Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Δικαίωση του αγώνα των 5 ΑΜΕΑ



Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων ένας συγγενής ΑΜΕΑ εργαζόμενου της ΔΕΥΑΝ, του κ. Σπανού, Νίκος Καλογήρου ονομαζόμενος και ο εργαζόμενος ΑΜΕΑ κ. Αναστάσιος Μπουραζάνης. Κατάφεραν με δύο πολύ "ζεστές" τοποθετήσεις να δώσουν στους συμβούλους τα βιώματα τους από την ΔΕΥΑΝ και να συγκινήσουν τόσο, όσο ήταν αρκετό για να κερδίσουν την στήριξη του Σώματος. 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της απόλυσης των πέντε ΑΜΕΑ εργαζομένων που επιθυμεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, αλλά όπως είναι αποδεδειγμένο, μέχρι χθες και ο υπηρεσιακός δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος.
Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: «ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ», κ. Αναστάσιο Σαλεσιώτη και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ», κ. Ανδρέα Βασιλείου.
Στην πέραν της μιας ώρας χθεσινή συζήτηση μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως και ενδιαφερόμενοι για το θέμα δημότες. Όλοι τους κατηγορηματικά συμφώνησαν στην κοινωνικά απρεπή και άδικη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΝ. 

Πίστη, Διατροφή και Πηγές Νεότητας.


Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Πλ. Δερβενακίων-Άργος,το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Γυμναστήριο ΕΥ ΖΗΝ και το ATHLISIS TENNIS CLUB, θα παρουσιάσουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πίστη, Διατροφή και Πηγές Νεότητας.
Κύρια ομιλήτρια θα είναι η Eλληνοαμερικανίδα Vicky Derosa, σύμβουλος διατροφικής υγείας, Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της V Well Health Corp, New Jersey, ΗΠΑ.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δεν με αφορούσε.. Δεν αντέδρασα


η παροιμιώδης φράση του Μπρεχτ ίσως ταιριάζει απόλυτα για το τι τραβάμε από το μνημόνιο σήμερα
" Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ...

Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΤΟ μνημόνιο 1 ξεκίνησε κοντά 2,5 χρόνια
ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ και οι συν αυτόν Γκαιμπελισκοι είχαν προετοιμάσει το έδαφος της προπαγάνδας
μαζί τα φάγαμε 
για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι 
οι δημόσιοι υπάλληλοι βέβαια μέχρι τότε δεν αντιδρούσαν μπροστά στην τρομοκρατία που γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα,και απολάμβαναν και το εφάπαξ
άρα δεν τους αφορούσε
πολλοί έπεσαν στην παγίδα,βγάζοντας το Μένος τους κατά των τεμπέληδων δημόσιων,,και αναφώναξαν στην πυρά..
γιατί απλα  δεν τους αφορούσε..

Συνελήφθη υπάλληλος του δήμου Άργους Μυκηνών


εκτελούσε εργασίες στο κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου
Το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2012 η αστυνομία συνέλαβε δημοτικό υπάλληλο ( εργαζόταν με πεντάμηνη σύμβαση ) ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο βιοτεχνικό κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, το οποίο ο δήμος προορίζει για τη στέγαση των μαγειρείων του ΙΕΚ Mαγειρικής Τέχνης.


Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε, διότι για το εν λόγω κτίριο δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες. Πριν λίγες ημέρες η αστυνομία είχε διακόψει τις εργασίες που γίνονταν στο συγκεκριμένο κτίριο για τον ίδιο λόγο.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

180 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν αποπειραθεί ν' αυτοκτονήσουν! από Πελοποννησο




Μέσα σε τρία χρόνια 3.124 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν αποπειραθεί ν' αυτοκτονήσουν!
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά το 2009, 50 το 2010, 53 το 2011, 32 το 2012.
Στην Αργολίδα καταγράφηκαν 9 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 6 το 2011, 5 το 2012.
τα στοιχεία έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
τα στοιχεία βέβαια είναι πλασματικά είναι σχεδόν οι διπλάσιοι επειδή συγγενείς το αποκρύπτουν και το παρουσιάζουν σαν ατύχημα για λόγους εκκλησίας και ταμπού της κοινωνίας.
και ο Γιωργάκης δίνει σεμινάρια στην Αμερική περί οικονομίας.
έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα χωρίς ενα συγνώμη στυγνοί και αμετανόητοι δολοφόνοι.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ρουμάνοι σκλάβοι (σαν... ζώα) για συγκομιδή πορτοκαλιών!


