Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Όλοι στη συνέλευση ενάντια στην πώληση της δημόσιας γης της Αργολίδας


https://www.facebook.com/stop.taiped.argolida
Η συμμετοχή όλων μας στην ανοιχτή συνέλευση της Τετάρτης 23 Ιουλίου (8 μμ) στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο είναι απαραίτητη. Πρέπει να δείξουμε ότι ολόκληρη η αργολική κοινωνία είναι αποφασισμένη να παρεμποδίσει τα σχέδια πώλησης της γης μας. Της δικής μας περιουσίας…
Παραλίες, οικόπεδα και κτίρια της Αργολίδας που ανήκουν στο Δημόσιο, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, υποτίθεται «για την αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους» (με εξοργιστικές φορολογικές απαλλαγές και «ευκολίες» πληρωμής).

Σύσσωμη η κοινωνία της Αργολίδας πρέπει να αντιδράσει. Να πει «όχι» στα σχέδια πώλησης της δημόσιας περιουσίας, να αγωνιστεί για τη ματαίωσή τους. Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στις 8 μμ, στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες συμμετέχουν σε ανοιχτή συνέλευση για να οργανώσουν τις επόμενες δράσεις.

Ένας δήμος με 19 χιλιόμετρα προσβάσιμες παραλίες δεν πρέπει να πάρει θέση;


Άλλη Πρόταση: Ένας δήμος με 19 χιλιόμετρα προσβάσιμες παραλίες δεν πρέπει να πάρει θέση;
«Ένας δήμος με 19 χιλιόμετρα προσβάσιμες παραλίες δεν πρέπει να πάρει θέση για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας;» αναρωτιέται η δημοτική παράταξη η «Άλλη Πρόταση» σε δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Άλλης Πρότασης Βαγγέλης Βλαχάκης και Μπάμπης Αντωνιάδης για το λόγο αυτό κατέθεσαν αίτηση για άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία.

Στην αίτηση τους αναφέρουν τα εξής:

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.30ΜΜ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ


Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το ξεπούλημα της ίδιας μας της ζωής είναι να βρεθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στην τρόικα,που έχουν βάλει στο μάτι την δημόσια περιουσία.

Απαιτούμε να βγουν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ!

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΠΟΣΑ σκαλάκια ξεκινούν από το σχολείο (3ο δημ.) και οδηγούν στην εκκλησία-μοναστήρι της Παναγίας Πορτοκαλούσας!:


Σκέφτηκα να ανέβω και να μετρήσω τα σκαλάκια που ξεκινούν από το σχολείο  (3ο δημ.) και οδηγούν στην εκκλησία-μοναστήρι της Παναγίας Πορτοκαλούσας.
Αυτά τα σκαλάκια ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας στο σχολείο, καθώς στα διαλείμματα γέμιζαν με την παρουσία μας, τα παιχνίδια μας, τις φωνές μας, τις περπατησιές μας τα ανεβοκατεβάσματά μας.
Ξεκινώντας από την οδό Καραντζά ανεβαίνουμε 37 σκαλάκια. Φτάνοντας στην οδό Φορωνέος δίπλα από το σχολείο ξεκινούν τα 247 σκαλάκια, για να φτάσουμε έτσι μέχρι το διάζωμα απ έξω από την εκκλησία της Παναγίας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η πιο καλτ φυσιογνωμία του πάρκου του Άργους
. Η κυρά -Κούλα του Καζινό ,σήμα κατατεθέν και σημείο αναφοράς μιας εποχής που παρήλθε .
Ζώσα και ζωηρή διαβάζει ακόμα χωρίς γυαλιά , σταυροπόδι στο μπαλκόνι κάθε απόγευμα την Εφημερίδα των Συντακτών ,πάντα το χτεσινό φύλλο.
Είμασταν όλοι μας παιδιά της

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

O Τατούλης προεκλογικά «κερνούσε» με έργα υποψήφιό του


Ιδιαίτερα γαλαντόμος φαίνεται ότι είναι ο νυν περιφεριάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους στενούς του συνεργάτες.

Όπως αποκαλύπτει το tribune.gr, λίγες μόλις μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πέτρος Τατούλης έδωσε έργο αξίας 166.787 ευρώ σε υποψήφιο του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση με ΑΔΑ: ΒΙ0Ρ7Λ1-ΦΞ1, η οποία αναρτήθηκε και στο Διαύγεια ο Πέτρος Τατούλης ανέθεσε στον μηχανικό Νίκο Γιαννακόπουλο την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών επ. οδού από Σταυροδρόμι προς Αετοράχη-Κοκκινοράχη».

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τα «μπράβο» της τρόικας στον Μανιάτη


Τα «μπράβο» της τρόικας στον Μανιάτη για την «μικρή ΔΕΗ»-Τώρα θέλουν τα δάση και το φυσικό αέριο.............
«Μπράβο» για την ψήφιση της «μικρής ΔΕΗ», με τον πραξικοπηματικό τρόπο που αυτό επετεύχθη αλλά και πιέσεις για ταχύτερα βήματα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων και στην προώθηση του δασικού νομοσχεδίου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τους εκπροσώπους της Τρόικας.