Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες. οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι
η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και καθώς απομένουν λιγότερο
από δυο μήνες για την λήξη των προγραμμάτων δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση σχετικά με το μέλλον των Προνοιακών Δομών αλλά και με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές
. Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, διεκδικούν την προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία, τη δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους και την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από τέσσερις μήνες.

κοιτάξτε τι έλεγε 18/10/09


Υποκακτική του ΓΑΠ όταν ο Γιωργάκης ήταν στα πάνω του….. ) Είναι κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Γιαννακόπουλου
Φανατική υποστηρίκτρια και ψηφοφόρος του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Που φυσικά δεν τολμά καν να κυκλοφορήσει στο νομό που την εξέλεξε (Μεσσηνία), πολύ δε περισσότερο στην πόλη της Καλαμάτας.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στα βήματα του Δημ. Παπανικολάου ο Δημ. Καμπόσος!

kamposos-dimotiki-astunomia
ρεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
 φωτορεπορτάζ: EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 Πηγή: http://paratiritis-news.blogspot.com
O Δημάρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρουσίασε χθες 1η Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου, την Δημοτική Αστυνομία της πόλης του Άργους. Δύσκολο το έργο των τριών νέων παιδιών, που θα προσπαθήσουν να βάλουν σειρά στο χάος της πόλης και να εφαρμόσουν το αποτυχημένο στο παρελθόν μέτρο της "ελεγχόμενης στάθμευσης".
 Βαδίζοντας όλο και περισσότερο στα βήματα του αλήστου πολιτικής μνήμης Δημάρχου Άργους κ. Δημήτρη Παπανικολάου, ο Δ. Καμπόσος προώθησε με "συνοπτικές διαδικασίες" το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης των αυτοκινήτων στην πόλη του Άργους, μέτρο που θα το πληρώσει αυτός, η εμπορική κίνηση και οι επισκέπτες!...

Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ»

Η σειρά «Η ΔΕ ΠΟΛΙΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ» περιηγείται την πόλη του ΝΑΥΠΛΙΟΥ,
προβάλλοντας τον βράχο της ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ, το ΜΠΟΥΡΤΖΙ
να δεσπόζει στον Αργολικό Κόλπο,
κτισμένο πάνω στο μικρό νησάκι των Αγίων Θεοδώρων,
τη γοητεία του Αργολικού κάμπου
και της ομορφιές της παραλίες της Αρβανιτιάς.
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ
διαβάζουν αποσπάσματα από τις ενότητες «Τ’ ΑΝΑΠΛΙ» και «ΤΟ ΠΑΛΙΜΙΔΙ»
του πεζογραφήματος «ΤΑΞΕΙΔΙΑ» του ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.
Ο συγγραφέας καταγράφει την εμπειρία του και τα συναισθήματά του, μετά από την περιήγησή του στον τόπο του ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Καταθέτει τον πνευματικό του καημό και μας κοινωνεί το αθάνατο νάμα της Ιστορίας του Γένους.

Ο Δήμος Ναυπλιέων αλληλέγγυος στους δημότες του για το "Χαράτσι"

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ;
Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων να υιοθετήσουν την εισήγηση να σταθεί ο Δήμος αλληλέγγυος προς τους δημότες του στις αντιδράσεις τους για την επιβολή του "χαρατσιού" και την πληρωμή αυτού μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, υπό την απειλή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. την σχετική συνέντευξη τύπου στο Δήμο Ναυπλιέων μετά τον κ. δήμαρχο στο θέμα αναφέρθηκε και η ειδική συνεργάτης του δημάρχου για νομικά θέματα κα Νατάσσα Τραγγάλου. Αυτή έδωσε νομικές πληροφορίες προς τους δημότες, για το τι πρέπει να κάνουν εάν δεν πρόκειται να πληρώσουν.
  ΑΠΟ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ
ΟΙ κατευθύνσεις που έδωσε η κα Τραγγάλου στο παρακάτω βίντεο:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

διαβάζουμε την ανακοίνωση του δήμου Αργους
Σας καλούμε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 & ώρα 7.00 το βράδυ
 στην «χιονισμένη» πλατεία 
του Αγίου Πέτρου Άργους στην εκδήλωση
για το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
 και βέβαια θα έρθουμε
άσχετο 
..η ΕΜΜΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ
αυτό το δένδρο δεν είναι που πήρε προηγούμενη ηγεσία του δήμου απο τον δήμο Αθηναίων τότε πόσο στοίχισε;
από την ερευνά μας για τις ιστοσελίδες του δήμου
δεν πήραμε ακόμα καμία απάντηση θα επανέλθουμε

Ένα κερί που σβήνει, η Ελλάδα


Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου η εικόνα αυτής της χώρας μοιάζει με ένα κερί που η φλόγα του τρεμοπαίζει έτοιμη να σβήσει. Βλέπω τα χιλιάδες μαγαζιά με λουκέτα στους δρόμους της Αθήνας. Βλέπω τις ουρές των ανέργων έξω από τον ΟΑΕΔ για ένα επίδομα 200-300 ευρώ. Βλέπω τα απελπισμένα μάτια των νέων ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Βλέπω τα σκαμμένα πρόσωπα των γερόντων που νιώθουν τη ζωή τους να κρέμεται από μια κλωστή καθώς περιμένουν 6 με 8 μήνες να τους δει ο γιατρός του ΙΚΑ. Και σήμερα πρωί-πρωί με πήρε τηλέφωνο φίλος από το αρχηγείο των Ε.Δ. το γνωστό ΓΕΕΘΑ για να μου πει το φοβερό, ότι οι ελλείψεις σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό αγγίζουν πια το όριο του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς λόγω περικοπών συμβαίνουν τα εξής απαράδεκτα:

ΕΤΣΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

makrigianni-spiti
Στη σειρά  «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», μέσα από την πλοκή της δραματοποιημένης ιστορίας της δημοσιογράφου ΓΙΩΤΑΣ ΜΟΓΙΑ, που αναζητά τα εναπομείναντα ίχνη του Στρατηγού και Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, παρουσιάζεται η ζωή και σκιαγραφείται η προσωπικότητα του ηρωϊκού Στρατηγού της Επανάστασης.
ΒΙΝΤΕΟ

Το σπίτι του Γιάννη Μακρυγιάννη στο Άργος, στο οποίο έζησε από το 1829, έμαθε γράμματα και άρχισε να γράφει τα απομνημονεύματά του, βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση. Η στέγη έχει ήδη πέσει, τα παράθυρα είναι κατεστραμμένα και οι τοίχοι του διαλύονται μέρα με τη μέρα. Μέσα σε όλα αυτά, έχει γίνει άντρο των ναρκομανών και των σκελετών που κάνουν μέσα τις ενέσεις. Είναι ντροπή που άλλη μία περίπτωση διατηρητέου από το 1982 έχει αφεθεί στην τύχη του. Το διατηρητέο από το 1982 σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος καταρρέει μέρα με τη μέρα, χωρίς κανείς και τίποτα να εμποδίζει την καταστροφή ενός ιστορικού μνημείου. Μάλιστα, μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έχει μπλοκάρει τις όποιες σωστικές εργασίες, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει τραγικά να πραγματοποιηθούν…

Υπάρχουν δύο Ελλάδες;

Υπάρχουν δύο Ελλάδες;
*O Θοδωρής Π. Παπαθεοδώρου είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. .
 Σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης δεν (εισ)ακούστηκε ο λόγος των πολιτών, αλλά καταγράφηκε μόνο ο πολιτικός ή ο δημόσιος λόγος, ένας λόγος προετοιμασίας της κοινής γνώμης για τα χειρότερα. Η φωνή της κοινωνίας σε κρίση διαμεσολαβήθηκε από τα πλέον απίθανα ηχεία, αλλά δεν αρθρώθηκε με δύναμη τελικά, παρά το γεγονός ότι είναι τόσο έντονη και διάχυτη στην καθημερινή ζωή. Από τη μία πλευρά, υπάρχει η Ελλάδα όσων για χρόνια συμμετείχαν στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και από την άλλη, όσων σιτίζονταν από τα ψιχία μιας δάνειας ανάπτυξης. Η Ελλάδα όσων επί δεκαετίες πλημμύρισαν τους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους, αποφεύγοντας την εγχώρια φορολόγηση και η άλλη, αυτή των πολλών που ανέμεναν το εκκαθαριστικό της εφορίας για να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Απεργιακό μπαράζ σ' όλη τη χώρα,