κατά τα άλλα.. στην  Αργολίδα ελέγχθηκαν 44 επιχειρήσεις  από το ΙΚΑ  όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 30 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19.000 ευρώ.
μεγάλα πρόστιμα ...σκότωσαν το θηρίο,την στιγμή που όλοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, εκβιαστικά

Ενα από τα πιο σκληρά κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων που δραστηριοποιούνταν στους φημισμένους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Συνολικά συνελήφθησαν σε Αθήνα και Αργολίδα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, όλοι ρουμανικής καταγωγής (δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 33, 41, 33 και 40 ετών), ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα αλλοδαποί, δύο Ρουμανoι και ένας Τούρκος.

Η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία έξι Ρουμάνων που ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι τα μέλη του κυκλώματος έφερναν με ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία -μέσω τουριστικού πρακτορείου που ανήκει στον Τούρκο που αναζητείται- άτομα που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση από τη Ρουμανία, με το πρόσχημα ότι θα εργάζονταν σε αγροτικές καλλιέργειες με 25 ευρώ μεροκάματο και δωρεάν διαμονή σε δωμάτια που θα τους παραχωρούσαν οι εργοδότες τους.

Το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων στο πλευρό των πέντε ΑΜΕΑ της ΔΕΥΑΝ


To Argonafplia.gr  πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την στήριξη στους πέντε εργαζόμενους πριν ένα περίπου μήνα, 
Η απόφαση της ΔΕΥΑΝ με την οποία η επιχείρηση προχώρησε στην απόλυση πέντε ατόμων- τα οποία είχαν προσληφθεί με ειδικό καθεστώς μετά την ολοκλήρωση του επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ-, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων μετά από εισήγηση των κυρίων Σαλεσιώτη και Βασιλείου.
Το σώμα κατέληξε στο ότι, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΥΑΝ είναι άκυρη διότι δεν ελήφθει με την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου που απαιτείται σε έκτακτες ψηφοφορίες.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει των αγώνα των πέντε αυτών ατόμων να διατηρηθούν στις θέσεις τους και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ να ευθυγραμμίσουν τις αποφάσεις τους στο πνεύμα της συγκεκριμένης απόφασης του.
ο άνθρωπος αυτός είναι επιεικώς ανεπαρκής για την πόστο που του έχουν αναθέσει.

δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα


 όταν προειδοποιούσαμε εδώ και 3 χρόνια να μην πέφτει ο κόσμος στην παγίδα της προπαγάνδας δυστυχώς πολλοί παγιδεύτηκαν στο δογκανο του Πάγκαλου για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι
πολλοί πολίτες βλαστήμαγαν την τάξη των δημοσίων ενώ προειδοποιούσαμε οτι έρχεται η σειρά όλων
αφού θα απολύσουν  χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και τους έκοψαν το μισό μισθό τώρα ήρθε η σειρά των ιδιωτών
αλλά ας όψεται η παροιμία να καεί η κατσίκα του γείτονα
αν δεν είμαστε ενωμένοι δεν θα γίνει τίποτα
''Στον αέρα βρίσκονται οι δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η νομοθεσία που θεσπίζει την απόλυση χωρίς προειδοποίηση μέχρι και ένα χρόνο μετά την πρόσληψη. 
Σύμφωνα με δικαστική απόφαση από την επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ο ειδικός υποκατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι παράνομος, όπως και η πρόβλεψη για απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις στους νεοπροσλαμβανόμενους.Επιπλέον, το Συμβούλιο διαπιστώνει παραβίαση στη μείωση του βασικού μισθού για τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα, κάτω από το όριο φτώχειας των 580 ευρώ'

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε ο Χρόνης Μίσσιος



Πέθανε ο Χρόνης Μίσσιος

επέτρεψε μου να σε λέω φίλο γιατί άγγιξες με τα λόγια σου τη ψυχή μου όπως πολλών Ελλήνων.
Μέχρι και τον Αύγουστο του 1973 (με ένα... διάλειμμα από το 1962 έως το 1967), όταν δόθηκε η αμνηστία του Παπαδόπουλου, περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες, ως πολιτικός κρατούμενος.

