Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Περί μυθολογικών κατακλυσμών

Ο μύθος του Φορωνέα εμπεριέχει στον πυ­ρήνα του όχι μόνο την πολιτισμική ανά­πτυξη αλλά και την κοινωνική, σε συν­δυασμό με τη δημιουργία τοπικής πατρολογίας. Η πριν από τον Φορωνέα εποχή – σύμφωνα με τη μυθική γενεαλογία -, και σύγχρονη με αυτήν του Ίναχου, χαρακτηρίζεται από αρμονία και κοινή γλώσσα. Την αρμονική συνύπαρξη και επι­κοινωνία των ανθρώπων τη συναντάμε πάλι στους ιουδαϊκούς μύθους (Γένεση 11,9). Σε αντίθεση με αυτόν τον κόσμο έρχεται η εποχή του Φορωνέα, όταν η μεγάλη πληθυσμια­κή αύξηση επιβάλλει τον διασκορπισμό των αν­θρώπων σε διαφορετικούς συνοικισμούς και δυ­σχεραίνει την αρμονική επικοινωνία, ενώ ανα­πτύσσονται ταυτοχρόνως οι τοπικοί διάλεκτοι -πολυγλωσσία. Ο μύθος της Βαβέλ (Γένεση 11. 9) επίσης αναφέρεται με την επισήμανση της “πολυγλωσσίας” σε ένα τέτοιο αναπόφευκτο κοινωνικό-πολιτιστικό γεγονός.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ !::Eντάξει κοράκια!!


Και ενώ ο Αθηναϊκός τύπος κραυγάζει για ευθύνες!!που στοίχισαν ευτυχώς μόνο μια Ζωή!
Εδώ όλα καλά στην Καφροπεριφερεια
 Για όλα έφταιγε ο Θεός
Εδώ βέβαια δεν ακούσαμε δήλωση από εκκλησία να πουλήσει ένα ακίνητο για τους πλημμυροπαθείς
Εστω μια χρυσή μίτρα !!
Απλά ευχολόγια
Οι άμεμπτοι μεγάλο Δημοσιοκαφροι Πιτσαδοροι της περιοχής!(άραγε πως συντηρούνται:)
υπέρ της κυβέρνησης,και της αγιογραφίας τοπικών ηρώων Που πρέπει να αγιασουν γιατί έσωσαν ανθρώπους!

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

υπάρχουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ από τη δεκαετία του '70 μελέτες για φράγμα ανάσχεσης στην κοίτη του Ξηριά, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί.

Ο ντόπιος γεωλόγος Παναγιώτης Ντόντος λέει στα «ΝΕΑ» πως είναι δύσκολο να υπολογιστούν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως το προχθεσινό, αλλά επισημαίνει ότι παρά τα έργα διαπλάτυνσης στον Ξηριά δεν έχουν γίνει ολοκληρωμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Προσθέτει ότι υπάρχουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ από τη δεκαετία του '70 μελέτες για φράγμα ανάσχεσης στην κοίτη του Ξηριά, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αργους Δημήτρης Καμπόσος αναφέρει ότι η κατασκευή φράγματος ανάσχεσης θα ήταν καταστροφική. «Θα μας έπνιγε», λέει. «Θα είχαν κοντράρει όλα τα φερτά υλικά που κατέβασε ο χείμαρρος. Την Κυριακή ζήσαμε μια θεομηνία. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν απίστευτος».

Για την αποσυμφόρησή τους μεταφέρουν κρατούμενους σε αγροτικές φυλακές Πηγή: Tραγική η κατάσταση στις φυλακές - Για την αποσυμφόρησή τους μεταφέρουν κρατούμενους σε αγροτικές φυλακές

Tραγική η κατάσταση στις φυλακές - Για την αποσυμφόρησή τους μεταφέρουν κρατούμενους σε αγροτικές φυλακές
το Β' παράρτημα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Τίρυνθας, χωρητικότητας 140 ατόμων.  θα μετατραπούν σε κλειστά τμήματα κρατουμένων.

Σε κλειστές φυλακές μετατρέπονται πέντε τμήματα τριών αγροτικών φυλακών, προκειμένου να μεταφερθούν 502 κατάδικοι που εκτίουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.
Η τραγική κατάσταση στις ελληνικές φυλακές λόγω του υπερσυνωστιμού κρατουμένων έχει φθάσει στο απροχώρητο, με 10 και 15 άτομα να στοιβάζονται μέσα σε κελιά λίγων τετραγωνικών μέτρων και την εικόνα των θαλάμων να θυμίζει έντονα φυλακές χωρών της Νοτίου Αμερικής.

Η Θεο-μηνία και η ανθρωπο-βλακεία


http://www.prefadoros-blog.com
Δεν θα αναφερθώ στον τραγικό χαμό της Σέρβας φίλης μας, που πλήρωσε τόσο άδικα στην ξενιτιά, την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής, με καλύπτουν απόλυτα τα κείμενα του Γιώργου Δελαστίκ, εδώ και του Λευτέρη Μπαρδάκου, εδώ, άλλωστε δεν χρειάζονται μνημόσυνα.

