Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Χίλιες φορές να χρεοκοπήσουμε


Χίλιες φορές να χρεοκοπήσουμε αλλά να μη χάσουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια, τη συνοχή μας σαν κράτος, την αλληλεγγύη μας σαν Λαός. Ακόμα και ο πάτος είναι μέσα στη ζωή, μπορεί να συμβεί σε όλους ακόμα και τους ισχυρούς. Έχει συμβεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν και δεν θα σταματήσει να συμβαίνει και στο μέλλον. Το θέμα είναι να διατηρείς τα στοιχεία εκείνα που θα σε ξαναφέρουν γρήγορα και δυναμικά στην άνοδο, στην ανάπτυξη, την ευημερία. Με αυτή την Κυβέρνηση και αυτό τον Πρωθυπουργό το χειρότερο δεν είναι η πτώχευση, ο Λαός ήδη έχει πτωχεύσει, αλλά η διάλυση αυτού που λέμε κράτους, της κοινωνίας. Η χώρα ήδη έχει τραυματιστεί και θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και χρόνος για να θεραπεύσει τις πληγές της. Έχοντας εκχωρήσει και ένα μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας στην επιτήρηση των φίλων και συμμάχων της Τρόικας, η όποια προσπάθεια να βγει από το βαθύ τούνελ μοιάζει χωρίς ελπίδα. Για να μη χάσουν οι Τράπεζες ή για να κερδίσουν λιγότερα ο Ελληνικός Λαός οδηγείται σε διχασμό και οι δομές της χώρας σε διάλυση. Ένα μόνο θα πω, έχετε ακούσει στις ατέλειωτες συζητήσεις και αποφάσεις τη λέξη Λαός; μόνο αν το κούρεμα θα είναι 50, 60, 70% και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στις Τράπεζες. Έχετε ακούσει τι θα γίνει με τον κόσμο που δεν μπορεί να ζήσει; με τα μαγαζιά που κλείνουν; τους συνταξιούχους που τους στερούν στο τέλος της ζωής τους τα απαραίτητα; τους νέους και το μέλλον τους; τους απελπισμένους άνεργους; Όχι, και ούτε θα ακούσετε, μόνο θα πληρώνετε.

Διαμαρτυρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο Ναύπλιο.


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς των δικαστικών φυλακών ΝΑΥΠΛΙΟΥ συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα κράτησης... διαμαρτυρόμενοι για την κατακόρυφη μείωση των αποδοχών τους.
(ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ)
 συμπαρίστανται στον αγώνα του ελληνικού λαού
,και είναι αλληλέγγυοι προς κάθε κοινωνική ομάδα που εξαθλίωσε το ΔΝΤ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΚΑΤΩ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δυναμικές οι κινητοποιήσεις στην Αργολίδα.


 ΦΩΤΟ 
EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) -
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη διαμαρτυρίαΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
αγρότες με τρακτέρ , εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, περιπτερούχοι κλειστοι,και ρολλα κατεβασμένα στις τράπεζες συνεθεταν το υλικό
η Αργολίδα παρέλυσε
η συνέχεια αυριο
ενα ηχητικό απο παιδιά της πλατείας Κορίνθου που παρευρέθησαν εχτες στην πλατεία Συντάγματος σαν ομάδα διάσωσης
Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η αναπόφευκτη ιστορική εξέλιξη -διάλυση- του ΠΑΣΟΚ


http://www.prefadoros-nafplio.com/
Ζώντας αυτές τις μέρες την κόντρα Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των Πράσινων Συνδικαλιστών θυμήθηκα ένα βιβλίο που είχα διαβάσει πριν από χρόνια, "Η ταξική δομή στην κοινωνική συνείδηση" του Στ. Οσόφσκι και την διαπίστωση που έκανε: "Κάθε σύστημα εξουσίας εμπεριέχει και τις δυνάμεις αυτοκαταστροφής του". Το κίνημα του ΠΑΣΟΚ, παρά τις μεγαλοστομίες και τα πλαστά συνθήματα που από τη γέννησή του μας βομβάρδιζε, στην ουσία ήταν και παρέμεινε ένας αδίστακτος μηχανισμός εξουσίας που εκτός του λαϊκίστικου προφίλ στηρίχτηκε στην άλωση και καθοδήγηση του Συνδικαλιστικού κινήματος. Τα πανίσχυρα κλαδικά Συνδικάτα των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απετέλεσαν το βραχίωνα που έλεγχε και τελικά επέβαλε την πολιτική σύμφωνα με τα μικροσυμφέροντα του. Την πραγματική εξουσία την είχαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ γιατί χάρη σε αυτούς εξασφαλιζόταν η κοινωνική ισορροπία και η κομματική υπεροχή στις εκλογές.
Έτσι, βολεμένοι όλοι, προχωρούσαν χρεώνοντας τη χώρα, μετατρέποντας επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε βιλαέτια τους, διορίζοντας και δεσμεύοντας συγχρόνως νέους ανθρώπους που έψαχναν το μέλλον τους και το έβρισκαν εύκολα με την ψηφοθηρική υποταγή, επιβάλλοντας σε όλο το Λαό και τη χώρα την εξουσία που πήγαζε από την αρπαγή της ψήφου του.