Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Δ. Ναυπλιέων: Απήλλαξε ευπαθείς ομάδες και επιχειρηματίες από δημοτικά τέλη


Αναλογιζόμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέωναποφάσισε να προβεί στη μείωση των δημοτικών τελών.
Mε στραμμένο το βλέμμα ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποφασίσθηκε η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για τα άτομα με αναπηρίες, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους του δήμου καθώς και απαλλαγή για έναν χρόνο όλων των νέων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια του Δήμου Ναυπλίου.
Η απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες οι οποίοι καθημερινά βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται και να μην επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ανοιξιάτικος καιρός το Σαβ/Κυρ !!


Το Σαβ/Κυρ. γενικά βελτιωμένος , θα είναι ο καιρός , με ηλιοφάνεια , εξασθένηση των ανέμων και  άνοδο  της θερμοκρασίας . Τη  Δευτέρα 25η Μαρτίου βροχερός θα είναι ο καιρός κυρίως στα  Δυτικά

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λίλας Κονομάρα στο Άργος.


          Η Λίλα Κονομάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σύγχρονη λογοτεχνία στο Παρίσι και εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. 
         Ως λογοτέχνης πρωτοεμφανίστηκε το 2002 με το βιβλίο Μακάο (Πόλις, 2002, Μεταίχμιο, 2005), για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω. Το 2004 εξέδωσε το μυθιστόρημα Τέσσερις εποχές – Λεπτομέρεια (Μεταίχμιο, 2004), το 2005 το παιδικό μυθιστόρημα Στις 11 & 11' ακριβώς (Παπαδόπουλος, 2005). Η αναπαράσταση (Μεταίχμιο, 2009) συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω. 
       Το δείπνο (Κέδρος, 2012) είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο της. Παράλληλα, μεταφράζει γαλλική λογοτεχνία και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. 

Συνδυασμένη επιχείρηση στήθηκε για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων.



11  κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν.
από τους 11 ήδη συνεληφθησαν δυο

εδώ και ένα μήνα το οργανωμένο έγκλημα στοχοποιει τις φυλακές
όπλα στο κορυδαλλό ομηρίες σωφρονιστικών ελικόπτερα, κάψιμο φυλακών (NAΥΠΛΙΟ)
τώρα ομαδικά πυρά από των έσω και έξω των φυλακών 
κανονικός πόλεμος
από θαύμα δεν υπήρχε θύμα
η επόμενη κίνηση ποια θα είναι να ανοίξουν τα στρατόπεδα και να πάρουν τα όπλα όπως στην αλβανια;
η Ελλάδα βέβαια αναλίσκεται στα θεωρήματα περί πολυπολιτισμικοτητας..

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
δύο ομάδες ενόπλων επιτέθηκαν έξω από τις φυλακές, πυροβολώντας η μία από ένα κλειστό βαν και η άλλη ομάδα από τους γύρω αγρούς κατά των εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ταυτόχρονα, οι κρατούμενοι από την πτέρυγα όπου είναι έγκλειστοι κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, άνοιξαν τα κελιά τους, πέρασαν στην ταράτσα και άρχισαν και αυτοί να πυροβολούν με όπλα που πέρασαν μέσα στη φυλακή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί από τις φυλακές:
Το βίντεο είναι από το trikalaola του Νίκου Σαλέπη

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αναγκαία όσο ποτέ η μείωση των δημοτικών τελών


 Δελτίο τύπου

 Αποτελεί κοινή συνείδηση οτι η σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, καθιστά αναγκαία την από 1-1-2013 μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.


Είναι απαραίτητο η Δημοτική Αρχή να επιτύχει αντίστοιχη μείωση των εξόδων του δήμου στους δύο αυτούς τομείς, την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, μείωση η οποία είναι εφικτή με καλύτερη οργάνωση και χρήση των υπηρεσιών αυτών προς τους πολίτες.