Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Τρομακτικά στοιχεία για την «μαύρη» εργασία. 1 στους 3 είναι ανασφάλιστος

Λαβράκι έπιασαν οι ελεγκτές του ΙΚΑ κατά την διάρκεια ελέγχου για την αδήλωτη εργασία. Δυστυχώς, η «μαύρη» εργασία ανθεί ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι στα πάνω τους.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τον έλεγχο που έγινε σε 2.957 επιχειρήσεις, 1 στους 3 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, ενώ η αδήλωτη εργασία φτάνει στο 35%.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε κυρίως σε clubs, μπαρ, καφετέριες, αλλά και σε παραλίες όπου νοικιάζονται ξαπλώστρες.

Ο πέλεκυς έπεσε δριμύς για τους επιχειρηματίες, μιας και τα πρόστιμα άγγιξαν τα 2.293.500 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ποντάρει στο εργόσημο για την μείωση του φαινομένου.

Η κατάσταση πλήττει κυρίως τους εργαζομένους, που λόγω αυξημένης ανεργίας, δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Τα οπίσθια της Πίπα ανάρπαστα στο Χόλυγουντ!

ΤΙ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΜΑ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Και διηγώντας τα να κλαις.

. Σε άλλη εποχή η είδηση θα είχε χαλάσει κόσμο. Οι δυο κλεμμένοι από αρχαιοκάπηλους πανέμορφοι Κούροι επέστρεψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Αλλά η Ελλάδα είναι τόσο καθημαγμένη, ζει ένα τόσο σκληρό και αβέβαιο παρόν, που δεν μπορεί να χαρεί πια την αρχαία δόξα της…

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

 Το μπούρτζι και οι Εργατικές Κατοικίες

Είναι φορές που λες "είναι δυνατόν νέοι πολιτικοί να ακολουθούν τέτοιες πολιτικές"; Πως δεν είναι, τώρα που έχει και ιστοσελίδα ο Δήμος; Έστησε ένα τηλεοπτικό σώου ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος για να μας πει ότι αφού δεν ενδιαφέρεται το κράτος για το Μπούρτζι, και όσο να ξεκαθαρίσει στο Συμβούλιο Επικρατείας το θέμα της παραχώρησης στο Δήμο Ναυπλιέων, πήρε την πρωτοβουλία, παράνομα; να καθαρίσει το Μπούρτζι γιατί υπάρχουν διαμαρτυρίες από τουρίστες, στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ευκαιρία βρήκε ο Αντιδήμαρχος σε μια δύσκολη εποχή για τη Δημοτική Αρχή να βγει μπροστά και να πει με τον τρόπο του "να εδώ είμαστε και παρανομίες αν χρειαστεί θα κάνουμε για το καλό της πόλης". Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Άλλη Πρόταση, εδώ, που με λίγα λόγια χωρίς φανφάρες και τηλεοράσεις απογυμνώνει τον Αντιδήμαρχο και το λαϊκισμό. Ο Prefadoros λίγα θα προσθέσει, γιατί μπορεί να χάσει και το μυαλό που του έχει απομείνει. Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Αντιδήμαρχος; σε πολίτες άλλης πόλης και άλλης χώρας; περίμενε τις διαμαρτυρίες τουριστών στη νεοσύστατη ιστοσελίδα του Δήμου για να επέμβει; Τόσα χρόνια οι Ναυπλιώτες διαμαρτύρονται με πρωτοπόρους την Άλλη Πρόταση και από πέρυσι το Χρήστο Γραμματικόπουλο και ο κ. Κωστούρος δεν το είχε πάρει χαμπάρι; Και η ιστοσελίδα του Δήμου τι είναι; παράρτημα της ιστοσελίδας του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου κ. Μιχάλη Καζά για να παραπέμπει σε αυτήν για να δούμε τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου; εδώ. Νέα ήθη από νέους πολιτικούς. Με την ευκαιρία δεν είδαμε να παίρνετε τις κάμερες μαζί όταν κόψατε τα πεύκα στις Εργατικές που δεν ήταν και παράνομο. Θα μου πεις, Prefadore λαϊκίζεις πάλι. Το ίδιο είναι το σύμβολο της πόλης με τις Εργατικές και μάλιστα τις Παλιές; 'Όχι βέβαια αλλά να, μιας και ο άλλος Αντιδήμαρχος, ο κ. Χρόνης, πήγε και "τεμάχισε" τα κομμένα πεύκα θα είδε το στρώμα από πευκοβελόνες στο παρκάκι και το σκουπιδομάνι σε όλη τη μικρή πλατεία. Ας πάρει και αυτός τις κάμερες να κάνει και "αντικάμαρα" στον άλλο Αντιδήμαρχο που του έφαγε τη δόξα με το Μπούρτζι. Ή ας πάνε μαζί. Λίγο δύσκολο το βλέπω, το τελευταίο.

