Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΠΑΡΟΛΙ ΤΗΝ kΡΙΣΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ


Η Αλεξάνδρα κατάγεται από τη Λάρισα, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής πολιτικών έργων υποδομής, αλλά ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ, αφού έχει όλα τα προσόντα. Αν και δεν την ενδιαφέρει να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, έχει κάνει το πέρασμά της από αυτήν παρουσιάζοντας τη στήλη της μόδας σε πρωινή εκπομπή μεγάλου καναλιού

Ο υπολογιστής «ματιών» από τη Google

Οι πρώτοι τυχεροί έχουν ήδη στα χέρια τους το νέο προϊόν της Google που υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Η δύναμη του διαδικτύου, η «Μανωλάδα», και η υποκρισία


από την "Ημερησία"
από την “Ημερησία”
Όπου καθεστωτικές εφημερίδες υμνούν τον αγώνα των εργατών γης, «από το Κιλελέρ στη Μανωλάδα»
Γιατρέ,
Στα Γρήγορα: Τη πρώτη μέρα του συμβάντος της  είδησης στα φραουλοχώρια, και τη δολοφονικής μανία των Ελλήνων επιστατών εγκλήματος, απέναντι σε 200 άοπλους μετανάστες εργάτες που ζητούσαν μεροκάματα έξι μηνών (!)… Η είδηση αυτή έτυχε χλιαρής υποδοχής στα επίσημα, καθεστωτικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ (με 2-3 εξαιρέσεις) –ενώ παράλληλα ο κόσμος του διαδικτύου (κοιν. δίκτυα, ιστολόγια κ.α) ήδη βοούσε, σχεδίαζε κι αναρτούσε μπάννερ κι αφίσες. Την επομένη μαθαίνουμε για το αισχρό –και ανεπιφύλακτα καταδικαστέο- τρομοκρατικό χτύπημα με θύματα αθώων στο Μαραθώνα της Βοστώνης, εντούτοις, τα γεγονότα της Μανωλάδας –κάτω από την απόλυτη πίεση του διαδικτύου, γίνεται επιτέλους δεύτερη έστω, είδηση, αλλά Είδηση.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η «εφιαλτική» από τους Κυβερνώντες Αντιμετώπιση των Αγωνιστών του 1821


6
Οι Βαυαροί, (Γερμανοί) που ήρθαν με τον Όθωνα και κυβέρνησαν την Ελλάδα απολυταρχικά επί τριάντα ολόκληρα χρόνια (1833-1862), θα περιφρονήσουν και θα αγνοήσουν και τους φτωχούς λαϊκούς αγωνιστές του ’21, που είχαν ποτίσει με ποταμούς αιμάτων το δέντρο της λευτεριάς και που τώρα ζητούσαν αποκατάσταση.
Ορισμένες φορές η περιφρόνηση αυτή λαμβάνει την μορφή ωμής καταδίωξης και φυσικής εξόντωσης. Κραυγαλέες περιπτώσεις οι θανατικές καταδίκες των πατριωτών στρατηγών Θεοδώρου Κολοκοτρώνη (25 Μαΐου 1834) και Γιάννη Μακρυγιάννη (16 Μαρτίου 1853), του Νικολάου Πλαπούτα κλπ. «Έτσι δυσαρεστημένη και αγανακτισμένη έσβησε η τάξη των αγωνιστών με το πέρασμα του χρόνου».
Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο βρήκε την έκφρασή του στην λογοτεχνία της εποχής. Στην ποίηση, την πεζογραφία (δηλαδή κυρίως στα Απομνημονεύματα του Αγώνα) και το θέατρο. Οι προοδευτικοί λογοτέχνες του περασμένου αιώνα διεκτραγωδούν την οικονομική εξαθλίωση των αγωνιστών, οι οποίοι, φτωχοί και ρακένδυτοι, ζητιανεύουν για να ζήσουν και μερικοί πεθαίνουν στους δρόμους από την πείνα.

"Το Ημερολογιο ενος σπασίκλα" στην Παιδική - Νεανική βιβλιοθήκη στο Άργος.

