Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

αρα το παραμύθι δεν ξέρουν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ισχύει
υπεύθυνοι είναι οι προϊστάμενοι υπηρεσιών
και άλλη ερώτηση
όντως υπάλληλος έχει δικαίωμα στην διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας 
στο χώρο εργασίας του 
επειδή μας ρωτήσατε σε λίγο κάτι άλλο 
το άρθρο που λέει οτι η διάκριση υπαλλήλων στο δημόσιο αποτελεί κακούργημα 
ευχαριστούμε για τις ερωτήσεις σας 

Η εξάρτηση των λέξεων∙



Μνήμη
Η εξάρτηση των λέξεων∙

Τις φοβάμαι τις αναμνήσεις… Έρχονται και κλαίγονται… και τις φροντίζεις σα παιδιά σου… Μην ξεθωριάσουν… μην σπάσουν… Το τώρα θα σου κλαφτεί αύριο… και θα το δεις… και θα χτυπιέσαι γιατί μεγάλωσε και δεν αλλάζει…

Δύσκολα πολύ τότε…
Κι εγώ παιδί δύσκολο.
Όλα μονή μου. 

Καταγγελία από την Λαϊκη Συσπείρωση Δήμου Άργους-Μυκηνών


Δελτίο τύπου
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ 

Καταγγέλλουμε την τραμπουκική, φασιστική συμπεριφορά του δημάρχου Άργους-Μυκηνών και ορισμένων συμβούλων απέναντι στην δημοτικό σύμβουλο Ναυσικά Μπαβελή εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που της απαγόρευσαν να τοποθετηθεί για το θέμα που συζητιόταν χθες στο ΔΣ σχετικά με την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Άργους. 

Με περίσσεια έπαρση ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσος προβάλει αυτή την εποχή την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους σαν το έργο του αιώνα που θα μας σώσει όλους. 

ΔΙΟΜΗΔΗΣ: Στους αδελφούς ΛΕΦΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


θα αφιερωθεί η σημερινή ΝΙΚΗ με τον ΔΟΥΚΑ
 
Συγκλονισμένοι άπαντες στην ομάδα από το χθεσινό τροχαίο και τους σοβαρούς τραυματισμούς του Λευτέρη και Αλέξανδρου Κρεμαστιώτη
Το σοκ ήταν μεγάλο και έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του στους συμπαίκτες και τους προπονητές τους, οι οποίοι καλούνται σήμερα το απόγευμα να ξεπεράσουν αυτό το τραγικό συμβάν και να δώσουν το σημαντικότερο ματς της χρονιάς.

Εμφανώς επηρεασμένοι, αλλά πιο συσπειρωμένοι από ποτέ λόγω αυτού του γεγονότος, έδωσαν όρκο τιμής να ματώσουν στο γήπεδο, να κερδίσουν τον Δούκα και να αφιερώσουν την νίκη στα δύο παιδιά που δίνουν την μάχη τους στο νοσοκομείο.

Σήμερα παίζουμε για τον Λέφα και τον Αλέξανδρο και κατά δεύτερο λόγο για τον τίτλο του πρωταθλητή, λένε οι παίκτες του Διομήδη. Άλλωστε μπροστά στην υγεία των παιδιών μας, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όλοι οι τίτλοι ωχριούν μπροστά στον «τίτλο» της ανθρώπινης ζωής.

Η Νύχτα των Μουσείων στο Ναύπλιο


Σάββατο 18 Μαΐου 2013
Η Νύχτα των Μουσείων στο Ναύπλιο.
Από τις 9.00 μ.μ. έως και τις 12.00 π.μ.
Το Ναύπλιο γιορτάζει τη Νύχτα των Μουσείων και τα μουσεία και οι χώροι τέχνης συμμετέχουν στον εορτασμό. Ξεκινώντας από το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός", θα περάσετε από το Φουγάρο, την Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου - Παράρτημα Ναυπλίου, τη Δημοτική Πινακοθήκη - Βουλευτικό, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον εκθεσιακό χώρο της Alpha Bank και θα συνεχίσετε στην οδό Υψηλάντου, όπου θα συναντήσετε το Μουσείο "Β.Παπαντωνίου" του ΠΛΙ.

