Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η «ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΑΤΟΥ» ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 ΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τρίτη, στις 21-02-2012, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου το αίτημα (442) κατοίκων του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, με τη νομική υποστήριξη του δικηγόρου Αθηνών, κ. Γιώργου Παπάρα, την κινητοποίηση των ανθρώπων της «Πλατείας Κιάτου» και την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, για την έκδοση Προσωρινής Διαταγής για τη μη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούσαν ή δε μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ. 



Δίνουν τα χέρια τα πανεπιστήμια Πελοπονήσου-Σανγκάης


Δίνουν τα χέρια τα πανεπιστήμια Πελοπονήσου-Σανγκάης

Τα δύο Ιδρύματα θα συνεργαστούν

Θετικά, ανταποκρίθηκε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε πρόταση συνεργασίας, που δέχθηκε από το Shanghai Jiao Tong University, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στη Σαγκάη.

Το πανεπιστήμιο Jiao Tong συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα και διασημότερα της Κίνας, καλύπτει όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών, τεχνολογικών και φυσικών επιστημών και φοιτούν σε αυτό 42.000 φοιτητές.

Ήδη έχουν ανταλλαγεί οι πρώτες επιστολές μεταξύ των πρυτανικών αρχών των δύο πανεπιστημίων και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου θα επισκεφθεί το κινεζικό πανεπιστήμιο από τις 17 ως τις 23 Μαρτίου.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

μια αφύπνιση θα μας σώσει – ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!


  

Ενημέρωση (γράφει η Δέσποινα Δημότση – debbiedim@hotmail.com)

              Καλωσορίσατε στην Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων και στην νέα κυβέρνηση ανασχηματισμού την οποία δεν εξέλεξε ο λαός αλλά επιβλήθηκε δήθεν για την εθνική μας σωτηρία (τραγωδία και αφανισμό εννοεί). Δημοκρατία κατά τα’ άλλα; Ή δικτατορία της ελίτ των τραπεζιτών; Αν υπάρχει ακόμα πολίτης που θεωρεί ότι είμαστε ελεύθεροι, αφήστε τον – ζει σε παράλληλο σύμπαν. Στις ευρωεκλογές του 2009 αναρωτιόμουν σε άρθρο μου «τι πολίτευμα έχουμε;» και φυσικά είχα δεχθεί τα «πυρά» των προοδευτικών (;). Δυστυχώς όμως σήμερα βγήκαν αληθινά όλα αυτά τα σενάρια συνομωσίας που θεωρούσαν απίθανα μερικοί.
Μεταξύ δακρυγόνων (που έπεφταν χωρίς λόγο) και κουκουλοφόρων (οι οποίοι είναι μέλη του διεφθαρμένου παρόντος συστήματος), έδωσαν το παρόν πολλές χιλιάδες πολίτες, μπορεί να έφταναν και στο ένα εκατομμύριο αλλά και ακόμη παραπάνω. Όλες οι οδοί γύρω από το Σύνταγμα ήταν γεμάτες κόσμο, νέους, ηλικιωμένους, φοιτητές κτλ.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Oλέθριες δηλώσεις Γ. Μανιάτη: «Διακεκαυμένη ζώνη και ασαφές τοπίο Αιγαίο και Μεγίστη»



Oλέθριες δηλώσεις Γ. Μανιάτη: «Διακεκαυμένη ζώνη και ασαφές τοπίο Αιγαίο και Μεγίστη»
Σε πρωτοφανείς δηλώσεις αναγνώρισης του βάσιμου των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, για την ΑΟΖ και των δικαιωμάτων της εκτέλεσης εργασιών ερευνών, γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης εξορύξεων, προχώρησε πριν από λίγο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.
Οι δηλώσεις του Γ,Μανιάτη αντιβαίνουν 100% την εθνική γραμμή καθώς παραδέχεται το βάσιμο των τουρκικών διεκδικήσεων (!) και χαρακτηρίζει «ασαφές το τοπίο σε Αιγαίο και Καστελόριζο (Μεγίστη)» σε ότι αφορά την δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να προκηρύξει διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων.
Τις δηλώσεις αυτές ούτε … Τούρκος δεν θα τολμούσε να τις κάνει την στιγμή που η πάγια ενική θέση από το 1974 μέχρι σήμερα είναι ότι «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χερσαίων νησιωτικών περιοχών διέπεται αυστηρά από την Συνθήκη της Λωζάνης και βάσει αυτής υπάρχουν συγκεκριμένα ελληνικά δικαιώματα».
Τώρα έρχεται ο υφυπουργός ΠΕΚΑ (την επαύριο των δηλώσεων Σαμαρά που στηρίζει την κυβέρνηση και τον Γ.Μανιάτη φυσικά στην Κύπρο περί ΑΟΖ) και όχι απλά υπονομεύει τιςεθνικές θέσεις (οι δηλώσεις του μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στο οποιοδήποτεδιεθνές δικαστήριο από την Άγκυρα), αλλά αυτοκαταστρέφει την ελληνική δυνατότητα για να προκηρύξει διαγωνισμούς έρευνας υδρογονανθράκων σε αυτές τις περιοχές.

ΤΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑ


Από πολύ πρωί ο Γιώργος Νικολόπουλος δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας, Τα Αργολικά , ξεκινά προς αναζήτηση της είδησης για την εφημερίδα του , μετά το πρώτο τσιγάρο και τον πρωινό καφέ ξεκινά η καθημερινότητα του . Πάντα τέλειος ο Γιώργος σε όλα του εργατικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει και προπάντων ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Να σημειωθεί πως η εφημερίδα είναι FREE PRESS (δηλαδή διανέμεται χωρίς αντίτιμο) σε πολλά φύλλα σε όλη την Αργολίδα


Διεγράφησαν τα χρέη των Ισλανδών!

 Διεγράφησαν τα χρέη των Ισλανδών!
Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, σε μία εκπληκτική ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν, ειδικά όταν πρόκειται για χρέη, όπως τόκοι από κεφάλαια, που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας και όχι με το να φορτωθούν νέα δάνεια.
Α, και κάτι άλλο: Στην Ισλανδία οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν αμέσως μετά την χρεοκοπία. Στην Ελλάδα το κράτος «τραπεζοποιήθηκε» με τον διορισμό τραπεζίτη ως πρωθυπουργού και την πληρωμή των χρεών των τραπεζών από το κούρεμα, από τους πολίτες!

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Ν.Κωνσταντόπουλος έχει ακόμη γραφείο στη Βουλή και διορίζει και υπαλλήλους!!!Τι είναι αυτά ρε 'σείς;

Aπό Στοχασμός Πολιτική

   
Και ενώ κόβονται συντάξεις και μισθοί κατώτατοι, κι ενώ τα παιδιά λιποθυμούν από ασιτία και το 1/3 των Ελλήνων θρέφεται στα σισίτια, ενώ ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία μας ακόμη και τα αρχαία μας, αυτοί ακόμη διορίζουν στη Βουλή τους κολλητούς τους, ακόμη και τους κολλητούς των πρώην ξοφλημένων κομματαρχών !  ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΞΕΙ!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Η ΒΟΥΛΗ;; ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ;;
 
ΑΠΟKAΛΥΨΗ 
 
Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, τι άλλο να πώ...
Δηλ., αν εγώ κατάλαβα καλά:

1. Υπάρχει και λειτουργεί στη Βουλή ακόμα ''Γραφείο του πρώην Προέδρου της Κ.Ο. του «Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας», Νίκου Κωνσταντόπουλου΄΄, με κάμποσες (πόσες ???) οργανικές θέσεις, που κάποια είναι τώρα κενή ...
2. Ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού (Ν. Κωνσταντόπουλος, έχει κατά νόμο (άρθρο 41 παρ. 1Θ΄ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α΄/97) δικαίωμα να προτείνει, και πρότεινε, την κάλυψη αυτής της κενής θέσης με κάποιον δικό του

3. Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε ασμένως δεκτή την πρόταση του πρώην προέδρου μιας πρώην Κ.Ο. και διόρισε τον προστατευόμενο του ''Προέδρου''

4. Ερώτηση (μία από τις πολλές) : Πόσα ακόμα γραφεία πρώην προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων υπάρχουν???

5. Ο Πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο πρώην Προεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, προφανώς ενστερνίζονται, τη Βουλγαράκειον απόφανση ''Το νόμιμον είναι και ηθικόν''. ακόμα και τούτες τις μαύρες ώρες !!!

Τα υπόλοιπα, σχόλια ή ερωτήματα, προσθέστε τα εσείς.
Εγώ αρχίζω να κουράζομαι, παρ' όλο που δεν πρέπει...