Τον έστειλαν στο Μακρονήσι, στον Άι- Στράτη, στις φυλακές Αβέρωφ, στην Κέρκυρα, στον Κορυδαλλό.

Η φυγή τόσο σημαντικών προσωπικοτήτων κάνει ακόμα πιο φανερή την ανεπάρκεια της σημερινής αριστεράς αλλά και των ηγετών της,στην Ελλάδα του 2012..

ο Μίσσιος ήταν ένα σπάνιο μυαλό,ένας γοητευτικός ομιλητής με έναν λόγο που σε συγκινούσε,από την πρώτη κιόλας στιγμή..ένας αυθεντικός και καλόκαρδος άνθρωπος..καλό του ταξίδι λοιπόν.

την τελευταία του συνέντευξη θα την βρείτε στο αρχείο της ΕΡΤ ΕΔΩ

Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΙΤΣΗ συνομιλεί  στην οικία του στο Καπανδρίτι. Συζητούν για τη ζωή στη σύγχρονη Ελλάδα και εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να απομακρυνθεί από την πόλη, από την κοινωνία της Αθήνας, της οποίας δεν επιθυμεί να αποτελεί μέρος. Αντίστοιχα επέλεξε να μη γίνει πολιτικός και εξηγεί τη γνώμη του για τους επαναστάτες που έγιναν πολιτικοί, αλλά και για τους πολιτικούς στην Ελλάδα σήμερα, τα κόμματα εξουσίας ειδικότερα και όσους πολιτικούς κατηγορούν τους πολίτες για έλλειψη πατριωτισμού σε εποχές κρίσης. Εκφράζει την απαισιοδοξία του μπροστά στην πορεία της χώρας, αλλά και της ανθρωπότητας, την υποταγή της σε ένα "χρηματιστηριακό ιμπεριαλισμό" 

ιδιαίτερα φιλόζωος είχε εκπομπή στην ΕΡΤ για τα ζωάκια  εδω μια  1994



ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΕΙΑ..ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.


νομοσχέδια,νομοσχέδια,κάθε 4-5 μήνες
ο εκάστοτε υπουργός δικαιοσύνης θα δώσει ελπίδες για ένα δίκαιο σωφρονιστικό σύστημα,για δίκαιες και γρήγορες δίκες,για σωστή απόδοση της δικαιοσύνης και των ποινών
ως συνήθως θα δώσει ακόμη μια ψεύτικη Ελπίδα,για να παραμείνουν ήσυχες ..οι φυλακές
νομοσχέδια,το όπιο των κρατουμένων
νομοσχέδια,λόγια πολιτικών για καθησυχασμό και εντυπωσιασμό
νομοσχέδια..ώρα αλλαγής του υπουργού δικαιοσύνης..
πάντα όταν εξαγγέλλεται ένα νομοσχέδιο για την δικαιοσύνη,πάντα αλλάζει ο υπουργός..η η κυβέρνηση και δεν γίνεται τίποτα
τα χρήματα όμως των επιτρόπων που συνεδριάζουν  για να αποφασίσουν να βγάλουν ένα νομοσχέδιο,είναι χρήματα φορολογουμένων,χρήματα και αυτών που είναι ήδη φυλακή
συνεδριάζουν οι επιτροπές,παίρνουν τα χρήματα,δείχνουν ένα έργο στα χαρτιά,γίνεται κάποια ανακοίνωση ότι είμαστε έτοιμοι..για την αλλαγή..και μετά ως συνήθως τίποτα
τα χρήματα όμως πάρθηκαν και δεν επεστράφησαν ,τα μέτρα όμως δεν πάρθηκαν,και τα πράγματα χειροτερεύουν
άνθρωποι κάθε ηλικίας κοιμούνται στις τουαλέτες ,στα πατώματα,υποσιτίζονται,
οι αρρώστιες λιμοκτονούν στα κελιά και στους διαδρόμους,και το βλέμμα όλων αγριεύει
καμία ιατρική μέριμνα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-Προπαγάνδα σε πεινασμένους