πορτοκάλι και φιλοξενία


ένα σποτ με λίγα χρήματα που γυρίστηκε για την Κρήτη
συνδυάζει το υπέροχο φρούτο με την τοπική φιλοξενία
κάλλιστα αν το δείτε ταιριάζει και στην Αργολίδα
ιδέες για τοπικούς παράγοντες για την προώθηση της περιοχής

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ομορφος Κόσμος Ναύπλιο

συγκινητική εκδήλωση στο 2ο δημοτικό σχολείο Άργους (βίντεο)


 Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο 2ο δημοτικό σχολείο Άργους έγιναν τα αποκαλυπτήρια  μαρμάρινης επιγραφής εις ανάμνηση της λειτουργίας στο κτίριο του σχολείου (Πηρούνειον), της σχολής Ικάρων την περίοδο από τον Οκτώβριο του 1940 μέχρι τον Απρίλιο του 1941.
Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος μαζι με τον Δημήτριο Λαζάρου Yπτχος (Ι) ε.α. πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑΣΥΒΕΤΑ) και στην συνέχεια έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της φωτογραφικής έκθεσης και ξεναγήθηκαν σε αυτή μαζί με τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου  Βετεράνων Αεροπορίας, παρών στην εκδήλωση τιμής και ο πολιτευτής και περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης. Εμφανώς συγκινημένοι οι Βετεράνοι Αεροπόροι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν με τα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου τις εμπειρίες τους από την παραμονή της σχολής Ικάρων στο Άργος.
Η σχολή Ικάρων στο Άργος στον πόλεμο του 1940 

Συμπληρώθηκε περίπου ένας μήνας από την εισαγωγή των μαθητών της 10ηςσειράς των Ικάρων από τις 15 Σεπτεμβρίου του 1940 και πριν ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις, η φασιστική Ιταλία άρχισε κατά της Ελλάδας απειλές, παραβιάζοντας συνεχώς κατά τρόπο προκλητικό τον εναέριο χώρο της.


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Οι ανέφικτες υποσχέσεις για τον Ανάβαλο εκδικούνται και το Γιάννη Μανιάτη

Και να που φτάσαμε στα μέσα του Μάη του 2013 και ο Ανάβαλος εξακολουθεί να "ξεφτιλίζει", όπως κάνει συνεχώς περισσότερο από σαράντα χρόνια, Κυβερνήσεις, Υπουργούς, Βουλευτές, Πολιτευτές, Νομάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, αρμοδίους, ειδικούς, τεχνικούς και γραφειοκράτες κάθε είδους.



Όχι πως όλοι όσοι πέρασαν έχουν τις ίδιες ευθύνες, αλίμονο, όμως είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια μελετών, σχεδίων, υποσχέσεων, πακτωλού χρημάτων, να κινδυνεύει φέτος το καλοκαίρι να μην τρέξει στάλα νερού στον κάμπο;

Πανικόβλητος ο Αντιπεριφερειάρχης, σοβαρή μέχρι τώρα παρουσία στο Νομό Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος να τρέχει με απειλές και παρακαλετά στον ανάδοχο-εργολάβο να σώσει την κατάσταση μπας και προλάβει τα χειρότερα;

Τι να πρωτοθυμηθούμε; δεν έχει σημασία να αναφερθώ σε πρόσωπα, ίσως μόνο στην περίπτωση του Γιάννη Μανώλη που στην παραίτησή του έκανε αναφορά στην αθέτηση της ΝΔ για το θέμα.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

εκπαιδευτικοι Αργολίδος ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων


 ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» 
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «επιστρατεύσει προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, δηλώνει :


Τη συμπαράταξη και συμπόρευση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας.

Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.
Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Ναυπλίου. ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων


Τους σκότωσε και έφυγε με το αυτοκίνητο τους

Ο 30χρονος είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα περίπου στις 6 το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι δύο ηλικιωμένοι δέχτηκαν χτυπήματα στο κεφάλι, πιθανόν από κοντάκι όπλου, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι, αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε ο άγνωστος δράστης.

Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 10 χθες το βράδυ. Όπως όλα δείχνουν, ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι, τους σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου του ζευγαριού.