Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας χτίζει παράνομα στην περιοχή του Κρανιδίου


Την ώρα που τα κόμματα της συγκυβέρνησης «ρουφάνε» καθημερινά το αίμα του Έλληνα πολίτη, δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα να δίνουν τη συγκατάθεσή τους στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας να χτίζει παράνομα σε εκτός σχεδίου ακίνητο που έχει στην κατοχή της στην περιοχή του Κρανιδίου.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρήθηκε και δημόσια παραλία, την οποία έχουν μετατρέψει σε προβλήτα για τις ανάγκες της οικογενείας.
Το ακίνητο είχε αγοραστεί στην τιμή των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, από διάσημο Γερμανό φωτογράφο, ωστόσο ο βασιλιάς της Ολλανδίας θέλοντας να χτίσει νέα συστήματα ασφαλείας και προβλήτα για τις μετακινήσεις του, αδιαφόρησε για τους νόμους. Μάλλον δεν αδιαφόρησε, απλά πήρε το «οκ» να κάνει ότι θέλει στην περιοχή, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ


του Αργύρη Δεμερτζή
Κατατίθεται το δασικό νομοσχέδιο που προβλέπει άρση ή ανάκληση αναδάσωσης εντός τριμήνου με εισήγηση του δασάρχη και απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Το τελικό νομοσχέδιο διατηρεί τη βασική λογική εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και σπάει το άβατο του δημόσιου δάσους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις και άλλες «αναπτυξιακές» δραστηριότητες