Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ


Θα ψηφίσουν το ναι σε όλα πάλι!!για το καλό του τόπου,και μετά θα κατέβουν στην περιοχή τους,να σας πουν χρόνια πολλά
Μόνο ο Βύρων Πολύδωρας δεν ψήφισε μέχρι τώρα το νομοσχέδιο!
Το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς ψήφιση στη βουλή:
Σήμερα 21.12.2013, πλην του Πολύδωρα, που αντισυνταγματικά διαγράφηκε, είναι οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν είπαν ΟΧΙ στην πτώση της συγκυβέρνησης, ΟΧΙ στην εξεταστική για τις μίζες στα υποβρύχια αλλά σήμερα είπαν ΝΑΙ και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με το οποίο πλειστηριάζουν και δημεύουν τα σπίτια μας..Αυτοί είναι...Πάντα οι ίδιοι...***
1. Δεν  περιέχει  λύση για καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, όταν  μάλιστα υπάρχουν  τέτοια επιτόκια.
2. Αφήνει τις offshore εταιρίες να μην πληρώνουν, οι οποίες αργότερα θα μπορέσουν να αγοράσουν τζάμπα την περιουσία μας.
3. Προχωράει στο κούρεμα του εφάπαξ.

Ναύπλιο: Δεμένη, σκελετωμένη και ημίτυφλη περίμενε τον θάνατό της


Κάποτε ο Σοφοκλής είπε: Πολλά τα κακά σ' αυτόν τον κόσμο, μα κανένα χειρότερο απ' τον άνθρωπο. Η έκφραση αυτή δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το κακό που προκαλεί σε καθημερινή βάση ο άνθρωπος.

Η σκελετωμένη σκυλίτσα της φωτογραφίας βρέθηκε στο Τσέλο Ναυπλίου πάνω στο βουνό, ναπεριμένει εξαντλημένη τον θάνατό της. Κάποιο κτήνος την έδεσε εκεί με ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό και χωρίς φαί, καταδικάζοντάς την σε αργό βασανιστικό τέλος.

Τους κάνατε τη μούρη κρέας !! ( Αλόγου )Φοβερά πρόστιμα !!!!!!



Αυτές είναι οι εταιρείες που πουλούσαν κρέας αλόγου
Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από... μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά τις εταιρείες και τα πρόστιμα...
1.Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :

ΒΡΟΧΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Χαμηλές θερμοκρασίες έως την Τετάρτη!
Ανήμερα τα Χριστούγεννα,προβλέπονται βροχές στην περιοχή μας
Αναλυτικά ΕΔΩ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κολοκοτρώνης στη φυλακή του Ναυπλίου (1833)



Έχοντας κατηγορηθεί για προδοσία εναντίον του (ανήλικου ακόμη) Όθωνα, ο Κολοκοτρώνης ρίχτηκε στις φυλακές του Ιτς Καλέ του Ναυπλίου, στις 7 Σεπτέμβρη του 1833. Η Ελλάδα έχει δώσει αρκετές πίκρες σε δικούς της ήρωες, ιδίως σε μεταβατικές περιόδους, όπου στην εξουσία δε βρίσκονται άξια παιδιά της, αλλά ξένοι. Ο ίδιος ο Γέρος του Μοριά (που είχε φτάσει τα 63 του χρόνια), έγραψε αργότερα στα απομνημονεύματά του (όπως τα υπαγόρευσε στον Γεώργιο Τερτσέτη·):
"Μ' έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ' έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ' το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που 'χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες."


Πρόταση προς τοπικούς άρχοντες!


Πρόταση προς τοπικούς άρχοντες!!ειδικά τους φιλευσπλαχνους δημάρχους Ναυπλίου και Αργους ,με φάτνες,μπάντες με τον μικρο τυμπανιστή!!! και δενδράκια!!
το κρύο είναι ανυπόφορο έξω,αν και γράφω από την ζεστασιά του δωματίου μου !μια τηλεφωνική γραμμή, κι ένα κτίριο των δήμων,για ανθρώπους άστεγους που κοιμούνται στον δρόμο!!
αυτό δίδαξε ο Χριστός αλληλεγγύη!!και ότι θέλετε να βοηθήσω!!στείλτε μήνυμα να μιλήσουμε στο κινητό@!έλεος!!
mykines1@yahoo.gr

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση ειδών καθημερινής ανάγκης για τους κρατούμενους στις φυλακές Ναυπλίου

Και ενώ ετοιμάζουμε τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές του τόπου μας, σήμερα πήγαμε στις φυλακές για να κάνουμε και εκεί μια μικρή εκδήλωση. Στην συνάντηση μας μάθαμε ότι οι μισοί από τους κρατούμενους έχουν δυσκολία να ντυθούν και να έχουν τα απολύτως απαραίτητα. 

Σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, και να σας ενημερώσουμε πως χρειάζονται ρούχα – παπούτσια – κουβέρτες – σεντόνια – πετσέτες – είδη υγιεινής και καθαριότητας. Επίσης χρειάζονται ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ των 4.00€ για να μπορέσουν να ευχηθούν στους δικούς τους ανθρώπους. Σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα…

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή


Ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» διοργανώνει Γιορτινή Βραδιά για την έλευση των Χριστουγέννων για τα μέλη και τους φίλους του το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ.στο Resturant Riviera στο Κεφαλάρι Άργους.
Το συγκρότημα «Ελληνικός Διπλός» θα είναι παρόν για να μας διασκεδάσει με το γνωστό ψυχαγωγικό ρεπερτόριό του.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αρτύσιμου ή νηστήσιμου δείπνου.
Σας περιμένουμε!
Είσοδος 10€ (συμπεριλαμβάνεται το δείπνο και ένα κιλό κρασί ανά τέσσερα άτομα)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Γενικό πωλητήριο - Εκποιούνται ακτή Κονδύλι, Σαλάντι, Κινέτα και άλλα ακίνητα

Εικόνα από την Ακτή Κονδύλι στο Δ. Ναυπλιέων
ΘΕΜΑ: Γενικό πωλητήριο στη χώρα και στην Αργολίδα - Εκποιούνται ακτή Κονδύλι, Σαλάντι, Κινέτα και άλλα ακίνητα

Δ. Κοδέλας: Η υφαρπαγή της Δημόσιας γης και η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας δεν πρέπει να περάσουν. Ζήτημα κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πατριωτικό η υπεράσπιση του τόπου μας και της κυριαρχίας της κοινωνίας σε αυτόν.

Στο νέο κύμα του ξεπουλήματος των ακινήτων του Δημοσίου η Αργολίδα έχει και πάλι την... τιμητική της.
Μετά τα 1911 στρέμματα στην Καραθώνα, τα 105 στρέμματα στην περιοχή “Γλυκειά” στο Ναύπλιο, τα 25 στρέμματα στην Θερμησία Ερμιονίδας (στις “αλαταποθήκες”), έρχονται να προστεθούν άλλα 9 ακίνητα συνολικού εμβαδού μεγαλύτερου των 230 στρεμμάτων.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

‘’Από πού πάνε για τον Βόρειο Πόλο;


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα Ζώης» με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ, παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση ‘’Από πού πάνε για τον Βόρειο Πόλο;’’ το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5:30μμ στην αίθουσα τέχνης «Αμυμώνη» στον πολυχώρο Στρατώνες Καποδίστρια.
Δύο τουρίστες ξεκινούν να γνωρίσουν τον Αη Βασίλη. Μια γκαφατζίδικη και σκανδαλιάρικη διαδρομή δύο ταξιδιαρέων, οι οποίοι κουβαλούν δώρα, γελούν, συναντούν παράξενους ανθρώπους πέφτουν σε παγίδες, τρώνε τούμπες, ξανασηκώνονται για να ξαναπέσουν, ρωτάνε παντού, τρώνε τα πάντα….

Για να τα πείτε νόμιμα φέτος!


Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο "χαμόγελο του υπουργού "
Για εφετος ένας γνωστός μου αποφάσισε στα καλαντα αντι για χρήματα να δίνει κουραμπιεδες και μελομακαρονα.Τι ισχύει σε αυτη τη περίπτωση;
Πρόκειται περί υλικής παροχής. Όλες οι υλικές παροχές θεωρούνται εισόδημα με βάση τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και φορολογούνται κανονικά. Κατά συνέπεια πρέπει να κοστολογηθούν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα και το χρηματικό αντίτιμο να μπει στον κωδικό 507 "Εισόδημα από κάθε άλλη περίπτωση" του εντύπου Ε1 της φορολογίας εισοδήματος (μέχρι εδώ δεν κάνω πλάκα!). Όποιος πιτσιρικάς καταπίνει τους κουραμπιέδες χωρίς να τους δηλώνει από του χρόνου προβλέπεται να καλείται και να ζυγίζεται προληπτικά πριν και μετά τις γιορτές και το επιπλέον βάρος θα πολλαπλασιάζεται επί την ακριβότερη τιμή μεταξύ των μέσων τιμών των δύο γλυκών στην εγχώρια αγορά, όπως τις μετράει η ΕΛΣΤΑΤ

για την πουτάνα τη ζωή που μου χρεώσανε


'Την περίοδο που κυκλοφορούσε ο δίσκος μου Νυχτέρια, και πήγαινε πάρα πολύ καλά, αρρωσταίνει το παιδί που είχαμε αποκτήσει, ένα αγοράκι,από μια σπάνια αρρώστια.
 Ένα παιδί στο εκατομμύριο μπορεί να χτυπηθεί απαυτήν την αρρώστια.
 Το χάσαμε.
 Ενάμιση χρόνο περάσαμε μια περίοδο πολύ δύσκολη με την γυναίκα μου την Αμαλία. Σαυτήν την δύσκολη φάση της ζωής μου, αποτυπώνω στο χαρτί εκείνα που είχα μέσα μου. Γράφω σε στίχους τα συναισθήματα μου 
.Δεν τους ολοκληρώνω σε τραγούδι. 
Μετά από κάποιο διάστημα, τυχαίνει να πεθάνει κι ο πατέρας μου, τότε συμπληρώνω και ολοκληρώνω σε τραγούδι τους στίχους.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ Mercato Deli & Espresso Bar


Οι ρεπόρτερ μας χτυπούν απροειδοποίητα και φεύγουν
Έτσι σήμερα ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ
 ένα βροχερό
 ΚΑΙ ψιλοχιονισμενο   τοπίο!!
Χτυπήσαμε στο

Mercato Deli & Espresso Bar

Άψογο σέρβις σε ένα τέλειο σημείο στο Ναύπλιο απέναντι ακριβώς από τον Γερμανό!!
ΑΡΓΟΥΣ 7, ΝΑΥΠΛΙΟ
ΠΡΙΝ την στροφή που οδηγεί παραλία!
Λαχταρίσαμε πέρα από τους καφέδες !!αυτές τις απίστευτες Μπουκιτσες!

Συνεχείς «οδικές», μικρές χωματερέ


Του Θανάση
Νικολαΐδη


ΕΛΛΗΝΕΣ
εργολάβοι. Δεν τους βλέπεις, μόνο τους…νιώθεις. Απ’ τα «έργα» τους μέχρι
τα…διόδια. Κι απ’ τα κανάλια τους. Για να γίνει η δύναμη του χρήματος και
επηρεασμός των κυβερνήσεων.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
κάποια οδικά έργα. Ασφαλτοστρώσεις πάνω σε άσφαλτο χωρίς κανένα λόγο. Ο λόγος
συνδέεται με το κρατικό (δικό μας) χρήμα στις τσέπες τους, για να γίνουν
κάποιοι πλούσιοι από μερικά χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης αλά ελληνικά. Κι αφήνουν
στο χάλι τους δρόμους κακοφτιαγμένους «εκ γενετής», με τις επίκτητες λακκούβες
και τα βουναλάκια απ’ τις ροδιές-παγίδες για ντεραπαρίσματα και ανατροπές.
ΤΟ θέμα

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εκτός απο την αιθαλομίχλη και η ...μα κ α.... πάει σύννεφο!


Την ώρα που οι πολίτες δε μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου παραμένει στα ύψη, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν άδικα από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, η αντίδραση της κυβέρνησης είναι να βγάλει οδηγία πως απαγορεύεται να ανάβουμε το τζάκι τα Σαββατοκύριακα!

Δεν είναι καν πικρόχολο αστείο. Είναι πραγματικότητα! Είναι κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος: μην ανάβετε τα τζάκια από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα για να μην πνιγούμε στην αιθαλομίχλη.