Θα αναφερθώ στις ατέλειωτες ανακοινώσεις, γραπτές και τηλεοπτικές του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, που εμβρόντητος από το κακό που τον βρήκε και του χάλασε την εικόνα του σούπερμαν, άρχισε με παραληρηματικό λόγο να δικαιολογεί και να δικαιολογείται μπλέκοντας λέξεις και φράσεις χωρίς νόημα.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τα θρυλικά παπάκια των 80′ς

0002
Μάνα φεύγω, έχω ραντεβού για καφέ με τα παιδιά»
«Μην αργήσεις. Εσώρουχο άλλαξες; Κάλτσες;»
«Ναι ρε μάνα. Όλα τα άλλαξα, φεύγω».
«Κοίτα μη τυχόν και ανέβεις σε παπάκι. Δε θέλω παρέες με τέτοιους».
«Γιατί ρε μάνα, κέρατα έχουν;»
«Αυτό που σου λέω. Με αυτά σκοτώνονται τα παιδιά και κλείνουν τα σπίτια».
Ο διάλογος κλασικός. Μετά τα εσώρουχα και τις κάλτσες, η έννοια της μάνας στη δεκαετία του ’80, ήταν τα παπάκια. Αυτά τα ανεπανάληπτα και πλέον all time classic 50άρια μηχανάκια. Στις ηλικίες 16 ως 25, οι πωλήσεις έκαναν θραύση. Οι μύθοι της εποχής, σχετικά με αυτούς που τα καβαλούσαν και τα ατυχήματα στους δρόμους, ήταν ατελείωτοι.

ΠΑΓΕΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Αίθριος θα είναι ο καιρός  σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Παρασκευή 6/12, περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, ελάχιστη αύξηση της θερμοκρασίας και διατήρηση της άπνοιας. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η Ρόζα θα μείνει εδώ


Του Λεφτέρη Μπαρδάκου
 Τη βροχή την καλέσανε στον γάμο και δε δέχτηκε. «Όχι δα!... αστειεύεστε;» είπε. «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Όχι, να σας χαρώ, δεν έρχομαι – δεν! Αφήστε με, πάω σε δουλειά».
«Μπα!... Και σαν τι δουλειά έχεις εσύ, στρίγκλα;» της είπαν.
«Χάι χάι! Σαν τι δουλειά; Να, πάω να πνίξω κάτι σοδειές εδώ κάτου στον βάλτο».*

Έτσι μας προέκυψε. Δεν ήθελε ν’ ακούσει για γάμους και πανηγύρια (η βροχή εννοώ) κι έκανε πρώτα μια βόλτα γύρω στον βάλτο, μετά έπιασε τον κάμπο και πλημμύρισε τις πορτοκαλιές και τέλος το γύρισε και μέσα στην πόλη. «Πάω να κάνω τη βόλτα μου στις νότιες άκρες της πόλης», μουρμούρισε η στρίγκλα, «εκεί που άλλοτε ήμουν ο τρόμος και ο φόβος. Τώρα, το ξέρω, δεν έχουν ανάγκη, έχουν φτιάξει έργα, έχουν πλατύνει την κοίτη του Ξηριά μου, έχουν επιχωματώσει τους χειμάρρους μου, έχουν χώσει στο χώμα αγωγούς, ουου! αγωγούς για όμβρια να δουν τα μάτια σου, δεν έχουν ανάγκη».


Τάκης Κατσάνης ΙΣΟΝ!ΨΥΧΑΡΑ


Τελικά αυτοί είναι οι πνευματικοί άνθρωποι σήμερα
Δεν μας νοιάζει τι τραγουδάνε !αν είναι έντεχνου ή λαϊκού
Μας νοιάζει η ψυχή τους
Και αυτοί παράγουν πολιτισμό
Με τα μηνύματα αλληλεγγύης που μεταδίδουν σε όλους
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!ΤΟ ΤΗΛ.ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ!!!6984301811
Προτείνω το Σάββατο που θα πάμε να τον ακούσουνε να αφήσουμε όλοι από ένα ευρώ πουρμπουάρ για τα παιδιά στο Άργος!αν συμφωνεί ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΑΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΑΚΗ!ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ:!
Όλοι το Σάββατο όχι μονο για να ακούσουνε μια δική μας φωνή,αλλά για να χειροκροτήσουμε και ένα άνθρωπό που τόσο μας λείπει στην ζωή μας σήμερα 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΠΑΕΙ!