http://www.prefadoros-nafplio.com/

ΟΙ Έλληνες bloggers κυματίζουν μαύρη σημαία

ΟΙ Έλληνες bloggers κυματίζουν μαύρη σημαία την πέμπτη 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που πάει να περάσει ο κύριος Παπαϊωάννου για την φίμωση του ίντερνετ στην χώρα που δημιούργησε τον πολιτισμό Greek bloggers waving black flags on Thursday 8 am to 3 pm, to protest the bill going to pass Mr. Papaioannou for the silencing of the Internet in the country that created the culture Blogueurs grecs brandissant des drapeaux noirs, le jeudi 8 heures-15 heures, pour protester contre le projet de loi va passer M. Papaioannou pour la faire taire de l'Internet dans le pays qui a créé la culture Bloggers griego banderas negro en jueves de 8 am a 3 pm, para protestar contra el proyecto de ley va a pasar el Sr. Papaioannou para el silenciamiento de la Internet en el país que creó la cultura Blogger greco sventolando bandiere nere su Giovedi 08:00-15:00, per protestare contro il disegno di legge di andare a passare il Sig. Papaioannou per il silenziamento di Internet nel paese che ha creato la cultura Griechischen Bloggern winken schwarzen Fahnen am Donnerstag von 08.00 Uhr bis 15.00 Uhr, um die Rechnung geht an Herrn Papaioannou für die Stummschaltung des Internets vorbei in das Land,die Kultur geschaffen Protest .

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ το φανταζονταν κυριε ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ,ΟΤΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ 8 ΜΕ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΙΜΩΣΗ
βαζουμε και το κάτωθι κείμενο
ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΙ Έλληνες bloggers κυματίζουν μαύρη σημαία την πέμπτη 8 το πρωί με 3 το μεσημέρι,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που πάει να περάσει ο κύριος Παπαιωανου για την φίμωση του ίντερνετ στην χώρα που δημιούργησε τον πολιτισμό Greek bloggers waving black flags on Thursday 8 am to 3 pm, to protest the bill going to pass Mr. Papaioannou for the silencing of the Internet in the country that created the culture Blogueurs grecs brandissant des drapeaux noirs, le jeudi 8 heures-15 heures, pour protester contre le projet de loi va passer M. Papaioannou pour la faire taire de l'Internet dans le pays qui a créé la culture Bloggers griego banderas negro en jueves de 8 am a 3 pm, para protestar contra el proyecto de ley va a pasar el Sr. Papaioannou para el silenciamiento de la Internet en el país que creó la cultura Blogger greco sventolando bandiere nere su Giovedi 08:00-15:00, per protestare contro il disegno di legge di andare a passare il Sig. Papaioannou per il silenziamento di Internet nel paese che ha creato la cultura

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κανένα πρόβλημα με ιό Δυτικού Νείλου στην Πελοπόννησο

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υφίσταται για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η περιφέρεια. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο χαρακτήρισε, ''τραγικό, ψευδές και αποκύημα νοσηρής φαντασίας'' χθεσινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Μεσσηνίας που είχε τίτλο "Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ. Νείλου". Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το δημοσίευμα δήλωσε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την διερεύνηση των προθέσεων των συντακτών πίσω από το δημοσίευμα αυτό, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα να δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό στους πολίτες και από την άλλη να δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο''. Τέλος να αναφέρουμε, ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχθηκε πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και θα συμμετάσχει σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τα θέματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας.

τίμησαν το Ιερότερο πρόσωπο της ορθοδοξίας,την Παναγία

Πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας τίμησαν το Ιερότερο πρόσωπο της ορθοδοξίας,την Παναγία μας στο χωριό Αργολικό του δήμου Ναυπλίου.Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από νωρίς συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, για να ζήσουν κατανυκτικές στιγμές σε αυτό που έχει πλέον καθιερωθεί να λέγεται ως Πάσχα του καλοκαιριού και να τιμήσουν την Υπέραγία Θεοτόκο.Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε στον ιερο ναό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Παναγιώτης πλαισιομένος κι από άλλους ιερείς των γύρω περιοχών. Στο τέλος του πανηγυρικο'υ εσπερινού, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας στα στενά γραφικά δρομάκια του χωριού,με μικρά κοριτσάκια ντυμένα αγγελάκια και την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Από τον εορτασμό της κοιμήσεως της Παναγιάς δεν έλειψε και φέτος ο Πρώην Νομάρχης Αργολίδας Β.Σωτηρόπουλος με τη σύζυγο του,μιας και το χωριό Αργολικό είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Το παρών έδωσαν επίσης ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Ανδριανός ,ο Αντιπεριφεριάρχης Αναστάσιος Χειβιδόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Ναυπλίου Χρήστος Καρέλης και Αλέξανδρος Λυκομήτρος.

Η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο θεωρείτο το Πάσχα του Καλοκαιριού .Πλήθος κόσμου καθημερινά πηγαίνει στις εκκλησίες τα μοναστήρια να ανάψει ένα κεράκι , να προσευχηθεί στην Παναγία, ο καθένας για το δικό του πρόβλημα.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών, η οποία εορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού».

Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς.

Κατά την παράδοση, είθισται περίοδος νηστείας για τη συγκεκριμένη εορτή, που καθιερώθηκε τον 7ο αιώνα. Αρχικά ήταν χωρισμένη σε δύο περιόδους, εκείνη πριν την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και εκείνη πριν της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το 10ο αιώνα, συνενώθηκαν σε μια νηστεία που περιλαμβάνει 14 ημέρες και ξεκινά την 1η Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης νηστείας, νηστεύετε το λάδι εκτός του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα καταλύεται το ψάρι. Κατά τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου καταλύονται τα πάντα, εκτός κι αν η γιορτή πέσει σε ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, οπότε καταλύεται μόνο το ψάρι.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Μειώνονται τα ενοίκια με απόφαση δικαστηρίων

Τα δικαστήρια δέχονται ότι η οικονομική κρίση αποτελεί λόγο για μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης ή κατοικίας. Η ελάττωση κυμαίνεται αναλόγως, φτάνοντας μέχρι το 25%. Ξεπερνούν τις 1.600 οι αγωγές που έχουν κατατεθεί Μπαράζ" αγωγών για μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης και κατοικιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, την οποία τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δέχονται ως αιτία για αναπροσαρμογή των μισθωμάτων προς τα κάτω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", σχετικές δικαστικές αποφάσεις περιφερειακών δικαστηρίων, έχουν αρχίσει να δέχονται ότι η τρέχουσα κακή οικονομική κατάσταση που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, οι περικοπές αποδοχών, η ανεργία, οι απολύσεις, τα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, συνθέτουν ένα "παζλ" γεγονότων απρόβλεπτων (κατά τη συνήθη πορεία των συναλλαγών) που δικαιολογούν τη μείωση των ενοικίων διά της δικαστικής οδού.

Τα δικαστήρια δέχονται δηλαδή ότι έχει προκληθεί εκτάκτως και εντελώς απρόβλεπτα, μια πλήρης κατάλυση της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις δύο αντισυμβαλλόμενες πλευρές (τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές) λόγω της οικονομικής κρίσης, με συνέπεια η μία πλευρά (των ενοικιαστών) να υφίσταται ουσιώδη έως υπερμεγέθη ζημιά και αντίστοιχα η άλλη να ωφελείται υπέρμετρα.

Κάτι τέτοιο είναι, όμως, αντίθετο στις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών και όπου έχουν συμφωνηθεί υψηλά ενοίκια ή μεγάλη ετήσια αύξησή τους, τα δικαστήρια μπορούν να μειώσουν το ύψος των μισθωμάτων και τις αναπροσαρμογές τους.

Σημείο-κλειδί για τη δικαστική αυτή πτώση των ενοικίων αποτελεί η παραδοχή ότι οι σημερινές συνθήκες ρευστότητας της εσωτερικής και διεθνούς οικονομίας είναι τόσο ουσιώδεις που οδηγούν σε ανατροπές και είναι τόσο απρόβλεπτες, που αν γνώριζαν οι ενοικιαστές την επέλευση αυτής της κατάστασης, δεν θα είχαν συνάψει συμφωνίες με τόσο υψηλά ενοίκια.