Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ιδού τι πραγματικά έγινε σήμερα με τη Ρεπούση (φωτό)


Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής:  «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί» 
Τι ακριβώς σέβεται η "κυρία";Μήπως θεωρεί ότι και η γενοκτονία των Ποντίων είνα αποτέλεσμα "μεγάλης κοσμοσυρροής";Ντροπή και αίσχος στην ίδια και σ' όσους την ψήφισαν.
 θεωρείς πως και οι πόντιοι....συνοστησθησαν στο ποντο..Οσοι την ψηφίσατε στον Πειραιά , να την χαιρεστε..

Λεπτό προς λεπτό η παρουσία της Ρεπούση στη Βουλή.Μόλις ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την Γενοκτονία των Ποντίων εξαφανίστηκε από την αίθουσα και επανήλθε να ψηφίσει μετά..ΝΤΡΟΠΗ

Αποχώρησε από τη Βουλή, η γνωστή Ρεπούση, όταν ο β. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!!! 

Η Γενοκτονία των Ποντίων


Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.
Το 1908 ήταν μια χρονιά – ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πρόσκληση του συλλόγου Ποντίων Αργολίδας.


Ο Σύλλογός ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ « ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
 με την βοήθεια και συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλιέων
σας καλεί να παρακολουθήσετε την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 12.00, στο Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ναυπλίου (δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου)
αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο , την εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 Αφήγηση - Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Κιουπτσίδου, εκπαιδευτικός.
 Στη λύρα και στους θρήνους: Νικόλαος Βασιλειάδης. Από το χορευτικό του Συλλόγου μας θα παρακολουθήσετε τον Πυρρίχιο χορό.
 Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σχέσεις ζωής με " To Χαμόγελο του Παιδιού"


Η Πέννυ Ζερβάκη φιλοξενεί στο στούντιο της Focus Web TV τον μη κυβερνητικό οργανισμό
 «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
έχοντας καλεσμένους τον Στέφανο Αλεβίζο ψυχολόγο και την Χριστίνα Κεφάλα εθελόντρια «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών στα Νοσοκομεία»,
μαζί συζητούν για το πώς ξεκίνησε το» ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»,
 για τις δράσεις του, για την γραμμή 1056, καθώς επίσης και για τα σπίτια φιλοξενίας του συλλόγου.....

μνημείο των πεσόντων στις Λίμνες Αργολίδας


Οι συγγενείς των θυμάτων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής 1944 σας προσκαλούν,
 να τιμήσετε με την παρουσία σας την μνήμη τους, στην επιμνημόσυνη δέηση
 που θα τελεστεί την Κυριακή 22 Μαίου 2012 και ώρα 10:00 π. μ
στο μνημείο των πεσόντων στις Λίμνες Αργολίδας
. Οι Συγγενείς των θυμάτων πληροφορίες
Καμπόσος Παναγιώτης 27510/83289

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΑΡΓΟΥΣ.

tel1
Η ώρα της γιορτής έφτασε...
Το Άργος φοράει τα καλά του και πανηγυρίζει το πρώτο τρόπαιο, το πρώτο πρωτάθλημα, τις πρώτες ξέφρενες και ιστορικές στιγμές του...
 Οι "Λύκοι" του Διομήδη, η αρμάτα του Δημήτρη Δημητρούλια, τα "παιδιά" μας, όπως πολλές φορές μας αρέσει να τα χαρακτηρίζουμε, μας ανεβάζουν στον έβδομο ουρανό, στο πάνθεον του χάντμπολ, στην ελίτ του Ελληνικού αθλητισμού.
Την Τετάρτη 16 Μαϊου, στις 19.00 το απόγευμα 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την ώρα που η τρόικα αναμένει να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα, προειδοποιώντας με όλους τους τρόπους για... χρεοκοπία της χώρας, εάν δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο και οι μεταρρυθμίσεις (οικονομικές και διοικητικές) που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση Παπαδήμου και προβλέπουν μεταξύ άλλων απολύσεις 15.000 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, στο υπουργείο Εσωτερικών -όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, τα... μολύβια έχουν πάρει «φωτιά» για την εφαρμογή των συμφωνημένων.
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/19785

Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στο Ναύπλιο


Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ( Ασκληπιού 3, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 25297 )
 Αφορά τα Βιβλία: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΟΝΕΑΣ; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!
 Η συγγραφέας θα συζητήσει με τους γονείς, θα αναλύσει και θα προσεγγίσει ζητήματα που τους απασχολούν για την ανατροφή των παιδιών τους
. Παρασκευή 18/05/2012 19:00 μμ - Σάββατο 19/05/2012 20:30 μμ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο Διομήδης Πρωταθλητής Ελλάδος

Το Άργος έγραψε ιστορία!

 Ο Διομήδης νίκησε με 30-28 τον ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Α1 χάντμπολ ανδρών και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.
 Λίγο πριν διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο οι παίκτες του Διομήδη φρόντισαν να «σφραγίσουν» αυτόν εντός των συνόρων. Ονειρεμένη χρονιά για την ομάδα του Άργους που ολοκλήρωσε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο.

Πρώτοι από το ξεκίνημα της σεζόν, οι «λύκοι» κατάφεραν να διατηρηθούν εκεί μέχρι το τέλος, παίρνοντας τα σκήπτρα από την ΑΕΚ. Παρότι χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ, το συγκρότημα του Δημήτρη Δημητρούλια επικράτησε με 30-28 του Δικεφάλου του Βορρά -ήταν η μόνη ομάδα που έκοψε βαθμούς με την ισοπαλία στην κανονική διάρκεια- και στρογγυλοκάθισε επιβλητικά στο θρόνο!
http://argolikeseidiseis.blogspot.com

Το αυθαίρετο Σαμαρά» στο Ναύπλιο



samaras2
ΠΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ;
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 81-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Το makeleio.gr και η «κυνηγετική» ομάδα των ρεπόρτερ του είναι πιστοί στην δημοσιογραφική δεοντολογία. Πάντα και παντού. Χωρίς να παρασύρονται από τις αλητείες και τα ελεεινολογήματα του τελευταίου 48ωρου, τις
παρα-κυπατζίδικες βρωμιές και τις κακουργηματικές ενέργειες που υπάγονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ίσως στον Κορυδαλλό.
Αποφασίσαμε λοιπόν από σήμερα και μέχρι να πάρουμε μια επίσημη- προσωπική- απάντηση από τον πολιτικό άνδρα(ελπίζουμε να τιμήσει την λέξη άνδρας, όπως έχει αποδείξει ότι είναι)να βγάλουμε στον διαδικτυακό «αέρα» τον φάκελο της υπόθεσης «Το αυθαίρετο Σαμαρά» στο Ναύπλιο που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς νομιμοποίησε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου(που έχει χαρακτηριστεί ΚΑΘ' ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ως παραδοσιακός οικισμός. Με μεθοδεύσεις που θυμίζουν εύνοια «αυτοκράτορα», έναν χρόνο πριν τις εκλογές του 2004. Με υπουργό Πολιτισμού, ποιον νομίζετε; Μα τον «μελλοντικό συνεργάτη» του στην πολυπόθητη και μη ομολογούμενη «συγκυβέρνηση». Τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Άλλωστε ο μεγάλος Βενιζέλος, τότε ήταν στα πάνω του. 'Ελυνε κι έδενε. Αυτό γράφει και το βιογραφικό του μέλλοντα «συγκυβερνήτη»: