Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2011 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

christmas_tree
Ο χαρούμενος κόσμος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών,
 που λειτουργεί στα πλαίσια τ5ων δραστηριοτήτων της ΚΕΔΑΜ, να τον ανακαλύψουν… Ακολουθήστε όλοι το εορταστικό πρόγραμμα της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης για να κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές !
 και να υποδεχθούμε με χαμόγελα μια Νέα Χρονιά καλύτερη! ü Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, 11.00πμ.,
Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών § «ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ».

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι καλλιτέχνες είναι και οι ίδιοι παιδιά, που ξέχασαν απλά να μεγαλώσουν.

Καλησπέρα σας
Ονομάζομαι  Βιλλιώτη Μαρία (πνοές τέχνης) και είμαι μέλος της ομάδας ''Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά''. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα από καλλιτέχνες κυρίως ζωγράφους που σκοπό έχει να δώσει χαρά στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα. 
Με διάφορες εκθέσεις που διοργανώνουμε συλλέγουμε πίνακες και στη συνέχεια τους δωρίζουμε σε ιδρύματα  για να στολίσουν και να δώσουν χρώμα στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους των παιδιών. Επίσης φτιάχνουμε τοιχογραφίες στα ιδρύματα, ζωγραφίζουμε με τα παιδιά και γενικώς προσπαθούμε να ομορφύνουμε τον κόσμο τους. 
Επειδή όπως έχω διαπιστώσει το blog σας δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν στα παιδιά παίρνω το θάρρος να σας ζητήσω να κάνετε κάποια ανάρτηση για την ομάδα μας που να μιλά για τις δραστηριότητές της κι έτσι να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους να μας γνωρίσουν και να έρθουν κοντά μας. Επισυνάπτω ένα κείμενο που περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από την ομάδα και  επίσης επισυνάπτω και κάποιες φωτογραφίες που μπορείτε να συμπεριλάβετε. Η πρώτη είναι το σήμα μας και η δεύτερη η τοιχογραφία που ζωγραφίσαμε σε ίδρυμα στον Περισσό. Παρακαλώ ενημερώστε με για την πρόθεσή σας και εάν χρειαστείτε οποιαδήποτε διευκρίνηση στη διάθεσή σας.
Ευχαριστώ
Maria Villioti

Τατούλης: Δεν τα φάγαμε μαζί τα χρήματα

tatoulis2
«Το χαράτσι είναι άδικο γιατί δεν έχει ληφθεί η σχετική πρόνοια ανάλογα την κοινωνική θέση και οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη».
 Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.
 Όπως ο περιφερειάρχης, αθόρυβα εδώ και καιρό είναι σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος.
 Η απόφαση για το χαράτσι στα ακίνητα, είπε ο περιφερειάρχης στην εισήγησή του, πρέπει να έχει τρείς κατευθύνσεις: Πρώτον, ότι είναι εντελώς παράνομη και παράλογη η επιβολή του τέλους και η είσπραξή του μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας,
γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία.
 Δεύτερον, πρέπει να είναι σαφής η κατεύθυνση της απόφασης του Ελληνικού Κράτους για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όχι στη δημιουργία τριμελών επιτροπών τη στιγμή που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο.
 Τρίτον, ότι δε θα πρέπει να δείξει αδυναμία στη χρησιμοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να πάψει να πολλαπλασιάζει τις δημόσιες δαπάνες.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΡΕ ΣΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΘΑ ΚΛΑΨΩ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ


ενώ δεν έχει αφήσει μνημόνιο για μνημόνιο αψήφιστο
 τώρα ψήφισε και
 ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012
 λέγοντας η μάλλον σχεδόν κλαίγοντας
 Έσοδα για το κράτος δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντα οι φόροι και τα τέλη, σε μια στιγμή μάλιστα που η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Έσοδα μπορούν στην πραγματικότητα να προκύψουν μόνο μέσα από νέες πηγές και νέες δυνατότητες πλούτου. Υπάρχουν αυτές οι νέες πηγές και αυτές οι νέες δυνατότητες;
 τότε γιατί το ψήφισες αφού ακριβώς είναι μόνο φόροι και τέλη για τους φτωχούς;
ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ' ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ..ΔΙΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ..
 ΑΠΟ http://www.eccefpolis.gr/ 
Αρχές Φεβρουαρίου 2010 ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο ΑΠΘ, κ. Κ.Παπαστεφάνου κάνει την εξής δημόσια ανακοίνωση σε ένα διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ;


ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;
 ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
 Η σύμβουλος του κ. Αναγνωσταρά, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ  κ. Τραγγάλου, ,
 έκανε δηλώσεις σε τοπικό κανάλι σχετικές με το ειδικό τέλος ακινήτων.
Μίλησε και για την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και είπε τα εξής για τους ανώτατους δικαστικούς, που δίκασαν την υπόθεση.  επί λέξει:
"Ολοι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί πάντα τα τελευταία χρόνια ξέρουμε ότι είναι πειθαρχημένοι σε κυβερνητικές εντολές τις περισσότερες φορές".
Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 5 ΛΕΠΤΟ
Τελικά επιβεβαιώθηκε αφού το συμβούλιο επικρατείας ανέβαλε μετά τον Φλεβάρη και βλέπουμε..
για να πληρώσει ο κόσμος. το χαράτσι
  Ε και τώρα ρε παλικάρια αν το χρησιμοποιείτε για να στοχοποιήσετε τον δήμαρχο
είναι χτύπημα κάτω από την μέση και μακριά από εμάς
Και βαράμε το σαμάρι να ακούει το γαϊδούρι εκεί που ξέρετε..
Μην θυμηθώ κάτι φυλαδιάκια που όταν τα έπαιρναν (πενταροδεκάρες)
σιγούσαν και μετά , ΔΕΝ..(ΣΣΣΣΣ ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ )
ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΣΚΟΥΖΑΝ,,ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΗ..
ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΛΙΟΦΥΛΑΔΕΣ ΜΩΡΕ..
 τύπου Κουρή..
Αυτά επειδή γράφτηκε ότι όλα τα blogs συμφωνούν με το να την κράξουν..
 Μπράβο ρε Κοπελάρα αν και δεν σε γνωρίζουμε είσαι παλικάρι.
Πολύ ανώτερο από παντελονάτους ας λέμε τώρα..
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 

ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ σκουπιδότοπος η Ελλάδα.

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ σκουπιδότοπος η Ελλάδα. Κατρακύλησε στους δρόμους η διαφθορά, κάλυψε πεζοδρόμια και σοκάκια, πέφτει στο σκουπιδαριό η ματιά κι άρχισε η συνείδηση να το… σηκώνει. Όλα είναι συνήθεια και το μάτι συνήθισε κι αυτό. Κι αν ρωτήσεις τους «υπεύθυνους», σε ταπώνουν με την επωδό «έλλειψη» χρημάτων». Λες κι όταν είχαν γεμάτα ταμεία οι δήμοι (και το Κράτος) έσπευδαν για τη φονική λακκούβα και την αφύλαχτη διάβαση, για το σπασμένο παγκάκι και τον άβαφο τοίχο.
ΣΕ κράτος ανοργάνωτο όπου στριμώχτηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα σε τα σοκάκια κι ο κλέφτης ελλοχεύει, μην ελπίζεις, μην ονειρεύεσαι. Θα ξυπνήσεις με τον ιδρώτα του εφιάλτη και θα ξανακοιμηθείς κατάκοπος απ’ τη μαυρίλα των συλλογισμών σου. Κι αν πεις να τους ταρακουνήσεις για να βγουν απ’ τις καρέκλες στο δρόμο, είναι σαν να μην το’ πες-δεν σε άκουσαν. Θα καμωθεί πως προσφέρει έργο ο δήμαρχος με τη σκέψη κολλημένη σε έργα (μετά μίζας ημετέρων), θα καμωθεί πως καθαρίζει ο οδοκαθαριστής και ο γραφιάς θα σκύψει «περίφροντις» στα χαρτιά του. Για να βγει προς τα έξω πως όλοι δουλεύουν (κι ας μας δουλεύουν), πως έχουν αντικείμενο και άξιος ο μισθός τους.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αλέξης Γρηγορόπουλος

ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας» για τα γεγονότα εκείνων των ημερών που περιλαμβάνει: Τα πολιτικά παρασκήνια και τον στρατιωτικό Νόμο που συζητήθηκε ως λύση στις κυβερνητικές συσκέψεις. Τις προσπάθειες συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας. Τις εξελίξεις στη δίκη. που κατέληξε στην τιμωρία των φυσικών αυτουργών. Τα σοβαρά ερωτηματικά που υπάρχουν για τα κίνητρα των τελευταίων. Ηταν η «κακή στιγμή» ή προσχεδιασμένο έγκλημα; Βίντεο,φωτογραφίες και μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Δύο χρόνια χωρίς φως και νερό οικογένεια στον Πόρο!