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 48

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

 Από Λαϊκό Κίνημα

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ – Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Απέναντι στα μνημόνια και στον κοινωνικό μεσαίωνα που επιδιώκουν να επαναφέρουν η μόνη λύση είναι η κοινωνική αυτό-οργάνωση, είναι η διαμόρφωση μίας νέας προσωπικής και ευρύτερης συλλογικής κοινωνικής συνείδησης. Αυτή η νέα κοινωνική συνείδηση μπορεί να αποτελέσει την ατομική και συλλογική διέξοδο, την απάντηση της κοινωνίας που θέλει να προοδεύσει, την απάντηση της κοινωνίας που αρνείται να υποκύψει στον μεσαίωνα που θέλουν να επαναφέρουν οι νεοφεουδάρχες και οι κατακτητές της χώρας.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι εργασιακές ρυθμίσεις όλων των μέτρων και όλων των μνημονίων αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο της απάνθρωπης βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού και όσων πρεσβεύει. Δεν θα επεκταθούμε σε ειδικότερες αναφορές θα επισημάνουμε όμως σχηματικά ότι ο κύκλος των μέτρων επανατοποθετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τον κοινωνικό ιστό σε συνθήκες 19ου αιώνα. Ο,τι κατέκτησε η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος άνθρωπος με αγώνες, ζωές και αίμα  αυτοί το αναίρεσαν με μία ανάταση της χειρός στην Βουλή.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Άργος: Στους 8 της Ευρώπης ο Διομήδης.(βίντεο)

Δείτε το γκολ της πρόκρισης και τους έξαλλους πανηγυρισμούς της ομάδας του Διομήδη, στην Ουκρανία

Tο Άργος πανηγυρίζει.Η ομάδα χαντμπολ της πόλης, ο Διομήδης,προκρίθηκε στους ΄΄8΄΄του ευρωπαικού  κυπέλλου ΄΄Τσάλλετζ Καπ΄΄, για πρώτη φορά στην ιστορία του.
ο Διομήδης ηττήθηκε μεν  από την Πορτόβικ  29-26  , ομως λόγω διαφοράς τερμάτων ( είχε νικήσει στο Άργος 27-24), πήρε την πρόκριση.
Να σημειωθεί ότι και στο πρωτάθλημα της Αι ο Διομήδης Άργους  είναι πρωτοπόρος και αήττητος, παραμένοντας το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.



http://www.youtube.com/user/jelias2012

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικά προϊόντα


greek-barcode
Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Francois από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία, και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατ’ επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των.
Και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.
Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμα ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
 Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets (Lidl,Carrefour,Dia,AB).
Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Francοis, στον Mario  και στονJohan. Και αυτό γιατί, ή από άγνοια ή από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα.Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά.Όπως γάλα,τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας και κουζίνας, μακαρόνια, μπύρες, αναψυκτικά, ποτά,μαρμέλαδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες. Τόσο απλά…

Tα ορφανά πληρώνουν φόρο!


Μειωμένα είναι τα έσοδα για τα παιδικά χωριά SOS λόγω κρίσης και της φορολογίας που έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν. Ελέω μνημονίου, λοιπόν, τα παιδικά χωριά θα φορολογηθούν σαν να ήταν οποιαδήποτε επιχείρηση. Το 2011 τα έσοδα τους μειώθηκαν κατά 200.000 ευρώ σε σχέση με το 2010 και σε αυτή τη μείωση πρέπει να συνυπολογιστεί η φορολογία με την οποία έρχονται αντιμέτωπα για πρώτη φορά.

Ένας δημότης γράφει


"Την στιγμή που σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της Πόλης Κάβα Ντεϊ Τιρρένι της Ιταλίας, αποφασίζει και δωρίζει το σύνολο των αποδοχών τους για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδος, οι δικοί μας Καρναβαλοδήμαρχοι διοργανώνουν φιέστες και σπατάλες.
Είναι νομίζω καιρός να αρχίζουν να βγαίνουν στην φόρα και τα άπλυτα των δημάρχων και αντιδημάρχων, οι οποίοι όπως όλες οι μελέτες μαρτυρούν είναι εκτροφεία διαπλοκής και παρασιτισμού.
Αλήθεια, κοιτάξτε τα δημοτικά συμβούλια της κάθε περιοχής, και θα δείτε ότι οι περισσότεροι των δημάρχων αντιδημάρχων έχουν στενές, πολύ στενές σχέσεις με τους τοπικούς εργολάβους, αν δεν είναι και στενοί συγγενείς.
Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο έχει τουλάχιστον 4-5 μηχανικούς μεσίτες εργολάβους αρχιτέκτονες, και αυτό δεν είναι τυχαίο.  Αυτό γίνεται γιατί όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν από πριν τα σχέδια της Πόλης, την κατεύθυνση ανάπτυξης των δρόμων, ώστε να επενδύσουν πρώτοι αυτοί σε αυτές τις περιοχές.
Δυστυχώς, οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια, αντί να γίνουν οι προστάτες και οι στυλοβάτες των τοπικών κοινωνιών, οι περισσότεροι από αυτούς, προσφέρουν ένα ψεύτικο χαμόγελο  σόου και φιέστες στους δημότες από την μια πλευρά, ενώ από την άλλη πλουτίζουν, χωρίς ίχνος Εθνικής συνείδησης.