Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

λαός χωρίς παρελθόν, ισοδυναμεί με λαό χωρίς μέλλον,

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει». 

Χένρυ Κίσσινγκερ 

Της Αλεξάνδρας Τράγκα 

Ένα χωρίς προηγούμενο σχέδιο εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας με κύρια θύματα όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού μας, από τη γλώσσα, την ιστορία και την τέχνη, μέχρι την ένδυση και τις διατροφικές μας συνήθειες, έχει τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία μαύρα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Συνεπικουρούμενες από ύποπτα κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή των ιδιοκτητών ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι πολιτικές ελίτ –ως άριστοι γνώστες της τεχνικής ελέγχου των μαζών- επέλεξαν συνειδητά τον αποπροσανατολισμό και αποξένωση του λαού από τις αιώνιες αξίες της φυλής μας, προσπαθώντας να τις κλείσουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η παντοδύναμη πια κυρία Τέτα,



Αυτό κι αν είναι από τα ευτράπελα της πολιτικής πραγματικότητας που δείχνει στο λαό ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν.
Η παντοδύναμη πια κυρία Τέτα, η γραφική πεθερά του Αντώνη Σαμαρά(δεξιά στη φωτο) και άτυπη κομματάρχης του στην Αργολίδα, συνέφαγε (μας είπαν κάτοικοι που τους είδαν μαζί)σε εστιατόριο στο μαγευτικό Ναύπλιο με τον επίσης σύμβουλο του Σαμαρά, Συμπιλίδη(αυτόν που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993)αλλά και τον κ.Μηταράκη που προφανώς προορίζεται για νέος υπουργός Οικονομικών όταν ο πρωθυπουργός "φάει" τον Στουρνάρα.
Παντοδύναμη η κυρία Τέτα. Τόση ψυχολογική στήριξη πρόσφερε στον ακριβό γαμπρό της τα πέτρινα χρόνια της σιωπής και της πολιτικής του αδυναμίας. Να μην την ανταμείξει τώρα ηθικά τουλάχιστον ο εκλέκτορας της Μέρκελ στην Ελλάδα;

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Σαφώς και το Ναύπλιο αποτελεί μια πανέμορφη πόλη
έρμαιο όμως της κρίσης ,και της ανικανότητας των αρχόντων, πνέει  τα λοίσθια ,και ωθείται ,χωρίς αντίδραση σε μαρασμό
Κινδυνεύει με λουκέτο το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου
δεν πήρε την

Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης

,που πήγε πανηγυρικά στο ΑΡΓΟΣ
το νοσοκομείο υπολειτουργεί,και μπορεί να συγχωνευτεί με αυτό του ΑΡΓΟΥΣ
η εφορία τα ίδια
το στρατόπεδο καταργείται..
πέρα από το ηθικό μέρος, απασχολούσε,οπλίτες και  στρατιωτικούς,που πρόσφεραν οικονομικά στην πόλη
η Αθηναϊκή  απόδραση στο ΝΑΥΠΛΙΟ,έγινε απαγορευμένη,έστω και για ένα καφέ
αφού στοιχίζει λόγο διοδίων και βενζίνης κάπου στα 100 ευρώ
η εθνική οδός από Αθήνα φτάνει μέχρι Καλαμάτα σε δυο ώρες
(για απόσταση 12 χιλιομέτρων δεν περνάει από Άργος και κατά συνέπεια Ναύπλιο)
ο προαστιακός ,ένα μεγάλο έργο,που με φτηνό εισιτήριο,φτάνει μέχρι Κιάτο,απέκλεισε άλλη μια φορά την Αργολίδα

Κλείνει το δημοτικό κολυμβητήριο Ναυπλίου λόγω του υψηλού κόστους θέρμανσης

Για μία χούφτα πετροδολάρια

Της Αλεξάνδρας Τράγκα

Υπάρχουν δύο τρόποι να σκλαβώσεις ένα έθνος. Ο ένας είναι με τη βία. Και ο άλλος με το χρέος. 

 Δύο χρόνια και οκτώ μήνες πέρασαν από την ημέρα που ο τέως πρωθυπουργός και νυν καθηγητής του Χάρβαρντ Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, αψηφώντας τη βούληση του ελληνικού λαού...
ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που οδήγησε στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
 Δύο χρόνια και οκτώ μήνες ύφεση, ανεργία, πόνος, κατάθλιψη και αυτοκτονίες. Το πείραμα πέτυχε, το πειραματόζωο ψυχορραγεί.
 Η ελληνική κοινωνία, μουδιασμένη, επιλεκτικά ανήμπορη να αντιδράσει, παρακολουθεί ψυχρά την εφαρμογή του νέου Δόγματος του σοκ στο ίδιο της το κορμί.
 Η Δημοκρατία απέθανε στην ίδια τη χώρα που τη γέννησε. Παρακάμπτοντας την ενοχλητική γι’ αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία, η τρικομματική συγκυβέρνηση της εσωτερικής τρόικα, επέλεξε με το άκρως βολικό γι’ αυτή ΦΕΚ 240, να ξεπουλήσει το κράτος που ορκίστηκε να υπηρετεί.
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.  