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν με την κυβέρνηση Παπαδήμου οι εργαζόμενοι. Αντιδρούν στις περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που επέβαλε το Μνημόνιο, αλλά και στις περικοπές που έρχονται και διαδηλώνουν ότι η αλλαγή προσώπων χωρίς την αλλαγή πολιτικών είναι κενό γράμμα. Τον απεργιακό χορό ανοίγουν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Ακολουθεί, την Πέμπτη, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε πολιτικές που θεωρεί όχι μόνον άδικες και αντεργατικές, αλλά και αναποτελεσματικές. "Η ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας έχουν προβάλλει και διεκδικούν ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη και τους τραπεζίτες", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..


Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον δημόσιο προϋπολογισμό
και από επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
πήγαν σε διάφορες εταιρείες ώστε να δημιουργήσουν sites του Ελληνικού Δημοσίου.
Σπαταλήθηκαν για ιστότοπους-σκιάχτρα, η πλειονότητα των οποίων θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί και από πρωτοετή φοιτητή της Πληροφορικής.
 τα ποσά που δαπανήθηκαν για τη δημιουργία των ιστοσελίδων δεν προέρχονται μόνο από τον δημόσιο προϋπολογισμό
αλλά και από επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση
 για το αντικειμενικό κόστος των έργων αυτών,
ειδικά την περίοδο οικονομικής κρίσης που περνάμε!»…
 το Άργος έχει 4 σελίδες επιχορηγούμενες από Ελλάδα και ΕΣΠΑ
αυτές είδαμε εμείς τουλάχιστον
τα κονδύλια είναι απο οτι είδαμε απο το 2007
 αρα δεν στοχοποιουμε μόνο τον σημερινό δήμαρχο
 http://www.argosculture.gr/ 
έχει να ανανεωθεί απο 23 Ιουνίου 2011
 http://www.argos-peripatos.gr/
 http://www.newargos.gr/
 https://www.argos.gr/ 
πόσο στοίχισαν;

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

η ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΙΣΑ που δεν δίστασε να τα βάλει με ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ
http://enimerwsi.wordpress.com/
Βαθιά προσβολή ένιωσε η Δέσποινα Δημότση βλέποντας το reality και οπως μας είπε "όποια και εάν είναι η κατάσταση της χώρας, όσα λάθη και εάν έχουν γίνει, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βγάζει τέτοια ρατσιστικά μηνύματα εναντίον ενός ολόκληρου λαού. Αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και πρέπει να σταματήσει"
 Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit η Δέσποινα Δημότση:
 
Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι μια περήφανη Ελληνίδα από το Κρανίδι Αργολίδας που δεν ανέχεται να μας χλευάζουν στο εξωτερικό και να μας παρουσιάζουν σαν τα λαμόγια της Ευρώπης.
Οταν είδε το βρετανικό reality με τον τίτλο "go Greek for a week" δηλαδή "γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα" θύμωσε τόσο πολύ που αποφάσισε να στείλει επιστολή στο βρετανικό κανάλι για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει να σταματήσει η προβολή του.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 50 ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ;;;


Κύριε Μανιατη πανηγυρίσατε διότι φέρατε 50 κάδους ανακύκλωσης
αμφιβάλλω αν γίνεται η διακομιδή σε ξεχωριστή χωματερή...
και από ειδικό όχημα
ποιος συλλέγει τους κάδους και ποιος κάνει την επεξεργασία;
  κάτω μια τυπική συλλογή και επεξεργασία ανακυκλώσιμων 
κάνετε κάτι για να τηρηθεί η απλά τα πετάμε όλα μαζί.. .
αλλά λέμε φέραμε μπλε κάδους
περιμένουμε απαντήσεις περί πράσινης αναπτύξεως και ανακύκλωσης