Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 22 Ιανουαρίου πρώτη μέρα λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στο Αργος.

  Αναλογιζόμενοι την κοινωνική - οικονομική κατάσταση της κοινωνίας αυτή την εποχή μια ομάδα απλών πολιτών ίδρυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τη επωνυμία "Πολίτες για την κοινωνική αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια".


Στόχος μας είναι να βοηθηθούν άτομα τα οποία έχουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα καθώς και να επαναφέρουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στις ζωές μας.Σας καλούμε όλους την Κυριακή 22 Ιανουαρίου να φέρετε ότι επιθυμείτε είτε απ είδη πρώτης ανάγκης είτε ρουχισμό είτε οτιδηποτε κρίνει ο καθένας σας ότι μπορεί να χρειαστεί σε μια άλλη οικογένεια.

" Ο χώρος είναι απέναντι απο τα τζάμια του ΘΑΝΟΥ.Είναι ο χώρος όπου στεγάζονταν παλιά τα λιπάσματα του Κοδέλα..Στην παλιά αστυνομία δεύτερο στενό δεξιά απο το κινέζικο που έχει ανοίξει στην περιοχή εκείνη.Ηλέκτρας 7"
http://argolikeseidiseis.blogspot.com/2012/01/22.html#more

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ

Επί δεκαετίες ολόκληρες, οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούσαν άκρα του τάφου σιωπή στο θέμα των εξορύξεων πετρελαίου από τις ελληνικές θάλασσες! Σήμερα μάλιστα που η Τουρκία εγκλωβίζει το Καστελόριζο, έτοιμη να χαράξει δική της ΑΟΖ στην οποία θα συμπεριλαμβάνει και το ελληνικό νησί, αλλά και τεράστια έκταση του Αιγαίου που ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ, η κυβέρνηση Παπαδήμου κάνει την πάπια!!! Ο Παπανδρέου δεν άρθρωσε ποτέ την λέξη "ΑΟΖ" μη τυχόν και κακοκαρδίσει τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου! Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Καραμανλής, το ίδιο πράττει και η  σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου.
Την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται με σύμμαχο την Λιβύη, να βάλει πόδι κάτω από την Κρήτη, εμείς εδώ σφυρίζουμε αδιάφορα! Εσχάτως μόνο, ξεκίνησαν τα ομορφόπαιδα της κυβέρνησης να ψελλίζουν την λέξη "εξόρυξη" , αλλά μόνο για το Ιόνιο! Για το Αιγαίο, ούτε κουβέντα! Σιγά μην κακοκαρδίσουν τους Τούρκους. Άστους να αλωνίζουν ελεύθεροι στο Αιγαίο! Οι δικοί μας ραγιάδες ασχολούνται μόνο με το Ιόνιο, μέχρις ότου το αρπάξουν και αυτό οι Τούρκοι, σε συνεργασία με τους Αλβανούς! (Βλέπε Αυλώνα)! 
Στο μεταξύ, ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αποκάλυψε την προδοσία με το θέατρο παραλόγου που παίζεται επί χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού: 
«Η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου! Σας παραπέμπω στην απάντηση του Υπουργού: «Οι εκπρόσωποι του Ομίλου Delek όπως και οι εκπρόσωποι άλλων πετρελαϊκών εταιρειών έχουν ήδη επισκεφτεί την Ελλάδα και είχαν συνεργασία με στελέχη του ΥΠΕΚΑ για θέματα υδρογονανθράκων» (φωτό).

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ της Νέας Κίου

neakios-pelargos
Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του κονσερβοποιείου Πελαργός, από την ίδρυσή του μέχρι και την πώλησή του, σε συνδυασμό με την ίδρυση και ανάπτυξη της Νέας Κίου.
 Πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο ο συγγραφέας κ. Τάσος Καραμέλης (ο τελευταίος επιζών της οικογένειας Καραμέλη),
θέλει να το αφήσει στις επόμενες γενιές και σε όσους επιθυμούν νʼ ασχοληθούν με την ιστορία του τόπου, αναδεικνύοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο του πατέρα του, Γεράσιμου Καραμέλη, στην ίδρυση της Νέας Κίου και την ανάπτυξή της.
 Το βιβλίο τυπώθηκε με έξοδα του συγγραφέα και θα διανέμεται δωρεάν.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα [Διαδώστε είναι σημαντικό!]
Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, τ
ην τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31
). Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο
και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής
και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού,
 ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες
. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό.
 Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους. «Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά.
 Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας.

