Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

“1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου - NafplioMarathon”.


Ο   ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ
http://www.nafpliomarathon.gr/site/
ΣΗΜΕΡΑ , θα διεξαχθούν οι Αγώνες του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Δρόμου καθώς και οι μικρότεροι αγώνες των 5Χλμ. και 2,5Χλμ. και για μαθητές Σχολείων. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και πλατεία Καποδίστρια. στις οποίες θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης. Η διαδρομή θα διεξαχθεί στην Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου και θα διέρχεται από τους σύγχρονους ιστορικούς αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής,

Φώτης Κόντογλου - "Τ' Ανάπλι και το Παλαμίδι"


Λογοτεχνικό κείμενο από τα "Ταξίδια" του Φώτη Κόντογλου.
Διαβάζει ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.
Το βίντεο είναι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή και είναι επεισόδιο από τη σειρά "Η Δε Πόλις Ελάλησεν" της ΕΡΤ.
Τη μουσική υπογράφει η Ελένη Καραΐνδρου.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ»

Σπάνιο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ
Στο 12 περίπου του πρώτο βίντεο !δείχνει το ΑΡΓΟΣ,ΚΑΙ στο δεύτερο συνεχίζει με ΝΑΥΠΛΙΟ



ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ αρχίζει συγκινητικά με αναμνήσεις απο το ερειπωμένο σπίτι!ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ!


ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ!:


Ολοκληρώθηκε η Εισαγγελική έρευνα στα Τρίκαλα μετά από καταγγελία και ξεσκονίστηκαν οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων. 
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr οι έρευνες ανέδειξαν την παράνομη λήψη 65 στεγαστικών δανείων σε οικογένειες ROMA με τις περισσότερες των περιπτώσεων να εντοπίζονται στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.
Οι οικογένειες των ROMA αιτήθηκαν στεγαστικά δάνεια, παρουσιάζοντας οικόπεδα με κτίρια για αγορά.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας»





«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω!

Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!»,

«Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!», «Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!».

Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει....

Το ντοκιμαντέρ «ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας» είναι ένα ισχυρότατο ΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και η Σωτηρία του μυαλού μας. Το ξεπαραμύθιασμα. Το γκρέμισμα της εικονικής πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλλει εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία. Το πώς θα καταφέρουμε να αντιδράσουμε ως Κοινωνία, θα κρίνει τις ζωές μας, το μέλλον μας, αλλά και την ίδια την ιστορία μας...

Δες το σαν ταινία με την οικογένειά σου ή με την παρέα σου. Θα τρομάξετε, θα προβληματιστείτε, θα γελάσετε, θα το απολαύσετε... Ένα συγκλονιστικό ταξίδι Αφύπνισης που πρέπει να το «ταξιδέψουμε» όλοι μας.



Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται την Αργολίδα


 Δείτε πατώντας εδώ ολόκληρη την εκπομπή που μεταδόθηκε από το MEGA το Σαββατο 15 Μαρτίου.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται την Αργολίδα, στην καλύτερη εποχή της, όταν όλα είναι ανθισμένα. Πρώτη στάση δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από ένα χωράφι με πορτοκάλια την ώρα της συγκομιδής. Ο Δημήτρης συναντά έναν παραγωγό και μαθαίνει όλες τις λεπτομέρειες της καλλιέργειάς τους.

Στη συνέχεια επισκέπτεται ένα χυμοποιείο, όπου τέσσερα αδέρφια συνεχίζουν την οικογενειακή επιχείρηση και έχουν καταφέρει να εξάγουν ελληνικούς χυμούς σε όλον τον κόσμο.

Στο χωριό Κάντια, ο Δημήτρης συναντά έναν νέο παραγωγό αγκινάρας, τον Δημήτρη Σταθόπουλο. Ο Δημήτρης αποκαλύπτει στο «σεφ χωρίς συνταγή», γιατί πρέπει να τρώει αγκινάρες!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΜΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ



 Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα του Διομήδη βρίσκεται σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και καλείται να συμπληρώσει την χρυσή τροπαιοθήκη της με ένα ακόμα μεγάλο έπαθλο που της λείπει, το Κύπελλο Ελλάδας.


Δίπλα στο υπέρλαμπρο Challenge Cup, στο αδιαμφισβήτητο Πρωτάθλημα του 2012, η τριάδα θα συμπληρωθεί με το τρόπαιο του τελικού της Τετάρτης, για να λάμψει μια ακόμα φορά το χρυσό αστέρι της ομάδας του Διομήδη και να στείλει ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, σχετικά με το όνομα, την ιστορία και την μαγκιά των Λύκων.