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ


η σελίδα μας είναι ανοικτή χρόνια
μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών αντιλήψεων και πεποιθήσεων αρθρογραφούν απο όλο τον κόσμο
ξεκινήσαμε σαν bloggers και όχι σαν αναπαραγωγή δελτίων τύπου κομμάτων και δημάρχων
οι bloggers εξελίχτηκαν ,βγάζοντας στην επιφάνεια το κριτικό πνεύμα
σχολιασμοί,σάτιρα, καυστικό πνεύμα,και γενικά βάζοντας τον κόσμο να σκεφτεί αυτό που βλέπει
δεν είμαστε με το απυρόβλητο του Πάπα
για αυτό το λόγο υπάρχουν ανοιχτά σχόλια,email για αντίθετες απόψεις,και γενικά είμαστε θαυμαστές του διαλόγου
ΕΧΟΥΜΕ μπανερακι που καλούμε συντάκτες να γράψουν ελεύθερα 
νέα παιδιά μας στέλνουν τις ανησυχίες τους  και τις βάζουμε
πάντα βελτιωνόμαστε
κάποιοι μας σνόμπαραν
μα δεν ζητήσαμε να μας κάνουν διαφήμιση
αρκεί να έχουμε εμείς ήσυχη την συνείδησή μας
αν είναι να αλληλο γλυφόμαστε
δεν μας εκφράζει
αν είναι να ανοίγουμε σελίδες,ΓΙΑ  να ασκούμε κριτική μόνο σε ένα κόμμα ,ή μόνο σε μια παράταξη δήμου..δεν μας αγγίζει
αν είναι να τιμούμε νομάρχες βουλευτές ,και πολιτικάντηδες παντός καιρού,μας φερνει αναγούλα σκεπτόμενοι   τους  στίχους του Καβάφη
Ίσως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης
στην δύσκολη χρονιά ..να ευχηθούμε αλληλεγγύη ,ομοψυχία,
κοινωνική δικαιοσύνη,
και όχι μίσος
είναι κακός σύμβουλος
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ


Συνεχίζει ο κ. Δήμαρχος Ναυπλιέων, σαφώς «χορτάτος» και «αδίστακτος», να σφυρίζει αδιάφορα σε απάντηση που μας απευθύνει μέσω του προσωπικού του blog. Πρώτα στην ουσία λοιπόν και στα «προσωπικά» ζόρια του κ. Δημάρχου, στερνά.
Κανένας δημοτικός υπάλληλος και κανένας συνδικαλιστικός φορέας δεν νομιμοποιείται να τροποποιεί από μόνος του ή και από κοινού, κατά το δοκούν και κατά το βόλεμα, νόμους και διατάξεις του Ελληνικού Κράτους.
Δεν αναλύθηκε διεξοδικά κανένα θέμα, γιατί απλούστατα ο κ. Δήμαρχος δεν θέλει ή δεν μπορεί να απαντήσει στο ποιος φταίει, που δεν εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής ή μήπως «προπληρωμής». Δεν φταίμε εμείς που εκτός από πολιτικά υπεύθυνος, είναι και ο ανώτατος ιεραρχικά προϊστάμενος του Δήμου. Ελπίζουμε να το γνωρίζει.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

από το mega mou καλή χρονιά



εφαρμόζοντας τη θεωρία σοκ και δέος δεν άφησαν να κάνει ο κόσμος ούτε πρωτοχρονιά
θαυμάστε τους δωσίλογους του mega Στις  Ειδήσεις βράδυ πρωτοχρονιάς
πρώτη είδηση
Ο κ. Παπούλιας
»χρειάζεται να ανταπεξέλθουμε στην πάταξη της φοροδιαφυγής γιατί διαφορετικά «εκείνοι που υποφέρουν θα μας δείχνουν με το δάχτυλο»
ω τι ειρωνεία..
KAI μετά καταιγισμός τρομοκρατίας
νέοι φόροι σε μισθωτούς συνταξιούχους
νέα χαράτσια από ΔΕΗ
φορολόγηση ακόμα και σε πολυτέκνους
δέκα νέα χαράτσια σε όσους είχαν την ατυχία..να έχουν ένα ακίνητο..
και κερασάκι..της πρωτοχρονιάτικης τούρτας
ηλεκτρονικό φακέλωμα παντού