«Το Ημερολογιο ενος σπασικλα» στην πολη του Αργους


          Η πιο δημοφιλής σειρά βιβλίων “Το Ημερολογιο ενος σπασικλα” έγινε και εκδήλωση! Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, καλούν όλα τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τον Γκρεγκ Χέφλι και την παρέα του, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11:00 π.μ., στο χώρο της Βιβλιοθήκης, στο πάρκο Μπόνη.

Eξαγοράζει το ιστορικό Φαρμακείο o Δήμος Ναυπλιέων



Το ιστορικό πρώτο φαρμακείο της ελεύθερης Ελλάδας στο Ναύπλιο περνά στον Δήμο Ναυπλιέων.
Ο Δήμος Ναυπλιέων, παρενέβη στην διαδικασία αγοράς του διατηρητέου Κτηρίου, όπου στεγαζόταν το Φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν και μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων αποφάσισε ομόφωνα την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου μνημείου επί των οδών Βελλίνη και Βασ. Κωνσταντίνου από το Δήμο Ναυπλιέων την ανάδειξη του Φαρμακείου όπου ταριχεύτηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς και για την κάλυψη αναγκών του Δήμου.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ομορφος Κόσμος Ναύπλιο


 Φωτογραφία: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΠΟΥΡΤΖΙ


Φωτογραφία: Αρβανιτιά

χορηγήθηκε «άδεια επαιτείας» στο Νικηταρά..



Η ΙΟΥΛΙΑ (ΚΑΙ Η ΣΟΥΖΥ) ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ) ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΟΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ …ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΘΑΝ…
Για την ιστορία: “Ο Νικηταράς γεννήθηκε στη Νέδουσα, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου και ήταν ανιψιός του Κολοκοτρώνη. Ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους και ακολούθησε το θείο του Κολοκοτρώνη στα Επτάνησα.
Αφού πολέμησε κατά του στρατού του Ναπολέοντα και υπηρέτησε τους Γάλλους, επέστρεψε στην Ελλάδα όταν ξέσπασε η επανάσταση και αναδείχτηκε ως ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές του ‘21 .
Όταν η Τρίπολη καταλήφθηκε από τους Έλληνες, δε ζήτησε κανένα λάφυρο για τον εαυτό του και όταν του πρόσφεραν ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί, το έκανε δώρο στην προσωρινή κυβέρνηση.

Άκουσε το "Πόσο Μ' Αρέσει", μπορεί να σου αρέσει και σένα.


Το πρώτο ελληνικό single της Έλενας Παπαρίζου μετά από τρία χρόνια έτοιμο. Άκουσέ το, μπορεί να σου αρέσει και σένα.
Μου αρέσει που η Έλενα Παπαρίζου κυκλοφόρησε νέο τραγούδι και μου αρέσει που προσπαθεί μέσω αυτού να ξορκίσει παλιά κακά. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μετά από τρία χρόνια επέστρεψε με νέα δουλειά και το ελληνικό single "Πόσο Μ' Αρέσει".
Την μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο ΜΕΘ των Stavento, ενώ το τραγούδι αποτελεί το πρώτο δείγμα της συνεργασίας της Έλενας Παπαρίζου με την νέα δισκογραφική εταιρεία της, EMI.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αργολίδας στη Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου


 Την Παρασκευή 12/4 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αργολίδας, με επικεφαλής το βουλευτή Αργολίδας, επισκέφθηκε τη Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου και συναντήθηκε με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και το γιατρό προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού και άλλα ζητήματα όπως η υγειονομική κατάσταση στο συγκεκριμένο κατάστημα. 
Σχετικά με την κατάσταση στη Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου κατέθεσαν, κατόπιν, ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Κοδέλας και Βασιλική Κατριβάνου. 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 


Το καλύτερο ελληνικό Party της Πόλης έρχεται κάθε Πέμπτη στο DIVERSO !!


Κάθε Πέμπτη οι djs του DIVERSO Espresso Bar επιλέγουν για εσάς τις πιο καυτές ελληνικές επιτυχίες σε μια ροή που θα σας ξεσηκώσει !!

