Σάββατο 6 Απριλίου 2013

χειρότερο από την ταπείνωση ο εξευτελισμός και η κοροϊδία


Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολουμένους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
χονδρικά ζητάει ένα καρο χαρτιά για ένα επίδομα 350 ευρώ
δείτε ένα από τα δικαιολογητικά να φριΞετε....
Να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγεται.
μα είναι δυνατόν ένας χρεωμένος μικρομαγαζατορας που βάρεσε διάλυση να έχει πλήρως εξοφλημένες όλες τις ασφαλιστικές του εισφορές και τις υποχρεώσεις του;
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΜΑΝΙ ΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ 
ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Χαλάει ο καιρός! Ισχυροί άνεμοι και σκόνη


Χαλάει ο καιρός από τις βραδινές ώρες με ενίσχυση των νοτίων ανεμών που θα φτάσουν στα νότια πελάγη τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Μεταφορά σκόνης
 ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα νότια θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ


πρώτη φορά στην ιστορία της η Ερμιονίδα θα έχει εκπρόσωπο στην Γ' εθνική κατηγορία


Την νίκη που χρειαζόταν πέτυχε η Ένωση Ερμιονίδας απέναντι στον Παναργειακό σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι εντός του αγωνιστικού χώρου με τον Παναργειακό να τελειώνει το παιχνίδι με εννιά ποδοσφαιριστές και η Ένωση Ερμιονίδας με δέκα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ερμιονίδα θα έχει εκπρόσωπο στην Γ' εθνική κατηγορία και σήμερα το βράδυ αναμένεται να πάρει φωτιά η επαρχία της Ερμιονίδας για να εορταστεί αυτή η μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Δημήτρη Σπανού.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δευτέρα αιτήσεις για το επίδομα ελεύθερων επαγγελματιών


Από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για το βοήθημα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Το ποσόν του επιδόματος είναι 360 ευρώ τον μήνα και δικαιούχοι του επιδόματος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, εφόσον διέκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1.1.2012 και εφεξής.
Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την καταβολή του επιδόματος είναι:

1. Η πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών (3) ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και η καταβολή της ειδικής εισφοράς.
2. Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Από τα Πάθη στην Ανάσταση: H σημασία του Πάσχα

Από τα Πάθη στην Ανάσταση: H σημασία του Πάσχα
H μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα της Ανάστασης, της ανανέωσης και της ελπίδας. Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ανάτασης για τον άνθρωπο. Από τα ματωμένα σεντόνια στον άδειο τάφο του Κυρίου, ο κόσμος σηματοδότησε τότε μια διαφορετική εποχή καινούργιων γενναίων ξεκινημάτων. Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο.

Ο Ντοστογιέφσκι, στους 'Αδελφούς Καραμαζώφ' είπε: 'χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται', αλλά η γιορτή του Πάσχα δηλώνει 'Με το Θεό, όλα είναι δυνατά'. Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας που ξεπερνάει τους περιορισμούς μας και θριαμβεύει πάνω στους χειρότερους φόβους μας. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του Πάσχα.

Το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ βόμβα από φύλακα Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου



Η εικόνα θολή για ευνόητους λόγους από συναδέλφους πρόσφατα
σε ομηρία  δεμένους   με  χειροπέδες κατι  που δεν ξέρει ο κόσμος. Οι φύλακες στο εσωτερικό των φυλακών είναι άοπλοι,
έρχονται σε συνεχή επαφή με κρατούμενους και κινδυνεύουν με μεταδοτικές

ασθένειες λόγω του  υπέρπληθυσμού



Υγειονομική βόμβα οι φυλακές Ναυπλίου



Χτές Τετάρτη στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου διαδραματίστηκαν τα εξής

Αποφασίστηκε να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες και ο προαυλισμος των
κρατουμένων , με την εξής υποδομή
σπασμένες και καμένες σκοπιές, καμία τηλεφωνική επικοινωνία φύλακα με το
κέντρο (πάρα μόνο με ασύρματο που σε λίγη ώρα μένει από μπαταρία)
κάμερες σπασμένες (με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι που προαυλιζονται  (
ειδικά το απόγευμα έως 5 ώρες ,να μην ελέγχονται), καλωδιώσεις 
βραχυκυκλωμένες (που θέτουν την ασφάλεια μας σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας,)
και άμεση και συνεχόμενη επαφή των κρατουμένων εσωτερικά της φυλακής με
τον άοπλο και ανυπεράσπιστο φύλακα.

