Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012



Είμαι τυφλός. Παρακαλώ βοηθήστε με, γράφει η ταμπέλα δίπλα του ενώ οι περαστικοί τον προσπερνούν βιαστικοί, οι περισσότεροι αδιάφοροι. Κάποιοι του ρίχνουν λίγα κέρματα, αραιά και πού. Ανάμεσα τους μια γοητευτική γυναίκα που μόλις τον προσπερνά κοντοστέκεται, επιστρέφει, αρπάζει την ταμπέλα και γράφει ένα νέο μήνυμα από την πίσω πλευρά. Όλα αλλάζουν! Τα κέρματα πέφτουν βροχή κι ο τυφλός ζητιάνος μένει με την απορία. «Τι έκανες στην ταμπέλα μου;» ρωτάει τη γυναίκα που ξαναπερνάει αργότερα από μπροστά του. «Έγραψα το ίδιο, αλλά με άλλες λέξεις», απαντά εκείνη και το πλάνο στρέφεται στην ταμπέλα:


«Είναι μια πανέμορφη μέρα και δεν μπορώ να τη δω»…

Πρόκειται για ένα επιτυχημένο ριμέικ του έργου του Αλόνσο Αλβάρεζ, «Istoria de un Letrero» το οποίο δεν είχε κερδίσει τυχαία το βραβείο καλύτερης ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Καννών το 2008.

 Σχόλιο: ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ... ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ Σ' ΑΥΤΗΝ!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η απίστευτη θρασύτητα της οικονομικής ελίτ !


Διατάσουν την μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμική αποικία..Την κήρυξη ολόκληρης της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» ζητάει ο πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων ! Αξιώνει να έχoυν οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες τον τελευταίο λόγο..στο υπό διαμόρφωση προτεκτοράτο ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ «ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ» ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ! ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ «ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Σπίγκελ», μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει όχι μόνο να λάβει επιπλέον οικονομική «βοήθεια», η οποία, βεβαίως, θα είναι όπως και τώρα με το «αζημίωτο», αλλά και να στελεχωθεί με τοποτηρητές άρτι αφιχθέντες από τις Βρυξέλλες, τους οποίους βαφτίζει «προσωπικό από υπαλλήλους της ΕΕ»!