Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η μάχη του Κομπανί – Εκεί που οι αντάρτες θυσιάζονται και η «πολιτισμένη» Δύση ατιμάζεται


ΤΟΥ Κώστα Φουρίκου
Η «πολιτισμένη ανθρωπότητα» συγκλονίζεται -δικαιολογημένα- το τελευταίο διάστημα με το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Με τις στρατιωτικές του επιτυχίες, τις ακρότητες στις οποίες προβαίνει, τους ισλαμιστές κατοίκους των χωρών της Δύσης που πυκνώνουν τις γραμμές του, τους αποκεφαλισμούς, τους βομβαρδισμούς θρησκευτικών χώρων χριστιανών αλλά και (αντιπάλων) μουσουλμάνων. Ποιος θα σταματήσει τις δυνάμεις αυτού του ακραίου μείγματος φονταμενταλισμού, ολοκληρωτισμού και αντιανθρωπισμού; Αυτή η ερώτηση αποτελεί κεντρικό θέμα στις συζητήσεις, σε πάνελ και talk shows, στις δηλώσεις αξιωματούχων και ηγετών από τις ΗΠΑ (Μπάιντεν, Ομπάμα) ως τη Γερμανία (Μέρκελ) και τη Γαλλία (Ολάντ).

πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Αργος


Η παρουσίαση  θα γίνει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στο Επιμελητήριο Αργολίδας στο Άργος ( Κορίνθου 23 ).

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 25- 65 ετών και θα υλοποιηθεί στα χωριά του νομού Αργολίδας και το Δήμο Νεμέας Κορινθίας.
Καλούμε τις γυναίκες που θέλουν να εκπαιδευτούν στη ψηλάφηση  και να κάνουν τον έλεγχο των μαστών τους δωρεάν με υπερηχογράφημα, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Καμιά γυναίκα  άνεργη ή ανασφάλιστη δεν πρέπει να απουσιάσει.
Οι φορείς που θα συνεργαστούν με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, είναι κοινότητες, πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι και  θα οργανώσουν στο χώρο τους την πολύτιμη αυτή δράση.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

είμαι ένας δημόσιος φορέας"


Επί τον τύπον των ήλων
ήλος: το καρφί. Σήμερα χρησιμοποιείται συνήθως στη φράση «θέτω τον δάκτυλον επί (εις) τον τύπον των ήλων»= στο αποτύπωμα των καρφιών (πάνω στο σώμα του Χρηστού), που μεταφορικά σημαίνει «στο σημείο, στο θέμα που κυρίως ενοχλεί. Δηλαδή, σήμερα η φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά, για να δηλώσει την πρόθεση των ομιλητών να μπουν στην ουσία ενός ζητήματος, ν’ αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα άμεσα και ευθέως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, αντικρίζοντας κατάματα το πρόβλημα

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δρόμος Χαράς και Κίνησης" στο Άργος

MIA ένσταση
Το επικοινωνιακό παιχνίδι συμβούλων να κάθονται σε αναπηρικά αμαξίδια δεν μας άρεσε καθόλου
και γιατί δεν πήγαιναν τον κόσμο να περπατήσει στον λόφο Ασπίδος που πρόσφατα έγινε συμβολική πεζοπορία,με ντοκουμέντα!:

Μια Ζωή η πλατεία θα παράγει πολιτισμό με τα όποια κιτς και στημένες φώτο !!:αναγκαλιασμων,κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί!:της Αρχαίας πόλης!::
Πάντως αυτό δεν ακυρώνει την εκδήλωσή σας και μπράβο