PER IL BENE COMMUNE - ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "PER IL BENE COMMUNE" και του "ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Την Δευτέρα 16/1/2012 και ώρα 10:00 μ.μ., τα μέλη του κινήματός μας Νίκος Κλειτσίκας και Δημ. Καραμήτσας και η Monia Benini, πρόεδρος του αδελφού ιταλικού κινήματος «Per il Bene Commune» ("Για το Κοινό Καλό"), θα συνομιλήσουν διαδικτυακά μέσω Skype για τα θέματα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Θα απαντηθούν ερωτήματα που θα τεθούν από Ιταλούς πολίτες.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του κινήματος : http://www.perilbenecomune.org/index.php?p=24:1:2:167 και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν ή να την αναμεταδώσουν ζωντανά σε δικές τους ιστοσελίδες με την προσθήκη του κώδικα που οδηγεί στο παρακάτω κανάλι και τον οποίο κώδικα θα βρείτε πατώντας στην ένδειξη: more και στη συνέχεια share και θα αντιγράψετε τον κωδικό που φαίνεται στο embed this clip



Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

η άλλη όψη του φεγγαριού


ο κύριος Μανιάτης διέσχισε την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αργους
μπροστά φλας κάμερες ,και φωτογράφοι
πίσω αρκετοί κολαούζοι
δεν μίλησε με κανένα πολίτη δεν ρώτησε τι προβλήματα είχαν οι ασθενείς να τα καταγράψουν οι πληρωμένες κάμερες του
 την συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχαν σεντόνια ,να αλλάξουν οι άρρωστοι
το προσωπικό ηρωικό και λίγο.. μέσα στον κυκαιώνα των περικοπών
 συνέχισε αγέρωχος να κόψει κορδέλες σαν υφυπουργός περιβάλλοντος στο .. υπουργείο .. υγείας.........;;;;;;;;; 
εκλογές έρχονται θαρρείς
 θύμισε το τραγούδι ποίημα του ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 
Περπατώντας αργά στην προκυμαία "Υπάρχω" λες κι ύστερα "Δεν υπάρχεις".
 Φτάνει το πλοίο υψωμένη σημαία. Ίσως έρχεται ο κύριος νομάρχης.
ΥΓ
 οι πληρωμένες πένες του νομού επιτέλους ας αφυπνιστούν αν έχουν λίγο αίσθηση ανθρωπιάς,και τιμιότητας
 η Ελλάδα εξαθλιώνεται και αυτοί γλύφουν κατόπιν πληρωμένης παραγγελίας αυτιά
έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης σε αυτήν την κατάντια και θα τους αποδοθεί
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

Τώρα ποιος γελάει;



http://michgar.blogspot.com/


Πολλοί απορούν πως φτάσαμε ως εδώ. Εγώ προσωπικά καθόλου. Είμαστε ένα λαμπρό παράδειγμα της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε, που είναι εξαιρετικά παλιό, αλλά το ανήγαγαν σε πραγματικά υψηλή τέχνη οι Άγγλοι αποικιοκράτες. Σήμερα όλοι είναι μαθητές τους. 
Τελικά από ότι φαίνεται όλοι φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε ρόλο θύτη και ποτέ σε αυτόν του θύματος. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το φαινόμενο. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βιώσαμε και χαρήκαμε - γιατί όχι- ένα ακραία πελατειακό κράτος. Ένα κράτος που κατά κανόνα έκανε μνημόσυνα με ξένα κόλυβα και είχε τον δημόσιο τομέα ως μαστίγιο και καρότο. Τον χρησιμοποιούσε για να διορίσει, να επιδοτήσει, να μοιράσει λεφτά σε "επιχειρηματίες", εργολάβους, επενδυτές, κλπ. 
Κορωνίδα της διαπλοκής με τον απλό πολίτη ήταν οι θέσεις στο δημόσιο. Ο μακαρίτης Πεπονής τους τα χάλασε λιγάκι με το ΑΣΕΠ, αλλά όλο και βρίσκανε παραθυράκια και πορτούλες και ψιλοβολεύονταν. Να κάτι ΕΠΟΠ να κάτι Ειδικοί φρουροί, να κάτι συνεντεύξεις, να κάτι Καποδιοστριακοί, όλα κυλούσαν καλά. Το κράτος πρόσεχε καλά τους δημοσίους υπαλλήλους του. Φρόντιζε να τους έχει όλους ικανοποιημένους, κατά το δοκούν, άσχετα αν μια καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών έπαιρνε τα διπλά από αυτόν που σε χειρουργούσε ή σου μάθαινε γράμματα στο παιδί σου. Αυτά ήταν μικροαμαρτίες που κληρονόμησε από τον μακαρίτη τον Ανδρέα και το ενιαίο τότε μισθολόγιο του.