Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
*********** Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 –ακριβώς πριν από 180 χρόνια- δολοφονήθηκε από ελληνικό χέρι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος. Ήταν ξημέρωμα, την ώρα που ο ευλαβής πολιτικός πήγαινε από Όρθρου βαθέος στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο. Ως ένα σύντομο πολιτικό μνημόσυνο στον δημιουργό και ανορθωτή της Νεωτέρας Ελλάδος ας θυμηθούμε ορισμένα στοιχεία από τη ζωή και την προσφορά του.
Ο Κερκυραίος κόμης Καποδίστριας πίστευε ότι ο Ελληνισμός θα αναγεννηθεί μόνον αν παραμείνει ριζωμένος στις διαχρονικές ελληνορθόδοξες αξίες. Διάβαζε κάθε μέρα την Αγία Γραφή και αρχαίους συγγραφείς, όπως ο Πλούταρχος. Είχε πάντα μαζί του την εικόνα της Παναγίας της Πλατυτέρας και μετά τη δολοφονία του ετάφη στη Μονή της Πλατυτέρας στην Κέρκυρα. Τόνιζε την ανάγκη να γαλουχηθούν τα ελληνόπουλα με την Ορθόδοξη Πίστη και τη ακατάλυτη συνέχεια του Ελληνισμού. Όταν έγραφε προς τους ξένους διπλωμάτες υπογράμμιζε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του *Έθνους μας: «Το Ελληνικόν Έθνος σύγκειται από των ανθρώπων, οίτινες από της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως δεν έπαυσαν ομολογούντες την Ορθόδοξον Πίστιν και την γλώσσαν των Πατέρων αυτών λαλούντες».

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το δράμα του "φτωχού" Πάγκαλου


Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να πληρώσει το χαράτσι, λόγω των πολλών ακινήτων που κατέχει μίλησε ο Θ. Πάγκαλος. Η δήλωση Πόθεν Έσχες του τον επιβεβαιώνει απόλυτα

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να πληρώσει το χαράτσι, λόγω των πολλών ακινήτων που κατέχει μίλησε ο Θ. Πάγκαλος. Η δήλωση Πόθεν Έσχες του τον επιβεβαιώνει απόλυτα
"Συγκλόνισε" το πανελλήνιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα.
Μιλώντας, σε πρωινή εκπομπή του MEGA και αφού ευχήθηκε σκωπτικά να μην του κόψει τη σύνταξη ο ΔΣΑ, μετά τη διαγραφή του, δήλωσε αλληλέγγυος με τους πολίτες ενόψει της επιβολής του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.
Ο κ. Πάγκαλος, τόνισε ότι το χαράτσι για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του φτάνει τα 7.500 ευρώ και μαζί με το τέλος ακίνητης περιουσίας, ο συνολικός φόρος που καλείται να πληρώσει είναι 17.500 ευρώ.
Αφού διευκρίνισε ότι κατέχει πολλά ακίνητα, από κληρονομιές, αποκάλυψε το δράμα του, λέγοντας ότι θα αναγκαστεί να πουλήσει για να πληρώσει το φόρο, σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να τον συλλάβει ο κ. Βενιζέλος...
"Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο" είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: "Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει" είπε χαρακτηριστικά.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

αυτος διεφυλαξε τον αμφορεα, Ο Γιωργακης οπως παει θα πουλησει και την Ακροπολη.

Ο αμφορέας που βρέθηκε στο κατάστημα - ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Αστυνομικός μπήκε για να παραγγείλει αλλά γρήγορα το βλέμμα του, έπεσε στα ράφια...

Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (21-09-2011), στο Κρανίδι Αργολίδας. Αστυνομικός μπήκε στο κατάστημα του 44χρονου ιδιοκτήτη και αμέσως πρόσεξε ότι σε ένα από τα ράφια, ήταν... στολισμένος ένας αμφορέας. Αμέσως κάλεσε ενισχύσεις και λίγο αργότερα ο 44χρονος συνελήφθη. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα ακέραιο οξυπύθμενο αμφορέα Ελληνιστικών χρόνων, ύψους 80 εκατοστών, ο οποίος προερχόταν από ναυάγιο. Ο αμφορέας, ο οποίος υπάγεται στον νόμο περί αρχαιοτήτων, κατασχέθηκε και απεστάλη στην Δ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ναυπλίου.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΜΕ Blackberry Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Το Blackberry τους μάρανε… Σύνδεσμος

thumb

Φαίνεται ότι ως παιδάκια είχαν φάει πολύ ξύλο από τη μαμά τους για να μάθουν να χειρίζονται το Blackberry και δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτό ούτε λεπτό. Ο λόγος για 20 στελέχη - συμβούλους, συμβουλάτορες, παρατρεχάμενους - του υπουργείου Περιβάλλοντος, που είναι μέσα στη hi-tech μόδα, την ίδια ώρα που δι­αρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι περικόπτονται οι δημό­σιες δαπάνες.

Η παραγγελία των 20 Blackberry στοίχισε στο ΥΠΕΚΑ 4.800 ευρουδάκια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, εάν αναλο­γιστεί κανείς ότι τα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη των πολιτών και όχι των 20 στελεχών.

Αλήθεια, με ένα καρτοκινητό δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους; Κι αν έπρεπε ντε και καλά να διαθέτουν υψηλού επιπέδου κινητό, δεν μπορούσαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και να προσφέρουν στην πατρίδα, για την οποία τόσο κόπτονται;

http://topontiki.gr/article/22531