Για την άτυχη Σερβα που δεν πέθανε απο βόμβες στο Σαράγιεβο!!αλλά απο κρατική αναλγησία στο ΑΡΓΟΣ
Για τις χιλιάδες σαν αυτήν σε δύσμοιρα υπόγεια !!που τα έπνιξε η αδιαφορία μας
για όσους γυμνοί ανοίγαμε προχτές φρεάτια όλο το βράδυ,χωρίς να σκηνοθετούμε δίπλα μας κάμερες να μας δείχνουν βρεγμένους,και να καπηλευομαστε κόμματα
για αυτούς που σε 2 ημέρες θα τα ξεχάσουν όλα!!
για τα παιδιά που παγώνουν και λένε στην μάνα τους μαμά κρυώνω και ανάβει μαγκάλι!!να τα σκοτώσει απο αγάπη
Εξάλλου είναι οι ζωές ,οι τύχες και ο θάνατος των άλλων
για αυτούς που θα τσακώνονται αν φταίει η συμπολίτευση η η αντιπολιτευση για ανθρώπινες ζωές
ανάβω ένα κερί και σιωπώ!
αλλά αύριο τα νεότερα

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δοκιμάσαμε το καλύτερο γιαούρτι του κόσμου που παράγεται στο Άργος

Ο Κώστας και ο Νώντας στο τυροκομεί
Έτσι περιέγραψαν στο περιοδικό New Yorker το γιαούρτι που παράγει μία μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία από την ελληνική επαρχία.
Φωτογραφίες: Αγγελική Παναγιώτου/ FOSPHOTOS
Ελένη Κυριακίδου
http://popaganda.gr/kalitero-giaourti-tou-kosmou-paragete-sto-argos/
Μόλις μπήκα στο κατάστημα γαλακτοκομικών της οικογένειας Μαυρόγιαννη στο Βύρωνα προσπάθησα να φανταστώ πως ένιωσε η δημοσιογράφος του New Yorker όταν επισκέφτηκε τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγική μονάδα στην Καρυά του Άργους. Με το καλωσόρισμα προσφέρθηκαν να φτιάξουν καφέ, ένα κουταλάκι μπήκε σχεδόν αυτόματα σε ένα πλαστικό κεσεδάκι με πρόβειο γιαούρτι και μερικά κομμάτια γραβιέρα με κριτσίνια τοποθετήθηκαν πάνω στη ζυγαριά. Όλα ήταν αψεγάδιαστα και το γιαούρτι ήταν ακριβώς όπως έγραψε η δημοσιογράφος του New Yorker, Rebecca Mead, ”το καλύτερο που έφαγα ποτέ”.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΟΥΣ!!ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ


Ποτέ σαν σελίδα δεν κατηγορήσαμε εσένα προσωπικά ότι φταις για όλα τα κακά της πλάσης
Όμως εχτές !!όπως το προβλέψαμε θα έλεγες ότι για όλα φταίει η αντιπολίτευση και αόρατοι κύκλοι του καναπέ!!που έγραφαν στο ίντερνετ ενώ εσύ αγωνιζόσουν με τα θηρία,ως άλλος Ξανθοπουλος!!
Επειδή έκανες ανάρτηση για  το ίντερνετ,να ξέρεις ότι πολλά μέσα από το ίντερνετ,ενημέρωναν συνεχώς τον κόσμο,για τους κίνδυνους::!και για να μην έχουμε νεκρούς!!
Δυστυχώς έχουμε έναν!!να είναι καλά !!στα ουράνια!!
Εμείς πέρα από το γράφουμε στο ίντερνετ,εχτές κινδυνεύσαμε την Ζωή μας ,να ξεβουλώσουμε φρεάτια,όταν ξεχείλισε ο Ξεριάς
Δεν παραλείπουμε,να πούμε και τις ευθύνες των πολιτών,που μπαζώνουν αυθαίρετα τα ρέματα,που χτίζουν παράνομα πάνω σε ρέματα..και που νοικιάζουν επικίνδυνα υπόγεια!!
ΟΜΩΣ!!
Η καταιγίδα είχε προβλεφθεί!!

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΘΙΖΗΣΗ στο δρόμο και ΕΚΤΡΟΠΗ κυκλοφορίας

Συνεχής ενημέρωση
3 το πρωί!ελπίζουμε να επαληθευτούν οι προβλέψεις ότι σε λίγο θα υπάρξει καλός καιρός!!
Να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας
ΞΑΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΜΙΑ 
Έκκληση προς κατοίκους Άργους ειδικά!!μόνοι με χειμάρρους κατά τις 11 παλεύαμε γυμνοί με τα φρεάτια σε μια καταιγίδα,που είχε προαναγγελθεί!μην κοιμηθεί κανείς!!!η καταιγίδα ξανά άρχισε!!παράκληση μην κοιμηθεί κανείς!!κινδυνεύουν ζωές να είστε επιφυλακή!ο Ξεριάς ίσως ξαναπλημυρισει!!ο Θεός μόνο ας βάλει το χέρι του!!

Aυτοί θα κάνουν αύριο δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για την αντιπολίτευση
Τελικά φέραμε την θάλασσα στο Άργος!!σαν δεν ντρεπόμαστε!!στην Ηρακλέους έγινε ποτάμι από Ξερια !όλα τα φρεάτια βουλωμένα!! βγήκαμε στην πλημμύρα !! 
ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ να σώσουμε τα χειρότερα!!ευτυχώς μετά τις 11 έκοψε η βροχή!το βράδυ πως να κοιμηθείς αν έχει πάλι καταιγίδα!όλα για την βιτρίνα μια ζωή!και για όλα φταίει η αντιπολιτευση και αόρατοι ρουφιάνοι που μας διαβάλουν!
ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ:ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ
 ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