Οι κρατούμενοι που πρωτοστάτησαν στην
εξέγερση πριν ένα μήνα είναι αραβόφωνοι,άκρως επικίνδυνοι και αντί να
είναι σε πειθαρχεία (που δεν υπάρχουν) προαυλιζονται κανονικά ,έρχονται
σε επαφή με τον φύλακα, και δεν παρακολουθούνται αν αποδράσουν από τα
προαύλια .διότι δεν  υπάρχουν κάμερες






Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Eτοιμη για μεγάλα σουξέ



Για την Ελσα Σταύρου το κεφάλαιο μουσική ξεκινά από πολύ νωρίς, σε ηλικία 7 ετών, τότε που ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου. Στη συνέχεια ήρθε το μουσικό σχολείο και τα μαθήματα ορθοφωνίας. Εχοντας μεγάλη αγάπη για το τραγούδι από μικρή, η επαγγελματική της 
ενασχόληση καθώς τα χρόνια περνούσαν ήταν μονόδρομος.

Μέτρα ασφαλείας για τις φυλακές της χώρας


η ενίσχυση του εξοπλισμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών με κατάλληλο οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα, η τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών στις σκοπιές των καταστημάτων κράτησης κλπ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μία από τις φυλακές των Τρικάλων, Δομοκού και Μαλανδρίνου θα μετατραπεί σε κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας, θα προσληφθούν 500 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, και από τον θεσμό της κινητικότητας 220 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης, το ΣΔΟΕ θα ελέγξει ορισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες περί διάπραξης παραβατικών πράξεων.

Υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, προκαλούν με το θράσος τους.


  Πάντως αν είναι αλήθεια οτι ετοιμάζουν και γκάλοπ, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την παράταξη Καμπόσου.

      Εφημερίδες ( με το γνωστό επίπεδο ) μοίρασαν πόρτα-πόρτα, τηλεοπτική συνέντευξη στην... Κατερίνα έδωσαν προς τέρψη των τηλεθεατών, την εκδρομή την πενταήμερη των μαθητών πλήρωσαν,στο καρναβάλι  "τρέμε Πάτρα αναφώνησαν", ο δήμαρχος "έβαλε σε τάξη την ιστορία"....

        Όλα για όλα  στη μάχη της προπαγάνδας για το πόσο... τυχεροί είμαστε που έχουμε αυτή τη Δημοτική Αρχή, για το ότι όλα τώρα "πηγαίνουν καλά", ενώ πριν "κάκιστα". Η ανησυχία τους έκδηλη, η αγωνία προφανής, η νευρικότητα στην καθημερινότητά τους. 
     Λίγο ενδιαφέρουν όμως τους  πολίτες οι φόβοι τους.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ καλεί εσάς και το ποδήλατό σας για μια βόλτα.


 Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και ο Δήμος Ναυπλιέων καλεί εσάς και το ποδήλατό σας για μια βόλτα. Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσουμε από το χώρο του σχολείου και θα τερματίσουμε στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο. 
Είναι ευκαιρία, τώρα που η ζωή μας πάει να γίνει ποδήλατο, εμείς να το εκμεταλλευτούμε για μια ωραία κυριακάτικη βόλτα στη λιακάδα. 

Εκεί που όλα πάνε να γίνουν στην καθημερινή μας ζωή πεζά, εμείς θα τα μετατρέψουμε σε ποίηση. 

4ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας


 Η ΦΙΛΠΑ και ο ΣΙΣΑ διοργανώνουν στις 13-14 Απριλίου το «4ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας» σε διαδρομές της Αττικής, της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Η ΦΙΛΠΑ και ο ΣΙΣΑ σας προσκαλούν στο «4ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας», την ετήσια συνδιοργάνωση που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Εκδηλώσεων της FIVA. Στον φετινό αγώνα θα συμμετέχουν έως 60 ιστορικά αυτοκίνητα που θα αγωνιστούν σε θρυλικές «απλές» και «ειδικές» διαδρομές που θα διασχίσουν την Αττική, Κορινθία, Αργολίδα και την Αρκαδία.
Την Παρασκευή 12/4 θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος.

