Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μνήμη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Σαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου του 1843, το ελεύθερο γένος των Ελλήνων, έκλαψε για τον θάνατο του θρυλικού στρατηλάτη, του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ
Υποκλινόμαστε σήμερα και προσκυνούμε και ασπαζόμαστε ταπεινά τον Θοδωράκη Κολοκοτρώνη, τον ελευθερωτή των Ελλήνων, που στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 εκοιμήθη χριστιανικώς και ορθοδόξως ως Έλλην, ως ένας Γέρων ασκητής της ορθοδόξου παραδόσεως, αυτός ο φιλάνθρωπος και στοργικός και φιλόθεος στρατηγός. Υποκλινόμαστε και ασπαζόμαστε τον Θοδωράκη Κολοκοτρώνη. Αυτή τη μεγάλη μορφή του Γένους και του έθνους ημών. Την κορυφαία και αγιασμένη, προ πολλού, μορφή της Εκκλησίας και της πατρίδος και της ιστορίας και της ζωής μας. Με τη μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μεγαλώσαμε όλοι οι Έλληνες. Δεκάδες χρόνια. Μέχρι σήμερα. Με το ηρωικό του μεγαλείο. Με το φως του που άστραπτε, κατά τρόπο Αναστάσιμο. Με την απαστράπτουσα φουστανέλα του. 
 ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Επιστολή Αναγνώστου στον Καμπόσο


Με επιστολή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γ. Αναγνώστου ζητά τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για το 2011. ....
 Προς: το δήμο Άργους – Μυκηνών κ. προιστάμενο Οικονομική Υπηρεσία Κοιν. Κ. Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Κ. Αντιδήμαρχο οικονομικών
 ΘΕΜΑ : παροχή οικονομικών στοιχείων.
 Παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά με οικονομικά στοιχεία που αφορούν την 31 Δεκεμβρίου 2011 : Τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα του δήμου.
Τα ταμειακά διαθέσιμα στο λογαριασμό της ΣΑΤΑ.
 Τις επιχορηγήσεις του υπ. Εσωτερικών και οικονομικών που αφορούν τους ΚΑΠ το 2011.
Τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν από το λογαριασμό της ΣΑΤΑ
. Τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν εκτός του λογαριασμού της ΣΑΤΑ ( μισθοδοσία, εισφορές, οφειλές σε προμηθευτές…).
Τα συνολικά έξοδα μισθοδοσίας του συνόλου του προσωπικού ( τακτικού και με κάθε είδους συμβάσεις ) για τα έτη 2010 και 2011.
 Τα έσοδα του δήμου από την πρ. Κοινότητα Αχλαδοκάμπου και αφορούν τη χρήση των ανεμογεννητριών για το 2011.
Το κόστος των λογαριασμών της ΔΕΗ στο δήμο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τον φωτισμό κοινόχρηστων χώρων ( δρόμοι, πλατείες, χωράφια …).

ΜΗ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ!! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!!


Διαβάσαμε στο ΠΡΕΖΑ TV ότι Συμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Google εκτος απο την πολιτικη απορρητου,απο τη 1η Μαρτιου 2012 αλλαζει τη πολιτικη της και στα blogs.
Oλα τα blogs της πλατφορμας blogspot.com ,θα αλλαξουν τον επομενο μηνα domain αυτοματα και θα εχουν καταληξη , αναλογα με τη χωρα απο τη οποια βγαινουν , απο την οποια γινονται δηλαδη οι περισσοτερες αναρτησεις.
Τι σημαινει αυτο;;;
Τα blogs που βγαινουν απο την Ελλαδα και ειναι της Google, απο 1η Μαρτιου 2012 θα εχουν την καταληξη blogspot.com.gr πραγμα το οποιο σημαινει πως πλεον θα υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια και θα μπορει να γινεται αρση του απορρητου ακομη και για συκοφαντικη δυσφημιση!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ BLOGSPOT, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.
ΚΡΙΜΑ...ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.
Διαβαστε το δημοσιευμα του BBC εδω 

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Χειβιδόπουλους ..ναι είμαι δημοτικός υπάλληλος


κόντρα εχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εφημερίδα Δημοσιογράφος και τον αντιπεριφεριαρχη Πελοποννήσου ,για δημοσίευμα της εφημερίδας
το θέμα θα το δείτε εδω
σε επιστολή που απέστειλε ,ο κύριος  Χειβιδοπουλος,και μεταξύ των άλλων,,
απάντησε
Ναι λοιπόν είμαι δημόσιος υπάλληλος, για την ακρίβεια δημοτικός......
ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ;
η δημοσιογραφική μας ομάδα έκανε έρευνα και βρήκε την ειδικότητά του
αφιερωμένη η φώτο
KAΛΑ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας


Για λόγους υγείας ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
αδυνατεί να παρευρεθεί στην σημερινή μας εκδηλωση.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιθεί με ομιλητές των Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανεξάρτητου Βουλευτή
και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης.
 Σας περιμένουμε όλες και όλους στο Εργατικό κέντρο Άργους
 την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30μμ
 ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Άργος: Αποχαιρέτησε το κύπελλο ο Διομήδης

alt
Πραγματοποιώντας την χειρότερη φετινή του εμφάνιση ο Διομήδης
 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Βύρωνα, ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 32-19
 και «έδωσε» το εισιτήριο του τελικού στην ομάδα της Αθήνας.
Οι "Λύκοι" αιφνιδιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αφού η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι
 και πήρε γρήγορα μια διαφορά 3-4 γκολ, την οποία όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, κάλυψαν γρήγορα και μάλιστα βρέθηκαν και μπροστά στο σκορ (στο 20ο περίπου λεπτό).
Το ημίχρονο βρήκε τον Διομήδη με ένα γκολ πίσω
 και όλοι πίστευαν ότι το ματς θα κριθεί σε λεπτομέρειες και ότι θα δούμε ένα ντέρμπυ, αντάξιο των δύο ομάδων.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ναυπλιακά (1862)ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Α. Μιαούλης
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ
Η μεγαλύτερη και πιο αιματηρή από τις στάσεις της Α’ Δυναστείας, η οποία τερματίστηκε με εκστρατεία και τακτική πολιορκία του Ναυπλίου. Χίλιοι στρατιώτες υπό τους Πάνο Κορωναίο, Αρτέμιο Μίχο και τον δικαστικό Γ. Πετιμεζά, μαζί με τους περίπου χίλιους πολιτικούς κρατούμενους στην Ακροναυπλία που απελευθερώθηκαν και μερικές εκατοντάδες νέους εθελοντές, ξεκίνησαν αντιδυναστικό αγώνα
. Η βασιλική κυβέρνηση του Α. Μιαούλη έστειλε εναντίον τους στρατό 7.000 ανδρών. Μέσα Μαρτίου του 1862, η επανάσταση είχε κατασταλεί. Πολλοί από τους επαναστάτες αμνηστεύτηκαν.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ
http://argolikivivliothiki.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι δρόμοι του μαύρου χρήματος


Ως δια μαγείας «εξαφανίζονται» χιλιάδες φορτία καυσίμων που κατευθύνονται από την Ελλάδα προς Βουλγαρία, Σκόπια, Τουρκία και Αλβανία, λόγω του εκτεταμένου λαθρεμπορίου καυσίμων που οργιάζει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο, από φόρους επί των πετρελαιοειδών.

Τα φορτία αυτά, ενώ υποτίθεται ότι προορίζονται για εξαγωγή και δεν φορολογούνται, δεν βγαίνουν από τα σύνορα και επιστρέφουν στην εγχώρια αγορά, όπου διακινούνται από εταιρείες μεταπώλησης πετρελαιοειδών σε κανονικές τιμές, φυσικά χωρίς παραστατικά. Το ποσό που καταλήγει στις τσέπες των επιτηδείων ξεπερνά τα 2 δις ευρώ, ετησίως. Κέντρο αυτής της παράνομης δραστηριότητας είναι, λόγω γεωγραφικής θέσης, η Β. Ελλάδα και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη.

Καταπέλτης τα στοιχεία του ΟΗΕ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ονειρεύτηκα..



ονειρεύτηκα κάποια στιγμή με τον πατέρα μου που ήταν νοσοκομείο,να φοράμε άσπρα ρούχα ψηλά στον ουρανό..

 να περπατάμε δίπλα στην θάλασσα με ένα ποτηράκι κρασί ,και χαλαρά να συζητάμε τα δικά μας δίπλα στο κύμα

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ

 να μην στεναχωριέται πιο πολύ από εμένα στον πόνο του , γιατί στεναχωριέμαι και εγώ κοιτώντας με στα μάτια

εκεί να συναντήσω τους παλιούς φίλους
την μάννα μου τον πιτσιρίκο με την ninja που σκοτώθηκε δίπλα μου στα 18

ονειρεύτηκα όλα τα παιδιά του κόσμου,να είναι ευτυχισμένα ,να γελάνε..
τι πιο ωραίο από ένα παιδικό χαμόγελο


να μην κλαίνε ,να μην πεινάνε ,να μην κρυώνουν, να μην τους ρίχνουν βόμβες,να μην τα ταλαιπωρούν με ενέσεις στα νοσοκομεία

ονειρεύτηκα ότι όλοι στην Ελλάδα σήμερα είμαστε μια αγκαλιά,και θα τα αντέξουμε
ο ένας να σφίγγει τον άλλον μέσα στο κρύο