Η συζήτηση με όποιον δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι επιεικώς τρισάθλιο να κάνεις πολιτική προπαγάνδα σε πεινασμένους που στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό είναι ΑΝΩΦΕΛΗ. λέει ο σχολιαστής του βίντεο
γύρω στο 2και 30 περίπου λεπτό  λέει ..
έχετε πολύ ώρα όρθιοι σε λίγο τελειώνω την προπαγάνδα και παίρνετε ένα πιάτο φαγητό
απλά στην πείνα σας έφερε η γενιά του πολυτεχνείου..
την ίδια προπαγάνδα έκανε και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ του Ηitler όταν έδιναν συσσίτια στους εξαθλιωμένους Γερμανούς ...
Ένας άλλος σημαντικός ευνοϊκός παράγοντας για τον Χίτλερ θα αποδειχτεί η νέα οικονομική κρίση. 
με το κραχ της Wall Street το 1929, εξίσου μεγάλη ήταν η ανεργία στη Γερμανία και οι τράπεζες είχαν –σχεδόν- χρεοκοπήσει. Όπως λένε Γερμανοί της εποχής, ο κόσμος πεινούσε και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Χίτλερ και παρουσιάστηκε ως λυτρωτής και σωτήρας
ρε μάγκες ντρέπομαι που βιντεοσκοπήσατε και τα μωρά 

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ο εθνικός ήρωας που αρνήθηκε 2.000 γρόσια:


Ο Ηλίας Τσαλαφατίνος διακρίθηκε για τον αγνό πατριωτισμό του και την έλλειψη φιλοχρηματίας. Όταν η επαναστατική κυβέρνηση το καλοκαίρι του 1823 τού πρόσφερε 2.000 γρόσια ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες προς το έθνος, αυτός τα αποποιήθηκε, λέγοντας: «Το Έθνος είναι ακόμα φτωχότερο από μένα τον φτωχό». 
AΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ;

Ηλίας Τσαλαφατίνος (1780-1856): Μανιάτης αγωνιστής του '21, που διακρίθηκε για τον πατριωτισμό του και την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα του.
Ο Τσαλαφατίνος πήρε μέρος σχεδόν σε όλες τις μεγάλες μάχες της Επανάστασης στην Πελοπόννησο.
Ο Ηλίας Τσαλαφατίνος γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης, μεταξύ 1780 - 1782.Το επίθετο της οικογενείας του ήταν Κατσανός, αλλά επεκράτησε το Τσαλαφατίνος, που είναι παρατσούκλι από τη λέξη τσαλαφός (απερίσκεπτος, ορμητικός). Υπήρξε έμπιστος των Μαυρομιχαλαίων και διοικητής των στρατιωτικών τους σωμάτων.