Tα Dexx αυτή την Πέμπτη πέρνουν φωτιά από τον :
dj Ηλία Ψωμαδάκη 


Χορηγός Επικοινωνίας
Star Fm 929
www.star929.gr

Argos Danaou 13 / RSRV : 693 67 44 140

||| Feel DIVERSO Be DIVERSO |||

Artwork by NICKO
nickodtp@hotmail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Το καλυμμένο με γαλλικά μπουλντόγκ μωρό που «έλιωσε» το ίντερνετ


H έμπνευση μιας ιδιοκτήτριας εκτροφείου μπουλντόγκ να φωτογραφήσει τα σκυλιά της να κοιμούνται αγκαλιά με τον νεογέννητο ανιψιό της, την έκανε την πιο διάσημη...
θεία στο διαδίκτυο.

Είναι αδύνατον για κάποιον να δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες χωρίς να νοιώσει ένα τρυφερό χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη του.


ΠΑΜΕ στη "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ" στα ΔΙΔΥΜΑ ...ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απριλίου 2013


ΠΑΜΕ στη "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ" στα ΔΙΔΥΜΑ ...ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απριλίου 2013
Στην Ελλάδα φημισμένες είναι οι τουλίπες των Διδύμων. Στρέμματα αγρών ήταν κάποτε γεμάτα στην αρχή της άνοιξης με τουλίπες γύρω από το χωριό των Διδύμων. Σήμερα η τουλίπα είναι το φυτό που παραμένει δεμένο με την παράδοση και τα Δίδυμα.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι και οι φίλοι των Διδύμων και της τουλίπας σπεύδουν κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής της Τουλίπας να επισκεφτούν τα Δίδυμα και να νοιώσουν κρατώντας και προσφέροντας μια τουλίπα την αγάπη και τον ερχομό της άνοιξης ...

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

οι επίορκοι…






Ψάχνουν  για τους επίορκους,
να βρούνε ποιοι και πόσοι,
όταν οι πρώτοι επίορκοι
είναι οι τριακόσιοι!…

Τα χείριστα νομοθετούν
για πίστη και πατρίδα
κι ασύστολα δολοφονούν
την κάθε μας ελπίδα….

Αν ν’ απονείμουν θέλανε
σ’ επίορκους αριστεία,
 υπεύθυνα και σοβαρά,
και όχι πια στ’ αστεία,
σ’αρχικακούργους και ληστές
μεγίστης εμβελείας,
πρωταθλητές της μπαμπεσιάς
και πάσης αλητείας,
αλί και τρισαλί μας!


Πετρέλαια και ΑΟΖ... το μεγάλο “δούλεμα” !!


Τι έγινε ρε παιδιά;
...πώς έτσι ξαφνικά βρέθηκαν τόσα πολλά κοιτάσματα;
...Θα φοβόμαστε να σηκώνουμε τις πέτρες μη τυχόν και μας λερώσει το αναβλύζον πετρέλαιο;
...Η εποχή του Υδροχόου θα είναι και εποχή του Υδρογόνου;
Για κάποιον, ο οποίος έζησε τον σχεδιασμό της ψυχροπολεμικής εποχής, οποιαδήποτε είδηση, που αφορά την ανεύρεση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου, είναι αν μη τι άλλο μια "λυτρωτική" είδηση. Οι πολίτες του Δυτικού Κόσμου, ζώντας την απόλυτη εξάρτηση των κρατών τους από τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, θεωρούσαν σωτήρια οποιαδήποτε ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων.

Η τεχνητή —όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται— πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70 είχε "πείσει" ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι η Δύση έπρεπε να συμβιβαστεί με την έννοια της "εξάρτησης" από πόρους, τους οποίους δεν ελέγχει η ίδια. Είχε "πείσει" ακόμα και τους πιο αντιδραστικούς ότι θα πρέπει να υποταχθούν στους Αμερικανούς, γιατί χωρίς αυτούς οι "άθεοι" Σοβιετικοί και οι "άπιστοι" Ισλαμιστές θα τους εκβίαζαν ...Θα τους εκβίαζαν με την ποιότητα ζωής τους και πολλές φορές ίσως και με την ίδια τους την επιβίωση, εφόσον η ενεργειακή εξάρτηση από το πετρέλαιο ήταν ολοκληρωτική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ : - ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ.κ. OIΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

-ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ κ.κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

-ΓΡΑΦΕΙΟ κ.κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

-ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΚΑΤΑ

1) ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

2)ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ


Κύριε Εισαγγελέα σας ζητούμε να ασκήσετε ποινική δίωξη για παράβαση.. των άρθρων του ποινικού κώδικα και ειδικότερα για τα άρθρα 216,220,232,258, 259,


1.Με τον Ν.2721/99 και το Π.Δ.215/06 συστήθηκε στο υπ. Δικαιοσύνης ειδική υπηρεσία με την επωνυμία "Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης" (ΥΕΦΚΚ). Σκοπός και αποστολή της είναι η εξωτερική φρούρηση των Κ. Κράτησης, η φρούρηση νοσηλευομένων κρατουμένων και οι πάσης φύσεως μεταγωγές τους. Η υπηρεσία είναι ένστολη και ένοπλη, ενώ ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της έχει τις ίδιες αρμοδιότητες και καθήκοντα με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.


Συντονισμός για τον μαθητή από το 1ο Λύκειο Άργους

Συντονισμός για τον μαθητή από το 1ο Λύκειο Άργους


Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ευρέως γνωστό στην κοινωνία του Άργους για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρουσιάζει ένας μαθητής από το 1ο Λύκειο Άργους.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Δεσμοί Αίματος» από την πρώτη ημέρα νοσηλείας του, είναι σε άμεση επικοινωνία με την οικογένεια καθώς επίσης και με τα Νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς και Γ.Ν. Άργους.
Με την επικοινωνία μας με τα 2 Νοσοκομεία διαπιστώθηκε πως υπάρχει μεγάλος αριθμός πρόθυμων να βοηθήσουν αλλά υπάρχει επίσης και άγνοια για το πώς μπορεί να προσφερθεί βοήθεια προς τον μαθητή χωρίς να δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία.
Για να βάλουμε λοιπόν μια σειρά ως προς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να δοθεί ουσιαστική βοήθεια διαβάστε παρακάτω.
Ο μαθητής του 1ου Λυκείου Άργους έχει 2 βασικές ανάγκες:
α. Αρκετές μονάδες αίματος
β. αιμοπετάλια

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από την περιπέτεια του 17χρονου μαθητή από το Άργος


 Η κοινωνία μας παρακολουθεί συγκλονισμένη την περιπέτεια του 17χρονου μαθητή από το Άργος, ο οποίος πάσχει από οξεία λευχαιμία. Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σε συνεννόηση με την οικογένεια του νεαρού μαθητή όρισε συντονιστή προκειμένου να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και διαχείριση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι εθελοντές δότες.


Ο νεαρός μαθητής έχει ανάγκη από αίμα καθώς και από αιμοπετάλια και πλάσμα.
Καλούμε όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα να απευθύνονται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άργους ή αν βρίσκονται εκτός Αργολίδας σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο λέγοντας το όνομα του μαθητή το οποίο μπορούν να πληροφορηθούν στο τηλ. 2751067895 από τις 09:00 έως 20:00.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΑΕΚ: 90 χρόνια ιστορίας σε ένα κλάμα


AEKKL
Η ΑΕΚ, η ομάδα των προσφύγων που κέρδισε κατά την διάρκεια των θρυλικών 90 χρόνων της ιστορία της, τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου (Μίλαν, Ρεάλ, Ίντερ, Άγιαξ κλπ)  θα παίζει από του χρόνου στη Β' Εθνική. Αναμφισβήτητα το αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Ελλάδα. Το κλάμα του οπαδού στη φωτογραφία αποτυπώνει την δραματική στιγμή για την ιστορική ομάδα.

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ AKOMH ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !!!!


ΑΠΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ  στο  βίντεο ΑΠΟ  08.30 ΕΩΣ 09.30 ΟΠΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ» ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΠΙ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ....  

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΧΕΙΑ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ  ::::


Αίθριος θα είναι ο καιρός



Αίθριος θα είναι ο καιρός ς αύριο Κυριακή 14/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.