Το Σάββατο 13/4 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού σκέλους. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε διαδρομές που θα εναλλάσσονται σε παράκτιους και ορεινούς δρόμους και θα αναμετρηθούν σε απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Το 1ο σκέλος θα περάσει από Μελετάκι, Σχίνο και Λουτράκι. Μετά θα συνεχίσει για Σουληνάρι, Νεμέα, Γαλατά, Ψάρι, Καλιανούς, Στυμφαλία, Λεβίδι, Μαίναλο και θα τερματίσει στην Βυτίνα, όπου θα γίνει και η μεγάλη ανασυγκρότηση της ημέρας. Απο εκεί θα φύγουν για Δούκα Βρύση, Γυμνό, Μυκήνες και Ναύπλιο, όπου θα θα γίνει ο τερματισμός της 1ης μέρας.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΜΕ


τραγουδάει η Ελένη απο τον Τίρναβο
υπέροχη φωνή η μικρή
και πάντα στηρίζουμε τα νέα παιδιά
φανταστείτε ότι κάνει μαθήματα μόλις ένα μήνα
θα την βρείτε εδώ
μπράβο Σωτηρία να σου ζήσει
αξίζει να συνεχίσει..
όλα τα ταλαντούχα παιδιά το αξίζουν
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Να κλείσει η παράνομη χωματερή στην Αργολίδα


Με παρέμβασή του προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος και την επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος εξέφρασε τη θέση του ΚΚΕ για να κλείσει άμεσα η παράνομη χωματερή στη θέση Σταυρός - Κλάδεμα Διδύμων στο Δήμο Ερμιονίδας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, από κοινού με την ΕΕ και τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, όπως αυτή εκφράζεται και στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, που όπως αποδεικνύει και το συγκεκριμένο παράδειγμα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων - κατοίκων της περιοχής και καταστρέφει το περιβάλλον.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αδίστακτος και επικίνδυνος ο καταζητούμενος δραπέτης


- Σκληρός, αδίστακτος και με "πλούσια" δράση ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων
- Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στα Ισθμια, βρέθηκε παρατημένο στο ΣολομόΚορινθίας
- Τη Δευτέρα η κηδεία της άτυχης Κατερίνας
- Το 2010 συμμετείχε σε συμπλοκή και πάλι με αστυνομικούς, στο Βύρωνα όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος
- Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

μεσημέρι της Κυριακής ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα ενός από τους ληστές που συμμετείχαν στη ληστεία της ταβέρνας, το βράδυ της Παρασκευής και οδήγησαν στην καταδίωξη που στοίχισε τη ζωή στην 25χρονη Κατερίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας από τους δράστες είναι ο καταζητούμενος δραπέτης Μάριο Κόλα, που είχε πρόσφατα αποδράσει απο τη φυλακή Τρικάλων μαζί με άλλους 10 και μάλιστα θεωρείται ο εγκέφαλος της κινηματογραφικ΄ς απόδρασης.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέχρι τώρα να συλλάβουν τρεις, ενώ εξακολουθούν να διαφεύγουν εκτός από το Μάριο Κόλα και άλλοι επτά.

Την άνοδο του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία πραγματοποίησε ο Πανναυπλιακός


Την άνοδο του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία μετά από 17 χρόνια, πραγματοποίησε ο Πανναυπλιακός στο σημερινό ντέρμπι, κερδίζοντας 4-0 τον Παρνασσό.
Τα γκολ  πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο ο Γκολέμης Θ. με το καλημέρα στο 5΄λεπτό, ο Σαρακινιώτης Δ. στο 12΄, ο Γκολέμης Η. στο 33 ΄, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Γκολέμης Η. έκανε το 4 - 0.

5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ 25ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΣΘΜΙΩΝ 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Μακελειό, βρέθηκε αποτύπωμα στη ταβέρνα που επιτέθηκαν οι κακοποιοί, ενός από τους δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων. 

Παράλληλα από κάμερες της Αθηνών Κορίνθου, έχει διασταυρωθεί ότι στο τζιπ επέβαιναν κάποιοι από τους δραπέτες ενώ και μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, έχουν προκύψει συνομιλίες τους από το Χωριό Σολωμός μέχρι και την Αρχαία Νεμέα.