και η Ζωή συνεχίζει την ανηφόρα

Η Αργολίδα πίνει "θάνατο" - Επικίνδυνη για καρκινογενέσεις η κατανάλωση νερού

Ακατάλληλα και μάλιστα με υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων νιτρικών αλάτων είναι τα αποθέματα των υπογείων υδάτων σε επτά λεκάνες απορροής της χώρας, με την Αργολίδα να έχει ξεπεράσει το σημείο συναγερμού κατά πολύ, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ
όλο το άρθρο πατώντας  από Αργολικες ειδήσεις
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
κατά καιρούς διάφοροι παράγοντες και ειδικά δήμαρχοι μας παρότρυναν ανεύθυνα να πίνουμε νερό άφοβα,,παίζοντας με την υγεία μας...
που χάθηκαν τώρα;
και δεν φτάνει αυτό,σε περιοχές όπως το Αργος,τα τέλη για ύδρευση αποχέτευση μιας κατοικίας φτάνουν τα 50 με 60 ευρώ,με την λογική οτι έχει χρέη ο δήμος
έτσι δεν φτάνουν τα χαράτσια  της ΔΕΗ σε κυνηγάει και Η ΔΕΥΑΡ
ΑΥΤΑ τα χρέη ανέρχονται σε δις και ακόμα..ψάχνονται..να βρεθούν
έτσι με απλά λόγια όποιος έχει μια κατοικία  θέλει χονδρικά 150 στην καλύτερη ρεύμα και το νερό πάνω απο 200 ευρώ το δίμηνο
λογιστικά δίνει ενα ενοίκιο για το σπίτι του ανα δυο μήνες αφού τα περισσότερα είναι χαράτσια
και η Ζωή συνεχίζει την ανηφόρα

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ







Ήταν από τα ήσυχα εκείνα βράδια, που ένοιωσα την ανάγκη να
ακούσω ραδιόφωνο, να χαθώ μέσα στα ερτζιανά κύματα,(,μιας και μου λείπουν τόσο
πολύ αυτά της θάλασσας ,και δεν μπορώ να τα έχω)και να ταξιδέψω, να σταματήσω
να σκέφτομαι…
Έβαλα τα ακουστικά για να μην ενοχλώ τους άλλους ,και ασυναίσθητα
το χέρι μου γύρισε τον διακόπτη των σταθμών συνεχώς, μέχρι να βρεθεί κάτι να
μου  τραβήξει. .την προσοχή
Δεν ξέρω ακριβώς τι έψαχνα, μάλλον τίποτα συγκεκριμένο,,
έψαχνα όμως..
Και ναι κάποια στιγμή η χαλάρωση έλαβε τέλος..
Ανασηκώθηκα, έβαλα και το δεύτερο μαξιλάρι, και έμεινα ακίνητος
,λες και φοβόμουν μην κουνηθεί το ραδιόφωνο, και χαθεί ο σταθμός.
Απομακρυνα τελετουργικά το χέρι μου ;από τον διαλογέα σταθμών
και αφέθηκα..
[Ελλάδα  ΣΥΓΝΩΜΗ αν
θες να αλλάξω γνώμη ,πρέπει και εσύ να μάθεις να αγαπάς
Πάψε να με παιδεύεις και να με κοροϊδεύεις, και
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝ ΣΚΟΡΠΑΣ]
..Ε λοιπόν κάποιος παίζει με τα νεύρα μου σκέφτηκα, και μου
ήρθε να πετάξω το ραδιοφωνακι στον τοίχο απέναντι.

Έμεινα όμως ακίνητος, και άκουσα όλο το τραγούδι,
Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό σκέφτηκα
Σηκώθηκα ,έβγαλα τα χαρτιά μου,και άρχισα να γράφω
Η τύχη μου η πουτανα
ήταν ,που ήθελα να  σταματήσω να
σκέφτομαι..
ΠΑΡΤΑ ΤΩΡΑ
TΙ
ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ;




ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.500 ΟΙ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟ 2012



Σε τουλάχιστον 3500 ανεβάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπολογισμοί των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑτους υπό απόλυση - διαθεσιμότητα εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για 2000 υπαλλήλους* που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο η αρχική συμφωνία με την τρόικα προέβλεπε ο αριθμός αυτός να ανέλθει στις 5000.
Αν και τα επίσημα στοιχεία (και) της (τελευταίας) απογραφής ουδέποτε δόθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ,  σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η έρευνα των συνδικαλιστών σε συνδυασμό με ανεπίσημα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους καταλήγουν στα εξής αριθμητικά στοιχεία σε σχέση με τους ΙΔΑΧ Δ.Ε. που εμπίπτουν στις κατηγορίες τις οποίες και καθορίζει ο νόμος για το μεσοπρόθεσμο και η εγκύκλιος Μανιτάκη:
Οι τρεις «δεξαμενές»