Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Είναι ντροπή για το Ναύπλιο να παραμένει αναξιοποίητo το Μπούρτζι

Τα μαύρα τα …χάλια είχε όλο το καλοκαίρι η καστρονησίδα Μπούρτζι στο Ναύπλιο από τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς που παραμένει θολό δεν επιτρέπει στον δήμο να κάνει παρεμβάσεις ούτε καν να αναλάβει την καθαριότητα, σύμφωνα με όσα διατείνεται κατά καιρούς η δημοτική αρχή.

Ωστόσο τα παράπονα φτάνουν σαν …βροχή στον δήμο, μιας και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει ακριβώς με το ιδιοκτησιακό της νησίδας.

Με πρωτοβουλία του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος που έγινε και ο αποδέκτης των δεκάδων παραπόνων επισκεπτών του Μπούρτζι έκανε ό,τι πιο απλό περνούσε από το χέρι του: Παρέκαμψε τις διαδικασίες, πήρε μερικούς υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας και με ένα βαρκάκι πήγε στο Μπούρτζι για να βελτιώσει στοιχειωδώς την εικόνα του προς τους τουρίστες. Όπως φαίνεται και στο Video που ανέβασε το Argonafplia στο διαδίκτυο, όταν δεν κολλάει κανείς σε τυπικές διαδικασίες, χωρίς ταυτόχρονα να παρανομεί καταφέρνει τα …αυτονόητα.

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ http://www.moriasnow.gr

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

αναίτια κόπηκαν τέσσερα υγιέστατα πεύκα ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

http://argolidafree.blogspot.com/ ολο το αρθρο Τα κατακρεουργημένα πεύκα, μέσα στον πόνο τους, μοιάζουν να μας λυπούνται, βλέπετε είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε περιβάλλον πολιτισμένων ανθρώπων.

Φυσικό αέριο σε όλη την Πελοπόννησο

Η δημιουργία δικτύου φυσικού αερίπου που θα καλύπτει ολόκληρη την Πελοπόννησο αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου δόθηκε “πράσινο φως” για την υλοποίηση της πρότασης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για κάλυψη με φυσικό αέριο των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, συμμετείχαν οι θεματικοί και γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος, ο υπεύθυνος έργου Πελοποννήσου της ΔΕΣΦΑ Γιώργος Στεργίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Τρίπολης, Άργους, Ναυπλιέων και Κορίνθου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, ‘’είμαστε όλοι θυμωμένοι με το παρελθόν μας, αλλά τον θυμό αυτό θα τον μετατρέψουμε σε υπευθυνότητα, ορθολογισμό και εντιμότητα, γιατί μόνο έτσι θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ελπίδα, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη’’.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, εξέφρασε τη θετική του άποψη στις προτάσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ενώ απάντησε θετικά και στην πρόταση για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών, πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Βίντεο με Φάλαινα τον Κορινθιακό κόλπο

Βίντεο με το θηλαστικό να κολυμπά στον κόλπο Έναν απρόσμενο επισκέπτη έχει την τελευταία εβδομάδα ο Κορινθιακός κόλπος. Μία φάλαινα βρέθηκε στην περιοχή και καταγράφηκε από ερασιτεχνική κάμερα από σκάφος αναψυχής που έπλεε στα νερά του κόλπου. Το κητώδες θηλαστικό είδαν κάτοικοι στο Πόρτο Γερμενό, οι οποίοι ειδοποίησαν το λιμεναρχείο και μέσα ενημέρωσης. Δείτε το βίντεο http://loutraki1.blogspot.com/

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ

Παρέλαση πολιτικών έγινε στην κοσμοπολίτικη παραλία ΚΟΝΔΥΛΙ εξω απο το ΝΑΥΠΛΙΟ εθεάθησαν μεταξύ άλλων ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ πάνε οι παλιές καλες εποχές που χαιρετούσαν όλο τον κόσμο περισσότερο με οργή κοίταζαν ειδικά τον Μανιατη παρέα άκουσε οτι ανέφερε για το πετρέλαιο,οτι θα γίνει εξόρυξη σε βάθος χρόνου τριών ετών ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ Η ΠΑΡΕΑ.. ελέγχεται οτι ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ναυπλίου,που αφαίρεσε απο το δημαρχείο,τις φωτογραφίες που τον έκριναν,μαζι με την ΕΛΣΑ ,ανεπιθύμητους στο νομό ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ,ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ,ΥΠΟΝΟΟΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟ ΔΝΤ;