Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μάκης Ψωμιάδης: “Αγώνας τώρα και για πάντα”

psomiadis1 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΜΕ μια επιστολή-μανιφέστο επανέρχεται στη δημοσιότητα ο Μάκης Ψωμιάδης, λίγες μόλις μέρες μετά απο την απελευθέρωση του। Να θυμίσουμε πως οι δικαστικές αρχές, άφησαν τελικά ελεύθερο τον πολιτικό κρατούμενο, φοβούμενες μήπως βγουν εκτός ελέγχου οι αυθόρμητες πορείες που ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον τότε απεργό πείνας। Η ελληνοφρένεια παρουσιάζει κατ΄αποκλειστικότητα την επιστολή του Μάκη Ψωμιάδη. ....................................................................................................................................................

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σπρώχνει" για "θερμό" επεισόδιο η Άγκυρα με τα ερευνητικά

ImageΈναν ιδιότυπο πόλεμο νεύρων έχει ξεκίνήσει η Τουρκία αποσκοπώντας όπως όλα δείχνουν να οδηγήσει την Ελλάδα σε "θερμό" επεισόδιο

Με συνολικά τέσσερα ερευνητικά σκάφη τα οποία κάνουν έρευνες κυριολεκτικά "στο γάμο του Καραγκιόζη" (δύο νορβηγικά, το "Σελέν" που αποκάλυψε το defencenet.gr, και χιες έπλεε νότια της Σάμου και το "Πίρι Ρέϊς" που η έξοδός του αναβλήθηκε για το απόγευμα σήμερα) και την συνοδεία πολεμικών σκαφών, δείχνουν ότι αντικειμένικός τους στόχος δεν είναι να εντοπίσουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (άλλωστε εκεί που ψάχνουν δεν υπάρχει τίποτα), αλλά να εξωθήσουν σε ελληνική απάντηση.

Αυτή είνει η εκτίμηση των τεσσάρων Επιτελείων που μελετούν τις κινήσεις των Τούρκων εδώ και δύο εβδομάδες και βέβαια η κρίσιμη στιγμή θα είναι όταν μπουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Εκεί οπωσδήποτε θα υπάρξει "επαφή" με ελληνικά σκάφη.

Η κυβέρνηση θέλει να στείλουν σκάφος του Λιμενικού, να κοινοποιήσει τς ελληνικές θέσεις και να αποχωρήσει. Δηλαδή να μην σταλούν μάχιμες δυνάμεις αφού τα τουρκικά ερευνητικά θα συνοδεύονται από σκάφη του τουρκικού Ναυτικού εμφανώς και αφανώς (υποβρύχια), αλλά η θέση των Επιτελείων είναι διαφορετική. Ή για την ακριβεια των περισσότερων Επιτελών οι οποίοι θεωρούν ότι αν δεν υπάρξει πιο "καθαρή" αντίδραση θα δημιουργηθούν de facto καταστάσεις.

Ποιος μπορεί όμως να ανατρέψει τις φοβικές αντιλήψεις των κυβερνώντων;

Η Άγκυρα επιδιώκει το "θερμό επεισόδιο, θεωρώντας ότι μπορεί α οτ κερδίσει και αν ανατρέψει τις σε βάρος της συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί αυτή την στιγμή, αφού βλέπει ότι οι διπλωματικοί εκβιασμοί δεν περνάνε και σην κυβέρνηση φοβούνται ακριβώς αυτό: Μια κατάσταση επιπέδου Ιμίων, χωρίς να υπολογίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις "εγγυώνται" το αντίθετο...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

καταγγελία της ΠΑΣΚΕ για τον Μόσιαλο


Η σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ κατά του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου ξεκινάει με ειρωνικές αναφορές για το έργο που έχει αναλάβει ο κ. Μόσιαλος στην κυβέρνηση "Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος όταν ανέλαβε το έργο να παραποιήσει και να προβοκάρει τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων των εργαζομένων, προχώρησε στην παραπομπή αλλά και στην έκδοση πειθαρχικής απόφασης για όσους «δεν λάβουν την άδεια του» για τους αγώνες που θα αποφασίσουν".
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο "εργασιακό" παρελθόν του υπουργού Επικρατείας "Καθηγητής Ιατρικής σήμερα, θήτευσε στο Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού την δεκαετία του 80, συμπορεύτηκε με το Συνασπισμό της Αριστεράς την εποχή του «βρώμικου ΄89», βουλευτής Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2009 (χωρίς σταυρό), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (διορισμένος), Σύμβουλος του Γεωργίου Παπανδρέου (με ανάθεση), Πρόεδρος της Επιτροπής Ειδικών για την Υγεία (τοποθετημένος) και νυν «επιθετικός εκφραστής» της Κυβερνητικής-Τροικανής πολιτικής"

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι καλό το επάγγελμα τελικά; Αυτό πότε θα το απελευθερώσει ο Ραγκούσης;

Δείτε πόσα λεφτά παίρνουν οι Βουλευτές

Βουλευτής:

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο (αν και άλλαξε λίγο αυτό), δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών

Άγρια μέτρα για την εκταμίευση της έκτης δόσης

κανείς δε βάζει μυαλό. Νέοι φόροι,νέες περικοπές στις συντάξεις,νέα "χαράτσια", αλλά τίποτα για ανάπτυξη! Νέο μαχαίρι σε μισθούς, εφάπαξ, συντάξεις και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνεται στις 4.000-5.000 το αφορολόγητο, ενώ το χαράτσι στα ακίνητα επεκτείνεται μέχρι το 2014
Άγρια μέτρα για την εκταμίευση της έκτης δόσης μετά τις διαπραγματεύσεις. Νέο μαχαίρι σε μισθούς, εφάπαξ, συντάξεις και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνεται στις 4.000-5.000 το αφορολόγητο, ενώ το χαράτσι στα ακίνητα επεκτείνεται μέχρι το 2014
Η εκταμίευση της έκτης δόσης θα "γονατίσει" τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν φέρνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Τα σημαντικότερα από τα μέτρα που τέθηκαν επί τάπητος και στα οποία φαίνεται πώς υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία περιλαμβάνουν:
* Άμεση ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς "προσωπικές διαφορές".
Οι μειώσεις μισθών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο 40% και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο 50% για υψηλόμισθους υπαλλήλους.
* Περικοπές στις συντάξεις, με έμφαση στις υψηλές, στις οποίες θα μπει πλαφόν, αλλά και στο εφάπαξ.
* Εφεδρεία και απολύσεις σε μια σειρά από οργανισμούς. Υπολογίζεται ότι στην πρώτη λίστα της εφεδρείας θα συμμετάσχουν 20.000 εργαζόμενοι.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Mπεγλίτης: «Πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι θα ζήσουμε πιο φτωχά»

κύριοι της κυβέρνησης συνεχίζετε να μας εμπαίζετε; ζείτε και εσεις με 600 ευρω τα φανερά δηλωθεντα του κυριου Μπεγλιτη κ. Π. Μπεγλίτης δήλωσε 9 ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα), 120.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις και 3 οχήματα. περα βεβαια την σίγουρη βουλευτική σύνταξη,ταξίδια,υπερωρίες Πρέπει όλοι να αποδεχθούμε πως θα ζήσουμε πιο φτωχά για να δημιουργήσουμε, συλλογικά, τις συνθήκες ανασυγκρότησης» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στα Νέα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, επισημαίνοντας ότι γι' αυτές τις «συντεταγμένες και συνειδητές» θυσίες, που πρέπει αμέσως να αναληφθούν «οργανωμένα και με δίκαιο τρόπο», η χώρα χρειάζεται ένα «κοινωνικό συμβόλαιο». «Ο ελληνικός λαός, όλες οι κοινωνικές δυνάμεις και οι φορείς εκπροσώπησής τους, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την εκρηκτική κατάσταση, τους υπαρκτούς κινδύνους για την πατρίδα μας και να αναλάβουν τις ανάλογες ευθύνες τους. Η Ελλάδα θα αποτρέψει την περιθωριοποίηση και τις ανυπολόγιστες συνέπειες για τον συλλογικό μας βίο και την εθνική συνοχή μόνο με επώδυνες θυσίες που θα πρέπει να αναληφθούν οργανωμένα και με δίκαιο τρόπο»

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σε ένα τμήμα του υπάρχουν 10 ζευγάρια καθηγητών.

Η μεγάλη των... τέκνων σχολή   "
Προίκα" σε κόρες και γιους πάνε οι έδρες των μπαμπάδων τους... Τα "παραδοσιακά τζάκια" της εκπαίδευσης έχουν απλώσει μεγάλα πλοκάμια στην πλειοψηφία των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να είναι αυτές που ανακαταλαμβάνουν... ανά γενιά τις θέσεις που είχαν οι παππούδες τους!
Μόνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 44 γόνοι διδασκόντων έχουν εκλεγεί και διοριστεί την τελευταία 15ετία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το "Εθνος της Κυριακής".
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, σε ένα σύνολο 189 καθηγητών οι 69 είναι συγγενείς, ενώ σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου φαίνεται πως το τελικό κριτήριο επιλογής καθηγητών είναι? το στεφάνι. Δέκα ζευγάρια καταλαμβάνουν 20 θέσεις ΔΕΠ?
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι κορυφαίες σχολές της χώρας, όπως είναι η Ιατρική και η Νομική Αθηνών, αποδεικνύονται φέουδα ολίγων δεκάδων υψηλόβαθμων καθηγητών.
Η Ιατρική παραμένει μακράν όλων..., αφού έχει αριθμό ρεκόρ (21) τέκνων νυν και τέως καθηγητών στο ίδιο ίδρυμα. Ανίψια, γαμπροί, νύφες, πρώην και νυν σύζυγοι συγκροτούν το ακαδημαϊκό περιβάλλον πλήθους σχολών.
Η μεγάλη των... τέκνων σχολή
Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το να πέφτει το μήλο απαραιτήτως κάτω από τη... χρυσή μηλιά, είναι ιδιαίτερα διογκωμένο στην Ελλάδα. Στα πανεπιστήμια του εξωτερικού οι γονικές σχέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
Μέσα σε έναν χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2009, που ο τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος ξεκίνησε τη συλλογή στοιχείων για την οικογενειοκρατία σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή (απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη) έχουν ανασταλεί 100 περιπτώσεις εξέλιξης πανεπιστημιακών, ενώ άλλες 15 έχουν ήδη ακυρωθεί ως παράτυπες.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Οι πελάτες μας καίγονται για εμάς».)

(Στη φωτογραφία, ο 55χρονος άνδρας που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί χτες στη Θεσσαλονίκη, έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. σε απογνωση απο χρεη Περιέργως, το όνομα της Τράπεζας Πειραιώς λείπει από τα ρεπορτάζ των καθεστωτικών μέσων που μετέδωσαν την είδηση – μη χάσουν τη διαφήμιση. Κι όμως, αυτή θα έπρεπε να είναι η επόμενη διαφημιστική καμπάνια της Τράπεζας Πειραιώς. «Οι πελάτες μας καίγονται για εμάς».)

η κυρία Παπαιωάννου η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Ιδού και το ΦΕΚ για να...
μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί “μεταφοράς” των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. ΣΥΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΈΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΣΕ ON LINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ;)ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ..ΕΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΊ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΑ
ΕΔΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ ΣΤΟΊΧΙΣΕ 5000/ ΕΥΡΩ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