μας πλασάρει ο νόμος
ο νόμος μιας εταιρίας, ο νόμος μιας πολιτείας

Ο Ναυπλιώτης ήρωας κυβερνήτης του καταδρομικού "Έλλη" Αγγελος Χατζόπουλος


Ο ηρωικός κυβερνήτης της θρυλικής Έλλης που τορπίλισαν ύπουλα στην Τήνο οι Ιταλοί κατά την εορτή της Μεγαλόχαρης στις 15 Αυγούστου του 1940 ήταν ο Ναυπλιώτης Άγγελος Χατζόπουλος.
Ένας δοξασμένος αξιωματικός, γόνος μεγάλης και γνωστής οικογένειας του Ναυπλίου, σπούδασε στην Ακαδημία πολέμου του Γάινουβ της Αγγλίας και μιλούσε 4 γλώσσες.
Απόγονος της ιστορικής οικογένειας των Κωτσονόπουλων, καθώς ο προπάππους του Μ. Κωτσονόπουλος υπήρξε ο πρώτος φαρμακοποιός της νεότερης Ελλάδος και δήμαρχος επί σειρά ετών. Ο παππούς του (από την μητέρα του) Β.Λελάκης εστάλει από την βασίλισσα Αμαλία για 5 χρόνια στο Μόναχο για σπουδές και υπήρξε ο πρώτος Γυμνασιάρχης Ευρωπαικών σπουδών.
Ο πατέρας του ήρωα κυβερνήτη Άγγελου Χατζόπουλου, Παναγιώτης Χατζόπουλος με καταγωγή από το Ανυφί υπήρξε Γενικός Αρχίατρος του Ελληνικού στρατού και σπούδασε για μία 5ετία στο Παρίσι.
Τήνος. 15η Αυγούστου. Ώρα 8 το πρωί.
Ο κόσμος είχε συρρεύσει στο λιμάνι για να παρακολουθήσει την περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Μέσα στο «Έλλη», πολεμικό που βρίσκεται εκεί, οι 40 άνδρες του αγήματος φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της εμφάνισής τους. Οι υπόλοιποι έχουν αρχίσει τη… φασίνα. Έπρεπε επάνω στο πλοίο να λάμπουν όλα.