Χωρίς ρεύμα και νερό ζει εδώ και δύο χρόνια μία οικογένεια στον Πόρο, που επιβιώνει χάρη στην ανθρωπιά των κατοίκων της γειτονιάς! Ο 60χρονος κ. Σφακ....... αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν είναι σε θέση να εργαστεί. Ο ίδιος και η σύζυγός του προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς κανένα έσοδο και, φυσικά, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και του νερού. Για περισσότερα από δύο χρόνια καταφέρνουν να επιβιώσουν με τη βοήθεια των συνανθρώπων τους, οι οποίοι από το υστέρημά τους προσφέρουν φαγητό και ό,τι άλλο μπορούν να διαθέσουν. Τον τελευταίο μήνα και μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Πόρου έχει σταθεί στο πλευρό της οικογένειας και έχει προσπαθήσει, με παρεμβάσεις της στη ΔΕΥΑΗ και τον Δήμο Ηρακλείου, να εξασφαλίσει, τουλάχιστον το νερό στο σπίτι του κ. Σφακιανάκη. Η επιτροπή ζητεί την παραγραφή του χρέους, ύψους περίπου 800 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΗ, κάτι που δεν είναι εφικτό, και προσπαθεί να το τακτοποιήσει με διακανονισμό

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ


ΓΑΜΩΤΟ ΑΤΥΧΗΣΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ 
Πρότεινε την Έλσα για πρωθυπουργό
Το πρώτο όνομα που «έριξε» στο τραπέζι ο Παπανδρέου Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.
 Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα ότι το όνομα αυτό ήταν της Έλσας Παπαδημητρίου. Στο άκουσμα του ονόματος αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν, αλλά όχι οι καλά μυημένοι στα άδυτα των πολιτικών τζακιών.
 Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και ενώ οι Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαράς συζητούσαν τα πιθανά πρόσωπα για την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή. Ο Α. Σαμαράς, ακούγοντας το όνομα απέρριψε την ιδέα και φέρεται να είπε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;».
 Ο διάλογος των δύο ανδρών έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Προεδρίας και η εφημερίδα εκτιμά ότι, αργά η γρήγορα, θα βγει στη δημοσιότητα. Η ιδέα φέρεται να γεννήθηκε στη διάρκεια «ολονυχτίας» στο σπίτι των Παπανδρέου. Η κ Παπαδημητρίου είναι παλιά και στενή φίλη της οικογένειας και, όταν ο Γ.Παπανδρέου ήταν μικρός, δεν ήταν λίγες οι φορές που η βουλευτής είχε εκτελέσει χρέη baby-sitter.

Ενας άγγελος για τους "γιους του Ασώτου"


Η Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων συμπαραστέκεται όχι μόνο στους κρατουμένους αλλά και στις οικογένειές τους, δίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και υποτροφίες στα παιδιά τους για να σπουδάσουν.
 Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν το έργο της Διακονίας Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στοιχεία επικοινωνίας με την Αδελφότητα «Οσία Ξένη»: T.Θ. 10147, 54110 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 23920-25866, φαξ: 23920-25391, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@diakonia-filakon.gr.
ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ-ΚΟΛΙΟΤΑΣΗ
Το προσωπικό του σύνθημα είναι «η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιασθούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο». Και η προσευχή του, «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας… Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων». Είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για τη φιλευσπλαχνία του. Με οδηγό τον λόγο του Θεού, θέλει πάντα να κάνει το καλό. Εχει συμβάλει ταπεινά τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια στην αποφυλάκιση δεκατεσσάρων χιλιάδων απόρων φυλακισμένων στην Ελλάδα και σε ογδόντα χώρες των πέντε ηπείρων,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων σας καλεί σε μια ζεστή ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30 στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. θέμα: «Κοινωνία - οικογένεια - παιδί σε κρίση, συνέπειες, αντιμετώπιση» Όλοι μας βιώνουμε ήδη τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης κρίσης που κατακερματίζει τις ζωές μας, όλοι μας και ο καθένας χωριστά, ελάτε μαζί να το αντιμετωπίσουμε. Εισηγητής : Παύλος Κουτρουφίνης Σύμβουλος Ψ. Υ. - ψυχοθεραπευτής - Συντονιστής ομάδων γονέων Η διάρκεια της ομιλίας - συζήτησης είναι 90 λεπτά. Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ την συμμετοχή σας με την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώρα προσέλευσης 19:10' Ώρα έναρξης 19:30 Ο Πρόεδρος Γιώργος Ρούμπος