το πνεύμα των Χριστουγέννων από την Χρυσή Αυγή


Κόρινθος: Οπαδοί της Ορίτζιναλ εναντίον Χρυσής Αυγής -
 Καταγγέλλουν βουλευτή για επίθεση!
(η ΑΕΚ αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες και τους απανταχού ξεριζωμένους και αδικημένους
0
Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων και ρούχων...
Όλα σύμφωνα με την καταγγελία της Ορίτζιναλ έγιναν την περασμένη Πέμπτη (27-12-2012). Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα και ρούχα, άρχισαν να τα διανέμουν χωρίς διακρίσεις. Όπως υποστηρίζουν τα έδωσαν σε μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην πόλη, σε άπορους Έλληνες ακόμα και σε κρατούμενους των φυλακών.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αγώνας δρόμου για τους Άη Βασίληδες -


Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου με τους συμμετέχοντες να είναι όλοι (και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι) ντυμένοι Άη Βασίληδες... Οι φωτογραφίες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές!
Ο πρωτότυπος αγώνας δρόμου έγινε στο Βελιγράδι της Σερβίας. Γονείς με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι όλων των ηλικιών φόρεσαν τη στολή του Άη Βασίλη και πήραν μέρος παρά το κρύο.

Οι φωτογραφίες ελιναι εντυπωσιακές!

Δημ. Καραμήτσας : Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ... (εάν υπήρχαν τελικά)


http://laikometopo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_29.html


Εισαγωγικά …
Το παρακάτω κείμενο το απέστειλα στο ιστολόγιο dikastis.gr.blogspot επώνυμα, προκειμένου να δημοσιευτεί. Το blog αυτό, που δείχνει να έχει συντάκτες δικαστές, έδινε προς την στιγμή την ελπίδα, ότι υπάρχουν στο δικαστικό σώμα κάποιοι δικαστές που μπορούν να δώσουν ελπίδα στον ελληνικό λαό με την στάση τους και τις κρίσεις τους. Δυστυχώς οι διαχειριστές του blog, με την μη δημοσίευση του άρθρου (ούτε καν απάντησαν) αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι οι Ελληνες δικαστές είναι αντίστοιχης ποιότητας με τους Ελληνες πολιτικούς … .
Τους παραδίδω στην κρίση του αφέντη λαού (δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για την «δικαιοσύνη» στην δεξιά στήλη του μπλογκ και θα καταλάβετε ποια είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε αυτούς που όρισε ως δικαστές του …).
Το άρθρο απευθυνόταν στους «δικαστές», τώρα απευθύνεται στους Ελληνες Πολίτες …

                     Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΛΑΣ βγήκε... παγανιά για τους φοροοφειλέτες!


Η αστυνομία σε ρόλο φοροεισπράκτορα. Μπράβο κ. Δένδια θα καταγραφείτε , ως υπουργός δημόσιας τάξης ή προστασίας του πολίτη, ότι αντί να μαζέψετε τους κακοποιούς κυνηγάτε μισθωτούς με κανά υπόλοιπο στην εφορία. Εύγε να σας χαίρονται οι τροϊκανοί και όσοι σας ψήφισαν,
Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητά πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους.

Βαρουφάκης: Κατάρρευση και Ανθρωποφαγία Παντού



Μόλις είχα φτάσει στην Βιέννη από την Αμερική. Ήταν 4 Δεκέμβρη, πριν μερικές εβδομάδες. Θα έμενα δύο μέρες για μία ομιλία και κάποιες συνεντεύξεις. Στο ξενοδοχείο με περίμεναν αρκετοί δημοσιογράφοι. Ένας εξ αυτών, o Kaspar Fink, εκπροσωπούσε την κρατική τηλεόραση (ORT) για την οποία μαγνητοσκοπήσαμε συνέντευξη που θα έπαιζε το επόμενο βράδυ. Η συζήτηση αφορούσε την παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση, το δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Αφού μιλήσαμε και λίγο για τον Bruno Kreisky (τον Καγκελάριο της Αυστρίας της περιόδου 1970-1983 του οποίου το Ίδρυμα ήταν ο οικοδεσπότης μου στην Αυστρία) η συνέντευξη τελείωσε. Οι τεχνικοί άρχισαν να μαζεύουν τα εργαλεία τους όταν, ξάφνου, ο κ. Fink κάτι φάνηκε να θυμάται και με ρώτησε αν θα με πείραζε να μου θέσει άλλο ένα ερώτημα. Φυσικά δεν αρνήθηκα. Το ερώτημα ήταν: «Ήσασταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Πως νιώθετε τώρα που αποδείχθηκε από την λίστα Lagarde όπως την δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC ότι η μητέρα του διατηρούσε κρυφό λογαριασμό στην HSBC της Ελβετίας με πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια;» Του απάντησα ξεκάθαρα με τα εξής λόγια: «Δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή ένδειξη ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε την οποιαδήποτε σχέση με αυτόν τον λογαριασμό.