Την εποχή που όλα ήταν αλλιώς, για πρωινό ή απογευματινό κολατσιό, αλλά και όταν ζύμωναν ψωμί, οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας έφτιαχναν τηγανόψωμα ή τυρόψωμα.
Γεμιστά με τυρί, ρίγανη ή λιαστή ντομάτα, αλλά και σκέτα ή με μέλι και κανέλλα, είναι ένα όνειρο.
Τηγανόψωμα και τυρόψωμα
Υλικά
• 300 γρ. προζύμι (δικό μας ή απ᾿ το φούρνο της γειτονιάς)
• 500 γρ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
• 300 γρ. αλεύρι μαλακό (άσπρο)
• 1 κ. σ. κοφτή αλάτι
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• χλιαρό νερό όσο σηκώσει (περίπου 2 ποτήρια)
• 1 κ. γλ. μέλι
• 2 κ. σ. γάλα
Γεμιστά με τυρί, ρίγανη ή λιαστή ντομάτα, αλλά και σκέτα ή με μέλι και κανέλλα, είναι ένα όνειρο.
Τηγανόψωμα και τυρόψωμα
Υλικά
• 300 γρ. προζύμι (δικό μας ή απ᾿ το φούρνο της γειτονιάς)
• 500 γρ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
• 300 γρ. αλεύρι μαλακό (άσπρο)
• 1 κ. σ. κοφτή αλάτι
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• χλιαρό νερό όσο σηκώσει (περίπου 2 ποτήρια)
• 1 κ. γλ. μέλι
• 2 κ. σ. γάλα